Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.793
|
čitano: 6.888.232
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice
Pozdrav ljudi.....trebao bi savjet za graficku do 1100 kn iz future po mogucnosti...konfa je:cpu x4 750k,psu cx430,4 gb ram i monitor 1080p
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
vrza00 kaže...
Pozdrav ljudi.....trebao bi savjet za graficku do 1100 kn iz future po mogucnosti...konfa je:cpu x4 750k,psu cx430,4 gb ram i monitor 1080p

Uz taj procesor ja ne bih stavljao nešto jače od Radeona HD 7790 ili R7 260X. Neki Radeon HD 7770 taman.

I dodao bih još RAM. I SSD disk ako nemaš. I windowse 8.1 jerbo dižu performanse na tim FM2 procesorima i FX-ima...

Twitter: @191x7
13 godina
neaktivan
vrza00 kaže...

Za tu cifru si na granici izmedju medium i high end, 

http://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/1457-sapphire-radeon-hd-7870-ghz-edition-2-gb-gddr5-pci-express-30.html

best buy danas

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan
Mislim da moj cpu nece moci izvuci sve iz HD 7870,HD 7850 bi bila gornja granica za njega....izabrao bi jednu izmedu R7 260x,HD 7790 i HD 7850...znam da je 7850 najbolja medu njima al jel vrijedna omjera kvalitete i novaca ili po tom pitanju bolja jedna od ove druge dve
14 godina

Uzmi HD 7850.

13 godina
neaktivan
vrza00 kaže...
Mislim da moj cpu nece moci izvuci sve iz HD 7870,HD 7850 bi bila gornja granica za njega

Nece izvuci sve ni iz 7850 ako na to mislis. U zahtjevnijim igrama danas, jer se i za 7850 preporucuje 6 core AMD, da ces imati bottleneck imaces i kod 7850 imaces isto kao i kod 7870, ali ova druga opcija je dosta jaca i pogotovo uz tu cijenu koja je trenutno, 7850 se ne isplati uzimati.

Pa sta ako budes imao bottleneck od 10-15%, nista strasno! Ne znam sto se ljudi tim opterecuju danas, sve do 20% bottleneck nije vazno pomena

Barem si siguran za buducnost kad budes i CPU mijenjao. R7 260X ti je najjace bez bottleneck-a realno.

191x7 kaže...

I SSD disk ako nemaš. 

A ovo nikad necu razumjeti. Bacanje para. Bar sto se gaminga tice.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 16:35 (chaselol).
12 godina
neaktivan
A onda cu uzimat 7870 pa cu cpu clockat iznad 4GHz da bi iskoristivost gpu-a bila sto veca,hvala na prijedlogu
17 godina
chaselol kaže...
191x7 kaže...

I SSD disk ako nemaš. 

Učitavanje igara i učitavanja u igrama nisu bitna? Brži rad sustava općenito nije bitan za gaming? 

LoL

vrza00 kaže...
A onda cu uzimat 7870 pa cu cpu clockat iznad 4GHz da bi iskoristivost gpu-a bila sto veca,hvala na prijedlogu

Ali onda se nemoj nama žaliti kada vidiš da ti u Battlefieldu 3, Battlefieldu 4 i joša par igara grafička ne bude prelazila 40% iskorištenosti a performanse budu jedva zadovoljavajuće.

15 godina
neaktivan

A i uzmimo u obzir da su BF 3 i BF 4 vrhunac optmizacije...

Moj PC  
6 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
191x7 kaže...
chaselol kaže...
191x7 kaže...

I SSD disk ako nemaš. 

Učitavanje igara i učitavanja u igrama nisu bitna? Brži rad sustava općenito nije bitan za gaming? 

LoL

Znas kako, 10 sekundi loadinga meni apsolutno nista ne znaci, a nemam nesto ni ultra brz hard. Tako da, sto se tice SSD, kad budem mogao kupiti 1TB za 100 evra razmisljacu, a dotad nek se vrti tvrdi disk pa makar sacekao i 15 sekundi loadinga u poluproizvodima tipa BF.

Sad ozbiljno, zar je puno recimo 10 sekundi max loading time? Ja veci loading od ~7 sekundi nisam vidio jos a tad sam igrao na AMD X3 450{#}

12 godina
neaktivan
Ma inace ne volim fps igre tipa BF i CoD a mp njihov necu nikad igrat pa se nebi po njima ni mjerio
15 godina

vrza00 kaže...

Ali onda se nemoj nama žaliti kada vidiš da ti u Battlefieldu 3, Battlefieldu 4 i joša par igara grafička ne bude prelazila 40% iskorištenosti a performanse budu jedva zadovoljavajuće.

A tebi nije palo na pamet da bi mogao biti problem u tvom kompu? Na primjer tih 5 gigabajta ddr2 na 800Mhz i uz to svaki modul od drugog proizvođača? Ne? Ok, samo pitam..

Šalalallalalalalallalaa.
17 godina

Nije problem u ramima. Latencije su iste, radni napon isti, gustoća ista. Nema veze koji je proizvođač. Definitivno nije do toga.

Samo budale pitaju tako glupa pitanja. Da mi ram ne radi dobro tako kombiniran ne bih koristio takvu kombinaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 20:20 (191x7).
Moj PC  
2 8 hvala 0
11 godina
neaktivan

najjaca r9 270 ili 270x?

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
JustAnotherPCNerd kaže...

najjaca r9 270 ili 270x?

kvalitetnija (HAWK model od MSI-a) i bolja od ove nepostoji...

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13946

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
12 godina
neaktivan

Koja bi najjaca grafa mogla ici na procesor tj u konfu pod "moj PC" a da ne bude bottlenecka ...tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Koju god hoces , jak je to proc ! Ciljas na neki cijenovni rang ?

Music As A Weapon !!
17 godina
Kalmageddon kaže...

Koja bi najjaca grafa mogla ici na procesor tj u konfu pod "moj PC" a da ne bude bottlenecka ...tnx

Pa recimo ja ne bih stavio GTX 780, 780 Ti, Titan, R9 290, R9 290X, HD 7990 i GTX 690.

Sve drugo je više-manje OK.

12 godina
neaktivan

Onda recimo gtx 770 ili tako nesto :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

za taj proc da nema ni 0.1% BN-a 770gtx ili 280x tj idelani gpu-i za isti !{#}

ali ipak dajem predost AMD-u radi mantlea,dx11.2,3Daudia i ona je sa svojom serijom more future proff za next. gen ! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 23:59 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

pozz, posto mi je stara graficka riknula, vrijeme je za novu, pod moj pc mozete vidjeti konfiguraciju, pa me zanima sta bi bilo ok za moj komp

neki od uvjeta su da je oko 1500 kn (nova), nije bitno ATI/Nvidia, napajanje imam od kucista ono čing čung, pise "420 W", od igara igram samo GW2 pa da moze donekle vrtiti to

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Kalmageddon kaže...

Clockni FX 8320 na 4.2GHZ+ i slobodno ubaci i R290/X.

Uskoro stižu i neref verzije, to ti je napametnije.

iclock2much
16 godina

Da li može pomoć gdje u ZG mogu nabaviti ATI R9 290 Saphire, MSI, Gigabyte (ne želim XFX), gdje god dođem pitam svi imaju u ponudi ali nitko na zalihama. Isto vrdijeti za HD7970 u 280X

0 0 hvala 0
13 godina
191x7 kaže...
chaselol kaže...
191x7 kaže...

I SSD disk ako nemaš. 

LoL

vrza00 kaže...

Daj ti meni reci koliki je tebi average FPS u BF4 sa tom Hd 7770 sa DX11 i 4xAA na ultra detaljima? lol

17 godina
Streetpunk kaže...

Daj ti meni reci koliki je tebi average FPS u BF4 sa tom Hd 7770 sa DX11 i 4xAA na ultra detaljima? lol

Nedovoljan. Na tim detaljima grafička ne može obraditi ni blizu onoliko frejmova koliko procesor može pripremiti.

Na detaljima na kojima grafička može obraditi što procesor pripremi i da je to otprilike tu negdje (npr da je omjer pripremljenih frejmova i frejmova koje grafička može obraditi 1:1) framerate nije dovoljno dobar za ugodno igranje.

To je "čar" bottlenecka. Kada procesor priprema dovoljno za gladak rad igre, grafička može puno više i zbog toga se ne opterečuje više od nekog postotka.

14 godina
JuXo kaže...

pozz, posto mi je stara graficka riknula, vrijeme je za novu, pod moj pc mozete vidjeti konfiguraciju, pa me zanima sta bi bilo ok za moj komp

neki od uvjeta su da je oko 1500 kn (nova), nije bitno ATI/Nvidia, napajanje imam od kucista ono čing čung, pise "420 W", od igara igram samo GW2 pa da moze donekle vrtiti to

hvala

hd 7770, jače od toga ne trebaš za gw2. također obavezno uzmi novo napajanje, jer ovo koje imaš je s***je. preporuka xfx 450w

12 godina
neaktivan

Pozdrav.Zelim kupiti graficku pa bi mi dobro dosle neke preporuke.Ovako trenutno izgleda:

Kod:

http://pokit.org/get/?9fa8306ab16e3f84881dd5063bcb5035.jpg

Kod:

http://pokit.org/get/?c8e42f4ed3c951e94068d73cbee5d9d5.jpg

Zelim kupiti graficku do 160-170KM maksimalno(81-86eura,625-664Kuna).Iz Bosne sam pa bi dobro doslo da preporucite gdje kupiti grficku u BiH.Ovu sam planirao kupiti

http://mickey84.pik.ba/artikal/10067116/amd-radeon-7750-powercolor-1gb-ddr5/

Da li neko sigurno moze potvrditi da ona moze na moju maticnu plocu?Takodje planiram kupiti jos 2gb rama

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trebao bih preporuku za grafičku, po mogućnosti do 400kn, za igranje TF2, Simsa 3 i Minecrafta. Trenutna konfiguracija je Intel E6570 (2.4GHz ako se ne varam), 3GB RAMa, a mbo je PS35-DS. Grafička je (bila) GeForce6600 (256MB, čak su navedene igre i bile igrive s njom). Namjeravao sam HD6570 iz ADMa (za 380kn, u usporedbi s Linksovih 550), ali je više nemaju, niti će ju dobivati.

Unaprijed hvala {#}
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pozdrav imam malu nedoumicu oko toga koji laptop, sa kojom grafickom uzeti. Laptop bih korisio vecinom za photoshop i slicne programe, ali i za opustanje uz PES14 ili FIFU 14, pa me interesuje koja bi bila najbolja graficka kartica za te stvari.

1. AMD Radeon HD 7670 1GB DDR3 (Procesor: Intel Core i3 3120M 2.5 GHz 3MB)
2. INTEL HD Graphics 4400 djeljena (Procesor: Intel i3 4010U 1.7GHz 3MB)
3. Nvidia GT710 1GB DDR3 (Procesor: Intel Core i3 3110M 2.4GHz 3MB)

p.s. Sva tri laptoptopa imaju 6GB DDR3 RAMA
Darko

0 0 hvala 0
17 godina

U prvom je uvjerljivo najjača grafička od ta tri.

Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice