Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.839
|
čitano: 6.921.329
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Vesh kaže...
houska kaže...

pozdrav znaci zanima me graficka kartica da mogu igrat starcraft 2 najvise diablo3 rjetko tu i tamo dosadilo uglavnom 

procesor dual-core  cpu e6300  2.80 ghz

i napajanje cu poslat sliku 

zanima me best buy do 700 kn najvise bi potrosio

MS Industrial Platinum-400W je jedno veliko smece od napajanja!!

Prvo si sredi napajanje a onda razmisljaj o grafi... Meni je radeonka HD4670 stekala radi tog napajanja (stalno sam imao fatalne error-e od amd catalyst control center-a)

Jednom prilikom kad sam bio u ducanu sam se raspitao malo ( to je bilo prije jedno  6 godina) o tom napajanju i prodovac mi je rekao sljedece: Nikako to napajanje ako mislis igrat igrice na kompu  to je napajanje za KASE!!!!

Hehe... i dan danas se sjetim te izjave :)

LP

Da je napajanje smeće, slažem se, imao sam ga i ja, ali da je toliko baš smeće ne znam. Npr mom frendu već 2 godine drži GTX 460. A kod jednog kolege godinama drži HD4850, a kao što znamo obadvije su fini potrošači. Da, ni ja osobno nebi stavljao neku dobru grafu na takav šrot, ali neki manji potrošači poput preoručenih kartica može držati. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 19:49 (ibme74).
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Zatrebao bi savjet. Kako prepoznat bottleneck ili ti usko grlo kod komponenti?

Imam u planu nabavke grafičke i procesora i sad tu je presudno što ću napravit.

Htjeo bi igrat nove igrice.

Što mi je u planu?

U planu mi je:

Četverojezgreni procesor - Phenom II X4 955 & Phenom II X4 945. (više o procu ću pitat drugdje)

Grafa: e sad nisam suzio izbor al nekako mi SAPPHIRE R7 250 1GB GDDR5 & SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5 & GeForce GTS 450 za sada upadaju u oći. Ima njih još na listi al pitat ću još za to.

A složeno već imam:

4 GB DDR2 1066 mhz

Matična: GA-M61PME-S2P

Da li ovako u 70% složenom u glavi može doći do uskog grla?

Ako sam u krivoj temi postavio pitanje, sorry nije namjerno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 21:39 (tonik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
tonik kaže...

Zatrebao bi savjet. Kako prepoznat bottleneck ili ti usko grlo kod komponenti?

Imam u planu nabavke grafičke i procesora i sad tu je presudno što ću napravit.

Htjeo bi igrat nove igrice.

Što mi je u planu?

U planu mi je:

Četverojezgreni procesor - Phenom II X4 955 & Phenom II X4 945. (više o procu ću pitat drugdje)

Grafa: e sad nisam suzio izbor al nekako mi SAPPHIRE R7 250 1GB GDDR5 & SAPPHIRE HD 7770 GHz Edition 1GB GDDR5 & GeForce GTS 450 za sada upadaju u oći. Ima njih još na listi al pitat ću još za to.

A složeno već imam:

4 GB DDR2 1066 mhz

Matična: GA-M61PME-S2P

Da li ovako u 70% složenom u glavi može doći do uskog grla?

Ako sam u krivoj temi postavio pitanje, sorry nije namjerno.

Ja na tvome mjestu nebi ulagao u staru platformu sa DDR2 ramom... Što se tiče grafi, GTS prekriži a biraj izmedu 7770 i r7 250, 7770 je malo jača. Jel ti neke od tih stvari već posjeduješ ili planiraš tek kupovati?

14 godina
neaktivan

Nemam druge opcije, dobio sam napola ogoljen komp i odlučio u njega uložit 600 kuna pa da mogu igrat novije igre. Ne posjedujem grafičku ni procesor još. To mi je u planu kupit.

A da imam 2000 kuna onda bi uložio u novi komp i samo ga s vremena na vreme nadograđivao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ibme74 kaže...
Vesh kaže...
houska kaže...

pozdrav znaci zanima me graficka kartica da mogu igrat starcraft 2 najvise diablo3 rjetko tu i tamo dosadilo uglavnom 

Prvo si sredi napajanje a onda razmisljaj o grafi... Meni je radeonka HD4670 stekala radi tog napajanja (stalno sam imao fatalne error-e od amd catalyst control center-a)

Jednom prilikom kad sam bio u ducanu sam se raspitao malo ( to je bilo prije jedno  6 godina) o tom napajanju i prodovac mi je rekao sljedece: Nikako to napajanje ako mislis igrat igrice na kompu  to je napajanje za KASE!!!!

LP

Da je napajanje smeće, slažem se, imao sam ga i ja, ali da je toliko baš smeće ne znam. Npr mom frendu već 2 godine drži GTX 460. A kod jednog kolege godinama drži HD4850, a kao što znamo obadvije su fini potrošači. Da, ni ja osobno nebi stavljao neku dobru grafu na takav šrot, ali neki manji potrošači poput preoručenih kartica može držati. 

pa sta da uzmem na kraju ? sutra cu naruciti pa da znam na cemu sam ? i za koliko mogu dobiti ati 5870 ? radi perfektno to mi doma stoji a ovo za malog susjeda da mu pomognem 

12 godina
houska kaže...
ibme74 kaže...
Vesh kaže...
houska kaže...

LP

pa sta da uzmem na kraju ? sutra cu naruciti pa da znam na cemu sam ? i za koliko mogu dobiti ati 5870 ? radi perfektno to mi doma stoji a ovo za malog susjeda da mu pomognem 

HD7750, HD7770 ili R7 250, što nađeš. R7 250 imaš nove u trgovinama od 580kn nadalje (samo pripazi da je DDR5 a ne DDR3), a 7750 i 7770 bi morao naci polovne na njušci ili tržnicama foruma.

14 godina
ibme74 kaže...
houska kaže...
ibme74 kaže...
Vesh kaže...
houska kaže...

LP

HD7750, HD7770 ili R7 250, što nađeš. R7 250 imaš nove u trgovinama od 580kn nadalje (samo pripazi da je DDR5 a ne DDR3), a 7750 i 7770 bi morao naci polovne na njušci ili tržnicama foruma.

znaci http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=182196

da uzmem ? nasao sam da trazi 300W napajanja sta je idealno za ovo moje

12 godina

Da, s tom nebi trebalo biti problema.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
houska kaže...

Taj Adria Shop treba izbjegavati - jako su neprofesionalni.

Inace HINT: Kad citiras "skrati tekst" do imena i teksta kojem odgovaras, drugo nije potrebno jer je u postu iznad.

https://www.youtube.com/watch?v=R7ZHLppS5_w
12 godina
neaktivan

Ekipa jel ima neko iskustva sa kupovanjem kartica sa ovakvih oglasa i sa garancijama na serijski broj u mircoline-u...

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-gtx970-g1-gaming-super-oc-graficka-kartica-vise-komada-oglas-13657579

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
crocked kaže...

Ekipa jel ima neko iskustva sa kupovanjem kartica sa ovakvih oglasa i sa garancijama na serijski broj u mircoline-u...

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-gtx970-g1-gaming-super-oc-graficka-kartica-vise-komada-oglas-13657579

Hvala!

Nemam iskustva s takvim garancijama al men to gadno smrdi i zazirem od takvih kupnji.
nista mi se neda
12 godina
nicky.sl kaže...

Nemam iskustva s takvim garancijama al men to gadno smrdi i zazirem od takvih kupnji.

pogotovo jer i ušteda nije nikakva u odnosu na trgovine, mislim da za prodaju na crnjaka treba spustit cijenu bar za 10-15 posto ako ne i više i to ne u odnosu na primjerice links nego u odnosu na najjeftiniju trgovinu

12 godina
neaktivan

Ima ta ista grafa u HG Spotu za 100kn više.

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=196921

Cemu riskirati.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina

Za bratica pitam

Koju bolje odabrati msi r9 270 x gaming 4gb stara 4 mj ili msi 270x hawk stara oko godinu dana i koliko su slabije od gtx 760 gaming?

Hvala

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 21:03 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da li je GTX 970 toliko bolja od R9-290 da se isplati dodati 50ak eura više?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Ronky kaže...

Nije u performansama u igrama ali je mnogo hladnija tisa i manje trosi i to mnogo.

Uz to kad ju budes prodavao neces toliko izgubit  na cijeni kao sa R9 290 jer rabljenih ce mnogo jos dugo biti vani zbog rudarenja tako ce i tvojoj cjena biti niza iako vjerovatno rudarit.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 17:40 (lGRACINA).
11 godina
neaktivan
lGRACINA kaže...
Ronky kaže...

Nije u performansama u igrama ali je mnogo hladnija tisa i manje trosi i to mnogo.

Uz to kad ju budes prodavao neces toliko izgubit  na cijeni kao sa R9 290 jer rabljenih ce mnogo jos dugo biti vani zbog rudarenja tako ce i tvojoj cjena biti niza iako vjerovatno rudarit.

Meni će služiti gotovo isključivo za igranje igara. Koja bi onda od navedene dvije bolje pasala uz ove komponente koje planiram kupiti?

http://www.links.hr/?naziv=procesor-amd-fx-x8-8350-box-s-am3-4-0ghz-16mb-cache-eight-core&option=artikl&id_artikl=050.603.255

http://www.links.hr/?naziv=maticna-ploca-gigabyte-ga-970a-ds3p-amd970-sb950-ddr3-zvuk-g-lan-s-ata-raid-pci-e-crossfirex-usb-3-0-atx-s-am3-am3&option=artikl&id_artikl=050.303.693

http://www.links.hr/?naziv=napajanje-700w-antec-vp700p-atx-v2-3-120mm-vent&option=artikl&id_artikl=052.703.029

13 godina
neaktivan

Uzmi FX 8320, aftermarket hladjenje i oc 8320 na nivo 8350, jer u sustini to je isti procesor.

Za svaki proc iznad 100 evra moras kupiti hladjenje, to je jednostavno tako, osim ako neces da imas fen u kucistu.

A sto se tice grafe, ako ti bas nije zurba sacekaj barem praznike, pasce cijena {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Uzmi FX 8320, aftermarket hladjenje i oc 8320 na nivo 8350, jer u sustini to je isti procesor.

Za svaki proc iznad 100 evra moras kupiti hladjenje, to je jednostavno tako, osim ako neces da imas fen u kucistu.

A sto se tice grafe, ako ti bas nije zurba sacekaj barem praznike, pasce cijena {#}

I čekat ću blagdane, baš pred Božić i uzimam, ali pitanje svejedno stoji, koja bi od gore navedene dvije grafe bolje pasala na ove komponente? 

13 godina
neaktivan
Ronky kaže...

I čekat ću blagdane, baš pred Božić i uzimam, ali pitanje svejedno stoji, koja bi od gore navedene dvije grafe bolje pasala na ove komponente? 

Znas kako to su dvije razlicite generacije i svako poredjenje je glupo.
970 manje trosi, slabije napajanje ti treba (a ti uzimas 700W tako da ne brini za to)

970 se manje grije, jer ipak 290 je vrh AMD ponude, dok 970 nije

290/X kartice pod Mantle-om su na benchu u Dragon Age INQ ostavile konkurenciju za 10-15%, a razlika u cijeni je osjetna 

Sta tebi kao gameru je bitno, da ce i jedna i druga kartica gurati sve moguce igre na max 1080p, dok 290 ima malu prednost u vecim rezolucijama, ograniciti jednu 290 na 1080p hmm nekako za to je vec 270/280 serija, 290 je iznad debelo.

Ako imas viska novca uzmes 970, ako nemas uzmes 290 i cao.

Razlika u cijeni izmedju 970 i 290 nije opravdana.

Sad ono pitanje, koja je bolja? Isto sranje, drugo pakovanje. Jedno kosta vise drugo manje, za gaming isto manje vise. 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Ronky kaže...

Znas kako to su dvije razlicite generacije i svako poredjenje je glupo.
970 manje trosi, slabije napajanje ti treba (a ti uzimas 700W tako da ne brini za to)

970 se manje grije, jer ipak 290 je vrh AMD ponude, dok 970 nije

290/X kartice pod Mantle-om su na benchu u Dragon Age INQ ostavile konkurenciju za 10-15%, a razlika u cijeni je osjetna 

Sta tebi kao gameru je bitno, da ce i jedna i druga kartica gurati sve moguce igre na max 1080p, dok 290 ima malu prednost u vecim rezolucijama, ograniciti jednu 290 na 1080p hmm nekako za to je vec 270/280 serija, 290 je iznad debelo.

Ako imas viska novca uzmes 970, ako nemas uzmes 290 i cao.

Razlika u cijeni izmedju 970 i 290 nije opravdana.

Sad ono pitanje, koja je bolja? Isto sranje, drugo pakovanje. Jedno kosta vise drugo manje, za gaming isto manje vise. 

Onda ću 290, kad sam već dosad imao sve AMDovo a i novi proc je isto AMDov, zašto da sad odjednom uzimam nVidiju

13 godina
chaselol kaže...
sacekaj barem praznike, pasce cijena {#}

hoće, moš misliti... {#} kao i svake godine...

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005212124705
12 godina

Koju bolje odabrati msi r9 270 x gaming 4gb stara 4 mj ili msi 270x hawk stara oko godinu dana i koliko su slabije od gtx 760 gaming?

razorblade
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mariolla79 kaže...

ja bi odmah "hawkicu" uzeo{#}volim imati nabrijan komad hw!{#}, kaj se tice omjera snage 270x i 760 obje su iste nemres fulati!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 22:38 (Stjepanj).
17 godina

nema to veze kaje amd proc uzmi 970 radi navedenih stvari i tocka.. da su lose nebi se prodavale ko vruce kifle {#}

11 godina

bogme 970 caruje 2014-om ali kad krene kiflijada 2015 prvo crveno pa zeleno a svi siti od prošle godine....{#}

na neke ljude je grijeh lupit ignore tipku...komedije su kažu božanstvene...
11 godina
neaktivan

4Mal koliko si ti ovu svoju MSI grafu platio i gdje?

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 23:44 (Ronky).
17 godina

platio ih u adm u 6k 

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2014 23:52 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
4mal kaže...

platio ih u adm u 6k 

Koga njih? Ja pod tvoj PC vidim samo jednu.....

12 godina
Ronky kaže...
4mal kaže...

platio ih u adm u 6k 

Koga njih? Ja pod tvoj PC vidim samo jednu.....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice