Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.927.698
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stjepanj kaže...
honor8 kaže...
fallout3fan kaže...

Bok ljudi, jel možete preporučiti grafičku za 1080p rezu?

Imam i5 3570K, asrock z77, 8gb rama. Igram PUBG, novi Battlefield, Rainbow 6 i sl. Htio bih vrtit na ultra 60 fps što je više igara moguće. Cijena nebitna. 

GTX 1070

Ako stvarno cijena nij ebitna onda normalno GTX 1080 Ti

trenutno mu je gtx 1080 "najisplativija", novcana razlika naspram slabije 1070 je mala a 1080ti modela pak prevelika..samo s tim procesorom ce mu neke igre stucati jer ce mu cpu biti u nekim naslovima zakucan na 100%.lp

Hvala na preporukama, jasno da nisam mislio titan uzimat pod pojmom cijena nebitna, ali za moj sistem znam da je maksimala nekakva neki gtx 1070-80 i to nategnuto. Jasno pod uvjetom da klokam proc. Još jedno pitanje, ima li neke prevelike razlike između proizvođača ili su minorne? Bitno bi mi bilo samo da ima namanje 2 fana. 

Life is a lemon.
12 godina

Gledaj da ima dva venta i 3 godine garancije, mislim da je najjeftinija Gigabyte WF2

15 godina
ibme74 kaže...

Taj CPU kad je izašao nije bio među najboljima a kamoli danas, grafa je low budžet i služi za neko igranje na osrednjim postavkama u 1080p, ne košta bez razloga oko 800kn NOVA.

Po toj logici mi koji imamo i5 iz zadnjih par godina i GTX1060/RX580 bi se trebali mirno igrati na ultra detaljima još narednih 10 godina (kamo sreće) 

Pa nego kaj!!!

Kaj si oni umišljaju...da ljudi imaju para svake 2g. kupovati hi-end kante!

Some people are so poor... all they have is money!
13 godina
neaktivan
fallout3fan kaže...

Hvala na preporukama, jasno da nisam mislio titan uzimat pod pojmom cijena nebitna, ali za moj sistem znam da je maksimala nekakva neki gtx 1070-80 i to nategnuto. Jasno pod uvjetom da klokam proc. Još jedno pitanje, ima li neke prevelike razlike između proizvođača ili su minorne? Bitno bi mi bilo samo da ima namanje 2 fana. 

Pošto imaš sličan hardware, za bilo koju od ze dvije ćeš morati klokat proc, ja držim na 4.3 i poprilično dobro radi s 1080. Naravno da ima bottlenecka, u nekim situacijama više u nekima nema. Uglavnom ja bih ti preporučio gtx1080 jer je cijena malo viša od 1070, a ipak je jača grafa, pogotovo ako planiraš zamijenit cpu jednog dana služiti će te dosta dugo vremena.

Engage...
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Lijep pozdra svima. Planiram kupnju nove grafičke kartice do 3k kuna. Trenutno gledam ovu:

https://www.pc1.hr/artikli/prikazi/576574/GIGABYTE-Video-Card-AMD-Radeon-RX-580-AORUS-EDITION-GDDR5-8GB-256bit,-1365MHz-8000MHz,-PCI-E-3.0,-3x

Molio bih mišljenja stručnjaka te ako se za te novce ima za uzeti nešto drugo? 

Hell's Glory

0 0 hvala 0
12 godina
Hells Glory kaže...

Lijep pozdra svima. Planiram kupnju nove grafičke kartice do 3k kuna. Trenutno gledam ovu:

https://www.pc1.hr/artikli/prikazi/576574/GIGABYTE-Video-Card-AMD-Radeon-RX-580-AORUS-EDITION-GDDR5-8GB-256bit,-1365MHz-8000MHz,-PCI-E-3.0,-3x

Molio bih mišljenja stručnjaka te ako se za te novce ima za uzeti nešto drugo?  

neisplativo

za 600 kuna manje imaš 1060 6gb s kojom ćeš se jednako igrati kao s tom, a za 500+ kuna više imaš već gtx 1070 koja je kudikamo jača

najbolja bi ti opcija bila rabljena s garancijom 1070 za 2800kn (ako dolazi u obzir rabljeno), koju je netko stavio na temu dobrih ponuda - link

i btw., popuni rubriku moj pc, da se vide procesor i napajanje

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.12.2017 10:00 (picajzla0707).
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan

Pozdrav svima,htio bi klincu nadograditi komp sa grafičkom,ak je moguce,konfa je AMD A8 6600K 8 GB RAM sa integriranom grafom Radeon HD 8570D,se moze kaj napraviti?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, trenutno tražim odgovarajuču grafu za svoju konfiguraciju, g4560- stara gts450 1gb - 8gb - h110m- k. Igram lol i fortnite za sad i mogu reci da lijepo rade obe igre, samo sto bih se htio prebaciti na pubg pa me zanima u koju grafu da ulozim?

Cijena je oko 1000-1200kn, razmisljao sam o 1050ti, rx 560 4gb ili nesto mozda slicno tome pa makar i rabljeno bilo samo da pristojno vrti oko 40-60fps na 1080p.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Gtx 1050ti definitivno, drasticno bolje radi nego na rx 560.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Trebam odabrati između dvije opcije vezano uz grafičku karticu;

1. Rastaviti svoju Sapphire Nitro R9 380X 4GB i zamijeniti tvorničku pastu novom CM MasterGel Maker.

2. Ne rastavljati karticu.

Kartici je nedavno isteklo jamstvo. Ima silent profil na kojem do 50°C ne pali ventilatore, no pošto koristim 2 monitora VRAM je stalno na 1500 pa i kartica ne pada ispod 50°C.

Pod opterečnjem se ne pregrijava, temperature su uredne (70ak). Čim isključim drugi monitor, temperatura padne ispod 50.

Malko mi djeluje 40-50°C puno za takvu karticu u IDLE-u, no ni skroz nova nije bila puno hladnija...

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To je ok temp u idlu, vjerojatno ces dobiti manju temp sa nano ali nije da ti kartica steka pa da je must have promjena paste, makar ja skoro na svakoj promijenim pastu dok dobijem. Jedino nisam mijenjao na ovim novima jer su jos pod garancijom

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Koliko je isplativo uzeti ovu RX580  ? Proc je i5 6402p

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Remzi kaže...

Koliko je isplativo uzeti ovu RX580  ? Proc je i5 6402p

Pored nove GTX 1060 3GB ili RX 470 ili RX 570 za te novce to nije isplativo uopće.

12 godina

uf, napajanje je ok, ali procesor je teška banana za gtx 1070

također, ne bih ti preporučio aero verziju

radije idi na neku kvalitetnu gtx 1060, prikladnija tvom procesoru i možeš uzeti neku s boljim hlađenjem (neka s dva venta) i gledaj da su tri godine garancije 

17 godina

Bok ljudi, sad sam pri nekoj pari pa me zanima sto je najbolje ubacit trenutno u konfiguraciju iz slike. Napajanje je FSP Raider RA-550. Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
leo_819 kaže...

Bok ljudi, sad sam pri nekoj pari pa me zanima sto je najbolje ubacit trenutno u konfiguraciju iz slike. Napajanje je FSP Raider RA-550. Hvala

Kolikoj pari? Možda novu grafu, rame (nisu prijeko potrebni, al nije ni za odmet). Na tog haswella može komotno ići 1060ka. Bez problema. Ugl. reci krajnji budžet. Ovako mogu reć i 1080ku :)

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
15 godina
leo_819 kaže...

1. Najnovije winse 

2.Još jedan keks od 8 GB RAM-a tak da imaš 16GB u dual chanell

3.Novu grafu po mogučnosti nVidija, dobar odnos uloženo-dobiveno ti je npr.ova LINK ali ako ti nije problem dati još cca. soma kuna onda ova LINK 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.12.2017 22:06 (andi.cro).
17 godina
leo_819 kaže...

Prvo overclock ako je K procesor.

andi.cro kaže...
leo_819 kaže...

1. Najnovije winse

2.Još jedan keks od 8 GB RAM-a tak da imaš 16GB u dual chanell

3.Novu grafu po mogučnosti nVidija, dobar odnos uloženo-dobiveno ti je npr.ova LINK ali ako ti nije problem dati još cca. soma kuna onda ova LINK 

Slažem se s ovime u potpunosti. Prvo Windows 10 pa još RAM.

Dodao bih na to i neki hladnjak (ako je K procesor) i naravno OVERCLOCK. 

16 godina

Znači trenutno imam GTX970 koja se muči i s dosta stvari na 1080p te se dosta grije (91-92°C pod full loadom na 1.45GHz) a i sad sam uzeo 4K monitor pa bi htio bar nekaj zaigrat na nativnoj rezoluciji.

Budžet mi nije definiran, ali uzeo bi ono kaj mi se najviše isplati, računao sam na 1300-1400kn od prodaje 970, I sad gledam rabljene GTX980Ti i ako se nađe koja GTX1070 ispod 2600-2700kn, jel ima neka bolja ponuda?

Igrat ću na 4K60, znači bottleneck nije nikakav problem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.12.2017 22:07 (8ax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Tu nemaš puno premišljanja, ako možeš uzmeš ili RX Vega 56 s dobrim hladnjakom ili GTX 1070 Ti li GTX 1080 ili, ako ne možeš priuštiti, ideš na GTX 1070.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
191x7 kaže...

Tu nemaš puno premišljanja, ako možeš uzmeš ili RX Vega 56 s dobrim hladnjakom ili GTX 1070 Ti li GTX 1080 ili, ako ne možeš priuštiti, ideš na GTX 1070.

Ma baš i ne želim Radeon zbog puno loših iskustava s driverima a pogotovo ne želim plaćat mining tax... valjda je 1500kn skuplja neg kaj treba bit.

Znači ciljam na GTX1070.

15 godina
8ax kaže...
191x7 kaže...

Ma baš i ne želim Radeon zbog puno loših iskustava s driverima a pogotovo ne želim plaćat mining tax... valjda je 1500kn skuplja neg kaj treba bit.

Znači ciljam na GTX1070.

???

12 godina
leo_819 kaže...

Kupi, ubodi i vozi klik

16 godina
andi.cro kaže...

???

Radeon kartice su jako precijenjene zbog mininga koji me uopće ne zanima.

15 godina
ibme74 kaže...
leo_819 kaže...

Kupi, ubodi i vozi klik

Covjek ima 4k monitor ispod gtx1070 nema sta gledat

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina

Ja ne vidim da je to igdje napisao

13 godina
CroVandal kaže...
ibme74 kaže...
leo_819 kaže...

Kupi, ubodi i vozi klik

Covjek ima 4k monitor ispod gtx1070 nema sta gledat

malo prati tko šta piše.

leo_819   8ax

11 godina
neaktivan

U krajnjem slucaju kakva mu je isplativost preci s gtx 970 na 1060ku od 3gb-nikakva.Ili polovna 1070 ka,ili usparat novce i ubosti jos jednu 970ku u SLI

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
centis kaže...

U krajnjem slucaju kakva mu je isplativost preci s gtx 970 na 1060ku od 3gb-nikakva.Ili polovna 1070 ka,ili usparat novce i ubosti jos jednu 970ku u SLI

Opet padobranac. A gdje si ti sad pročitao da on ima GTX970? Pogledaj sliku koju je postao, pise pod graphic R9 200 series, s obzirom da također piše 3GB VRAm-a dakle riječ je o R9 280/280X, a prelazak sa nje na GTX1060 je itekakav pomak.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice