Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.908.336
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav, imam r9 280x i zadovoljan sam ali bratu gledam neku za kupiti.

https://iponcomp.hr/webshop/product/xfx_r9_380p_4df5_r9_380_4gb_gddr5_double_dissipation_pcie/1243566

Sta mislite o ovom modelu? valja to sta? 

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stjepanj kaže...
Kak mislis nije "pravi",? neznam sta rade s biosom i regulacijom no da bi se postigao veci overklok ln biosi su uredno na nizim taktovima, nekakva kombinacija svega toga u globalu daje veci overklok! 780 lightning sto sam imao takoder ln bios je imao najnize vrijednosti no zato oc ubija! Logicus javi dojmove sumnjam da se ijedna 1070 moze tome priblizit☺lp

I ja misilm, jer šta san pogleda reviewe baš ovog modela, ima masu prostora za overklok i roka bez problema 1070-ke (također OC-ane). Mislia sam se između nje i 1070 Strix OC.

Naručia sam i prihvaćena je narudžba, samo piše da neznaju kad će moć poslat, valjda će se to updateat danas-sutra pa ćemo vidit, glavno da nije 'out-of-stock'. A ako i bude, a neće, onda ću prominit na 1070 Strix OC.

U svakom slučaju, OC-am je odman, poslikam i bencham, čim dođe :)

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Kak mislis nije "pravi",? neznam sta rade s biosom i regulacijom no da bi se postigao veci overklok ln biosi su uredno na nizim taktovima, nekakva kombinacija svega toga u globalu daje veci overklok! 780 lightning sto sam imao takoder ln bios je imao najnize vrijednosti no zato oc ubija! Logicus javi dojmove sumnjam da se ijedna 1070 moze tome priblizit☺lp

Nije "pravi" jer "pravi" Matrix Platinum radi na 1216mhz a ovaj na 1000mhz kao referentna, dakle nije clockan tvornicki uopce.

Ako na Matrix Platinumu binaju cipove, kod ovoga to ne rade, al 99% sam da ni na "pravome" ne binaju pa su ista stvar..

13 godina
protjeran
A koliko citam cipovi se biraju tako da oni koji postignu najvisi takt idu za top modele, sad imaju asicq pa mogu to isto bez da svaku moraju klokati na posebnom pcb-u pa tek da onda ide na slaganje cijele grafe(tak je bilo po starom)! Pa po tome izgleda ova verzija 980ti nije top, no bez obzira ici ce sigurno vise od vecine ostalih jer je namjenjena za oc kao i cijeli gpu!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
15 godina

Pošto sam prije ne punih 15 dana zamjenio amd procesor i ploču za intela tako  je sad  pomalo vrijeme došlo na zamjenu grafičke karte.Sad me zanima što je dobro izabrati Nvidia ili Amd dosad sam bio na amd-u.Trenutno koristim 2x R9 270x ali vrijeme je došlo da ih zamjenim.Sto mi je zapelo za  oko Gtx 970 4 GB, Gtx 1060 6GB, RX 480 8GB i R9 390 8GB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Idi na gtx 1070 za 3700kn to ce ti biti posten pomak, ovo prebacivanje na rx 480 ili 1060 je prakticki nikakav upgrade naspram tog CFX-a sa dvije 270x 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

Idi na gtx 1070 za 3700kn to ce ti biti posten pomak, ovo prebacivanje na rx 480 ili 1060 je prakticki nikakav upgrade naspram tog CFX-a sa dvije 270x 

Aha znam to i ja ali onako kad pogledaš ovaj CF i neradi baš u svim naslovima kako treba a i Gtx 1070 je duplo skuplja od ostalih modela 

9 godina
protjeran

Onda ovu uzmi klik

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Lucidius kaže...

Onda ovu uzmi klik

Ima opcija i Gtx 1070 ako uspijemo izvući novac za ove dvije i 16GB rama ddr 3 

9 godina
protjeran

U tom slucaju ides na ovu klik

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ta 1060 ne vrijedi 2500, vise od 2000 ne treba ni platiti, evo 470ke su vec na 1600 pale, zar mjesec dana bi se trebalo smiriti trziste

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam racunalo pod moj PC s time  da sam unutra tutnuo ssd od 128gb, od kupovine samog racunala proslo je 5 godina  tako da je doslo vrijeme za neki mali update. Znaci racunalo se koristi najvise za igre i multimediju, rijedje za unity 3d i razvoj igara. Trebao bih savjet, sto bi bilo najnuznije promijeniti? Stavio sam post u ovu temu jer mislim da graficka tu igra najvazniju ulogu... Budzet mi je 1500 kn + ako prodam ovu hd6950 vjerojatno oko 2000 s time da sam mislio staviti neki cooler na proc i dignut ga na 4.0 ghz barem + ako ostane novaca mozda jos 4gb rama ili ni sam ne znam.

Koju graficka je trenutno best buy za 1500 kn?

FUS RO DAH!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

1650kn rx 470 je best buy trenutno

Svakako si ram na 8 upgradeaj :D

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

470 barem Nitro za jos +50kn, tj. 1700kn. Nije velika cijena za taj 1 ventilator vise naspram XFX single fan 470 koja kosta tih 1650kn.

10 godina

Pozdrav!

Možete mi reči šta je bolje da uzmem; Gigabyte Gtx 980 ti G1 gaming za 2700kn, sa nekakvom garancijom ne piše koliko je, ili novu Msi Gtx 1060 Gaming X, za 2650 kn! I zašto!  Hvala svima na odgovorima! ;))

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Eh da imam para u gotovini nebi se ti mislio ;) Kakva su to pitanja uopce.. haj da si 2 dana ili tjedna na forumu.. Naravno da 980Ti bez ikakvog razmisljanja.

17 godina
Ni jednu imas gtx 1070 na njusci od asusa 2800kn sa jos 33mj garancije
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
10 godina

Misliojo bi, jer nisam toliko upucen kao ti Pametnjakovic, novca imam pola a  kad brat dobi placu onda ce on ostalo dodati! Zato i pitam, e da si kulturan koliko misls da si pame...! LP ;))

10 godina

Misliojo bi, jer nisam toliko upucen kao ti Pametnjakovic, novca imam pola a  kad brat dobi placu onda ce on ostalo dodati! Zato i pitam, e da si kulturan koliko mislis da si pame...! LP ;))

15 godina
protjeran

Hoy, trenutno imam konfiguraciju pod Moj PC pa bih htio vidjeti kakve su mi opcije za upgrade grafičke.

Htio bih igrati witchera 3 i gta5, tako da dajte prijedloge za grafičku neku ali da je što jeftinija (sa njuškala).

HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1 Compact-m2 note-One M8-z1 compact-Blackberry 9900-Z1 Compact-Lumia 630-Xperia E-Oneplus One
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Nešto u rangu r7 260x/r9 270/750ti je za witcher 3 u 1080p i 30fps skroz ok. A za gta5 ne znam moze li taj pentium pokrenuti tako cpu heavy igru kako spada. Minimum requirement procesor je duplo jači od tvojeg pentiuma

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 11:41 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
EZY-E kaže...

Hoy, trenutno imam konfiguraciju pod Moj PC pa bih htio vidjeti kakve su mi opcije za upgrade grafičke.

Htio bih igrati witchera 3 i gta5, tako da dajte prijedloge za grafičku neku ali da je što jeftinija (sa njuškala).

Neces se sa tim dualcem naigrati, trebat ce ti neki quad core + recimo GTX950 ili ako bi isao na jos jeftinije GTX750Ti

8 godina
EZY-E kaže...

Moj bivši x4 630 oc na 3.6 je grgljo sa hd 7790. A X4 630 je bolji proc.

13 godina
Trazim Msi gtx 970 4G Gaming Twin Frozr V. Moze i polovna, na alzi je akupa na nabavi isto, njuska nista nitko nenudi.
Imaju vise verzija meni treba twin frozr V
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Luka123 - mozda ova ovde

13 godina
LogicusMPS kaže...

Luka123 - mozda ova ovde

Nije loša cijena. Jeli besplatna dostava? Moze li se kakav kupon iskoristiti na ovaj popust vec :P?

15 godina
Luka123 kaže...
LogicusMPS kaže...

Luka123 - mozda ova ovde

Nije loša cijena. Jeli besplatna dostava? Moze li se kakav kupon iskoristiti na ovaj popust vec :P?

Uzmi šta brže, neće dugo popust ako misliš uzimat, ja san uvatia 980 Ti u pola dana, bia popust sa 734 na 407 Eur, sad je na 610.

To s kuponima nisan gleda, dostava je 18 eura, triba si mi javit i uplatit pa san ti moga uzet i poslat, al opet, nije ni ovo preskupo.

9 godina
neaktivan

Jedno pitanje ekipi koja naručuje izvana hardware, primjera radi ovaj GTX 970 sa linka je 259€ ta se svota uredno plati prilikom naručivanja + evenutalno neka poštarina. Da li idu još neka davanja na taj iznos ili je to to?   Vidim frendovi svako malo nešto preko neta kupuju i uvijek nešta dodatno moraju platiti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 10:38 (sasac).

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Zasto bi itko bacao pare na gtx 970 za 1800kn kad za te pare kod nas kupis gtx 1060 3GB model za iste ili manje novce, a snagom pojede 970ku 

Moj PC  
4 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Zasto bi itko bacao pare na gtx 970 za 1800kn kad za te pare kod nas kupis gtx 1060 3GB model za iste ili manje novce, a snagom pojede 970ku 

Ovo.

Mene cudi sto ljudi traze novu 970ku u prvom mjestu..

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice