Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.895.600
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav ljudi,

Trebam pomoć, crkla mi grafička pa jel bi mi mogli preporučit nešto do 800njak kn, konfiguracija je:
matična- asrock m3a770de
procesor amd athlon II x2 250 3.0 ghz
napajanje 400 W Corsair

Nisam neki gamer, al odigram tu i tamo pes, nba, fm, batmana pa bi volio da to može pokrenut, još ako bi moglo gta v to bi bilo mrak,iako to sumnjam...al eto znači nešto što bi moglo zavrtit spomenute nove naslove

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

GTX750 ~ 780kn link

ili R7 360 ~ 830kn link

De gustibus non est disputandum.
11 godina
neaktivan

R7 360

Battlelog: D3lBoy-00
8 godina
neaktivan

jel idu te na ovu matičnu asrock m3a770de, amd 770/sb710,ddr3

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ide.

De gustibus non est disputandum.
8 godina
neaktivan

hvala.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Nedavno mi je crkla Ati Radeon HD 6850 i kupio sam Gigabyte OC GTX 750 Ti, pa me zanima preporučujete li da overclockam ovu grafu, pošto PC dosta koristim za gaming?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Možeš ali u vecini igara ti OC ne donosi puno

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Možeš ali u vecini igara ti OC ne donosi puno

Naravno da donosi, pogotovo kad imas slabiji setup gdje si prisiljen smanjivati detalje, osim ak ti je gpu u botlenecku!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan
BloodSplatterGuy kaže...
Nedavno mi je crkla Ati Radeon HD 6850 i kupio sam Gigabyte OC GTX 750 Ti, pa me zanima preporučujete li da overclockam ovu grafu, pošto PC dosta koristim za gaming?

Zanemarive performanse, clockni je dokle ide na stock voltage i ostavi.

Nisi najpametniju kupovinu uradio sa tom 750ti... 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Zanemarive performanse, clockni je dokle ide na stock voltage i ostavi.

Nisi najpametniju kupovinu uradio sa tom 750ti... 

meni stisnes td a onda njemu velis da je overkloka koliko ide...lol a zanemarive perfomanse u odnosu na sta? pa gtx 750ti rastavlja 6850!

11 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, zanima me vaše misljenje o 3 grafičke kartice

radi se o gainward gtx 1060 3gb; XFX  RX 470 True OC 4gb/ Sapphire  RX 470 NITRO 4gb; Sapphire  RX 480 Nitro 4gb

Za koju mislite da je trenutno najbolja za 1080p high postavke te za koju mislite da će se pokazati najboljom kroz nekoliko godina(npr do 2020) - mislim na future proof -- ako ste primijetili gtx 1060 ima 3gb a ove ostale 4gb...

Hvala ;)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bravo genije, poredis dvije stvari koje nikoga nije briga. Interesuje covjeka hoce li dobiti sta OC 750ti a ja mu kazem da skoro pa i nece biti razlike ali cisto moze da je digne koliko ide na stock naponu, a nece nista znacajno se osjetiti u temperaturi.

@carli rx 480 4gb i miran si

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.9.2016 21:57 (chaselol).
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina

Od xfx uzmi pod must najbolja nakon msi u svojo klasi za 470 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Birao sam hitno grafu do 1000 kuna i jedan čovjek koji servisira kompove i razumije se podosta u ovo mi je rekao da je ova grafa best buy.
12 godina

Ocito nije cuo za rx460 ;)

8 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa! Nekad sam radio kao serviser i znao sam svaki seraf svake komponente.. a zadnjih 10ak godina uopce ne pratim trziste pa trebam vasu pomoc.. :)

Dakle trebam dx11 karticu do 300 kn ako je moguce.. razmisljao sam o 7950.. no nema je ispod 900kn.. no to mi je iskreno sada previse za dati.. a i neznam dal bi je ova konfiguracija iskoristila kako treba..

ploca je p7p55-m

proc i5-750  OC na 3.7ghz

8gb ddr3 mem na 1870mhz

trenutna graficka je GF 9600gt i kao sto mozete misliti.. ne rade sa njom dx11 igre.. posto sam old school ljubitelj carmageddona 2.. htio sam isprobati carmageddon resurection.. i razocarao se kad sam shvatio da je minimum dx11 karta..

dakle molim vas za pomoc.. ne igram tako cesto.. ne trebam nesto svemirski brzo.. kanta je ionako stara.. tu i tamo bacim koju LOLa.. il xonotica.. dakle dajte mi najpovoljniju mogucu soluciju a "da pristojno radi".. preferiram polovno.. no moze i novo nesto ako je "best buy"..

Bogu Hvala za vas jer trenutno bih bio potpuno izgubljen da moram istrazivati i odluku donjeti sam.. :)

0 0 hvala 0
12 godina
Abishua kaže...

Pozdrav ekipa! Nekad sam radio kao serviser i znao sam svaki seraf svake komponente.. a zadnjih 10ak godina uopce ne pratim trziste pa trebam vasu pomoc.. :)

Dakle trebam dx11 karticu do 300 kn ako je moguce.. razmisljao sam o 7950.. no nema je ispod 900kn.. no to mi je iskreno sada previse za dati.. a i neznam dal bi je ova konfiguracija iskoristila kako treba..

ploca je p7p55-m

proc i5-750  OC na 3.7ghz

8gb ddr3 mem na 1870mhz

trenutna graficka je GF 9600gt i kao sto mozete misliti.. ne rade sa njom dx11 igre.. posto sam old school ljubitelj carmageddona 2.. htio sam isprobati carmageddon resurection.. i razocarao se kad sam shvatio da je minimum dx11 karta..

dakle molim vas za pomoc.. ne igram tako cesto.. ne trebam nesto svemirski brzo.. kanta je ionako stara.. tu i tamo bacim koju LOLa.. il xonotica.. dakle dajte mi najpovoljniju mogucu soluciju a "da pristojno radi".. preferiram polovno.. no moze i novo nesto ako je "best buy"..

Bogu Hvala za vas jer trenutno bih bio potpuno izgubljen da moram istrazivati i odluku donjeti sam.. :)

Potrazi HD6850, ima ih na njusci po 350-400kn

13 godina
protjeran
Abishua kaže...

Pozdrav ekipa!

Dakle trebam dx11 karticu do 300 kn ako je moguce..

za 300kn nemas nista pametno, stovise za preko 500+kn se nude prastare kartice losijih perfomansi od dolje nevedene!

najveci price-perfomance na njusci trenutno drzi gtx 560 za 400kn, ima ih hrpa pa ce ti sigurno netko spustiti na 300kn! tko pita ne skita!LP

11 godina
neaktivan

a model rx 480x? cijene su tu negdje unutar 20e

8 godina
neaktivan

Hvala momci! Obje kartice su odlicne za ono sto mi treba.. a kupit cu izgleda koju dobijem najpovoljnije :))

Nista.. sutra par poziva obavit pa cemo vidit kome stara krava netreba xD

http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-6850-vs-GeForce-GTX-560-Ti

2 0 hvala 0
13 godina
BloodSplatterGuy kaže...
Birao sam hitno grafu do 1000 kuna i jedan čovjek koji servisira kompove i razumije se podosta u ovo mi je rekao da je ova grafa best buy.

Ostalo im je na lageru pa da se riješe neupućenima :D

Do 1k kn rx460 rastavlja 750 ti na proste faktore. Ako možeš vrati i uzmi to, u roku od 7 dana se može. 

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
12 godina
Čarli kaže...

radi se o gainward gtx 1060 3gb; XFX  RX 470 True OC 4gb/ Sapphire  RX 470 NITRO 4gb; Sapphire  RX 480 Nitro 4gb

Za koju mislite da je trenutno najbolja za 1080p high postavke te za koju mislite da će se pokazati najboljom kroz nekoliko godina(npr do 2020) - mislim na future proof -- ako ste primijetili gtx 1060 ima 3gb a ove ostale 4gb...

Hvala ;)

Uzmi gtx1060, ona je dosta jača od rx470. RX480 je u klasi s gtx 1060 3gb.

8 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Čarli kaže...

Hvala ;)

Uzmi gtx1060, ona je dosta jača od rx470. RX480 je u klasi s gtx 1060 3gb.

Objasni mi na koji način je 1060 3GB future proof kada će sada izlaziti samo DX12 igre, a u njima je RX je bolji izbor. Čovjek traži grafu za min. 3 god i ne misli je mjenjati. AMD i RX su bolji izbor.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
13 godina
protjeran

Sada a ni narednih par g sigurno nece izlaziti samo dx12 naslovi jer se i dalje koriste stari engini, dx11 traje vec 9g ako se ne varam tako ce ti biti i s svim ostalim dx, gtx 1060 je brza kartica od rx470 no u dx12 se nesto mijenja omjer ovisno o podrsci, no bolji izbor ispada rx470 kad se sve uzme u obzir! za 2-3 g nebu valjala ni jednalp

Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
odjavljen

Samo kupujte ove sa 3 gb , super će te se provesti 

Moj PC  
5 2 hvala 0
15 godina
Čarli kaže...

Hvala ;)

Imam istu dvojbu isključivo 1080p, samo što sam imao još i GTX 970 u igri koja je odmah ispala jer su rabljenje skuplje nego nove gtx 1060 3gb i rx470 4gb.  Pregledao sam valjda 20 reviewa, na većini je 1060 3gb bolja, na nekima gdje je u igri dx12 je 470x bolja za koji fps, više nisam pametan što kupiti, hoće li gtx 1060 za godinu dana stutterat zbog VRAMA, ili će rx470 postati bolja kada bude veća podrška za dx12. 480rx mi je u našim trgovinama prevelika razlika u cijeni u odnosu na performanse vs 470

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2016 9:30 (skfrik).
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Sada a ni narednih par g sigurno nece izlaziti samo dx12 naslovi jer se i dalje koriste stari engini, dx11 traje vec 9g ako se ne varam tako ce ti biti i s svim ostalim dx, gtx 1060 je brza kartica od rx470 no u dx12 se nesto mijenja omjer ovisno o podrsci, no bolji izbor ispada rx470 kad se sve uzme u obzir! za 2-3 g nebu valjala ni jednalp

Isto tako su govorili i za R9 290 a to je i dan danas mrak grafa, dok je konkurentska iz istog ranga vec istopljena i napravljene stolice u IKEA 

8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

za 2-3 g nebu valjala ni jednalp

Naravno, ali moraš uzet u obzir da ne može svatko prodati grafu kada je za to vrijeme i nadoplatiti za noviju. Npr. situacija gdje roditelji kupuju srednjoškolcu PC, tada roditelj najčešće nema u planu nadograđivati to računalo svako malo već ga kupuje kao paket u koji se neće dirati dok ne bude za otpad. U takvim slučajevima treba se gledati što je više future proof a to je RX470 em što ima bolju hardversku implementaciju DX12 i Vulkana, em što AMD ima puno bolju driversku podršku za grafičke kroz duži period.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice