Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.958.293
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
forzzuk kaže...

ideje?

Trebam nesto pod hitno, dakle ekvivalentno 560ti u danasnje vrijeme.

Moze biti i starija generacija.

Uglavnom, zadnje sto sam bio aktualan po pitanju hardwarea je bilo u vrijeme 7xxx serije Radeona i sl.

ove nove R ludosti uopce ne mogu pohvatati

dajte pomagajte

Imas bukvalno komentar i dva iznad gtx 950 za 700kn i 7790 za 300. I jedna i druga su jace od te tako da biraj sta hoces

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
8 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

imam ponudu za svoju 1070 1400 kn doplate + gigabyte gtx 970 G1 gaming sa 1.5 god garancije.

Koliko vidim po reviewima, to je jako dobra verzija 970, no dali je pametnije čekati da netko ponudi 1060 ili rx 470/480?

stvarno se nemam namjeru micati od 1080p @60hz gaminga na veću rezoluciju, no najbliže sam opciji da odustanem od ovih kombinacija i zadržim svoju 1070tku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

imam ponudu za svoju 1070 1400 kn doplate + gigabyte gtx 970 G1 gaming sa 1.5 god garancije.

Koliko vidim po reviewima, to je jako dobra verzija 970, no dali je pametnije čekati da netko ponudi 1060 ili rx 470/480?

stvarno se nemam namjeru micati od 1080p @60hz gaminga na veću rezoluciju, no najbliže sam opciji da odustanem od ovih kombinacija i zadržim svoju 1070tku.

Drži se ti 1070, s njom si sigurno miran godinama @60@FHD.

SkorvY
13 godina
neaktivan
lav1000 kaže...

Ako ti treba lova da.

8 godina
protjeran
skorvy kaže...
l

Drži se ti 1070, s njom si sigurno miran godinama @60@FHD.

a i budem 99%

chaselol kaže...

Ako ti treba lova da.

tih 1000 i kusur kn što mogu dobiti mi hvala bogu trenutno ne predstavljaju praktički nikakvu stavku,  a mislim kad bi s nekom slabijom karticom doživio neki frame drop da bi sebi danima  j...sve po spisku, i da bi mi to bio puno veći razlog za brigu nego imam li 1000kn više ili manje u novčaniku

ne znam možda sam u krivu, ali vjerovatno će trebati bar 2-3 godine da grafičke trenutnih performansi kao 1070 dođu u red cijene 1500-2000kn, a do tada kud koji mili moji....izguštiram se u ovoj pa rokaj dalje neku gtx 1380Ti 

12 godina
odjavljen

Ja sa 970 još imam dobre lockove u igrama danas na 60fps. Malo smanjivanje detalja u ponekim itd se to dovede u red, i dropovi naravno. Frend ima 1060, situacija je nešto bolja nego kao sa mojom. Ali mislim da je ta 1070 puni pogodak za 60lock, posebno ako se uzmu danas ne baš nešto optimizirani engines. 

SkorvY
8 godina
protjeran

a da nelatiš na neko smeće kao onu betu wildlands, mislm da je bilo dropova ispod 60, i to i7 6700k + 1070. optimizacija do bola, a igra izgleda kao driver iz 2002.

9 godina
neaktivan

zdravo.kupujem graficku pa da pitam.imam i3 6100 8 gb ram i imam full hd monitor.dal ce mi gigabyte g1 gaming gtx 1050 biti dovoljna za igranje igara narednih 2 godine na nekim pristojnim detaljima(medium high) ili da idem na gtx 1050 ti(znam da bi rx 470 bila najbolja al nemam toliko budjet za najjeftiniju 470ku)?lp

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Riknula mi grafa nakon nepune tri godine. Gigabyte  R9 270. Još mi traje garancija do 7mjeseca, ali u edigitalu. Jel se to isplati uopće pokušat tražit da mi zamijene za neku drugu noviju uz moju nadoplatu ili da se pomirim s gubitkom i samo kupim neku novu? Tri godine nisam gledao grafe i sad malo istražujem i svijet je očito otišo u tri pm. Nek mi neko objasni koja je to silna razlika između recimo ove Amdove RX 470 i ove nvidijine kartice GTX 1070, obje od MSI-ija, osim u ravno DVA soma kuna!? i zakaj su cijene tak visoke? Jel bitcoin mining još živ?

p.s. Grafa mi tehnički još kakti radi. Ali jedan vent je riknuo i odbija suradnju daljnju i svako malo grafa mrči ko Mladen Grdović nakon 15og gemišta i lakše prometne nesreće.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.3.2017 22:44 (Baldrick76).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Baldrick76 kaže...

Riknula mi grafa nakon nepune tri godine. Gigabyte  R9 270. Još mi traje garancija do 7mjeseca, ali u edigitalu. Jel se to isplati uopće pokušat tražit da mi zamijene za neku drugu noviju uz moju nadoplatu ili da se pomirim s gubitkom i samo kupim neku novu? Tri godine nisam gledao grafe i sad malo istražujem i svijet je očito otišo u tri pm. Nek mi neko objasni koja je to silna razlika između recimo ove Amdove RX 470 i ove intelove kartice GTX 1070, obje od MSI-ija, osim u ravno DVA soma kuna!? i zakaj su cijene tak visoke? Jel bitcoin mining još živ?

Dobar ovaj intel 

17 godina

Ako imas garanciju normalno da ides reklamirat. Razlicite su cijene posto je razlicit rang grafickih kartica, a i cijene grafickih nisu nikad bile pristupacnije, samo moras znati za sta ti treba. Ne postoji intelova 1070, to je nvidia gtx 1070, bitcoin mining je davnih dana mrtav, tj ne isplati se ako nemas specijaliziranu masinu za mining i cak i onda se ne moze izvuci neka dobit jer sve je teze izrudariti bitcoin 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
kruskar kaže...
Baldrick76 kaže...

Riknula mi grafa nakon nepune tri godine. Gigabyte  R9 270. Još mi traje garancija do 7mjeseca, ali u edigitalu. Jel se to isplati uopće pokušat tražit da mi zamijene za neku drugu noviju uz moju nadoplatu ili da se pomirim s gubitkom i samo kupim neku novu? Tri godine nisam gledao grafe i sad malo istražujem i svijet je očito otišo u tri pm. Nek mi neko objasni koja je to silna razlika između recimo ove Amdove RX 470 i ove intelove kartice GTX 1070, obje od MSI-ija, osim u ravno DVA soma kuna!? i zakaj su cijene tak visoke? Jel bitcoin mining još živ?

Dobar ovaj intel 

Samo se smij starom čovjeku.  Evo lapsus ispravljen u originalnom postu.

11 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

Ako imas garanciju normalno da ides reklamirat. Razlicite su cijene posto je razlicit rang grafickih kartica, a i cijene grafickih nisu nikad bile pristupacnije, samo moras znati za sta ti treba. Ne postoji intelova 1070, to je nvidia gtx 1070, bitcoin mining je davnih dana mrtav, tj ne isplati se ako nemas specijaliziranu masinu za mining i cak i onda se ne moze izvuci neka dobit jer sve je teze izrudariti bitcoin 

Ma mislio sam da još to možda drži cijenu gore, ne za osobne potrebe. Meni treba za recimo sad Mass Effect novi da lijepo zgleda pri FullHD rezi.

15 godina
protjeran
Baldrick76 kaže...
Patrick_cro kaže...

Ma mislio sam da još to možda drži cijenu gore, ne za osobne potrebe. Meni treba za recimo sad Mass Effect novi da lijepo zgleda pri FullHD rezi.

Evo ti razlika izmedju 470-ke i 1070-ke bas u Mass Effectu, 470 ima prosjecno 48fps a 1070 ima 79fps..

9 godina
neaktivan
zdravo.kupujem graficku pa da pitam.imam i3 6100 8 gb ram i imam full hd monitor.dal ce mi gigabyte g1 gaming gtx 1050 biti dovoljna za igranje igara narednih 2 godine na nekim pristojnim detaljima(medium high) ili da idem na gtx 1050 ti(znam da bi rx 470 bila najbolja al nemam toliko budjet za najjeftiniju 470ku)?lp

0 0 hvala 0
17 godina
Baldrick76 kaže...
Patrick_cro kaže...

Ma taj novi mass effect je graficki zaostao par godina, tako da ne moze izgledati lijepo niti sa najjacom grafickom

15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Baldrick76 kaže...
Patrick_cro kaže...

Ma taj novi mass effect je graficki zaostao par godina, tako da ne moze izgledati lijepo niti sa najjacom grafickom

Al se moze vrtit sporo ako nemas jaku graficku ;)

17 godina

Kada kazem graficki zaostao onda nema ni smisla stavljati aa i ostale gluposti jer razlike neces vidjeti, tako da ga sta se tice slike isti klinac vrtio ti na rx 470 ili na gtx 1070, na gtx 1070 mozes popaliti aa i ostale gluposti ali nema smisla jer neces vidjeti razlike 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

a da nelatiš na neko smeće kao onu betu wildlands, mislm da je bilo dropova ispod 60, i to i7 6700k + 1070. optimizacija do bola, a igra izgleda kao driver iz 2002.

1070 je fenomenalna grafička i ona je po meni negdje best buy za fhd. A loše optimizirane igre, njima 1080 bježi uz proljevanje znoja. 

Za primjer, Fallout 4. Ne možeš mi reći da igra radi ~100fps na određenim postavkama, i da pogledam pokraj u auto na cesti da bi mi dropalo na 35fps sa mojom 970.

SkorvY
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Kada kazem graficki zaostao onda nema ni smisla stavljati aa i ostale gluposti jer razlike neces vidjeti, tako da ga sta se tice slike isti klinac vrtio ti na rx 470 ili na gtx 1070, na gtx 1070 mozes popaliti aa i ostale gluposti ali nema smisla jer neces vidjeti razlike 

Sa ili bez AA ces uvijek vidit razliku, bar na 1080p, a i nije bas da igra ima losu grafiku, ipak je to frostbite..

15 godina
protjeran
skorvy kaže...
lav1000 kaže...

1070 je fenomenalna grafička i ona je po meni negdje best buy za fhd. A loše optimizirane igre, njima 1080 bježi uz proljevanje znoja. 

Za primjer, Fallout 4. Ne možeš mi reći da igra radi ~100fps na određenim postavkama, i da pogledam pokraj u auto na cesti da bi mi dropalo na 35fps sa mojom 970.

Ja bi reko da je best buy za 1440p, 470/480/1060 su best buy za 1080p, 1070-ka je malo overkill. Presao sam sa 1080p na 1440p sa 1070-kom pa govorim iz iskustva.

12 godina
odjavljen

To je i istina da, ali kako je dečko naveo, želi sigurnost par godina za fhd, malo overkilla na početku nije na odmet.

SkorvY
9 godina
neaktivan
Sa tim procesorom ti je 1050 pogodak, sve jace grafe ce tesko iskoristit procesor
16 godina

Nažalost je moja HD6870 je dala svoje i sada sam u potrazi za drugom grafičkom karticom do oko 500kn. Do kraja godine planiram cijeli komp mijenjati ali do tada mi treba druga grafička zbog Battlefielda i The Witchera. Gledao sam GTX580 ali nisam siguran da to moje napajanje može gurati. Molio bih vašu preporuku...

FC Bayern Munchen
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Scorp21 kaže...

Nažalost je moja HD6870 je dala svoje i sada sam u potrazi za drugom grafičkom karticom do oko 500kn. Do kraja godine planiram cijeli komp mijenjati ali do tada mi treba druga grafička zbog Battlefielda i The Witchera. Gledao sam GTX580 ali nisam siguran da to moje napajanje može gurati. Molio bih vašu preporuku...

Gtx750ti, nije skupa a poslje nvidiju uvjek lako prodas i neizgubis punolp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
GTX750ti je koliko vidim skuplja i slabija nego 580. Ne bih nešto više od 500 kn davao jer bi mi grafa služila još nešto više od pola godine zajedno sa trenutnom konfiguracijom. Jedino me brine potrošnja struje od 580
FC Bayern Munchen
13 godina
neaktivan
Scorp21 kaže...

kakva crna gtx 580 mani se starih sporeta koji samo sto nisu crkli, vec ti je jedna riknula hoces i drugu 

16 godina
Ona mi je trenutno zapela za oko jer nudi dobre performanse za oko 500 kn, a pošto komp ne planiram dugu imati ne gledam previše niti zagrijavanje niti starost. Koju drugu preporučujete, a da ne premašuje 500kn i da može tjerati Bf4 mp?
FC Bayern Munchen
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Scorp21 kaže...
Ona mi je trenutno zapela za oko jer nudi dobre performanse za oko 500 kn, a pošto komp ne planiram dugu imati ne gledam previše niti zagrijavanje niti starost. Koju drugu preporučujete, a da ne premašuje 500kn i da može tjerati Bf4 mp?

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-radeon-hd7790-oglas-21562942

ako se nije prodala trk po nju 

9 godina
neaktivan
Do 500 kuna mozes samo naci grafu koja je stara vec 3-4 godine i koja ima 1 gb memorije i to ti more krepat svaki cas morat opet kesirat, preporucujen ti da izvuces jos 200 kuna i uzmes nesto sto ce trajati
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice