Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.895.589
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
buljo781 kaže...

Neka druga možda, koja ne košta >3000kn? Da prodam i Xbox i grafu, ne bi imao dosta

Nemaš ništa osjetno jače osim GTX 970 a da je novo. GTX 770 nije osjetno jača, GTX 780 je ali troši kao moja pa bi ti napajanje bilo na knap ali ako nema extremnog OC-a mislim da bi bio ok. Dakle, ili polovna GTX 780 ili ništa .

16 godina
neaktivan
elander kaže...
Stjepanj kaže...
elander kaže...

Pozdrav. Može preporuka najjače grafičke koju moj komp može iskoristiti, specifikacije su slijedeče:

ProcesorQuadCore Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz (9 x 267)

Sistemska memorija4096 MB  (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

Naziv matične pločeGigabyte GA-EP45-DS5  (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)

Napajanje je jamis seasonic 500w

I koliko realno mogu dobiti za grafičku karticu - Sapphire Vapor-x HD 5770 1gb ddr5

kao prvo moras pod obavezno dici taj cpu na barem 3ghz, tih 600mhz ce ti pomoci drasticno u svim igrama,

kao drugo koliko novaca mislis potrositi jer maximala sto bi islo na taj q6600 je mozda nekakva gtx750/750TI/R7 260X

kao trece 5770 mozes prodati za cca 300-tinjak kuna!lp

Radi na 3 GHz koliko se siječam, novci nisu bitni, možda neka od ATI za preporučiti, ne pratim već duže vrijeme komponente

Može preporuka ATI grafičke

13 godina
protjeran
elander kaže...

pa onda definitivno asus-ovu s dva venta!

http://www.edigital.hr/amd/asus-pcie-amd-r7-260x-1gb-gddr5---r7260x-dc2oc-1gd5-video-kartica-p411161.html?bid=&partner=10001

LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
elander kaže...

pa onda definitivno asus-ovu s dva venta!

http://www.edigital.hr/amd/asus-pcie-amd-r7-260x-1gb-gddr5---r7260x-dc2oc-1gd5-video-kartica-p411161.html?bid=&partner=10001

LP

Zašto ljudima preporučaš edigital kad se svi žale na njega jer je veliki problem oko priznavanja garancije te čekanja na odgovor oko reklamacije  koji se blago rečeno razvuče po par mjeseci. Prije kupnje u edigitalu malo si prolistajte ovu temu pa čete vidjeti o čemu pričam.

...My life, My game, My rules...
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2015 23:45 (SoynTech).
14 godina
itomic009 kaže...

Nemaš ništa osjetno jače osim GTX 970 a da je novo. GTX 770 nije osjetno jača, GTX 780 je ali troši kao moja pa bi ti napajanje bilo na knap ali ako nema extremnog OC-a mislim da bi bio ok. Dakle, ili polovna GTX 780 ili ništa .

Vidiš, na GTX 780 sam zaboravio, tj. nisam se nadao uopće da ju mogu upogonit, ali sad gledam malo benčeve, total system power consumption je 30-50W više, max oko 350W za cijeli sistem, s 760 je 300W. Ostaje mi cca 100W rezerve :)

Jedino si moram nać MSI GTX 780, ako budem uzimao 780, zbog 6pin + 8pin konektora.

Hvala na savjetu!

13 godina
protjeran
SoynTech kaže...

Zašto ljudima preporučaš edigital kad se svi žale na njega jer je veliki problem oko priznavanja garancije te čekanja na odgovor oko reklamacije  koji se blago rečeno razvuče po par mjeseci. Prije kupnje u edigitalu malo si prolistajte ovu temu pa čete vidjeti o čemu pričam.

pa koliko znam glavni distributer asusa je msan pa ako nesto nevalja grafa se nosi njima tj u mr servis...pa oni onda salju u msan u rugvicu...ne? a i moja preporuka se odnosi na doticni model a ne na trgovinu

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 0:22 (Stjepanj).
13 godina
protjeran
buljo781 kaže...

Vidiš, na GTX 780 sam zaboravio, tj. nisam se nadao uopće da ju mogu upogonit, ali sad gledam malo benčeve, total system power consumption je 30-50W više, max oko 350W za cijeli sistem, s 760 je 300W. Ostaje mi cca 100W rezerve :)

Jedino si moram nać MSI GTX 780, ako budem uzimao 780, zbog 6pin + 8pin konektora.

Hvala na savjetu!

Moje preporuke za MSI Gtx780 sebi sam uzeo jednu(1900kn), moram reci da sam s njom u valey benchu stigao Gtx980

kaj reci ljepotica i zvjer

ps. za nju ti treba 2x8pin napajanje!LP

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 0:31 (Stjepanj).
13 godina
Stjepanj kaže...

pa koliko znam glavni distributer asusa je msan pa ako nesto nevalja grafa se nosi njima tj u mr servis...pa oni onda salju u msan u rugvicu...ne? a i moja preporuka se odnosi na doticni model a ne na trgovinu

ne...msan ne prima grafe ako nisu od njih, kao niti ploče itd...

već smo 500x rekli da računalni dijelovi se NE mogu reklamirati kod HR uvoznika...

A ako ne preporučuješ trgovinu, onda napiši bez linka :D

13 godina
neaktivan

Tnx...uglavnom monitor sam i mislio dell 27"...e sad koji model? Izmedju sapphirea i asusa 290..koja je bolja? Napajanje antec ts550c je knap ili?! I koliko se moze dobit za asus 270x ima oko 2god jos gare? Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 11:14 (Juka.sb).
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Evo, zadnje pitanje, necu vise obecavam ;) 

STRIX GTX 960 2GB OC, MSI GF GTX 960 2GB ili PALIT SuperJetStream 2GB ?

Hvala unaprijed !

BUDGET GAMER!
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 12:35 (BepoKiller19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Ako ne namjeravas imati karticu duze od 2g onda super jet stresm, u suprotnom asusa!lp
10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Ako ne namjeravas imati karticu duze od 2g onda super jet stresm, u suprotnom asusa!lp

Zast ne duze od 2 g ? , msm koje su razzlike, ne samo ovako povrsinski, koliko vidim razlika u cijeni je  cca 100 kn  

BUDGET GAMER!
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 14:28 (BepoKiller19).
13 godina
protjeran
Zbog garancije i njene prodaje u buducnosti, osobno bi ako namjeravam imati tu karticu maxx 2g uzeo bi najjacu izvedbu(u ovom slucaju definitivno super uber mega jet stream), ako bi uzimao na duze onda svakako asus ili giga koji daju 3g..!jasnije?:)lp
13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Realno ako namjerava duze od 2godine uzece 280/X karticu jer ce dodatan gigabajt memorije dobro doci a vec se pokazalo u praksi kod pojedinih naslova, zar ne?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Zbog garancije i njene prodaje u buducnosti, osobno bi ako namjeravam imati tu karticu maxx 2g uzeo bi najjacu izvedbu(u ovom slucaju definitivno super uber mega jet stream), ako bi uzimao na duze onda svakako asus ili giga koji daju 3g..!jasnije?:)lp

chaselol kaže...
Stjepanj kaže...

Realno ako namjerava duze od 2godine uzece 280/X karticu jer ce dodatan gigabajt memorije dobro doci a vec se pokazalo u praksi kod pojedinih naslova, zar ne?

Hvala !  A sto se tice AMDa ne volim bas njih, iz iskustva govorim... da ne duljim.Mislim da ce ic SuperJet jer logicno da nemozes imat bilo koji gpu vise od 2-3 godine ... 

BUDGET GAMER!
13 godina
Stjepanj kaže...

zar ni bolje uzeti gigu,asus,msi i ocati?

14 godina
bolje ić na asus strih 3god garancije,hladna i OC se vrlo dobro.Palit je dobar ali gpu se kvari vrlo često pa 1god više dosta znači.
10 godina
neaktivan
3n3m1 kaže...
bolje ić na asus strih 3god garancije,hladna i OC se vrlo dobro.Palit je dobar ali gpu se kvari vrlo često pa 1god više dosta znači.

Znam za GTX 960 2GB ASUS STRIX da se ventilatori ne pale do ja msm 60C... sad tek neznam gdje ću..... ili strix ili super jet st. ? Ajmooo usporedbe, sta bi vi ? Eo vam par linkova reda radi,

http://www.ekupi.hr/Graficka-kartica-STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5--THE-WITCHER-536259.aspx

http://www.ekupi.hr/Graficka-kartica-Palit-GTX960-Super-JetStream-498664.aspx

BUDGET GAMER!
16 godina

Mora li baš ekupi? Što kažeš na Gigabyte? Ova ili ova? Obje imaju 3 godine jamstva.

14 godina
I palitova ne pali fanove u idleu. Inače, brutalna grafička, rang gtx 770/hd 7970

http://www.techpowerup.com/reviews/Palit/GeForce_GTX_960_Super_JetStream/29.html
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

asus ili gigabyte...bar bi ja birao te dvije

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Stjepanj kaže...

Moje preporuke za MSI Gtx780 sebi sam uzeo jednu(1900kn), moram reci da sam s njom u valey benchu stigao Gtx980

kaj reci ljepotica i zvjer

ps. za nju ti treba 2x8pin napajanje!LP

Ma ja pričam o ovoj standardnoj verziji, MSI GTX 780 Gaming, ta ima 6pin + 8pin konektor. Mislim da mi Lightning ne bi ni stala u kućište, to je ogromno čudo :)

10 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Mora li baš ekupi? Što kažeš na Gigabyte? Ova ili ova? Obje imaju 3 godine jamstva.

FakeDeath kaže...

asus ili gigabyte...bar bi ja birao te dvije

Gigabyte ne dolazi u obzir jer ne stane u case jer koliko znam imaju 3 ventica... E sad ovaj kaze da se kvari(palit superjet)  a ovaj da je brutalno dobra, sad tek stvarno neznam... Opet sam na istom ili asus strix ili super jet ,,, (mora ekupi, imam dodatan popust ;) )

BUDGET GAMER!
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 21:55 (BepoKiller19).
13 godina
protjeran
BepoKiller19 kaže...

Gigabyte ne dolazi u obzir jer ne stane u case jer koliko znam imaju 3 ventica... E sad ovaj kaze da se kvari(palit superjet)  a ovaj da je brutalno dobra, sad tek stvarno neznam... Opet sam na istom ili asus strix ili super jet ,,, (mora ekupi, imam dodatan popust ;) )

kolega je mislio da se graficke opcenito brzo kvare sto svakako nije tocno! uzmi super jet stream i ne vodi brigu sljedece 2godine!LP

ps zadnja koja mi je riknula sama od sebe je bila riva tnt vanta 16mb tamo davne 1900 i neke godine

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2015 22:28 (Stjepanj).
12 godina
Stjepanj kaže...
ps zadnja koja mi je riknula sama od sebe je bila riva tnt vanta 16mb tamo davne 1900 i neke godine

kako će riknut sama od sebe kad ne stignu pošteno ni sjest u matičnu, a ti već nabavljaš drugu...

13 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...
Stjepanj kaže...

kako će riknut sama od sebe kad ne stignu pošteno ni sjest u matičnu, a ti već nabavljaš drugu...

je ali kod mene rade u takvim uvjetima da mozemo reci da su prosle godine mislim ono stici gtx980 s gtx780 u nekim testovima...moras biti panj

13 godina
odjavljen

Decki kupio sam novu napojnu i graficku, kada mi racunar ode na sleep mode i pokusam ga vratiti, on se zalede i samo ga restartom mogu vratiti u zivot. Na grafickoj ventilator radi samo na 20%, nekoliko puta sam pokusavao da povecam, ali mi se desio BSOD, a drugi put mi je igra stopala nenormalno. Je li moguce da mi je do napajanja ?

Darko

0 0 hvala 0
11 godina
DarkoKwon kaže...

Decki kupio sam novu napojnu i graficku, kada mi racunar ode na sleep mode i pokusam ga vratiti, on se zalede i samo ga restartom mogu vratiti u zivot. Na grafickoj ventilator radi samo na 20%, nekoliko puta sam pokusavao da povecam, ali mi se desio BSOD, a drugi put mi je igra stopala nenormalno. Je li moguce da mi je do napajanja ?

Prije bih rekao da je do matične. Koju si grafičku imao prije ove?

13 godina
odjavljen
GreenLife kaže...
DarkoKwon kaže...

Prije bih rekao da je do matične. Koju si grafičku imao prije ove?

nVidea GeForce 9800gt. Nisam imao nikakvih problema do sada, sve dok nisam kupio graficku i napajanje. Medjutim graficka i napajanje su novi u shopu kupljeni, tako da je moguce da nije do toga. Kada sam stavljao napojnu kutiju, tj. spajao jack na maticnu, on kao da nije dobro legao, kao da mu fali 0,5 milimetra da skroz legne, je li to moze prouzrokovati problem ?

Darko
14 godina
neaktivan

Pitanje!
Mogu stavit ASUS Radeon R9 290X na Corsair TX650W napajanje?
Nije preslabo napajanje?

http://www.youtube.com/user/HyperGamingStudiosHD?feature=mhee
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice