- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
R9 280 za 1200kn?
provjeren prodavac ili??
Mislim da je to ovaj forumas - pogledaj oglase ovdje na Forumu i ostale oglase koje ima na njuskalu, podudaraju se - a i ime sa njuskala i ovdje mu se donekle podudara.
Pozz, mislio sam kupiti ASUS STRIX-R9390-DC3OC-8GD5-GAMING (LINK) međutim jedan od forumaša je rekao da se ta grafa previše grije. Mada na kutiji piše 30% cooler al ok, ne mora to ništa značiti.
Pa ako može preporuka koju grafu do 3000kuna da uzmem, samo novo iz trgovine? Hvala
Uzmi 390 ali MSI ili sapphire s time da MSI ima godinu više garancije od sapphirea pa uzmi i to u obzir
Pozz, mislio sam kupiti ASUS STRIX-R9390-DC3OC-8GD5-GAMING (LINK) međutim jedan od forumaša je rekao da se ta grafa previše grije. Mada na kutiji piše 30% cooler al ok, ne mora to ništa značiti.
Pa ako može preporuka koju grafu do 3000kuna da uzmem, samo novo iz trgovine? Hvala
razor1988 imaš dosta oglasa sa R9 280 u tom cijenovnom rangu KLIK nađi nešto što ti odgovara i što ti je blizu pa odi provjeriti i kupiti ako je sve ok.
EDIT: evo jedna super ponuda GTX960 pod garancijom 1.300kn ali bi bilo dobro otici to provjeriti.
Ne nuditi tu Gigu..... Stvarno je loša naprema MSI i Saphire.....
Daj neki dokaz da pojasnis svoju tvrdnju. Nema koristi od takve izjave.

Daj neki dokaz da pojasnis svoju tvrdnju. Nema koristi od takve izjave.
Komentari na:
Neki od citata problema:
"Great in-game performance, horrible heat management and fan noise."
kartica je bučna i grije se do 85.... jako loš izbor kulera s obzirom da imaju jedan od čipova koji se griju kao blesavi (dobro, fury je još gori).
"PSA: Some cards have major issue and won't allow you to shut down your PC."
jako puno ljudi se buni da se PC budi sam od sebe i ne želi shutdown. Navodno se da riješiti isključivanjem nekih opcija u biosu, ali smatram da je to nedopustivo.
+
Nigdje nema nijednog reviewa, dok sve puno reviewa Sapphire i MSI dovoljno govori da ni Gigabyte je ne smatra dobrom.
Kad je kartica loša, ne šalje se na reviewe, pogotovo onim malo objektivnijima....
Pametnom dosta pogotovo kad se sve zna o MSI i Sapphire inačici iste kartice.
Možeš ti spamat forum sa ovakvim glupostima.. to je kao da ja linkam linksov link i komentare :D
Jesi probao karticu ?
Čisto sumnjam.
Ja sam upravo bio kod kolege od kojeg sam ju trebao uzet al se ipak snašo za lovu pa neće da proda karticu.. ima r9 390 8gb gaming g1, kartica ko prvo ne prelazi 70 stupnjeva, ko drugo nije bučna
kupi karticu i napravi review pa možemo razgovarat :)
zato u microline gigabyte na r9 390 ima 0,00% rma, na msi ima 3,74% i na sapphire 1,64%
statistike dovoljno govore ;)
Sapphire ja napravio najbolje kartice u 300 seriji, apsolutno su iznad ostalih proizvodjaca po svim specifikacijama ali imaju "samo" 2 god garancije.
Pa sad na tebi je
Možeš ti spamat forum sa ovakvim glupostima.. to je kao da ja linkam linksov link i komentare :D
Jesi probao karticu ?
Čisto sumnjam.
Ja sam upravo bio kod kolege od kojeg sam ju trebao uzet al se ipak snašo za lovu pa neće da proda karticu.. ima r9 390 8gb gaming g1, kartica ko prvo ne prelazi 70 stupnjeva, ko drugo nije bučna
kupi karticu i napravi review pa možemo razgovarat :)
zato u microline gigabyte na r9 390 ima 0,00% rma, na msi ima 3,74% i na sapphire 1,64%
Uključi mozak i pročitaj komentare.
Buka u jako mnogo postova. Pametnom dosta - kartica nije tiha punom večem broju korisnika nego msi i sapphire.
Što se tiće kvarova - ah, da zaboravio jednu jako važnu stvar zašto je giga loša - voltage locked.
Ni sa štapom je nebi pipnuo.
A da ne bude bilo da samo giga ima mana Safirka kojiu imam ima:
- jako dugačka.. 308 mm ako se nema kučište dodatni trošak.
- samo 2 godine jamstva...
realno koju god odabere manje više svaka će mu bit okej, uostalom ima garanciju.. xfx kojeg na ocnu pljuvaju i na neweggu eno legi već par mjeseci tiho i odlično radi
te priče padaju u vodu.. isprobaj okusi pa javi.. hvala bogu svaki mjesec mi prođe tone i tone hardvera pa znam o čemu pričam
edit : ja tu buku neznam di da čujem.. hajd potrudit ću se sljedeći tjedan nabavit msi r9 390 i gigabyteovu od kolege i usporedit pa da vidimo.. a za voltage lock dobro znaš kako otključat a i ako klokaš preko giga aplikacije znaš da će ti napon bit dostupan ;) pametnom dosta
dužinu nemožeš zamjeriti.. jedna od meni bar nebitnih stvari, a garancija se hvala bogu uvijek može produžit na 3,4,5 god po nikakvim cijenama :)
realno koju god odabere manje više svaka će mu bit okej, uostalom ima garanciju.. xfx kojeg na ocnu pljuvaju i na neweggu eno legi već par mjeseci tiho i odlično radi
te priče padaju u vodu.. isprobaj okusi pa javi.. hvala bogu svaki mjesec mi prođe tone i tone hardvera pa znam o čemu pričam
edit : ja tu buku neznam di da čujem.. hajd potrudit ću se sljedeći tjedan nabavit msi r9 390 i gigabyteovu od kolege i usporedit pa da vidimo.. a za voltage lock dobro znaš kako otključat a i ako klokaš preko giga aplikacije znaš da će ti napon bit dostupan ;) pametnom dosta
Možda si ti tolerantan na buku, ali ako se meni grafa čuje relativno jako dok su zvučnici mute u 100 loadu u relativno tihom okruženju onda je to loše hlađenje. Npr ja sam više čuo 770 gainward 3x vent nego Sapphirku 390.
Nemam šta probavati. Puno više zadovoljnih sa Safirkama, puno više negativnih komentara i mišljenja o gigi.
To mi dovoljno govori.
Molio bi te link da su Gigabyte 390 unlockane na taj način i da idu +100 mV. Meni sapphire daje +200 mV kroz svoju aplikaciju.
Edit : Ne možeš zamjeriti dužinu jer nosi bolje hlađenje, ali u mom slučaju je to značilo dodatnu investiciju od 800 kn na novo kučište. Iako po spec u 690 CM stane 310mm nije stala u gornji slot zbog izgleda coolera i veznog lima. Donji slot je x8 na pci 3.0 i hlađenje puno lošje jer se gura sa napajanjem. Nije da e bunim pišto mi je trebala nadogradnja kučišta, ali eto. Mnogima je to minus jer ne stanu u njihova kučišta.
To je jedno veliko čudo, uostalom ta kartica ima debelo nizu cijenu od ostalih r9 390, sada znaš zašto. I da, mol nije jedini uvoznik za tu karticu u hr tako da... Ima po servisu razno raznih brandova

Sapphire ja napravio najbolje kartice u 300 seriji, apsolutno su iznad ostalih proizvodjaca po svim specifikacijama ali imaju "samo" 2 god garancije.
Pa sad na tebi je
najbolje jesu, ali ako je dobro složeno hlađenje kao kod primjerice msi verzije, razlike u tempereturi i buci su minimalne i godinu dana duža garancija je daleko bolji argument
Idem dalje.... Giga 390....
Gledamo video od
...
Neznam šta on kaže, nije mi se dalo sve slušati, ali samo bacim oko na komentare.. i evo ovo:
Kada sam uzimao 950, prošao sam net uzduž i poprijeko. Uzeo sam na kraju Strixicu, za 100kn skuplju od Gigabytea. Komentari su bili nedvosmisleni, hrpa ljudi je _vraćala_ ispravne Gigabyteove kartice jer je nepodnošljivo bučna, u svim recenzijama se spominje buka. Strixica mi je uz otvoreni komp, u ponoć, usred GTA nečujna. Fakat sam prezadovoljan..
Ajme pokrenuo sam rat ovdje...
Taj newegg mi zaista nije neko mjerilo, jer zasvaki proizvod procitam da je najbolji ali i da je smece, valjda ovisi sto ljudi ocekuju i sto dobiju... Jedino neki usporedni test kad nadjem njemu vjerujem.
Nego sve Radeonke, nijedna Nvidia grafa mi nije preporučena. Nisu tako dobre ili?
Taj newegg mi zaista nije neko mjerilo, jer zasvaki proizvod procitam da je najbolji ali i da je smece, valjda ovisi sto ljudi ocekuju i sto dobiju... Jedino neki usporedni test kad nadjem njemu vjerujem.
Nego sve Radeonke, nijedna Nvidia grafa mi nije preporučena. Nisu tako dobre ili?
najeftiniju gtx 970 s 2x fanom, nemres fulati da si corav! sve su odlicne, tihe, hladne, klokaju se u nebesa, i onda su hladne i tihe( ipak malo bucnije i toplije:)
samo da nije ino3d!
evo najeftinija a odlicna:
http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/426018336-3521/
ostatak do 3000kn podjelis nama!
ja sam uzeo sapphire-ku i nisam pozalio, tiha i hladna, nikad preko 65C.lp
Čitaš sa razumljevanjem i izbaciš one koji imaju problem sa rma jer tebi nije relevantan i logikom dođeš do zaključka.
Nije rat, ali kad se sve pogleda je tako.
Ne mogu ti puno kazati o Nvidiji te generacije (imao GTX 770) ali ti mogu reći da sam bio u toj dilemi R9 390 iili 970 i što sam odlučio.
Od nvidije sam htio uzeti GTX 970 i to Msi, Gigu ili Asus Strix.
Svaka ima prednosti i mana... Npr samo jedan power konektor na Strixu. Giga nema 0 db mod i nešto je bučnija od MSI (ne drastično kao kod 390).
Prednosti : nvidijini driveri i podrška za igre. Gameworks, fizika i ostalo.
Ako igraš igrice s time (Project cars, recimo) onda je to pravi izbor. Ima 3.5 + 0.5 što je potencijalni problem jer već i današnje igre uzimaju 4 gb rama, a shadow of mordor i više. Modanje nekih igra isto.
OC je puno bolji i potrošnja manja samim time i grijanje u kučištu. Ako nemaš jaki psu puno bolji izbor.
Coil whine puno više prisutan sudeči po reviewima.
Meni smeta 3.5 gb - što su se pravili ludim i što su to nepotrebno napravili zbog segmentacije tržišta. Smeta me i što namjerno oslabe performanse svojih kartica da bi AMD bio još slabiji. (Teselacija nabijena na max bez nekog vizualnog poboljšanja samo zato jer je nvidija jača od AMD u tome - Witcher 3, no osvetilo im se jer se AMD lako naštela na željenu razinu u katalistu/crimsonu, dok nvidija ne može brati na laki način). Još je tu mogućnost da će AMD bolje raditi u dx12 (upitna) ali 8 gb je šlag na kraju. Vodim se -više je jače pa eto... pao je radeon r9 390.
Još samo jedno pitanje. Znači ova GTX 970 je 4GB 256bit, a ova koju sam namjeravao kupiti je 8GB 512bit. Ostale specifikacije su koliko vidim tu negdje. Kako su onda ove dvije u istom cjenovnom rangu?
I koliko je ova GTX970 bolja/lošija od Sapphire NITRO R9 390?
EDIT: Dok sam pisao post kolega poviš je već donekle odgvorio :)
Još samo jedno pitanje. Znači ova GTX 970 je 4GB 256bit, a ova koju sam namjeravao kupiti je 8GB 512bit. Ostale specifikacije su koliko vidim tu negdje. Kako su onda ove dvije u istom cjenovnom rangu?
I koliko je ova GTX970 bolja/lošija od Sapphire NITRO R9 390?
tocno sto ce tice specifikacija, sto se tice ostalog procitaj post iznad, mane i prednosti jedne i druge...
Taj Techno Kitchen je pouzdan kao kupovati od prezimena Orsus iz oglasnika hehe.
G3258 jede FX 8350 u multithreadanim igrama toliko o nekoj objektivnosti,mijenjaju settingse u igrama,manipuliraju itd.
Taj Techno Kitchen je pouzdan kao kupovati od prezimena Orsus iz oglasnika hehe.
G3258 jede FX 8350 u multithreadanim igrama toliko o nekoj objektivnosti,mijenjaju settingse u igrama,manipuliraju itd.
imaš ovo, ali ovdje nema velikog oc-a...
Ima još takvih videa. AMD negdje jači, negdje nvidia.
AKo je slab cpu - onda bolje Nvidija zbog AMD overheada u DX11 igrama.
Ne znam samo sto toliko tipujete na OC potencijal 970 kartice (koji je ogroman) ali jel' vam jasno da 95% ako ne i vise korisnika, ne clocka kartice?
Mi bi rekli (mi koji clockamo sve) zalosno, ali jednostavno ljudi ne diraju nego sta je na stock tako je :)