Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.904.411
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
sfafdsf kaže...

ok testirao sam hd 6670 i radi bez problema,trebala bi onda i hd 7750

Ma oče 100%,jedino češ možda morati upgrejdat BIOS matične ako nebude radilo

Strm
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Isplati li se uzeti Radeon HD7790, ako sada imam HD4850 1Gb gddr5, tj. jel bi se osjetila neka razlika u igrama? Još jedno pitanje imam, a to je jesu li HD4850 i AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz koje sada imam u bottlenecku, i ako jesu bi li HD7790 bila bolje rješenje? Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 10:32 (Hetzer).

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav,zanima me ako mi mozete napisati recimo, za moju konfu koja bi bila dobra graficka (vidi pod moj pc) - a neci ni pitat u odnosu na moju staru graficku,to vjerujem da ce biti velki upgrade

ali u 3 cjenovna ranga- razlog - ne znam dal cu i koliko se moc rastegnuti za doticnu graficku.

pa onda ovak 1000-1500-2000 (naravno ako odskace tipa 100njak kuna a da je bolja isto mozete napisati) - isto ako imate volje napisat da li je i koliko je razlika u jacini od predlozenih kartica. Gledao sam po temi,ali nekak mi ovak lakse da se snadem iskreno. thx unaprijed 

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 10:52 (cropunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

ok,ali msm da nece trebati zato sto ni za hd 6670 nije trebalo,a jeli hd 7750 puno jaca od hd 6670??

14 godina
Hetzer kaže...

Isplati li se uzeti Radeon HD7790, ako sada imam HD4850 1Gb gddr5, tj. jel bi se osjetila neka razlika u igrama? Još jedno pitanje imam, a to je jesu li HD4850 i AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz koje sada imam u bottlenecku, i ako jesu bi li HD7790 bila bolje rješenje? Unaprijed hvala.

Mislim da nisu u bottlenecku,možda bude bio omanji bottleneck ali češ osjetiti razliku s upgradeom na HD7790

Strm
14 godina
cropunk kaže...

Pozdrav,zanima me ako mi mozete napisati recimo, za moju konfu koja bi bila dobra graficka (vidi pod moj pc) - a neci ni pitat u odnosu na moju staru graficku,to vjerujem da ce biti velki upgrade

ali u 3 cjenovna ranga- razlog - ne znam dal cu i koliko se moc rastegnuti za doticnu graficku.

pa onda ovak 1000-1500-2000 (naravno ako odskace tipa 100njak kuna a da je bolja isto mozete napisati) - isto ako imate volje napisat da li je i koliko je razlika u jacini od predlozenih kartica. Gledao sam po temi,ali nekak mi ovak lakse da se snadem iskreno. thx unaprijed 

Uzmeš R9 270X,cijene joj idu od 1.320Kn pa nadalje.Ipak ja bi ti preporučio da ušparaš novaca do 2.200Kn i uzmeš R9 280X da budeš miran neko vrjeme

Strm
14 godina
sfafdsf kaže...

ok,ali msm da nece trebati zato sto ni za hd 6670 nije trebalo,a jeli hd 7750 puno jaca od hd 6670??

Jaca je,ali ne previše,negdje otprilike 30 do 40% ovisi od igre do igre

Strm
12 godina
cropunk kaže...

- Bok, ovu si uzmi: http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/nvidia/msi-n760-tf-2goc/ taman za tvoj proc.

Lp.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 11:58 (hahhaajaads).
13 godina
protjeran
Hetzer kaže...

isplati se 7790 je odlicna kartica osobno bi ti preporucio ovu od asusa koja ima super hladenje i dolazi po defaultu Ocana!{#} nemas brige s bootleneckom!

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=189665

cropunk kaže...

1000kn;

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=189665

1500kn;

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150/sapphire-graficka-kartica-amd-radeon-r9-270x-crossfire-2gb-ddr5__5291261

2000kn; nazalost da bi ti dovoljan skok bio moras se malo protegnuti 150-tak kuna

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150?&q=280x

zasto sam preporucio samo amd? pa u ovoj seriji R9 jednostavno pruzaju puno vise za manje novaca od nvidije! LP

ak zelis nvidiju javi!

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 12:08 (Stjepanj).
11 godina
protjeran

ok,jeli sapphire dobra i tiha marka???

13 godina
protjeran
sfafdsf kaže...

ok,jeli sapphire dobra i tiha marka???

sapphire je dobra marka, ako zelis tihu karticu moras uzeti s 2 venta koje su obicno mrvicu skuplje,no sve zavisi od modela i proizvodaca...

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 12:25 (Stjepanj).
16 godina

Dobro je i ovo predlozeno, i onak meni svejedno koja je marka - ali ako ove amd pruzaju sve kako rekao,onda nema potrebe za drugim. thx jos jenput svima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

nema sapphire hd 7750 s 2 venta a asusova-..cuo sam da su one necujne????

13 godina
neaktivan
Hetzer kaže...

Idi na R7 260X, to ti je re-brand od 7790, dobijes brze za iste novce.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina

Moze preporuka do 700-750kn graficka links. Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pitanje: mogu li ove low end grafe tipa geforce GT 610,210 ili HD 5450 uredno vrtit Counter Strike:GO na najvecoj rezi? Treba mi grafa za csgo jer samo to igram a budzet za novu mi je mizeran = 350kn

sup
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
hexx kaže...

Pitanje: mogu li ove low end grafe tipa geforce GT 610,210 ili HD 5450 uredno vrtit Counter Strike:GO na najvecoj rezi? Treba mi grafa za csgo jer samo to igram a budzet za novu mi je mizeran = 350kn

gt 630 je vrti bez problema na max detaljima a ona ne nekih 10% skuplja od gt 610

15 godina
g3arv8 kaže...

Moze preporuka do 700-750kn graficka links. Hvala

GTX650 !

Music As A Weapon !!
15 godina
hexx kaže...

Za te novce rađe uzmi rabljenu s jamstvom HD7730 GDDR5 ! Puno bolji izbor od ovih low-end grafa sto si stavio !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

Pozdrav! Možete li mi molim vas preporučiti grafičku karticu do 1500kn koja je bolja od GTX 460 SE 768MB a da je AMD Phenom II X4 965BE može pogonit bez bottlenecka? Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 21:01 (Sv3m1r4c).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Sv3m1r4c kaže...

Pozdrav! Možete li mi molim vas preporučiti grafičku karticu koja je bolja od GTX 460 SE 768MB a da je AMD Phenom II X4 965BE može pogonit bez bottlenecka? Hvala.

ZA koliko novaca?

Strm
17 godina
Sv3m1r4c kaže...

Pozdrav! Možete li mi molim vas preporučiti grafičku karticu koja je bolja od GTX 460 SE 768MB a da je AMD Phenom II X4 965BE može pogonit bez bottlenecka? Hvala.

Za koje igre pitaš?

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan

Za aktualne igre tipa BF4, CoD, Assassins Creed i slično..

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 21:06 (Sv3m1r4c).
17 godina
Sv3m1r4c kaže...

Za BF4 i do 1500 Kn?

Pošto vidim da imaš AM3+ ploču - prvo uzmi AMD FX 6300 procesor.

Ostatak novca odloži sa strane.

Kada FX dođe, ugradi ga i prodaj PII x4 965BE (cirka 500 Kn vrijedi).

Tih 400-500 Kn što dobiješ za procesor nadodaj na novce od prije.

Za taj iznos kupi grafičku.

Puno bolje rješenje nego kupovina same grafičke.

Jer sada ti taj proc vjerojatno blago bottlenecka GTX 460 u BF4 MP, a neku jaču bi i više.

15 godina
Sv3m1r4c kaže...

Ili ovako:

1. Kupiš R9 270/270x ili GTX 660 ako želiš Nv.
2. OC procesor na 4.0 Ghz (možeš a ne moraš).

3.???

4. Profit. 

Šalalallalalalalallalaa.
17 godina
leobugi kaže...
Sv3m1r4c kaže...

Ili ovako:

1. Kupiš R9 270/270x ili GTX 660 ako želiš Nv.
2. OC procesor na 4.0 Ghz (možeš a ne moraš).

3.???

4. Profit. 

I šta će time dobiti, hladnu i tihu grafičku koja jako malo troši?

Pod tim mislim grafičku koja će u Battlefieldu 4 raditi na 40-50% (ako i toliko) pa se neće niti grijati niti ubrzavati ventilatore.

Zar to nije bacanje novca onda?

Koliko puta treba ponoviti da jedan Phenom II x4 nije dovoljan za mid range kartice (HD 7770 i jače)?

Retardi će uvijek vikati da nije tako, a nijedan debil neće sam uzeti i testirati. Ali će i dalje tvrditi da nije tako.

14 godina

I upravo zato če moja malenkost probati na G2020(( koji je rangu x4))s HD7770 u vidjeti kolika če biti okupacija GPU-a

EDIT: Imate i video 

h

Strm
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 23:22 (Strm).
Moj PC  
1 7 hvala 0
17 godina

Šta bi to trebalo biti? Mogao si komotno pokrenuti Quake 3 Arenu na najvećim detaljima, bio bi ti jednak primjer.

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
protjeran

stvarno strm? mora da se salis{#}!lp

Moj PC  
8 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Battlefield 4 MP Phenom 965 bez problema :D

Sto vrijeme vise prolazi, ta se igra vise optimizuje ;)

Moj PC  
3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice