Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.901.090
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Opet ja :) može mi netko samo reći koja je jača i dali ima neke velike razlike između njih. Nvidia Gtx 550Ti GS i Gtx 650.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
macgyver 53 kaže...

Opet ja :) može mi netko samo reći koja je jača i dali ima neke velike razlike između njih. Nvidia Gtx 550Ti GS i Gtx 650.

evo pa sam vidi

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-650-vs-GeForce-GTX-550-Ti

12 godina

I šta ja sad tu vidim samo cijenu i neku ocjenu. Mogao sam i ja tako napisat na google da sam htio ali nisam jer je pola njih netočno. Na jednoj mi je pisalo da je Gtx 460 salbija od 550.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
kole2689 kaže...

a kaj je to sa 280x da ih skoro pa nigdje više nema hebemu?

i koju onda uzet asus, gigabyte, sapphire? jel imaju sve mantle? 

Nema ih jer je velika potražnja za njima od strane ljudi koji "rudare" kriptovalute (Litecoin, etc). Kartica je prepakovana 7970 i dosta je dobra za mining.

Moja preporuka je Asus.

13 godina
macgyver 53 kaže...

mala prednost 550ti,ali 650 trosi duplo manje struje...

-PCE nick: FRipper- 1.12.2013. R.I.P. Paul Walker
16 godina

Pozdrav, sad kroz koji tjedan bih kupio novu grafičku karticu. Novac koji sam spreman dati je 1700 kn.

PC:

MBO: ASRock 970DE3 U3S9

CPU: Phenom II X4 925

PSU:Corsair 600 W

GPU: ATI Radeon 6870

RAM: 4GB DDR3

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 19:12 (Point-X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Point-X kaže...

Pozdrav, sad kroz koji tjedan bih kupio novu grafičku karticu. Novac koji sam spreman dati je 1700 kn.

PC:

GTX660 s manjim bottleneckom,još imaš i 500Kn u džep pa zi uzmeš jo 4GB RAM-a{#}

Strm
12 godina
macgyver 53 kaže...

I šta ja sad tu vidim samo cijenu i neku ocjenu. Mogao sam i ja tako napisat na google da sam htio ali nisam jer je pola njih netočno. Na jednoj mi je pisalo da je Gtx 460 salbija od 550.

{#}

16 godina
Strm kaže...
Point-X kaže...

PC:

GTX660 s manjim bottleneckom,još imaš i 500Kn u džep pa zi uzmeš jo 4GB RAM-a{#}

s dobrim bottleneckom jer ako ga ja imam na 600mhz jacem procu, njemu ce biti veci.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999
12 godina
neaktivan

Da li bi mi se isplatilo prodati moju gigabyte r7 260x grafu staru manje od mjesec dana(dobio na poklon) i doplatiti i uzeti novu r9 270x OC, npr gigabyte model sa 3 ventilatora...isplati li se ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kalmageddon kaže...

Da li bi mi se isplatilo prodati moju gigabyte r7 260x grafu staru manje od mjesec dana(dobio na poklon) i doplatiti i uzeti novu r9 270x OC, npr gigabyte model sa 3 ventilatora...isplati li se ?

pa ako imas 500kn koje si namjeravao baciti, isplati se{#}lp

edit; 300kn si izgubio na njoj cim je izneses iz ducana + 200kn za jacu{#}

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 21:19 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan

Baciti? Zašto baciti pobogu? xD

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 21:16 (Kalmageddon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
macgyver 53 kaže...

razlika je mala! 650 malo manje trosi, u nekim slucajevima je 550 ti brza a negdje 650 ; evo ti malo bolji primjer{#} no u svakom slucaju uzmi gtx650 ipak je novija i podrska je bolja...

http://www.anandtech.com/bench/product/541?vs=681

LP

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
13 godina
neaktivan
Kalmageddon kaže...

sa 260X na 270X nikako, na 280X da :P

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan

Da, samo sto nije nigdje raspoloziva i sto bih morao jos jedno 1500 kn nadoplatiti :D haha

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...
macgyver 53 kaže...

razlika je mala! 650 malo manje trosi, u nekim slucajevima je 550 ti brza a negdje 650 ; evo ti malo bolji primjer{#} no u svakom slucaju uzmi gtx650 ipak je novija i podrska je bolja...

http://www.anandtech.com/bench/product/541?vs=681

LP

Hvala, ovakav sam odgovor tražio {#} znači koju god da uzmem neću pogriješit.

13 godina
protjeran

rade gtx650 kao sto rekoh!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
protjeran

bok imam plocu koja podrzava pcie 1.1 x16 i zanima me dali bi hd 6670 ili hd 7750 radile na toj ploci??
i isplati li se uzimati hd 7750 umjesto hd 6670 za 120kn razlike?? 

0 0 hvala 0
14 godina
sfafdsf kaže...

bok imam plocu koja podrzava pcie 1.1 x16 i zanima me dali bi hd 6670 ili hd 7750 radile na toj ploci??

Jer je novija,također mogu sve grafičke na tvoju matićnu nemaš problema

Strm
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 22:29 (Strm).
13 godina
protjeran
Strm kaže...
sfafdsf kaže...

Jer je novija,također mogu sve grafičke na tvoju matićnu nemaš problema

pa mogao bi imati problema ako ima plocu iz 2005godine doduse ne u ovom slucaju zbog slabije grafa{#} , no glupo je govoriti da s pcie 1.1 iz 2005 godine moze stavljati bilo koji gpu na nju...ocigledno je u pitanju jako star komad hardwera!{#} LP

14 godina

Pod svaki sam mislio svaki u tom segmentu po njegovom budžetu i na šta on cilja u vosm slučaju HD7750 low end segment s nekakvih 650Kn,zar ne?? Nisam baš lud da nekome ppreporučim da napravi CrossFire R9 280X na matičnoj iz 2005..

Strm
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

sry za upad ali vidim da spominjete bottleneck. Sto je to i zasto svaki put dosad kad sam kupovao i trazio savjete za graficke nikad niko nije spominjao bottlenenck? Na mobitelu sam pa sam ogranicen za net pa ako moze ko sto objasniti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Point-X kaže...

sry za upad ali vidim da spominjete bottleneck. Sto je to i zasto svaki put dosad kad sam kupovao i trazio savjete za graficke nikad niko nije spominjao bottlenenck? Na mobitelu sam pa sam ogranicen za net pa ako moze ko sto objasniti.

Bootleneck ti se jednostavno može objasniti.Ti imaš dualcore proccesor neki pentium,i HD7750.Napraviš upgrade na ~400-injak kuna skuplu grafičku npr. GTX650Ti Boost i dobiejš u igrama možda 2 do 3 FPS-a više.Sad ti dižeš spiku koji K**AC je ovo,dao sam 400Kn i dobio 2FPS-a.Stvar je u tome da tvoj procesor nemože zaposliti ili laički nafilovat tu grafu.Iako tvoj proc radi na 100% grafa če večinom raditi na 40% i uoće nisi ispunio njezin puni potencijal.To ti je primjer bottlenecka,procesor mora biti dovoljno jak da može nafilovat iliti zaposliti grafičku 99%.Bottleneck nemora biti a imože biti sve od 70-ak posto pa nadolje iskorištenosti grafičke u igrama kad procesor radi na 99%.

Strm
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 23:59 (Strm).
14 godina
Point-X kaže...

Ukratko, kad ti procesor koči grafičku karticu, tj. njezin usage nije iskorišten do kraja jer je procesor preslab.

15 godina
Point-X kaže...

Evo ti tema o tome

Ukratko , do bottlenecka dolazi kada  procesor i graficka nisu po snazi izbalansirani , tj. kada je procesor preslab da iskoristi u potpunosti graficku karticu !

Primjer , bottleneck bi bio kada bi nekog dvojezgrenog procesora upario s npr. nekom jakom grafom , tipa HD7870 !

Ovisno o kombinaciji procesora i grafe , bottleneck moze biti veci ili manji , ili ga uopce nema !

Music As A Weapon !!
16 godina

Ekipa svaka cast na odgovorima, pa sad ako kupim neku GForce 760 kako bi radil sa trenutnim procom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Bilo bi bottlenecka , ovisi kako u kojim igrama ! Ova HD6870 koju imas sada ti je taman za taj proc !

Music As A Weapon !!
11 godina
protjeran

imam gigabyte ga p35 ds3l,znaci nema problema???

14 godina
sfafdsf kaže...

imam gigabyte ga p35 ds3l,znaci nema problema???

Nebi trebalo biti ;)

Strm
11 godina
protjeran

ok testirao sam hd 6670 i radi bez problema,trebala bi onda i hd 7750

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice