eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.403.435
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: eBay - pitanja i odgovori
aco86 kaže...

Ajmo znalci da vas pitam...šta mislite dal će ovo proći bez plaćanja atesta i tih gluposti?

http://cgi.ebay.com/New-Gsky-500mW-USB-Wireless-G-LAN-WiFi-Adapter-Antenna-/330389516110?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cecbfef4e

Jel ima netko da je možda sebi kupovao pa da mi može sa sigurnošću potvrditi?

Thx

Ma bude ovo proslo bez problema.

Biljezim se sa stovanjem...
17 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav za kolege forumase :D

E ovako sat koji sam narucio prije vise od mjesec dana i koji je poslat 10.9. jos nije dosao pa sam kontaktirao prodavca i ona me pita da li ja mogu da uplatim jos 4 dolara kao za osiguranje novog paketa koji ce poslati sa tracking number-om i da mu dam broj telefona kao da posta/carina moze da javi ako je paket stigao. Posto imam jos fore do pokretanja case-a a za dodatno placanje moram da vidim sa kolegom jer je on narucio taj sat nisam ja sta bi mi vi savjetovali da uradim. Sat je inace kostao oko 8-9 dolara.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Generalno nema potrebe za time, jer oni ti i bez nadoplate moraju ili refundirati ili poslati ponovno.

Ovih 4 dolara traži tako da se osigura da će iduća pošiljka stići. S tim da ako se ne varam naše pošte nemaju tracking pa ti to i nebi puno pomoglo.
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
17 godina
neaktivan

Znam sve to i vjerovatno cu traziti povrat novca, a sat naruciti ponovo. Moram samo priznati da je prodavac zaista bio korektan i svaki put mi je odg na poruku cak i onih 7 dana koliko su kinezi slavili onaj praznik. I ja isto mislim da je tih 4 dolara bar za mene uzalud vjerovatno njemu nesto znaci. Moram da naglasim da me ne prisiljava da platim ta 4 dolara nego me pita kulturno i posteno da li mi odgovara :D 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pa neće ni njemu značiti ako naša pošta to ne nudi.
Opet, možda se varam, ali mislim da naša pošta ne prati pošiljke.
17 godina
Danny_HR kaže...

kako ne: http://ips.posta.hr/

cim posiljka dodje u RH moze se pratiti.

17 godina
neaktivan
Thx. Nisam znao za to.
17 godina
tnakir kaže...
Danny_HR kaže...

Da, ali problem je ono između Hong Konga i RH :0)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
17 godina
Elles D. kaže...
tnakir kaže...
Danny_HR kaže...

Da, ali problem je ono između Hong Konga i RH :0)

Ja sam redovito pratio HK > Hrvatska... preko njihovog tracking sustava.

17 godina

Meni obično stane na "izašlo iz HK/USA/UK" na njihovim stranicama i onda se nakon ~2 tjedna pojavi na našem trackingu gdje vidiš što se događa na našoj carini.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
aco86 kaže...

Ajmo znalci da vas pitam...šta mislite dal će ovo proći bez plaćanja atesta i tih gluposti?

http://cgi.ebay.com/New-Gsky-500mW-USB-Wireless-G-LAN-WiFi-Adapter-Antenna-/330389516110?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cecbfef4e

Thx

Hm, jesi siguran? Jesi naručivao ili znaš nekog da je naručivao pa zato veliš, ili pretpostavljaš? 

Pitam čisto zbog ovih navedenih 500mW snage, jer nekako mi se čini da sam negdje čuo/čitao/nešto treće da kod nas u RH sve iznad 100mW nije dozvoljeno (ili tako nešta) .... 

Ako netko zna točnije informacije, molim da me prosvijetli...

Ako je neuredan stol znak neorganiziranog uma, čega je znak prazan stol? - A.Einstein
17 godina
neaktivan
Slična stvar je i meni prošla bez problema... baš sam htio link staviti ali javlja 404...

glavno mislim da se ne moraš bojati...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
aco86 kaže...
tnakir kaže...
aco86 kaže...

Thx

Hm, jesi siguran? Jesi naručivao ili znaš nekog da je naručivao pa zato veliš, ili pretpostavljaš? 

Pitam čisto zbog ovih navedenih 500mW snage, jer nekako mi se čini da sam negdje čuo/čitao/nešto treće da kod nas u RH sve iznad 100mW nije dozvoljeno (ili tako nešta) .... 

Ako netko zna točnije informacije, molim da me prosvijetli...

Nije to pravih 500mW ali svejedno, proci ce :)

14 godina
neaktivan

mane za nima koja je minimalna narudba a da se ne placa carina ?

nedugo sam narucivala iznos je bio 280 kn i bio je free i bez carine pa me zanima do kojeg je iznosa besplatno? hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
160 kn.

S tim da ti ono preko može a i ne mora proći.
15 godina
neaktivan

Evo registriram karticu na paypal. registrirao sam se i nakon registracije izvrsio konfirmaciju e maila i sad mi trazi konfirmaciju debitne kartice(1.96$) nesto 4 degit number. Moze li mi samo neko objasnit gdje to mogu naci 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ako imas internet bankarstvo provjeri u transakcijama... pise ti broj u memou...

Ako ne... odi sutra do tete u banci i reci joj da ti izlista zadnje transakcije... i tamo ce ti pisati taj cetveroznamenkasti broj :)
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
ako imas internet bankarstvo provjeri u transakcijama... pise ti broj u memou...

Ako ne... odi sutra do tete u banci i reci joj da ti izlista zadnje transakcije... i tamo ce ti pisati taj cetveroznamenkasti broj :)

jeli mi taj broj neophodan za kupovinu preko e baya. I sad kad sam se registrirao na kartici mi pise da imam 0.00 $ a danas u banci stavio 100km pa mozes li mi pojasnit malo detaljnjije ovo jer sam bas nov u ovom

17 godina
neaktivan
da obvezno ti je da bi mogao koristiti (odnosno tako potvrdjujes identitet)..

Drugo UVIJEK ce ti na paypalu pisati 0.00$ cisto zato sto na njemu ne mozes imati novac još uvijek ako si iz HRV... znaci ti na kartici imaš novaca, ali ne na paypalu...
15 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...
da obvezno ti je da bi mogao koristiti (odnosno tako potvrdjujes identitet)..

Drugo UVIJEK ce ti na paypalu pisati 0.00$ cisto zato sto na njemu ne mozes imati novac još uvijek ako si iz HRV... znaci ti na kartici imaš novaca, ali ne na paypalu...

Ja dosad nisam imao nikakvih transakcija, i ja znaci nemoug  kupit nista sad dok taj broj ne napisem ? 

17 godina
neaktivan
Tako je... jer ti paypal nece htjeti procesirati...

lagano ti je to... odes u banku, trazis ispis transakcija... i gotovo...
17 godina

Da li je netko narucivao Levisice ili slicnu robu?

http://cgi.ebay.com/Levis-Regular-Fit-Jean-505-0260-Black-Out-34-X-34-NWT-/280575928656?pt=US_CSA_MC_Jeans&hash=item4153a0e950#ht_471wt_922

Kako kod takvih stvari stoji situacija sa carinom? Mislim, cak i sa carinom i PDV-om je jeftinije nego kod nas. Danas sam gledao u Varteksu i najjeftinije Levisice su 500-600 kn. Ali kada bi prosao bez carine to bi bilo krasno.

17 godina
neaktivan
Ja također planiram naručiti, ali model 501.
Koliko sam skužio to carine, mislim da će ti teško proći bez ičega.
17 godina

Ma mislim da cu na iducoj placi svakako jedne naruciti. Pa kako prodjem, cak i sa carinom ce biti cca 150 kn jeftinije sto mi nije uopce zanemarivo. 

17 godina
neaktivan
Evo ja sam svoje upravo naručio. Ako se strpiš ja ću ti reći jesam li platio carinu kada stignu, iako velim, mislim da će biti carine i pdv-a.
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Evo ja sam svoje upravo naručio. Ako se strpiš ja ću ti reći jesam li platio carinu kada stignu, iako velim, mislim da će biti carine i pdv-a.

Sve zavisi popiju li kavu ili ne...

meni je evo ni 5 dana kako sam narucio za curu s V.Secreta doslo (ukupno s postarinom 92$), nista oporezovano, iako se vidi da je otvarano i to je jos racun bio na 92$ napisan (i u eurima i u funtama je pisalo... iako ne kuzim zasto)...

Tako da sve ti to zavisi ocito...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 19:32 (EnlightenedPhoenix).
15 godina
Danny_HR kaže...

Možda i ne, meni je fanj puta (recimo u 75% slučajeva) roba (majica, ili dvije) prošla bez ičega, bez obzira na vrijednost pošiljke, tako da ako su samo 1 trapke onda moguće da bude i bez naplate...iako meni stiže preko RI carine...a skužio sam da nemaju baš slične kriterije svi

17 godina
neaktivan
Da, totalno ovisi o cariniku i vjerojatno o gradu.
Meni recimo nikada nije carinjeno ništa vezano uz softver iako sam imao narudžbe po 400-500 kn, odnosno po 3 DVD-a skupa.
Dok drugima već na nekom special editionu carine.

Čudni su ti likovi tamo. :)
Vidit ćemo kroz tjedan-dva.
15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Da, totalno ovisi o cariniku i vjerojatno o gradu.
Meni recimo nikada nije carinjeno ništa vezano uz softver iako sam imao narudžbe po 400-500 kn, odnosno po 3 DVD-a skupa.
Dok drugima već na nekom special editionu carine.

Čudni su ti likovi tamo. :)
Vidit ćemo kroz tjedan-dva.

Definitivno,ali meni od 200-tinjak stavi koje sam narucio nisu niti jednu carinili ! :)

15 godina

Znate li nekog pouzdanog prodavca od kojeg ste kupili dobre Levisice? Muske 501,505 ili sl.. Kupovao sam do sada dijelove za PC pa ako nekog zanima mogu odgovarati za to...

Hvala

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice