Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.924.744
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Grafička kartica PCI-E ASUS GeForce GTX 960 Strix DC2OC 2GD5, 2GB DDR5, DVI, HDMI, DP - 1900kn

Grafička kartica PCI-E MSI AMD RADEON R9 380 GAMING, 2GB DDR5, DVI, HDMI, DP - 1880kn

Links ti prima amex 12 rata, narucis preko weba i dobiješ te cijene...

Ekupi je ovaj najisplativija za tu lovu GIGABYTE Video Card AMD Radeon R9 380 GDDR5 2GB/256bit GV-R938WF2OC-2GD, grafička kartica - 1904kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.11.2015 22:49 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 2
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
dacho kaže...

Ne paše mi Futura nikako, oni daju samo do 6 rata za amex :(

http://www.bug.hr/cijene/search/?q=gtx+960&page=1

Sami sebi smo najveci neprijatelji
13 godina

nema smisla mu tak linkati jer 98.9% ducana ne prima amex 12 rata em su cijene na kartice skuplje u vecini...

ekupi i links su mu na amex 12 rata jedini izbor

Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina

A zar bi mu ja triba njuškat po trgovinama i gledat koja kako daje ?!!? Zato mu i jesan tako linka da vidi u kojim dućanima ima pa nek sam traži uvjete plaćanja.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
17 godina

Imam u planu uzeti Sapphire R7 265 DualX.
E sad me zanima ako će to dobro raditi sa mojim xeon-om e5450 clockanim na 3.6Ghz. Nece biti bottleneck-a?
Cijela konfiguracija je pod MOJ PC.

Ohne Audi geht es nicht..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
andreas11 kaže...

E sad me zanima ako će to dobro raditi sa mojim xeon-om e5450 clockanim na 3.6Ghz. Nece biti bottleneck-a?

Vidim da ti sadašnja grafa 4670, upgrade na 265(7850) će ti biti ogroman boost i grafa će raditi jako dobro, BN-a neće biti jer taj proc može u potpunosti iskoristiti tu grafu.

12 godina
andreas11 kaže...

Možeš uzeti i jaču ako imaš love ofc...

17 godina
ibme74 kaže...

Mislim da će na mojem monitoru koji ima max rezoluciju od 1680x1050 biti i ta grafa dovoljna za igranje na max detaljima uz pristojan framerate. Ili se varam?

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 11:16 (andreas11).
12 godina
andreas11 kaže...
ibme74 kaže...

Mislim da će na mojem monitoru koji ima max rezoluciju od 1680x1050 biti i ta grafa dovoljna za igranje na max detaljima uz pristojan framerate. Ili se varam?

U kojoj trg planiras uzimat?

17 godina
ibme74 kaže...

Njuškalo, za 800kn.

12 godina
andreas11 kaže...
ibme74 kaže...

Njuškalo, za 800kn.

Aha, a uzmi onda, mislio sam da uzimas novu, znam da je nova oko 1100kn (ovisno od trg do trg) a imas u ADM-u R9 270 za 1200kn

9 godina

Update..novo saznao vezano uz  cviljenje g1 gaming gtx 970 x2 i 1x asus strix..sve cvilile..asus i sa drugim napajanjem g1 u drugom kompu...ostavio im komp da pregledaju do cega je i jedina zasad opcija je da uz R9 390 ne cvili -.-' ....i sad imam opciju ili ostavit unutra R9 390 (eventualno nadoplatit za 390x) il nznm sta dalje...sutra ce  jos isprobat neke stvari pa ce javit....baksuz

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
sseennoonn kaže...

Update..novo saznao vezano uz  cviljenje g1 gaming gtx 970 x2 i 1x asus strix..sve cvilile..asus i sa drugim napajanjem g1 u drugom kompu...ostavio im komp da pregledaju do cega je i jedina zasad opcija je da uz R9 390 ne cvili -.-' ....i sad imam opciju ili ostavit unutra R9 390 (eventualno nadoplatit za 390x) il nznm sta dalje...sutra ce  jos isprobat neke stvari pa ce javit....baksuz

jbte ja toliko kartica izmjenio i da me yebes niti jedna nije cvilila da bi joj zamjerio a kuciste mi je otvoreno na 30cm od glave... stvarno cudno!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
neaktivan

Pozdrav,imam Intel Celeron G1820 @ 2.7Ghz,4GB RAM DDR3  i budzet od 750-800 kuna za graficku karticu,sta predlazete koju kupiti,mislio sam na R7 260X ali me zabrinjava bottleneck.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DestiN123 kaže...

Pozdrav,imam Intel Celeron G1820 @ 2.7Ghz,4GB RAM DDR3  i budzet od 750-800 kuna za graficku karticu,sta predlazete koju kupiti,mislio sam na R7 260X ali me zabrinjava bottleneck.

7750?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
neaktivan

Kakva je u usporedbi s r7 240 koju sam imao? Nesto mi sumjivi benchmarkovi po netu

13 godina
neaktivan
DestiN123 kaže...

Kakva je u usporedbi s r7 240 koju sam imao? Nesto mi sumjivi benchmarkovi po netu

Znatno bolja grafa ako ne i duplo, gledaj da ima gddr5 memoriju i to je to 

9 godina
Stjepanj kaže...
sseennoonn kaže...

jbte ja toliko kartica izmjenio i da me yebes niti jedna nije cvilila da bi joj zamjerio a kuciste mi je otvoreno na 30cm od glave... stvarno cudno!

http://www89.zippyshare.com/v/UuqhJDll/file.html

Evo pa procijeni da li smeta ili ne

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2015 22:40 (sseennoonn).
13 godina
protjeran

A gle meni to ne smeta, skoro pa svaka neznacajno malo zuju kad joj nalozis fps-e...sve je to subjektivno kaj se tice zvukova iz kucista! nis  donesi kuciste negdje, plati gajbu i doce nas 12(velicanstvenih:) s foruma pa cemo reci jel zaista cvili ili ne

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Momci pomozite,

Pošto još neko vrime neću uzimat novu konfiguraciju. Recite mi kakvu bi grafu moga ubacit u ovu postojeću (Moj PC) konfiguraciju da je dobro jača od 9800GTX+ AMP!, nVidia me zanima. Osobno se dvoumim između 560 Ti i 660 / 660 Ti. Svaka preporuka dobro došla. Maks. cijena 750 kn.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 3:48 (LogicusMPS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Dok se spoji monitor na intergriranu grafičku na matičnoj ploči, jel treba šta u biosu mjenjat ili da ostavim tako s obzirom da mi i proc ima tu inergriranu grafu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Treba u BIOSu namjestiti na kojem će izlazu davati sliku.
Optimizam je nedostatak iskustva.
12 godina

Kak se to napravi?

I ovak mi je cilj prek vikenda nabavit drugu grafu i stavit je u komp

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 12:40 (hrčak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Najjeftinja grafa za surf/win10?

jer nemam integrirane
A ovu svoju cu prodat (HD 7770) jer mi netreba za igre

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pronađi u postavkama BIOSa. Stvarno ne bih znao napamet.
Optimizam je nedostatak iskustva.
13 godina
neaktivan
Marijan007 kaže...

Najjeftinja grafa za surf/win10?

jer nemam integrirane
A ovu svoju cu prodat (HD 7770) jer mi netreba za igre

Sta god nadjes u radnji da podrzava win10 

9 godina
neaktivan

Koliki boost bih dobio prelaskom s Radeona 7750 na gtx950? I jel se isplati dat 40€ više za gtx960? Imam FX8320 al uskoro prelazim na i5 6500.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 14:18 (non pasara).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
non pasara kaže...

Koliki boost bih dobio prelaskom s Radeona 7750 na gtx950? I jel se isplati dat 40€ više za gtx960? Imam FX8320 al uskoro prelazim na i5 6500.

Ogroman boost sa 7750 na 960, a sa 8320 na i5 6500 neces imati razlike ali bas nikakve sa tom grafom 

9 godina
neaktivan
chaselol kaže...
non pasara kaže...

Ogroman boost sa 7750 na 960, a sa 8320 na i5 6500 neces imati razlike ali bas nikakve sa tom grafom 

Igram CS GO koji više voli Intel i FX sa super jakom grafom daje slabiji fps od i5 + mid range kartica. Znači 7750 -> 960 dosta veliki boost? A 950 vs 960?

13 godina
neaktivan
non pasara kaže...

Igram CS GO koji više voli Intel i FX sa super jakom grafom daje slabiji fps od i5 + mid range kartica. Znači 7750 -> 960 dosta veliki boost? A 950 vs 960?

Za mid range nema razlike, za kartice od 290/780 i jace se "isplati" i5, sve ispod moras biti picajzla da bi primjetio razliku.

P.S. igram i ja csgo, trenutno nije procesor sto "koci" igru vec igra sama je dobila par retardiranih patcheva sto je svima sjebalo FPS  (frend ima 4790 i gtx 760 nema vise od 130-150 fps zavisno od rezolucije), pogledaj po redditu dosta dosta dosta ljudi se zali na fps drop sto se desava non stop u patchevima. Tvoj izbor na kraju 

Ali ako igras prvenstveno csgo uzmi samo 950, nemas potrebe nista vise dirati, vidjeces i sam 

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2015 15:08 (chaselol).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice