Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.199
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 12:55 (Valentin17).
13 godina
joza7 kaže...

Pozdrav, moze preporuka grafe do 2000 kn?

Novo- r9 380x

Polovno- r9 290/290x

12 godina
joza7 kaže...

Pozdrav, moze preporuka grafe do 2000 kn?

Možda je prvo bolje da kažete koji imate procesor i napajanje jer rubrika "moj pc" meni ne otvara

14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Molim preporuku grafičke kartice.Namjena gaming BF4 i da je nova oko 1500 kn.Preferiram nividia.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 18:52 (ohit).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
ohit kaže...

Molim preporuku grafičke kartice.

Puno si nam rekao... 

Namjena, budžet, može li rabljeno? 

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 17:58 (molnyi).
14 godina

Procesor je FX 6300, napajanje forton 550w, jel to u redu ili bintrebalo nesto slabije za tu konfu?

16 godina

R9 290 nije baš za to napajanje i procesor. Gledaj uzeti R9 380X ili ako ćeš jeftinije R9 380. Ili pak GTX 960 zbog stabilnijeg fps-a. I ako imaš dobru matičnu i hlađenje OC-aj procesor (ako znaš i ako se usudiš).

EDIT: Koju sada imaš?

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 18:47 (Izzy).
13 godina
joza7 kaže...

Procesor je FX 6300, napajanje forton 550w, jel to u redu ili bintrebalo nesto slabije za tu konfu?

To je u redu što ti je preporučio kolega gore.

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
13 godina
neaktivan
joza7 kaže...

Komotno 380X bez brige, radice sve super 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
protjeran
Izzy kaže...

R9 290 nije baš za to napajanje i procesor. Gledaj uzeti R9 380X ili ako ćeš jeftinije R9 380. Ili pak GTX 960 zbog stabilnijeg fps-a. I ako imaš dobru matičnu i hlađenje OC-aj procesor (ako znaš i ako se usudiš).

EDIT: Koju sada imaš?

Kao prvo, 550w napajanja je sasvim dosta za njegovu konfu i za r9 290/390, a kao drugo, zasto bi r9 380x bila bolja za to napajanje kad u igrama mizerno manje trosi nego r9 290/390..

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 19:46 (Lucidius).
13 godina
protjeran

ajde da ima nekakvog xfx od 550 koji daje 545w no covjek ima nekakvog fortona...neznam bas, kolega nicki je mjerio s svojim i7 i 290 koji su potegli 570w...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
7 0 hvala 2
13 godina

Ja nisam mjerio, ali su i7 870 na 3,8ghz 1,25v i r9 290 sa power limitom na 50% ubili chiefteca od 650w :D

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

ajde da ima nekakvog xfx od 550 koji daje 545w no covjek ima nekakvog fortona...neznam bas, kolega nicki je mjerio s svojim i7 i 290 koji su potegli 570w...

Pa Fortron raider 550w drzi bez problema tu konfu(pretpostavljam da je to taj kojega on ima), ja sam sa nesto sitno jacim XFX 550w bez problema drzao r9 390 5 mjeseci i nikad ni jedan problem. Ta mjerenja u puno slucajeva djeluju kao da za svaku iole bolju grafu trebas 700w napajanja, ua u realnosti je to sve drugacije.

Recimo ovo pisem cisto kao primjer, za dvije r9 390 bi bila preporuka 850-1000w kvalitetnog napajanja, a frend koji ima EVGU G2 750 isto kao ja je bez problema 2 mjeseca vozio 2 x r9 290 klokane i fx 8350 na 4.7 GHz. 

EDIT:

Ima na PCEkspert forumu decko koji na Seasonic 520w drzi r9 390 i i7 4790k na 4.4GHz i sve mu sljaka, istot ako ima jos njih par koji drze na slicnim napajanjima takve grafe.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 19:58 (Lucidius).
14 godina
Lucidius kaže...

EVGU G2 750 isto kao ja je bez problema 2 mjeseca vozio 2 x r9 290 klokane i fx 8350 na 4.7 GHz. 

EVGA je dan i noć prema ovom Raideru.

9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

EVGU G2 750 isto kao ja je bez problema 2 mjeseca vozio 2 x r9 290 klokane i fx 8350 na 4.7 GHz. 

Pa je al jel ti vidis o kakvoj se potrosnji komponentama radi na kojima je ta EVGA radila.

13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...
Valentin17 kaže...
Lucidius kaže...

Pa je al jel ti vidis o kakvoj se potrosnji komponentama radi na kojima je ta EVGA radila.

Pa potrošnja u igrama je možda bila 650W, a ta evga je miljama daleko od raidera..

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 20:08 (molnyi).
14 godina
Lucidius kaže...

Ne, ne vidim, ti ćeš mi reći.

9 godina
protjeran

A koji procesor i kako klokan je bio u tom videu?

Uglavnom, nemam se namjeru natezat, rekao sam sta mislim i to je to, normalno da je napajanje jako vazna stvar i sve stoji, ali netreba radit drame, uostalom rekao sam ti da na drugom forumu imas ljude koji imaju u potpisu slicne konfiguracije, na slicnim napajanjima i sve finkcionira.

Meni je svejdeno, neka ide na r9 380 ako hoce, samo sam htio napisati ako kojim slucajem razmatra r9 290 polovnu da ima mogucnosti za nju. 

Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

A koji procesor i kako klokan je bio u tom videu?

Uglavnom, nemam se namjeru natezat, rekao sam sta mislim i to je to, normalno da je napajanje jako vazna stvar i sve stoji, ali netreba radit drame, uostalom rekao sam ti da na drugom forumu imas ljude koji imaju u potpisu slicne konfiguracije, na slicnim napajanjima i sve finkcionira.

Meni je svejdeno, neka ide na r9 380 ako hoce, samo sam htio napisati ako kojim slucajem razmatra r9 290 polovnu da ima mogucnosti za nju. 

Dobro, i ja isto mislim da je za jednu r9 290/390 dovoljan fortron raider 550W. Samo ne znam koliko će se smjet igrat sa procom i grafom. Proc u videu je i7 4790k 4.4GHz

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 20:17 (molnyi).
14 godina
molnyi kaže...
 Dobro, i ja isto mislim da je za jednu r9 290/390 dovoljan fortron raider 550W. Samo ne znam koliko će se smjet igrat sa procom i grafom.

Za kratko vrijeme je, za duže vrijeme nije nikako.

9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
molnyi kaže...
 Dobro, i ja isto mislim da je za jednu r9 290/390 dovoljan fortron raider 550W. Samo ne znam koliko će se smjet igrat sa procom i grafom.

Za kratko vrijeme je, za duže vrijeme nije nikako.

Zasto nebi bilo za duze vrijeme, pa ti o kojima ti pricam vec preko godinu dana tako voze te konfe bez problema.

Monly

Pa nemora klokat, ti FX procesori se kolko znam i daju downvoltat dobro posto je poznato da dolaze na overkillanim voltazama, ili se daju ck i solidno kloknut na voltazama koje dolaze.

Recimo frend sa fx 8350 po defaultu vozi proc kako je dosao na 4.7GHz bez da je ista povecavao.

12 godina

Ja sam svojevremeno mjerio i7 2600k u kombinaciji s r9 290 pa vidite rezultate jer sve je to slično. http://www.bug.hr/forum/topic/benchmark/potrosnja-racunala/209674.aspx?page=0&jumpto=4374238&sort=asc&view=flat

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina

Hvala na savjetima i pomoci, no sad se dvoumim izmedu 380x i 290, posto jedan pise da ce napajanje drzat a drugi da nece, maticna je gigabyte 970a-ud3p, i hladnjak xigmatek gaia..

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
joza7 kaže...

Hvala na savjetima i pomoci, no sad se dvoumim izmedu 380x i 290, posto jedan pise da ce napajanje drzat a drugi da nece, maticna je gigabyte 970a-ud3p, i hladnjak xigmatek gaia..

pa ono polovna r9 290 se nadje na njusci i to sa dvije godine gare, trenutno msi i asusica za te pare, nije to losa ideja 

bn ces donekle rijesiti sa OC procesora, ali nesto mi se cini da ce u dx12 jos bolje da radi taj fx 

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 21:43 (chaselol).
13 godina
neaktivan

Ako možeš, uzmi r9 290, izdržat će napajanje, ako neće ja ću ti kupit novo bolje. Drži oko na njušci, malim oglasima, tržnici na PC ekspertu,  da se tu i tamo nac neka gtx 970 za 2100-2200. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 22:06 (molnyi).
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Ako imas mogucnost idi na R9 290 ima nereferentnih vec po 1900kn ja ti kazem da ce ti napajanje drzat, isto tako ako mozes jos malo nadodat imas i gtx 970 po 2200kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 22:11 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

MSI R9 290 GAMING 4G Osobno sam ju imao i temo na stock postavkama ne idu više od 73 stupnja, kod clockane sam vidio max 80 i to je grafa manje-više nečujna

ASUS R9 290X Matrix PLATINUM Ima nešto više tenparature, ali za te novce nema puno rezmišljanja.

ASUS R9 290 Direct CUII Za ovu ne znam kakva je, ima još garancije, cooler nije loš.

Sve u svemu bilokoju da uzme nemre pogriješiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Remzi kaže...

MSI R9 290 GAMING 4G Osobno sam ju imao i temo na stock postavkama ne idu više od 73 stupnja, kod clockane sam vidio max 80 i to je grafa manje-više nečujna

ASUS R9 290X Matrix PLATINUM Ima nešto više tenparature, ali za te novce nema puno rezmišljanja.

ASUS R9 290 Direct CUII Za ovu ne znam kakva je, ima još garancije, cooler nije loš.

Sve u svemu bilokoju da uzme nemre pogriješiti.

Ja bi isao na prvu, em ima dosta garancije, em je kupljena kod nas u ADM-u pa nece ni u slucaju reklamacije biti komplikacija, također probat spustit cijenu za 100kn, nemas sta izgubit ako pitas 

13 godina
neaktivan

Provjeri mozes li ostvariti ostatak garancije kod te r9 290x i nju uzmi ako moze :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
joza7 kaže...

Ako zelis izbjec buku, ne od graficke nego od strane napajanja koje ce pri vecem loadu sigurno biti prilicno glasno, idi na nesto sto ipak trosi manje od 290tke jer naslusat ces se tog Fortrona kako "leti" i pod slusalicama...

290tka kao dobra ponuda je cca 1900 kn s tim da bi trebala imat bar jos 2 godine gare i opremu...Ja sam imao isto kao gore navedeni prvi model MSI-jevke i grafa je dosta tiha, temeprature u furmarku idu izmedu 76 i 85 zavisi koliko ju dugo testiras dok u igrama ne ide preko cca 75...

Nisam imao problema s bukom graficke ali sam zato imao dosta buke u zahtjevnijim igrama s Sisom iz potpisa jer to je grafa koja ipak lijepo potegne...

Evo par slika od mog testiranja...

Ovdje su bolje slike:

http://imgur.com/a/NVczv

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 1:16 (Tomo53nja).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice