- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trenutno imam Sapphire 5850 i teškog srca moram se rastati od nje :( pa bih trebao neku drugu grafičku za gejmanje ali da mogu priključiti na nju 3X27" LED monitora (HDMI), i 4 Tv bi bio. Neki savjeti do nekih 1500kn možda, može i polovna ako netko odmah ima da hoće uzeti moju 5850 pod račun? Netko je rekao da se neću za tu cijenu naigrati, pa uz 2500K moja 5850 do sada GURA SVE NA MAX detaljima ali sve na high što se da staviti bez problema :)
Zašto mjenjaš onda kad sve gura ? Do 1500 kn ti je izbor jedino HD 6970 2GB po mogućnosti unlockana pa u biti je to onda HD 6970.
Zašto mjenjaš onda kad sve gura ? Do 1500 kn ti je izbor jedino HD 6950 2GB po mogućnosti unlockana pa u biti je to onda HD 6970.
Nema na čemu.
Trenutno imam Sapphire 5850 i teškog srca moram se rastati od nje :( pa bih trebao neku drugu grafičku za gejmanje ali da mogu priključiti na nju 3X27" LED monitora (HDMI), i 4 Tv bi bio. Neki savjeti do nekih 1500kn možda, može i polovna ako netko odmah ima da hoće uzeti moju 5850 pod račun? Netko je rekao da se neću za tu cijenu naigrati, pa uz 2500K moja 5850 do sada GURA SVE NA MAX detaljima ali sve na high što se da staviti bez problema :)
Malo kenjuckas, BF3, Metro, Crysis 2 sigurno ne gura, tamo se i gtx 670 po muci.
Za 1500 KN neces nac nista sta ce gurat 3x1440p, pogotovo igre u punoj rezoluciji, a da nepricamo o tome kako su kartice ogranicene na najvise 4 konektora, tako da ce ti od ovih kartica do 1500 kn (prosjek 3 izlaza) barem jedan konektor bit dual DVI koji moze izvuc najvise 2560x1600 na jedan monitor, a vec ta reza za jedan monitor ce iscjedit cijelu grafu na medium detaljima (ako pricamo o npr HD6970)
Zašto mjenjaš onda kad sve gura ? Do 1500 kn ti je izbor jedino HD 6970 2GB po mogućnosti unlockana pa u biti je to onda HD 6970.
Nemogu 3 monitora spojiti.
Malo kenjuckas, BF3, Metro, Crysis 2 sigurno ne gura, tamo se i gtx 670 po muci.
Za 1500 KN neces nac nista sta ce gurat 3x1440p, pogotovo igre u punoj rezoluciji, a da nepricamo o tome kako su kartice ogranicene na najvise 4 konektora, tako da ce ti od ovih kartica do 1500 kn (prosjek 3 izlaza) barem jedan konektor bit dual DVI koji moze izvuc najvise 2560x1600 na jedan monitor, a vec ta reza za jedan monitor ce iscjedit cijelu grafu na medium detaljima (ako pricamo o npr HD6970)
Kako da dokažem da guram? :)
Mali
Znači zanima me,di mogu nabavii ovakav kabel. . .
Na ovo misliš http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=displayport+to+dvi evo jedan lijepi samo nema na lageru http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.66373767-BFD2-406F-B9EA-9148E9385A51.aspx.
Kako da dokažem da guram? :)
1. slikaj postavke koristene u BF3.
Stavi sve ultra, rezu na 1080p, ukljuci HBAO i stavi antistropic i AA na max i slikaj te postavke da se vidi datum i vrijeme
Onda ukljuci konzolu (gumb iznad taba dok si u igri) i upisi Render.DrawFps true da se prikaze FPS u igri
Zatim opali koji SS u MP da vidimo kako se krece brojka, i da vidimo kakva je grafika (da ne bi promijenio postavke grafike izmedu SS postavki i SS u igri)
BF3 nikad igrao :) pa se mozda mogu sloziti s tobom oko te igre, od FPS-a jedino što sam igrao je COD sve, Crysis. Sve ostalo RPG (Witcher 1-2, Diablo, Skyrim) i RTS :) Može tu negdje pomoć?
Pozdrav ljudi,treba mi mala pomoć u vezi grafičke.
Dakle, imam staru 4850 koja već pomalo posustaje i zna često zaštekat..
E sad šta mi je najpametnije uzet? čačkao sam malo po forumima i netu i pikiram ovu 6870..
ne želim dat puno novaca(nit ih imam)
Matična mi je asusova, napajanje 500w a proc.je(antički) quad phenom@2200(tako nekako ja mislim:))
Jel može to ić gore? i da li netko ima bolju ideju?
od igrica igram samo world of tanks(MMO), gdje sadašnja graf.ne daje baš puno..
Od HD6870 uzmi XFX Dual Fan model ! Koje tocno napajanje imas ?
Eh ne znam točno, nisam doma trenutno pa ne mogu vidjet..jel to bitno?
zasto ta XFX? bas na ovom forumu je nisu ishvalili puno..da se velik broj njih brzo kvari..navodno
Ta je bas vrlodobra kartica , tih hladnjak , nize temp. u odnosu na referentni model !
...
zasto ta XFX? bas na ovom forumu je nisu ishvalili puno..da se velik broj njih brzo kvari..navodno
dobro si odabrao, hd 6870 nije zahtjevna za napajanje 151W, uzmi bilo koju da ima garanciju, po mogucnosti vapor x, samo provjeri na napajanju dali imas 2 - 6 pinska pci-e konektora jer hd 4850 koristi samo jedan i on se moze skemijati pomocu moleksa ali dva pomocu moleksa vec teze, tako da pogledaj to na napajanju prije kupnje
dobro si odabrao, hd 6870 nije zahtjevna za napajanje 151W, uzmi bilo koju da ima garanciju, po mogucnosti vapor x, samo provjeri na napajanju dali imas 2 - 6 pinska pci-e konektora jer hd 4850 koristi samo jedan i on se moze skemijati pomocu moleksa ali dva pomocu moleksa vec teze, tako da pogledaj to na napajanju prije kupnje
Dakle da se ispravim, nije 500w nego 450w CHIEFTEC nekakav...samo sad ne znam kako provjerit te konektore, nisam bas neki stručnjak..
evo gledam baš kablove koji izlaze iz napajanja i ima ih dosta neiskorištenih ali nijedan poput onog koji je već u grafičkoj..
da li to znači da je ne mogu kupit, tj.mogu kupit al ne mogu ugradit?
koju onda imam alternativu?(osim očigledne kupovine novog napajanja za koji nemam love:)
Jedan malinisam htio otvarati novu temu za ovakvo malo pitanje,
znaci,ja sam frendu prodao HD4890,i on bi sada gore stavio novi hladnjak,
pa me zanima dali bi ovaj hladnjak išao na nju i bio joj ok. . .
Hladnjak ARCTIC-COOLING Accelero L2 Plus
pa nije to bog zna sta za OC ako ga zeli radit, ali je bolje nego stock
bolje da nade neki twin turbo
Ma netreba njemu za OC,Nego mu je ovaj malo bucan,pa bi uzeo drugi. . .znaci moze ovaj ici na nju?
Trenutno u stroju imam BFG GTX295 single PCB - pitanje je što bi bio dostojan upgrade za nekih cca 2000kn, poželjno i manje :D?
Ostatak stroja je ASRock P67Pro3 + i5 2400 @ 3.8 + 8GB DDR3 1600... Igra se na 1920x1200 rezi sve...
Sve ove GTX560Ti, 570, Ati 6870, 6950 itd., ne čine mi se ništa brži, osim podrške za DX11.
Recimo GTX580 mi se čini the way to go, eventualno Radeon 6970, ne znam ni sam više...?
Nešto od ovih novih 78xx serija?
Tnx!
...
7850 ili 7870 ako možeš pratit cijenu.
7850 je malo jača od HD 6950, slabija od 6970. Ali puno manje troši, manje se grije, novija je...
Trenutno u stroju imam BFG GTX295 single PCB - pitanje je što bi bio dostojan upgrade za nekih cca 2000kn, poželjno i manje :D?
Ostatak stroja je ASRock P67Pro3 + i5 2400 @ 3.8 + 8GB DDR3 1600... Igra se na 1920x1200 rezi sve...
Sve ove GTX560Ti, 570, Ati 6870, 6950 itd., ne čine mi se ništa brži, osim podrške za DX11.
Recimo GTX580 mi se čini the way to go, eventualno Radeon 6970, ne znam ni sam više...?
Tnx!
nista ispod gtx 580 (u obzir dolazi i 6970 i 7870) za tebe nije pravi upgrade
...
daj link koje napanje tocno imas (model) pa cemo ti reci koliko ima pci-e power konektora i koju grafu najbolju za to mozes uzeti
Napajanje ne Chieftec Turbo 750W modular (CFT-750-14C), dovoljno je za bilo koju grafičku :)
Ima 4 PCI-E konektora (jedan 8 pinski, jedan 6 pinski integrirano i još isto toliko modularno)
Edit:
Promatrac, mislio sam da se na mene referenciraš kako nisi citirao nikoga :D
Dakle da se ispravim, nije 500w nego 450w CHIEFTEC nekakav...samo sad ne znam kako provjerit te konektore, nisam bas neki stručnjak..
evo gledam baš kablove koji izlaze iz napajanja i ima ih dosta neiskorištenih ali nijedan poput onog koji je već u grafičkoj..
koju onda imam alternativu?(osim očigledne kupovine novog napajanja za koji nemtocan moam love:)
tocan model napajanja ?
koju onda imam alternativu?(osim očigledne kupovine novog napajanja za koji nemam love:)
Grafička ti ima 2x6 pinski ulaz za priključak sa napajanja. Napajanje ti, kao i moje, ima samo 1 izlaz za grafu. Dovoljno ti je uzeti kabel koji ima SATA ili Molex to vga, evo primjera: Link 1, Link 2. Na žalost XFX ne isporučuje takav kabel uz grafu kao neki drugi proizvođaći tako da ćeš ga morati kupiti.
daj link koje napanje tocno imas (model) pa cemo ti reci koliko ima pci-e power konektora i koju grafu najbolju za to mozes uzeti
Napajanje ne Chieftec Turbo 750W modular (CFT-750-14C), dovoljno je za bilo koju grafičku :)
Ima 4 PCI-E konektora (jedan 8 pinski, jedan 6 pinski integrirano i još isto toliko modularno)
Edit:
Promatrac, mislio sam da se na mene referenciraš kako nisi citirao nikoga :D
pardon - moja pogreska !
Grafička ti ima 2x6 pinski ulaz za priključak sa napajanja. Napajanje ti, kao i moje, ima samo 1 izlaz za grafu. Dovoljno ti je uzeti kabel koji ima SATA ili Molex to vga, evo primjera: Link 1, Link 2. Na žalost XFX ne isporučuje takav kabel uz grafu kao neki drugi proizvođaći tako da ćeš ga morati kupiti.
ok hvala, samo očigledno je da jedan kraj ide u grafu a kud drugi??
mislim, kao sto sam vec napomenuo nisam neki stručnjak tako da ne znam..
Ma netreba njemu za OC,Nego mu je ovaj malo bucan,pa bi uzeo drugi. . .znaci moze ovaj ici na nju?
pa nisam bas siguran, proizvodac navodi da nije kompatibilno
http://www.arctic.ac/en/p/cooling/vga/425/accelero-l2-plus.html