Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.958.293
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stjepanj kaže...

a vidim hrpa gpu gurua se trpa u ovu temu, niste svi zajedno imali 10 kartica u 5 godina yebo vas led 260x je jeftinija 250kn od najeftinije 750ti! u tom low-end rangu to uopce nije mali novac tj razlika...za 20kn vise od 750ti se uzme r9 270 koja razori tu igracku, na stranu to sve ako je u pitanju srot napajanjelp

Sve 5, samo nemoj te fore "moj je tata jači od tvoga" jer kad sam 98' sa 13 godina rastavljao i sastavljao računala većina je mislila da je digitalni digitron zadnji krik tehnike, a o GPU-ima koje sam dobivao iz Njemačke, a ovdje bi došli nakon 3 mjeseca ne treba ni komentirat, to je nostalgija.

P.S. molio bi da prokomentirate ovo gore o konfiguracijama sa slabijim procesorom tj. primjetio sam da je većina testova sa i7 i poneki i5, a meni je i3 4330, pa eto ako je netko negdi pročitao da bi 750ti na njemu imala bolje performanse, kako netko spominje par postova iznad, volio bih to pročitati.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
11 godina
neaktivan
ikolic kaže...

GTX 970 za 53 dolara na e-bayu: http://www.ebay.com/itm/171818262063

Netko je nešto grdno zahebo ili....

Više sam artikala prodao ja na njuškalu nego on na e-bayu, a nisam švercer. Prevara.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
14 godina
neaktivan
mrki_tua kaže...
ikolic kaže...

Više sam artikala prodao ja na njuškalu nego on na e-bayu, a nisam švercer. Prevara.

Nudi i GTC 780 Ti za istu cijenu: http://www.ebay.com/itm/171818263309

13 godina
protjeran
mrki_tua kaže...

Sve 5, samo nemoj te fore "moj je tata jači od tvoga" jer kad sam 98' sa 13 godina rastavljao i sastavljao računala većina je mislila da je digitalni digitron zadnji krik tehnike, a o GPU-ima koje sam dobivao iz Njemačke, a ovdje bi došli nakon 3 mjeseca ne treba ni komentirat, to je nostalgija.

P.S. molio bi da prokomentirate ovo gore o konfiguracijama sa slabijim procesorom tj. primjetio sam da je većina testova sa i7 i poneki i5, a meni je i3 4330, pa eto ako je netko negdi pročitao da bi 750ti na njemu imala bolje performanse, kako netko spominje par postova iznad, volio bih to pročitati.

dakle od silnog iskustva i procitanog s razumijevanjem dosao si do zakljucka da neki sistemi s i3 rade bolje od i5/i7? stvarno?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
ikolic kaže...
mrki_tua kaže...
ikolic kaže...

Daj uključi mozak. Kinez koji prodaje GTX 780ti i 970 za pedesetak dolara i nema nijedan pozitivan feedback i ti ga linkaš ko neku dobru ponudu? Zajebat će se jedino onaj tko mu uplati za ovu prijevaru.

---Life is ours, we live it our way---
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
mrki_tua kaže...

dakle od silnog iskustva i procitanog s razumijevanjem dosao si do zakljucka da neki sistemi s i3 rade bolje od i5/i7? stvarno?

Volio bih da poradiš na pismenosti tj. osnovama čitanja. Gdje ja spominjem da bolje radi sa i3 naspram i5/i7? Ja samo pitam da se prokomentira izjava jer to netko spominje.

13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

kaj uopce imas pitati ikoga za takvu glupost... pa nije ti ovo vrtic.. ovo je ozbiljan forum o hw

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 23:10 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

kaj uopce imas pitati ikoga za takvu glupost... pa nije ti ovo vrtic.. ovo je ozbiljan forum o hw

Na ozbiljnom forumu očekujem ozbiljan odgovor, a očito je tvoj neozbiljan. Valjda vidiš da je netko to napisao pa sam očekivao da to i potkrijepi.

Usput, ne postoje glupa pitanja, već glupi odgovor, a to si sad i dokazao.

14 godina
neaktivan
vrinho kaže...
ikolic kaže...
mrki_tua kaže...
ikolic kaže...

Daj uključi mozak. Kinez koji prodaje GTX 780ti i 970 za pedesetak dolara i nema nijedan pozitivan feedback i ti ga linkaš ko neku dobru ponudu? Zajebat će se jedino onaj tko mu uplati za ovu prijevaru.

Malo prouci link pa ces skuzit zasto sam ga stavio:

"This card is practically brand new with only a handful of boot ups. The card performs flawlessly but is no longer needed for I was recently given a much more expensive card. I am charging $18.00 for shipping because I will be packaging this card carefully and with the necessary packing to ensure its safe arrival. Does not include original packaging." (A PRODAJU SE STOTINE KOMADA).

Daj uključi mozak: drugi post sluzi da potvrdi "prevaru", a ne "dobru ponudu".

13 godina
protjeran
mrki_tua kaže...

Na ozbiljnom forumu očekujem ozbiljan odgovor, a očito je tvoj neozbiljan. Valjda vidiš da je netko to napisao pa sam očekivao da to i potkrijepi.

pa onda ti budi glup pa cekaj pametniji odgovor, jer velis od 13g si rasturao sve u svom selu pa sam shvatio da ima nesto u tebi no "šlagirao" sam se na postavljeno pitanje tj ocekivanom odgovoru no zaboravi, offtopic!LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 23:25 (Stjepanj).
13 godina
mrki_tua kaže...

Mislim da se radi o razlici amd-a i nvidie na slabijim procesorima, a ne da kartica ima bolje performanse - naime, amd-ovi driveri navodno imaju problema sa cpu overheadom, odnosno nvidia kartice koje su na papiru slabije znaju imati bolje perofrmanse od realno jačih amd kartica u situacijama kada je u konfiguraciji slabiji cpu.

Tread softly because you tread on my dreams.
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
mrki_tua kaže...

pa onda ti budi glup pa cekaj pametniji odgovor, jer velis od 13g si rasturao sve u svom selu pa sam shvatio da ima nesto u tebi no "šlagirao" sam se na postavljeno pitanje tj ocekivanom odgovoru no zaboravi, offtopic!LP

Inače sam iz Splita, prošao sam Europu uzduž i poprijeko, u BUG-u su mi pisma objavljivana x puta, imao sam mogućnost ostati raditi u Njemačkoj u IT imdustriji, ali sve je to manje bitno od toga da vrijedjaš seljake, uzimaš si za pravo dijeliti pridjeve glup i sl. To dovoljno govori o tvom odgoju i (ne)kulturi, a sve iz verbalne nemoći i nepismenosti.

P.S. zahvaljujem ElektričnojOvci

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 23:33 (mrki_tua).
13 godina

evo, ova tema ima objašnjenja i linkove za ovo što sam naveo http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=398858

i p.s. nemojte se svađati

Tread softly because you tread on my dreams.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 23:35 (ElektričnaOvca).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
protjeran

moj primjer:

R9 280 je drasticno HW jaca kartica od recimo gtx960/gtx760/gtx670 naravno da joj treba jaci cpu tj da ce se s slabijim vise muciti tj u nekim situacijama davati slabije rezultate! vidim netko je otkrijo nesto totalno novo

stari primjer gdje se rulja s 7870 tj 7950/7950boost/rebrand r9 280/285) zalila kako imaju slab gpu usage a s 7870 je sve radilo uredno, da ali 7950/280/285 su za 40% hw jace od 7870! eto jel malo jasnije svima?

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 23:36 (Stjepanj).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

evo, ova tema ima objašnjenja i linkove za ovo što sam naveo http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=398858

i p.s. nemojte se svađati

Zanimljivo, isti FpS na CoD sa i3 i i7 na 750 ti, dok je R9 270X imala pad za 34% tj. 28 FpS. Eto zašto mi je NVIDIA uvik bila pojam, sad ću morat i procesor minjat.

Naravno da sam protiv svadje, samo kreativni postovi i konstruktivne kritike, a Stjepanj mi je simpatičan i vidim dobar forumaš.

12 godina
evo stjepko sad i ti blebnes glupost, gdje je to 280 jaca od 960, a kamo li "drasticno"?
10 godina
neaktivan
Pozdrav,htio bih kupiti graficku karticu do 2.4k kuna,trenutno sam kupio prije 2 dana r7 260x ali vec je crkla pa cu vratit u ducan i+ nadoplata jos oko 1200kn pa bi si piknuo graficku karticu i mozda napajanje koju bi ju podrzalo,ovo konf pca sve je staro 2 dana tek u petak kupljeno:

AMD FX-Series 6100 AM3
Asus m5A78L-M LX3
Cooler schyte katana 3
SanDisc U100 128GB SSD
Kingston 8gb 1866M DDE white
Asus R7260X-oc-2g5d( To sutra ili preksutra zamijenjujem)
Xilence cooler 120mm

Trenutno imam chieftec 550w napajanje iz 2009 go znaci oko 6-7 god. Prije toga sam imao msi nvidia gtx 460 twin froz ii hawk,i sad sam pokusao gtx 660 da vidim dal ce radit i sve pet. Pa bih vas molio ako mi mozete preporucit graf karticu koja se ne kvari i nema problema kao r7 i slicno,po mogucnosti da nije r serije nego mozda gtx.i ako vam se da ubacite napajanje ali sve prema mojim pc spec,hvala i sorry zbog velikog posta.

P.S ne planiram overclockat.

0 0 hvala 0
13 godina

MSI GTX 960 GDDR5 2GB/128bit ili GTX960 WindForce OC 2GB

Te novo napajanje

SILVERSTONE Strider ST50F-ESB 500W, 80+ Bronze / Fortron Raider S 550W, 80+ SILVER

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 8:35 (FakeDeath).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
Kizasce kaže...
Pozdrav,htio bih kupiti graficku karticu do 2.4k kuna,trenutno sam kupio prije 2 dana r7 260x ali vec je crkla pa cu vratit u ducan i+ nadoplata jos oko 1200kn pa bi si piknuo graficku karticu i mozda napajanje koju bi ju podrzalo,ovo konf pca sve je staro 2 dana tek u petak kupljeno:

dodaj još malo i uzmi r9 290, za gtx970 ti treba malo više

ups, nisam gledao ovo s napajanjem - 290 nejde bez poštenog napajanja, onda je bolja opcija od kolege fakedeatha

EDIT: evo ispravio sam, ali si brz, ne stignem niti ispraviti

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 8:38 (picajzla0707).
13 godina

a napajanje? mora uzeti drugo napajanje to mu je još 400-500kn

Edit: :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 8:37 (FakeDeath).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Stjepanj kaže...

moj primjer:

R9 280 je drasticno HW jaca kartica od recimo gtx960/gtx760/gtx670 naravno da joj treba jaci cpu tj da ce se s slabijim vise muciti tj u nekim situacijama davati slabije rezultate! vidim netko je otkrijo nesto totalno novo

stari primjer gdje se rulja s 7870 tj 7950/7950boost/rebrand r9 280/285) zalila kako imaju slab gpu usage a s 7870 je sve radilo uredno, da ali 7950/280/285 su za 40% hw jace od 7870! eto jel malo jasnije svima?

evo sad sam se sjetio nečega, sorry na offtopicu no mislim da je ovo značajno i za odabir grafičkih kartica - pa i nije totalni ot

stjepko, vezano uz ono što je kolega ElektričnaOvca linkao i o čemu je ranije bilo riječ - nisi li ti prije par mjeseci stavio na forum video u kojem i5 haswell bottlenecka neku jaku grafu - mislim da je baš bila amd-ova r9 290 ili 290x, pa si se čudio kako je to moguće - možda je baš razlog u tim driverima i famoznom overheadu

ono što hoću reći - ti sad imaš i5 haswell, imaš i dosta jaku nvidia grafu, mislim da si rekao do je uspijevaš kloknuti do rezultata jedne 980, pa ako je na tom videu bio bottleneck s 290-tkom - ti provjeri da li se isto događa s tvojom 780-tkom da vidimo ima li istine u ovim pričama 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 9:31 (picajzla0707).
13 godina
protjeran

ma ti si nesto pobrkao,(napisao sam da je 280 hardwerski daleko jaca)  no ono sto si ti htio reci/mislio tj sto je bilo prije par tjedana test u gta5 s gtx960 i gtx980 gdje se radilo o tome sto sam i ja rekao da hw jaca graficka treba i jaci cpu(naravno), u tom testu je gtx980 bila mizerno jaca od gtx960 s slabijim procom a kad se stavio neki haswell i5 ili jaci i7 gtx980 je odletila u svemir naspram gtx960...nista cudno i neocekivano bez obzira sto je grafa bila na 100% na svim procesorima! zato postoji tema cpu bootleneck tamo ima sve ljepo objasnjeno! svaki setup treba sloziti da se iz svakog hw izvuce maximalno a za cpu uvjek vrijedi pravilo sto jace to bolje...

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 11:17 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Posto nemrem obojcu quotat graficku mislim nadoplatit,sve ukupno imam 3k kuna, 1200 je r7+ dodatnih 1800 a na graf mislim potrosit oko 2,4-5 a ostatak na napajanje i naravno u obzir ulazi da mi je processor jak za graf novu
12 godina
Stjepanj kaže...

ma ti si nesto pobrkao,(napisao sam da je 280 hardwerski daleko jaca)  no ono sto si ti htio reci/mislio tj sto je bilo prije par tjedana test u gta5 s gtx960 i gtx980 gdje se radilo o tome sto sam i ja rekao da hw jaca graficka treba i jaci cpu(naravno), u tom testu je gtx980 bila mizerno jaca od gtx960 s slabijim procom a kad se stavio neki haswell i5 ili jaci i7 gtx980 je odletila u svemir naspram gtx960...nista cudno i neocekivano bez obzira sto je grafa bila na 100% na svim procesorima! zato postoji tema cpu bootleneck tamo ima sve ljepo objasnjeno! svaki setup treba sloziti da se iz svakog hw izvuce maximalno a za cpu uvjek vrijedi pravilo sto jace to bolje...

opet ne kužiš, ne govori nitko o usporedbama slabijih i jačih grafa, kao što je 960 vs 980 ili 290x, nego amd vs nvidia grafa u istoj klasi, gdje je kod amd-a očito problem sa slabijim procesorima zbog tog famoznog overheada

evo ti nekoliko slikica na kojima se to vidi - i da, radi se o digital foundry ekipi koja je to testirala - samo da istaknem jer, kako kaže chaselol, oni su objektivni (vjerojatno će promijeniti mišljenje nakon ovoga )

dakle, prve tri fotke su ti usporedba 750ti i 260x u kojima se vidi da 260x sa slabijim procesorom gubi i do 46 posto (!!!) fps-a kad se prebaci sa i7 na i3, dok su kod gtx750ti ti gubici rijetki i vrte se do max 16 posto

druge tri fotke su 960 vs 285 i 280, gdje se također vidi slična situacija i 285/280 imaju veći pad fps-a, plus što se pojavljuje i daleko više stutteringa nego kod gtx960

dakle, riječ je o grafama koje su podjednake kad ih se stavi na i7, no kad ih se stavi na slabiji proc (što je najčešće kod kolega kojima preporučamo grafe), onda amd daje manji fps i više stutteringa - problem koji itekako utječe na odabir grafa, jer nemaju svi i5 ili fx83xx proc za 270/270x i 280-tku ili i7 za 290-tku

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 12:21 (picajzla0707).
12 godina

------------

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 12:20 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan

Zato sam se i ja odlucio za GTX 750ti jer ce vjerojatno bolje radit uz A8 6600k nego npr r7 265...
E sad me zanima valja li sta ova http://www.links.hr/artikl-500.000.055 Znam da su asus, gb i msi bolji, ali ova jedina dodje 1200kn (moj budget) i to sa karticnim placanjem u ratama :D

Siky1234
17 godina
odjavljen

To da su AMD grafe ovisnije o snazi procesora je poznato.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
XXX kaže...

Kad je poznato zasto se onda masovno sugerira amd grafe u nizem cijenovnom rangu za koje se zna da idu na relativno slabije proceve?

17 godina
odjavljen

Zato jer se nema para za nvidiu pa je dobra i neka druga kombinacija koja stane u budžet. Koliko para toliko muzike. Nemaju svi iste prioritete, mogućnosti, želje i sl. Prije par tjedana sližio šogiju FX 6300+ R9 270X jer nije želio potrošiti ni kune više, i komp radi ko zvijer u okvirma realnog razmišljanja.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

pa šta nije tako sa i nvidijom,aj probaj svoju nvidiju stavit na neki athlon ili stariji intel u tom rangu i vidjet ces bootleneck,a nemoj tu pricat gluposti

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice