Ja sam kupio R9 270 za 800 kn koja je daleko bolja od GTX 580. Do 1000 kn ti je najjače i najbolje što možeš nać kako kada GTX 760 ili R9 7950 a objektivno se može naći R9 270/270X.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nije 200% brži u prosjeku jer su ovakve sitaciju u igri rijetke ali ih ima kao i u drugim igrama gdje se osjeti razlika između punokrvnog FX-a i recimo to tako, škarta. Što se uskih grla tiče procesor je usko grlo ako GPU ne radi nikada preko npr. 80% a ne ako ponekad padne na 50% , što se GTA V tiče meni je ta igra radila savršeno glatko iako ni jednom nisam pratio koliki mi je GPU usage ili koliko imam FPS-a. Osim u multiju Arme ovaj procesor nije usko grlo u ni jednoj igri za grafe iz srednjeg ili višeg srednjeg razreda. Što se arme tiče to je neoptimizirano govance na kojoj i duplo skuplji intel lomi zube.
Za cijenu od 1000 kn 8320e ili 8300 nema boljeg procesora za multitaskin, rendering i igre. Katica za sve u tom cijenovnom razredu uz dobru budućnost s obzirom na broj jezgri. Da je savršen nije, ali vrijedi taj novac što je u biti samo 150 kn više od 6300.
Ne padne u GTA ponekad nego je u gradu konstantno 50-70% a to je cisti bneck...
Moguće ali koga briga dok igra radi glatko.
Dosada sam imao r9 270, r9 270x, gtx 295, hd6870 2 komada i dosta starijih grafa pa bi želio isprobati nešto novo, budm čekao neku dobru ponudu očito.
Moguće ali koga briga dok igra radi glatko.
Kako radi glatko kad je ispod 60fps?
Možeš ti dokazat da je FX i u 10 igara bottleneck al on će ti na kraju opet reći - nema veze, za 1000kn nema boljeg.
evo vam fx 8350 da se ne svađate bez veze. http://i.imgur.com/RyRpFPD.png
99% non stop. neznam di itko vidi BN.
Je, al nedostje ti najbitniji dio - fps. Lako je nabit graficke postavke da zakuca gpu na 99% i na slabijem procesoru.
Ako imas konstantnih 60 fps i taj usage onda super.
Sreca pa vlasnici najjacih konfiguracija (citaj high end) jedini mogu da odrze FPS kako treba u GTA jer igra pati od lose optimizacije
Sreca pa vlasnici najjacih konfiguracija (citaj high end) jedini mogu da odrze FPS kako treba u GTA jer igra pati od lose optimizacije
Istina je da trazi stvarno jak cpu, to je jedina igra u kojoj mi je razlika izmedju 4690K i 5820K stvarno ogromna.
Sta se gpu-a tice nije pretjerano zahtjevna, 280X je zvace bez problema.
evo vam fx 8350 da se ne svađate bez veze. http://i.imgur.com/RyRpFPD.png
99% non stop. neznam di itko vidi BN.
Je, al nedostje ti najbitniji dio - fps. Lako je nabit graficke postavke da zakuca gpu na 99% i na slabijem procesoru.
Ako imas konstantnih 60 fps i taj usage onda super.
kakve veze ima BN i fps!? ako ja imam 30 fps-a, cpu na 100% i gpu na 50% to je BN. ako ja imam 30 fps-a, cpu na 50%, gpu na 100% to nije BN. to je slaba grafička. nemogu ja iz onboard grafe izvuč isto kao iz titan x.
ne mješajte kruške i jabuke.
kakve veze ima BN i fps!? ako ja imam 30 fps-a, cpu na 100% i gpu na 50% to je BN. ako ja imam 30 fps-a, cpu na 50%, gpu na 100% to nije BN. to je slaba grafička. nemogu ja iz onboard grafe izvuč isto kao iz titan x.
Znači onda ni ja s Core 2 Duo E4600 i GTX770 nemam bottleneck.. vozim 4k, max detalji, max AA i AF. Sve se vrti oko 10-15fps ali bottlenecka nema, grafa stalno na 100%.
evo čisto primjera radi... http://linustechtips.com/main/topic/429688-amd-fx-8370-vs-intel-i7-5960x-gtx-970-sli-4k-benchmarks/
Znači onda ni ja s Core 2 Duo E4600 i GTX770 nemam bottleneck.. vozim 4k, max detalji, max AA i AF. Sve se vrti oko 10-15fps ali bottlenecka nema, grafa stalno na 100%.
snimi mi task manager i gpu z da vidim na koliko je taj tvoj procesor zakucan dok se to vrti.
snimi mi task manager i gpu z da vidim na koliko je taj tvoj procesor zakucan dok se to vrti.
Kakve veze ima na koliko je cpu kad grafa ne pada ispod 100%? Ugl. poanta je da možeš, ako baš hoćeš, skoro svaku grafu opteretit na 100% pa i s procesorom od 300kn.
U gta 5 stavi sve detalje na max, rezoluciju na 720p, i ako ti onda fps u niti jednom trenutku ne padne ispod 50fps reći ću - fx-8xxx, svaka čast.
Pozdrav nedavno sam uzeo novi monitor u FHD rezoluciji i skontao da mi je overkill za trenutnu graficku ATI 7770. Prije sam imao monitor u 1680x1050 rezoluciji pa je to nekako jedvo i gonilo al sad umire :) Imam budžet od nekih 1500kn, šta mi se isplati uzeti za te novce? Gledao sam možda neku polovnu R9 280X ili neku gtxicu u tome rangu? Konfiguraciju možete viditi pod Moj PC :)
Navedi točan model napajanja.
Thermaltake toughpower 600w
Kakve veze ima na koliko je cpu kad grafa ne pada ispod 100%? Ugl. poanta je da možeš, ako baš hoćeš, skoro svaku grafu opteretit na 100% pa i s procesorom od 300kn.
U gta 5 stavi sve detalje na max, rezoluciju na 720p, i ako ti onda fps u niti jednom trenutku ne padne ispod 50fps reći ću - fx-8xxx, svaka čast.
gta v je port sa starih konzola. ne bih baš njega uzeo kad točku za testiranje. neku noviju ps4/xbone igru ali bolje optimiziranu. ili neku pc only igru da izbacimo portanje kao grešku.
Da se razumijemo, GTA V nije port, vec paralelka. I bila je most optimized igra ever dok ju nisu s patchevima syebali.
Cak je bio jedan patch za konzole taman prije izlaska za PC verzije gdje su morali smanjiti kvalitetu grafike jer je bila previse za PS4/Xbone.
Sto se tice trenutne optimizacije, meni je GPU usage konstantno preko 90%, CPU nisam gledao, al mi je ova rasprava pobudila zanimaciju pa mozda isprobam.
A neka dvoglava grafa, cf ili sli do 1000kn?
A neka dvoglava grafa, cf ili sli do 1000kn?
a šta bi stavio u sli/cf? malo si ograničen napajanjem. cpu ti je 130 wata. ne ostaje ti puno za "manevar", a i kakav daul gpu složio za te pare. nešto jako staro.
I postoji li neka kom0atibilnost sa maticnom ili svi procesori idu u svaki pc?
Pozdrav nedavno sam uzeo novi monitor u FHD rezoluciji i skontao da mi je overkill za trenutnu graficku ATI 7770. Prije sam imao monitor u 1680x1050 rezoluciji pa je to nekako jedvo i gonilo al sad umire :) Imam budžet od nekih 1500kn, šta mi se isplati uzeti za te novce? Gledao sam možda neku polovnu R9 280X ili neku gtxicu u tome rangu? Konfiguraciju možete viditi pod Moj PC :)
R9 280X, GTX770, R9 380, GTX960.. bilo koja od ovih bi ti bila ok, al ja bi iskreno ili R9 380 ili GTX960 jer su novije, manje se griju, manje troše a sporije su jedva 10ak% u prosjeku od prve dvije.
Možeš ti dokazat da je FX i u 10 igara bottleneck al on će ti na kraju opet reći - nema veze, za 1000kn nema boljeg.
Vidiš da vam je trud uzaludan. Možemo ovako do prekosutra ako imate volje.
Što se fps-a tiče 60 vam je govno. Sad je neki pojam glatkog igranja 120 hz monitor i 120 zaključanih fps-a. Ispod toga ste luzeri i siročići
Što se fps-a tiče 60 vam je govno. Sad je neki pojam glatkog igranja 120 hz monitor i 120 zaključanih fps-a. Ispod toga ste luzeri i siročići
S ovim se definitivno slažem. 120Hz gaming monitori polako ali sigurno postaju standard, a za stabilnih 120fps je teško i adekvatan procesor pronaći.
Ali treba to i na 4K tjerati. I to polako postaje standard. PC ispod tridesetak somova i isto toliko za periferiju je digitron :D.
Ali treba to i na 4K tjerati. I to polako postaje standard. PC ispod tridesetak somova i isto toliko za periferiju je digitron :D.
Lako za 4K, za 4K nabacaš dvi tri GTX980Ti, ali 120fps, e tu bome nema baš velikog izbora kod procesora.
E vidiš, a mi raspravljamo o šugavih 60fps, da ni to ne možemo imat..
Da baš smo žalosni, padne sa 60 na 45 i odma po novu kantu...fuj, igra je neigriva. I onda na novoj kanti čmarkovi po cijeli dan i forumsko nadmetanje
Kamo sreće da je samo do 45fps..