Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.957.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
DarkoK3 kaže...

A šta da gledam, ljudi doslovno nisu normalni, prodaju korištene kartice bez garancije skoro pa po cijeni nove.

Radije gledaj ovo:

http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-procjene/procjena-procjena-xfx-7850-dd-2gb/236440.aspx

Ima garanciju, mnogo jača og GTX 750, hladna, kloka se ko zvjer.

Battlelog: Glavas_ZG
10 godina
neaktivan

Vidim vidim, ali da imam 700 kuna onda bih dodao još tih 300 pa imao novu sa garancijom.

Nego, našao sam Sapphire HD 5770 Vapor-X 1GB za 300 kuna, a trenutno imam AMD Radeon HD 5670  (512 MB), da li se isplati nadograditi ovo?

Kada bih našao nešto dobro, dao bih i 500 kuna za neku polovnu, ali ne znam koliko ću moći iskoristiti potencijala kartice sa procesorom Core2 Quad Q8300.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 20:53 (DarkoK3).
12 godina
DarkoK3 kaže...

Vidim vidim, ali da imam 700 kuna onda bih dodao još tih 300 pa imao novu sa garancijom.

Nego, našao sam Sapphire HD 5770 Vapor-X 1GB za 300 kuna, a trenutno imam AMD Radeon HD 5670  (512 MB), da li se isplati nadograditi ovo?

Kada bih našao nešto dobro, dao bih i 500 kuna za neku polovnu, ali ne znam koliko ću moći iskoristiti potencijala kartice sa procesorom Core2 Quad Q8300.

Ako si iz Zg idi pogledaj ovo

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/r7-260-msi-1gb-oglas-17881220

10 godina
neaktivan

Jesam u Zg, misliš da bih mogao koristiti obe kartice? Koristim matičnu GA-965P-DS4 rev 3.3 "Features Dual PCI-E graphics interface"

17 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Igrao sam igricu jučer i u jednom trenutku su se na ekranu samo pojavili razni oblici raznih boja nakon čega kad upalim računalo imam sliku, ali jako male rezolucije i boja, a prije i prilikom podizanja win na ekranu mi se iscrtavaju bijele crte...uglavnom, pretpostavljam da je otišla grafička.

Grafička je MSI N460GTX Cyclone, a konf računala je Intel i5 760 2.8 GHz i Gigabyte P55-UD3L.

Pitanje, ustvari 2 pitanja, je sljedeće:

Da li je sigurno grafička, ja pretpostavljam da nije driver ili Win pošto se greška javlja odmah prilikom starta računala i prije podizanja Win, znači već na onom prvom ekranu na kojem je "reklama" matične. Komp normalno radi, i sve na njemu normalno radi (i ovaj post pišem na njemu) samo što je slika 640x480 i boje su katastrofa.

I drugo pitanje je koju grafičku da kupim umjesto ove. Ne mislim davat nikakve velike pare, želim dobiti jednake performanse kao i s ovom, jer mi ništa bolje ni ne treba. Od igara igram WOT i WOWarships, tu i tamo neku strategiju tipa Heart of Iron 3, Shogun 2 ili Crusader Kings, ništa grafički prezahtjevno.

Hvala unaprijed...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Probaj s integriranom.

Koliko novaca mislis odvojiti?

@DarkoK3
O koje dvije kartice pricamo?
Moras imat dvije iste kartice za CF, a i CF se uglavnom ne isplati, pogotovo s low-End GPU-ima
"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju." -Drago~16.2.2016
12 godina

DarkoK3 može R7 260 na tu amtičnu

BlackDog22 a s koliko max love raspolažeš? i koje točno napajanje imas?

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 21:28 (ibme74).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Mislio sam na moju koju sada imam AMD Radeon HD 5670 (512 MB)  i R7 260 MSI 1GB?

12 godina

Ne može

10 godina
neaktivan

Šteta, pa kažem, do 500 kuna bih izdvojio za neku ne lošu polovnu karticu, ali koja može fino da radi sa procesorom Core2 Quad Q8300 koji sada imam.

A napajanje trenutno imam Blueberry neko 450W, a uskoro planiram uzeti Fortron Hexa+ 400 ili 500W

12 godina
neaktivan

Jel dosta za Sapphire r9 380 NITRO 4gb napajanje Corsair CX500 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
DarkoK3 kaže...

Šteta, pa kažem, do 500 kuna bih izdvojio za neku ne lošu polovnu karticu, ali koja može fino da radi sa procesorom Core2 Quad Q8300 koji sada imam.

A napajanje trenutno imam Blueberry neko 450W, a uskoro planiram uzeti Fortron Hexa+ 400 ili 500W

Ne razumijem zašto već danima kompliciraš sa tom grafičkom? R7 260 je "ne lošta polovna kartica", za 500kn dobivaš karticu sa još 2 godine garancije koja je na knap za taj procesor. Evo ovaj lik drzi na Q8300 karticu R7 260x koja je malo jača od te i igra novije igre bez problema

10 godina
neaktivan

Pa baš zato jer mi danima nitko ne daje odgovor kao sada ti, ta i ta kartica radi dobro sa procesorom, najbolje šta se može naći.

Hvala za savjet.

12 godina
DarkoK3 kaže...

Pa baš zato jer mi danima nitko ne daje odgovor kao sada ti, ta i ta kartica radi dobro sa procesorom, najbolje šta se može naći.

Hvala za savjet.

Zato što ti to ovisi od igre do igre. Npr. ja sam donedavno imao pc sa Q8200+HD6850, na većini igara do 2014/15 je to radilo super (visina postavki je ovisila od igre do igre),sada za usporedbu Battlefield Hardline sam bez problema igrao na High uz smanjeni AA (procesor i grafa podjednako iskorištene), dok npr u GTA 5 (koji ima slične zahtjeve što se hardvera tice zbog čega sam i uzeo kao primjer) mi je procesor išao na 100% dok je grafa uglavnom bila na 45-50%, dakle debeli bottleneck.  Ali da, R7 260 je  izbor za Q8300 i moći ćeš igrati većinu novijih naslova igrati barem na low-medium, a 500kn za tu grafu sa još 2 god garancije je odlična ponuda.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 22:28 (ibme74).
10 godina
odjavljen
isus12345 kaže...

Jel dosta za Sapphire r9 380 NITRO 4gb napajanje Corsair CX500 ?

Da.

Battlelog: Glavas_ZG
12 godina
DarkoK3 kaže...

Hvala za savjet.

radije idi na nvidiu, pa makar bila i malo slabija

ibme74 kaže...
DarkoK3 kaže...

Hvala za savjet.

Zato što ti to ovisi od igre do igre. Npr. ja sam donedavno imao pc sa Q8200+HD6850, na većini igara do 2014/15 je to radilo super (visina postavki je ovisila od igre do igre),sada za usporedbu Battlefield Hardline sam bez problema igrao na High uz smanjeni AA (procesor i grafa podjednako iskorištene), dok npr u GTA 5 (koji ima slične zahtjeve što se hardvera tice zbog čega sam i uzeo kao primjer) mi je procesor išao na 100% dok je grafa uglavnom bila na 45-50%, dakle debeli bottleneck.  Ali da, R7 260 je  izbor za Q8300 i moći ćeš igrati većinu novijih naslova igrati barem na low-medium, a 500kn za tu grafu sa još 2 god garancije je odlična ponuda.

to ti se događa zbog cpu overheadinga, jer su amd grafe zahtjevnije za proc od nvidijinih i na cpu bound igrama na slabijem procu rade daleko lošije

nvidia koja je slabija na slabom procu će raditi bolje nego amd koja je jača

evo ti primjer 750ti naspram 280 koja je neusporedivo jača grafa, ali na slabijem procu ima padove na niži fps nego ta slabija nvidia

rezultat je smooth gameplay na slabašnoj nvidiji i trzanje na amd grafi koje kida živce

12 godina

Znam da je zbog toga, ali u tom cijenovnom rangu neće naći ništa ekstra što se nvidide tiče, eventualno GTX 550 koja je i slabija i bez garancije. Što se videa tiče dok god taj FPS ne pada ispod onog igrivig to (barem meni) uopće ne smeta, rađe bi da varira kao u videu od 80 do 50 nego da m ije konstantno oko 35-40 ;)

14 godina
neaktivan

pozz
komp:
i5 4690k OC 4.3 Ghz
Vodeno hlađenje COOLERMASTER Seidon 120V Ver.2,
ASRock Z97M Pro4
Kingston DDR3 HyperX Fury,1866MHz,16GB(2x8GB)
SSD Samsung 250GB 850 EVO Basic / wd 640 gb / wd 320 gb
SAPPHIRE Radeon HD 7870 GHz Edition 2 Gb
600 W OCZ
DELL P-series P2214H , 22 incha
win 8.1

vrijeme je da ubodem novu grafu ,pa ima dvije opcije MSI GF GTX970 Gaming ili Asus STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 ,mozda bi mogla i amd neka recimo MSI R9 390 Gaming 8GB,pa evo preporuka, makar trose vise i griju se,igram na 1980x1080
Hvala

mm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Pa msi naravno:), ak uzmes 390-tku, taj i5 i gpu ce ti se rastalit u zatvorenom kucistu! Izbjegavaj tu kombinaciju!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
neaktivan

hvala ,tak sam i mislio 

mm
12 godina
ibme74 kaže...

Znam da je zbog toga, ali u tom cijenovnom rangu neće naći ništa ekstra što se nvidide tiče, eventualno GTX 550 koja je i slabija i bez garancije. Što se videa tiče dok god taj FPS ne pada ispod onog igrivig to (barem meni) uopće ne smeta, rađe bi da varira kao u videu od 80 do 50 nego da m ije konstantno oko 35-40 ;)

nisi dobro gledao video, 280 na tom videu pada do 34 fps-a a duplo slabija 750ti nikad ne padne ispod 42 - to je puno bitnije za igranje - osim naravno kad se želiš pohvaliti na forumu koliki ti je maksimalni fps

da 280 padne samo do 50fps, ne bi to bio problem, ovako jest jer fluidnije je i bolje se igrati na average 60 sa plus-minus 10 fps-a, nego na 60 fps sa tako drastičnim rasponom max i min fps-a od 30 do 80

bezveze je doduše uspoređivati te dvije grafe obzirom na cijenu i potencijal 280-tke, ali situacija je takva kakva jest na slabijim procovima 

evo ti detaljnije cijeli tekst pa pogledaj sam što se događa s amd grafama i zašto ljudi pisde da im igre trzaju i ne rade dobro - obrati pozornost na average fps koji je skoro pa isti 59 naprama 61 fps što je katastrofa za toliko jaču grafu: 

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2015-grand-theft-auto-5-pc-performance

i nije baš da se nemere ništa naći u zelenom taboru, malo nek pronjuška i nađe 570-tku kakvu ja imam, itekako konkurentnu i koja će sigurno puno bolje raditi na njegovom procu

to je problem kod nas jer ekipa gleda recenzije s neta na kojima se uvijek koriste uber-nabrijani i7 kao podloga, gdje ovakvi problemi ne dolaze do izražaja i gdje se gleda razlika amd i nvidie bez problema s cpu overheadingom - zato ekipi sa slabijim procom treba preporučati nvidiu (bar dok je situacija takva kakva jest), a onima s jačim procovima preporučiti što je bolje bez obzira na marku

17 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

DarkoK3 može R7 260 na tu amtičnu

BlackDog22 a s koliko max love raspolažeš? i koje točno napajanje imas?

Napajanje je FSP Raider 550W, novac nije problem no poanta mi nije kupit najskuplju karticu nego nešto što će mi zamjeniti ovu krepalu na računalu starom 5 godina koje je meni za sad i više nego dovoljno i neka izdrži još 2-3 godine, ja presretan. 

10 godina
neaktivan

@picajzla0707 Misliš da bih mogao igrati Hitmana koji izlazi uskoro sa GTX 570, Q8300, 6GB DDR2 rama?

12 godina
DarkoK3 kaže...

@picajzla0707 Misliš da bih mogao igrati Hitmana koji izlazi uskoro sa GTX 570, Q8300, 6GB DDR2 rama?

kako vidim na prvu digli su zahtjeve poprilično, no koliko sam dosad skužio u tim najavama to je obično pretjerano

ja nisam imao problema igrati bilo koju igru dosad sa gtx 570 i, doduše, novijim quadom - i5 haswellom, te 8gb rama

prilagodiš postavke, vidiš što najviše kolje grafu ili proc i namjestiš, obično jako brzo ekipe na forumima skuže i daju savjete

pretpostavljam da ćeš moći bar na low igrati bez problema

tako su bili bijesni zahtjevi i za gta5 pa sam uz par podešavanja igru odigrao na medium/high, s pokojom opcijom na low, a teksturama na very high i s sasvim igrivim fps-om bez trzanja

12 godina

bok ekipa!

trebam savjet oko nove grafe. jel se isplati prelazak s moje XFX 7850 DD 2gb na XFX R9 270A 2gb ili da se jos malo protegnem do neceg jaceg?

-uzimam polovno s garancijom. 

-igram se na 1080p 

hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
razor1988 kaže...

bok ekipa!

trebam savjet oko nove grafe. jel se isplati prelazak s moje XFX 7850 DD 2gb na XFX R9 270A 2gb ili da se jos malo protegnem do neceg jaceg?

-uzimam polovno s garancijom. 

-igram se na 1080p 

hvala!

Koliki ti je budžet?

12 godina
Remzi kaže...

Koliki ti je budžet?

pa mogu se protegnut do 1200 kn, uzmi u obzir da sam nasao XFX R9 270A 2gb za 900 kn s godinu dana garancije kod provjerenog kupca.

10 godina
neaktivan

Pa sa obzirom da uskoro planiram zamjeniti matičnu, procesor i rame, mislim da ću ići za R7 250 ili 260.

R7 250 je 400 kuna, godinu i po dana garancije.

R7 260 je 500 kuna, dvije godine garancije.

Isplati se dati 100 kuna više za 260?

16 godina
razor1988 kaže...
Remzi kaže...

Koliki ti je budžet?

pa mogu se protegnut do 1200 kn, uzmi u obzir da sam nasao XFX R9 270A 2gb za 900 kn s godinu dana garancije kod provjerenog kupca.

R7 265 ti je HD 7850,a R9 270 ti je HD 7870 rebrandirana i ocekuj mozda 7-10 % vece perfomanse radi malo vise shader procesora,raster operating units drugim rijecima malo nadogradenija verzija R7 265 koju mozes oc-ati i biti ce skoro identicna kao stock R9 270.

Po ovome ti nije bas upgrade vrijedan ulaganja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2016 17:31 (doky01akablava).
13 godina
neaktivan
razor1988 kaže...

Ako mozes prodati svoju i dodati nesto za tu s garancijom isplati se.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice