Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.793
- |
- čitano: 6.888.249
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Uz taj procesor ja ne bih stavljao nešto jače od Radeona HD 7790 ili R7 260X. Neki Radeon HD 7770 taman.
I dodao bih još RAM. I SSD disk ako nemaš. I windowse 8.1 jerbo dižu performanse na tim FM2 procesorima i FX-ima...
Za tu cifru si na granici izmedju medium i high end,
http://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/1457-sapphire-radeon-hd-7870-ghz-edition-2-gb-gddr5-pci-express-30.html
best buy danas
Uzmi HD 7850.
Nece izvuci sve ni iz 7850 ako na to mislis. U zahtjevnijim igrama danas, jer se i za 7850 preporucuje 6 core AMD, da ces imati bottleneck imaces i kod 7850 imaces isto kao i kod 7870, ali ova druga opcija je dosta jaca i pogotovo uz tu cijenu koja je trenutno, 7850 se ne isplati uzimati.
Pa sta ako budes imao bottleneck od 10-15%, nista strasno! Ne znam sto se ljudi tim opterecuju danas, sve do 20% bottleneck nije vazno pomena
Barem si siguran za buducnost kad budes i CPU mijenjao. R7 260X ti je najjace bez bottleneck-a realno.
I SSD disk ako nemaš.
A ovo nikad necu razumjeti. Bacanje para. Bar sto se gaminga tice.
I SSD disk ako nemaš.
Učitavanje igara i učitavanja u igrama nisu bitna? Brži rad sustava općenito nije bitan za gaming?
LoL
Ali onda se nemoj nama žaliti kada vidiš da ti u Battlefieldu 3, Battlefieldu 4 i joša par igara grafička ne bude prelazila 40% iskorištenosti a performanse budu jedva zadovoljavajuće.
A i uzmimo u obzir da su BF 3 i BF 4 vrhunac optmizacije...
I SSD disk ako nemaš.
Učitavanje igara i učitavanja u igrama nisu bitna? Brži rad sustava općenito nije bitan za gaming?
LoL
Znas kako, 10 sekundi loadinga meni apsolutno nista ne znaci, a nemam nesto ni ultra brz hard. Tako da, sto se tice SSD, kad budem mogao kupiti 1TB za 100 evra razmisljacu, a dotad nek se vrti tvrdi disk pa makar sacekao i 15 sekundi loadinga u poluproizvodima tipa BF.
Sad ozbiljno, zar je puno recimo 10 sekundi max loading time? Ja veci loading od ~7 sekundi nisam vidio jos a tad sam igrao na AMD X3 450
Ali onda se nemoj nama žaliti kada vidiš da ti u Battlefieldu 3, Battlefieldu 4 i joša par igara grafička ne bude prelazila 40% iskorištenosti a performanse budu jedva zadovoljavajuće.
A tebi nije palo na pamet da bi mogao biti problem u tvom kompu? Na primjer tih 5 gigabajta ddr2 na 800Mhz i uz to svaki modul od drugog proizvođača? Ne? Ok, samo pitam..
Nije problem u ramima. Latencije su iste, radni napon isti, gustoća ista. Nema veze koji je proizvođač. Definitivno nije do toga.
Samo budale pitaju tako glupa pitanja. Da mi ram ne radi dobro tako kombiniran ne bih koristio takvu kombinaciju.
najjaca r9 270 ili 270x?
najjaca r9 270 ili 270x?
kvalitetnija (HAWK model od MSI-a) i bolja od ove nepostoji...
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=13946
Koja bi najjaca grafa mogla ici na procesor tj u konfu pod "moj PC" a da ne bude bottlenecka ...tnx
Koju god hoces , jak je to proc ! Ciljas na neki cijenovni rang ?
Koja bi najjaca grafa mogla ici na procesor tj u konfu pod "moj PC" a da ne bude bottlenecka ...tnx
Pa recimo ja ne bih stavio GTX 780, 780 Ti, Titan, R9 290, R9 290X, HD 7990 i GTX 690.
Sve drugo je više-manje OK.
Onda recimo gtx 770 ili tako nesto :)
za taj proc da nema ni 0.1% BN-a 770gtx ili 280x tj idelani gpu-i za isti !
ali ipak dajem predost AMD-u radi mantlea,dx11.2,3Daudia i ona je sa svojom serijom more future proff za next. gen !
pozz, posto mi je stara graficka riknula, vrijeme je za novu, pod moj pc mozete vidjeti konfiguraciju, pa me zanima sta bi bilo ok za moj komp
neki od uvjeta su da je oko 1500 kn (nova), nije bitno ATI/Nvidia, napajanje imam od kucista ono čing čung, pise "420 W", od igara igram samo GW2 pa da moze donekle vrtiti to
hvala
Clockni FX 8320 na 4.2GHZ+ i slobodno ubaci i R290/X.
Uskoro stižu i neref verzije, to ti je napametnije.
Da li može pomoć gdje u ZG mogu nabaviti ATI R9 290 Saphire, MSI, Gigabyte (ne želim XFX), gdje god dođem pitam svi imaju u ponudi ali nitko na zalihama. Isto vrdijeti za HD7970 u 280X
I SSD disk ako nemaš.
LoL
Daj ti meni reci koliki je tebi average FPS u BF4 sa tom Hd 7770 sa DX11 i 4xAA na ultra detaljima? lol
Daj ti meni reci koliki je tebi average FPS u BF4 sa tom Hd 7770 sa DX11 i 4xAA na ultra detaljima? lol
Nedovoljan. Na tim detaljima grafička ne može obraditi ni blizu onoliko frejmova koliko procesor može pripremiti.
Na detaljima na kojima grafička može obraditi što procesor pripremi i da je to otprilike tu negdje (npr da je omjer pripremljenih frejmova i frejmova koje grafička može obraditi 1:1) framerate nije dovoljno dobar za ugodno igranje.
To je "čar" bottlenecka. Kada procesor priprema dovoljno za gladak rad igre, grafička može puno više i zbog toga se ne opterečuje više od nekog postotka.
pozz, posto mi je stara graficka riknula, vrijeme je za novu, pod moj pc mozete vidjeti konfiguraciju, pa me zanima sta bi bilo ok za moj komp
neki od uvjeta su da je oko 1500 kn (nova), nije bitno ATI/Nvidia, napajanje imam od kucista ono čing čung, pise "420 W", od igara igram samo GW2 pa da moze donekle vrtiti to
hvala
hd 7770, jače od toga ne trebaš za gw2. također obavezno uzmi novo napajanje, jer ovo koje imaš je s***je. preporuka xfx 450w
Pozdrav.Zelim kupiti graficku pa bi mi dobro dosle neke preporuke.Ovako trenutno izgleda:
Kod:
http://pokit.org/get/?9fa8306ab16e3f84881dd5063bcb5035.jpg
Kod:
http://pokit.org/get/?c8e42f4ed3c951e94068d73cbee5d9d5.jpg
Zelim kupiti graficku do 160-170KM maksimalno(81-86eura,625-664Kuna).Iz Bosne sam pa bi dobro doslo da preporucite gdje kupiti grficku u BiH.Ovu sam planirao kupiti
http://mickey84.pik.ba/artikal/10067116/amd-radeon-7750-powercolor-1gb-ddr5/
Da li neko sigurno moze potvrditi da ona moze na moju maticnu plocu?Takodje planiram kupiti jos 2gb rama

1. AMD Radeon HD 7670 1GB DDR3 (Procesor: Intel Core i3 3120M 2.5 GHz 3MB)
2. INTEL HD Graphics 4400 djeljena (Procesor: Intel i3 4010U 1.7GHz 3MB)
3. Nvidia GT710 1GB DDR3 (Procesor: Intel Core i3 3110M 2.4GHz 3MB)
p.s. Sva tri laptoptopa imaju 6GB DDR3 RAMA
U prvom je uvjerljivo najjača grafička od ta tri.