Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.951.631
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Ja sam kupio R9 270 za 800 kn koja je daleko bolja od GTX 580. Do 1000 kn ti je najjače i najbolje što možeš nać kako kada GTX 760 ili R9 7950 a objektivno se može naći R9 270/270X.

15 godina
protjeran
XXX kaže...

Nije 200% brži u prosjeku jer su ovakve sitaciju u igri rijetke ali ih ima kao i u drugim igrama gdje se osjeti razlika između punokrvnog FX-a i recimo to tako, škarta. Što se uskih grla tiče procesor je usko grlo ako GPU ne radi nikada preko npr. 80% a ne ako ponekad padne na 50% , što se GTA V tiče meni je ta igra radila savršeno glatko iako ni jednom nisam pratio koliki mi je GPU usage ili koliko imam FPS-a. Osim u multiju Arme ovaj procesor nije usko grlo u ni jednoj igri za grafe iz srednjeg ili višeg srednjeg razreda. Što se arme tiče to je neoptimizirano govance na kojoj i duplo skuplji intel lomi zube.

Za cijenu od 1000 kn 8320e ili 8300 nema boljeg procesora za multitaskin, rendering i igre. Katica za sve u tom cijenovnom razredu uz dobru budućnost s obzirom na broj jezgri. Da je savršen nije, ali vrijedi taj novac što je u biti samo 150 kn više od 6300.

Ne padne u GTA ponekad nego je u gradu konstantno 50-70% a to je cisti bneck...

17 godina
odjavljen
Vodič za odabir grafičke kartice

Moguće ali koga briga dok igra radi glatko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Dosada sam imao r9 270, r9 270x, gtx 295, hd6870 2 komada i dosta starijih grafa pa bi želio isprobati nešto novo, budm čekao neku dobru ponudu očito.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
XXX kaže...

Moguće ali koga briga dok igra radi glatko.

Kako radi glatko kad je ispod 60fps?

17 godina
neaktivan
ansha kaže...

Možeš ti dokazat da je FX i u 10 igara bottleneck al on će ti na kraju opet reći - nema veze, za 1000kn nema boljeg. 

15 godina
protjeran
ranko091 kaže...

evo vam fx 8350 da se ne svađate bez veze. http://i.imgur.com/RyRpFPD.png

99% non stop. neznam di itko vidi BN.

Je, al nedostje ti najbitniji dio - fps. Lako je nabit graficke postavke da zakuca gpu na 99% i na slabijem procesoru.

Ako imas konstantnih 60 fps i taj usage onda super.

13 godina
neaktivan

Sreca pa vlasnici najjacih konfiguracija (citaj high end) jedini mogu da odrze FPS kako treba u GTA jer igra pati od lose optimizacije 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Sreca pa vlasnici najjacih konfiguracija (citaj high end) jedini mogu da odrze FPS kako treba u GTA jer igra pati od lose optimizacije 

Istina je da trazi stvarno jak cpu, to je jedina igra u kojoj mi je razlika izmedju 4690K i 5820K stvarno ogromna. 

Sta se gpu-a tice nije pretjerano zahtjevna, 280X je zvace bez problema.

16 godina
neaktivan
ansha kaže...
ranko091 kaže...

evo vam fx 8350 da se ne svađate bez veze. http://i.imgur.com/RyRpFPD.png

99% non stop. neznam di itko vidi BN.

Je, al nedostje ti najbitniji dio - fps. Lako je nabit graficke postavke da zakuca gpu na 99% i na slabijem procesoru.

Ako imas konstantnih 60 fps i taj usage onda super.

kakve veze ima BN i fps!? ako ja imam 30 fps-a, cpu na 100% i gpu na 50% to je BN. ako ja imam 30 fps-a, cpu na 50%, gpu na 100% to nije BN. to je slaba grafička. nemogu ja iz onboard grafe izvuč isto kao iz titan x.

ne mješajte kruške i jabuke.

17 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

kakve veze ima BN i fps!? ako ja imam 30 fps-a, cpu na 100% i gpu na 50% to je BN. ako ja imam 30 fps-a, cpu na 50%, gpu na 100% to nije BN. to je slaba grafička. nemogu ja iz onboard grafe izvuč isto kao iz titan x.

Znači onda ni ja s Core 2 Duo E4600 i GTX770 nemam bottleneck.. vozim 4k, max detalji, max AA i AF. Sve se vrti oko 10-15fps ali bottlenecka nema, grafa stalno na 100%. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.10.2015 16:06 (Penryn).
16 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Penryn kaže...
ranko091 kaže...

Znači onda ni ja s Core 2 Duo E4600 i GTX770 nemam bottleneck.. vozim 4k, max detalji, max AA i AF. Sve se vrti oko 10-15fps ali bottlenecka nema, grafa stalno na 100%. 

snimi mi task manager i gpu z da vidim na koliko je taj tvoj procesor zakucan dok se to vrti.

17 godina
neaktivan
ranko091 kaže...

snimi mi task manager i gpu z da vidim na koliko je taj tvoj procesor zakucan dok se to vrti.

Kakve veze ima na koliko je cpu kad grafa ne pada ispod 100%? Ugl. poanta je da možeš, ako baš hoćeš, skoro svaku grafu opteretit na 100% pa i s procesorom od 300kn. 

U gta 5 stavi sve detalje na max, rezoluciju na 720p, i ako ti onda fps u niti jednom trenutku ne padne ispod 50fps reći ću - fx-8xxx, svaka čast.

13 godina
neaktivan

Pozdrav nedavno sam uzeo novi monitor u FHD rezoluciji i skontao da mi je overkill za trenutnu graficku ATI 7770. Prije sam imao monitor u 1680x1050 rezoluciji pa je to nekako jedvo i gonilo al sad umire :) Imam budžet od nekih 1500kn, šta mi se isplati uzeti za te novce? Gledao sam možda neku polovnu R9 280X ili neku gtxicu u tome rangu? Konfiguraciju možete viditi pod Moj PC :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Bombilakus kaže...

Navedi točan model napajanja.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
neaktivan

Thermaltake toughpower 600w

16 godina
neaktivan
Penryn kaže...
ranko091 kaže...

Kakve veze ima na koliko je cpu kad grafa ne pada ispod 100%? Ugl. poanta je da možeš, ako baš hoćeš, skoro svaku grafu opteretit na 100% pa i s procesorom od 300kn. 

U gta 5 stavi sve detalje na max, rezoluciju na 720p, i ako ti onda fps u niti jednom trenutku ne padne ispod 50fps reći ću - fx-8xxx, svaka čast.

gta v je port sa starih konzola. ne bih baš njega uzeo kad točku za testiranje.  neku noviju ps4/xbone igru ali bolje optimiziranu. ili neku pc only igru da izbacimo portanje kao grešku.

12 godina
neaktivan

Da se razumijemo, GTA V nije port, vec paralelka. I bila je most optimized igra ever dok ju nisu s patchevima syebali. 

Cak je bio jedan patch za konzole taman prije izlaska za PC verzije gdje su morali smanjiti kvalitetu grafike jer je bila previse za PS4/Xbone.

Sto se tice trenutne optimizacije, meni je GPU usage konstantno preko 90%, CPU nisam gledao, al mi je ova rasprava pobudila zanimaciju pa mozda isprobam.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

A neka dvoglava grafa, cf ili sli do 1000kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Remzi kaže...

A neka dvoglava grafa, cf ili sli do 1000kn?

a šta bi stavio u sli/cf? malo si ograničen napajanjem. cpu ti je 130 wata. ne ostaje ti puno za "manevar", a i kakav daul gpu složio za te pare. nešto jako staro.

12 godina
neaktivan
Imam pitanje,nije baš vezano sa ovom temom ali eto..kakav je procesor Amd A10-6800k socket FM2 i hoće li mi biti bottlenecka sa hd 7950 vapor x 3gb?
I postoji li neka kom0atibilnost sa maticnom ili svi procesori idu u svaki pc?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bombilakus kaže...

Pozdrav nedavno sam uzeo novi monitor u FHD rezoluciji i skontao da mi je overkill za trenutnu graficku ATI 7770. Prije sam imao monitor u 1680x1050 rezoluciji pa je to nekako jedvo i gonilo al sad umire :) Imam budžet od nekih 1500kn, šta mi se isplati uzeti za te novce? Gledao sam možda neku polovnu R9 280X ili neku gtxicu u tome rangu? Konfiguraciju možete viditi pod Moj PC :)

R9 280X, GTX770, R9 380, GTX960.. bilo koja od ovih bi ti bila ok, al ja bi iskreno ili R9 380 ili GTX960 jer su novije, manje se griju, manje troše a sporije su jedva 10ak% u prosjeku od prve dvije.

17 godina
odjavljen
Penryn kaže...
ansha kaže...

Možeš ti dokazat da je FX i u 10 igara bottleneck al on će ti na kraju opet reći - nema veze, za 1000kn nema boljeg. 

Vidiš da vam je trud uzaludan. Možemo ovako do prekosutra ako imate volje.  

Što se fps-a tiče 60 vam je govno. Sad je neki pojam glatkog igranja 120 hz monitor i 120 zaključanih fps-a. Ispod toga ste luzeri i siročići 

17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Što se fps-a tiče 60 vam je govno. Sad je neki pojam glatkog igranja 120 hz monitor i 120 zaključanih fps-a. Ispod toga ste luzeri i siročići 

S ovim se definitivno slažem. 120Hz gaming monitori polako ali sigurno postaju standard, a za stabilnih 120fps je teško i adekvatan procesor pronaći.

17 godina
odjavljen

Ali treba to i na 4K tjerati. I to polako postaje standard. PC ispod tridesetak somova i isto toliko za periferiju je digitron :D.

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ali treba to i na 4K tjerati. I to polako postaje standard. PC ispod tridesetak somova i isto toliko za periferiju je digitron :D.

Lako za 4K, za 4K nabacaš dvi tri GTX980Ti, ali 120fps, e tu bome nema baš velikog izbora kod procesora. 
E vidiš, a mi raspravljamo o šugavih 60fps, da ni to ne možemo imat..

17 godina
odjavljen

Da baš smo žalosni, padne sa 60 na 45 i odma po novu kantu...fuj, igra je neigriva. I onda na novoj kanti čmarkovi po cijeli dan i forumsko nadmetanje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kamo sreće da je samo do 45fps..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ma OK, pada i na nulu. Zar nisi ćuo da AMD korisnici ne vide više od 30 fps-a i da preferiraju filmsko iskustvo . Mi smo PC peasanti 

Moj PC  
2 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice