A nije loše ni prodavati R9 380/390 kartice
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.827
- |
- čitano: 6.911.872
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sad je jako dobro vrijeme za prodati rx 470/480 i dodati koju kintu za 1070 ili vegu :D
Ova ideja mene svrbi, al neda mi se bit bez grafe dok se Vega porodi vise...
Nema ih za kupiti nigdje, isplati se prodati bas sad jer ce se za mjesec dana izroditi puno trziste minerskih kartica.

A nije loše ni prodavati R9 380/390 kartice
Zar idu (za slucaj da mi vrate 380x sa servisa)?

Stavio na bubanj svoju neki dan bez cijene, napisao da se šalju ponude. U 24 sata dobio 5 mailova i 2 poziva, jedan od njih dao ponudu koja se ne odbija, dogovorili se sve preko telefona, ja spakirao grafu i poslao (evo baš jučer on preuzeo, paltio pouzećem) i to je to
S obzirom na monitor koji imaš, na procesor koji imaš, tebi trebaju i jači procesor i jača kartica da to bude iskorišteno,
GTX 1070 ti neće biti dosta, osim ako nisi spreman odrazati nešto na detaljima.
A vidit cemo sta ce u servisu reci, proslo vec skoro mjesec i pol,navodno ide popravak jer nema rx za ponudu uopce kod dobavljaca.
Sry za offtopic, ako moze info koliko po zakonu moze max bit grafa na servisu (netko je spominjao 45 dana, ne znam da li je to radnih) nakon cega ide povrat novca ili nadoplata za deugu (preptostavljam nadoplata od cijene koliko je grafa placena)?

S obzirom na monitor koji imaš, na procesor koji imaš, tebi trebaju i jači procesor i jača kartica da to bude iskorišteno,
GTX 1070 ti neće biti dosta, osim ako nisi spreman odrazati nešto na detaljima.
Da kad se pogleda moj setup stvari cudno izgledaju glede monitora, ali dvije igre koje igram 90% vremena sa trenutnim setupom mogu vrtiti 120-144 FPS na prilicno visokim postavkama, to mi je u biti najvaznije u cijeloj prici. Po tome mi nista jace nit ne treba, al uvjek je tu ona neka zelja za upgradeom, a isto tako volim tu i tamo odighrati neki SP il probat neku novu igru. To da cu trebat jaci proc je istina, ideja mi je bila ulovit neki polovni 6700k, mislim da bi mi ta solucija bila najjeftinija.
Nije niti 7700k daleko, treba samo malo pratiti.
Još i bolje, onda si kad i ako uzmeš GTX 1070 miran.
ps. jedva čekam ove RXice po oglasima, garancija i mala cijena, mrak.
Cek,onda po ovome gtx1070 je overkill za i5 6500?

A vidit cemo sta ce u servisu reci, proslo vec skoro mjesec i pol,navodno ide popravak jer nema rx za ponudu uopce kod dobavljaca.
Sry za offtopic, ako moze info koliko po zakonu moze max bit grafa na servisu (netko je spominjao 45 dana, ne znam da li je to radnih) nakon cega ide povrat novca ili nadoplata za deugu (preptostavljam nadoplata od cijene koliko je grafa placena)?
Pa razumni rok je nekih 30-45 dana (ne radnih ,nego dana sve ukupno od dana kada su zaprimili grafu), kada to prođe imaš pravo tražiti da ti ponude neku grafu u zamjenu ili vrate love, ako budu pravili probleme sastaviš mail u kojem im kažeš kako smatraš da je prošao razumni rok te kako želiš da ti se raskinu ugovor (tj vrate novce), što se i navodi u čl. 411. Zakona o obveznim odnosima: "ako kupac ne dobije zahtijevano ispunjenje ugovora u razumnom roku, zadržava pravo raskinuti ugovor ili sniziti cijenu" ili da ti ponudite zamjensku grafičku karticu koja je u rangu te koja je krepala. Navedi isto da sukladno čl. 10. st. 5. Zakona o zaštiti potrošača, očekuješ njihov odgovor u roku od 15 dana, te da imaš pravo, ukoliko ne odgovore ili ne uvažite tvoj zahtjev za povratom novca (ili ne ponude adekvatnu zamjenu) izvršiti prijavu tržišnoj inspekciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta koja će izvršiti nadzor nad njihovim poslovanjem. Kazne za kršenje odredbi Zakona o obveznim odnosima iznosi od 10.000,00 do 100.000,00 kuna, sukladno čl. 138. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača.
Oduvijek bila i bit će ako gledaš 1080P gaming, a ako želiš ići na 1440P ili 4k 60 Hz, tamo nije toliko i5 problem, ali je kartica problem, treba rezati detalje.
ps. ovo gore naravno ovisi i od igre do igre, nešto kao BF1 je sigurno jedna od igara gdje trebaš i7 procesor ako želiš karticu iskoristiti do kraja.
Nije niti 7700k daleko, treba samo malo pratiti.
Još i bolje, onda si kad i ako uzmeš GTX 1070 miran.
ps. jedva čekam ove RXice po oglasima, garancija i mala cijena, mrak.
Bude Vega isla zbog freesynca, ovog boldanog se najvise i bojim, pitanje je kolko ce trajat ovo sa ethereumom, ako se odlucim prodatii pre kasno za svoju rx-icu cu moci dobiti kikiriki.
Ljudi prosli smo nedavno soma stranica !
Ma daj, pa to je ništa.

Fino poslikaj to malo i fino stavi na oglas, pa prati ponude, ako iskoči nešto dobro, prodaj.
Za dobru cijenu budi na integriranoj koliko god treba.
Živjele nam grafičke kartice!
Oduvijek bila i bit će ako gledaš 1080P gaming, a ako želiš ići na 1440P ili 4k 60 Hz, tamo nije toliko i5 problem, ali je kartica problem, treba rezati detalje.
Trenutno je 1080 al poznavajuci sebe mogao bi uskoro uzeti bolji monitor.
Koliko sam citao i gledao review po yt, gb 1070 g1 i i5 6500 radi ok i u rijetkim igrama se osjeti bottlneck.
Ako je vec tako sto onda uzeti za navedeni proc da je na 1080 ultra?

Evo zvao sam lika reko da je fakat dual ali gpu
Ako je vec tako sto onda uzeti za navedeni proc da je na 1080 ultra?
Ryzen 1600 bih preporučio uz kvalitetnu ploču i OC istoga koliko god više možeš,
vjerujem da nemaš 144 Hz ekran tako da će R5 1600 Ryzen biti dovoljan za 60 FPS lock uz najviše detalje duugo vremena,
a odmah dobiješ i više jezgri što je opet dobro za budućnost.
I ja bi al s obzirom da sam upravo slozio htpc i komp malo prije izlaska ryzena,trenutne financije ne dozvoljavaju slaganje opet :)
Ako nema nista bolje za tu lovu i ako nije pretjerani overkill za cpu, uzmem onda 1070 g1 pa cemo vidjet kako ce radit sa i5 ;)

ps. ovo gore naravno ovisi i od igre do igre, nešto kao BF1 je sigurno jedna od igara gdje trebaš i7 procesor ako želiš karticu iskoristiti do kraja.
Nije problem 1080p nego to sto takva kartica na toj rezoluciji moze sibat brdo FPS-a, a proc nemoze pratit, ak se igra na 60 Hz nije problem, al tu je onda opet stvar cemu uzimat takvu karticu za 60 FPS 1080p. :)
Ok,sta onda uzeti, 1060 6gb?

Ubljedljivo najgora kartica za mining sto postoji na trzistu.
pa ne mora bit za mining heh
Potpis na sve, osim ako želi biti miran duže vremena bez promjene.
R9 290 korištena za gaming i onda napiše da ima 5 komada
Pa dobro, čovjek se je igrao na pet komada.
On je toliko bogat da kad mu se nakupi prašine na jednoj on ju izbaci i stavi novu
Nije istina ima komp sa quad-om za 4k144hz gaming a 5-mu je visak
kakvo majnanje