Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.915
|
čitano: 7.011.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
callof7 kaže...
matična asus M2N-VM DVI

Evo ti link pa pogledaj: klik!

Matična ti u BIOS-u ima opciju za overclocking. Digni taj dual core na 3.0-3.2GHz i prodaj taj višak memorije (tih 4GB ostavi)

Za razliku novca uzmi Corsair CX430 i HD6790. Clockaj novu grafičku i uživaj. Možeš tako i novi Crysis 2 na full HD igrati na max:P

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice
kako da ju clockam? upute molim??

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mislio sam na matičnu??

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
callof7 kaže...
mislio sam na matičnu??

nemožeš matičnu klokat!! Možeš procesor, rame, grafu.

tu ti sve piše, pročitaj si malo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 17:50 (Balvan8).
15 godina
neaktivan

Ma uzmi si grafu koju ti kolege preporucuju i mirna Bosna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
callof7 kaže...

Restartaj računalo, prilikom podizanja sustava uđi u BIOS sa tipkom Delete.

Nađi opciju Advanced.

JumperFree Configuration

AI Overclocking -> Overclock profile

Overclock options -> Auto

Odaberi 7%

Exit menu

Exit and save changes

Imaš Athlona na ~2.9GHz

Eto sve riješeno u tri poteza. I umj da kupiš RAM (3GB ti dosta za sve igre:P) kupi si CX430 i HD6790 jer se daje jako dobro OC-ati i daje izvrsne rezultate u igrama. Ujedno je ATi kartica što i paše na AMD platformu.

Take the ashes from the floor Bury them to just make sure That nothing more is left of me Just bittersweet memories
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 18:04 (stoncin3).
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

ja mislim da gts 540 ne postoji, ako misliš na gts 450, hd 6770 je malo bolja.

Postoji GTS 450 (desktop) te GT 540M (mobilna).

Što se krvlju brani, ne pušta se lako.
14 godina
neaktivan

da li moram voltažu mijenjat ili ne??

hvala..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
callof7 kaže...

hvala..

Ne moraš podizati napon proca dok se ne upustiš u žešći (veći) OC.

14 godina
neaktivan

htio bih ić barem do 3.5 ghz....

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

koji ti je default clock procesora?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...

koji ti je default clock procesora?

Athlon 5000+ - 2600MHz, za OC na 3.5GHz potreban je ovakav aftermarket hladnjak...

14 godina
odjavljen

tako je, dignut će ga skoro za 1ghz, zasigurno mu treba dobar aftermarket cooler.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 19:08 (MARKOZD15).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jesam ja jedini koji bi mu savjetova da ne prcka nista po BIOSu? Ili da prvo bar procita tutorial.
Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
Jesam ja jedini koji bi mu savjetova da ne prcka nista po BIOSu? Ili da prvo bar procita tutorial.

Nisi, dijelim tvoje mišljenje s obzirom da vidim da je puki početnik po tom pitanju i da nema ama baš nikakvog iskustva s tim...

14 godina
odjavljen

neka pročita manual od matične to bi pomoglo, ako ima nekog prijatelja koji se razumije u to neka mu on to napravi.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
MARKOZD15 kaže...

neka pročita manual od matične to bi pomoglo, ako ima nekog prijatelja koji se razumije u to neka mu on to napravi.

Pa jer mu CPU na 2.66GHz? Jest. Ja sam mu pojasnio kako kad več ima MBO koja ima AUTO OC settingse da ga digne na 2.9GHz. Po meni i to je dosta. A nema bojazni da neče nešto sprčkati ko nezna:O

A ako ide više ionako mis da stock cooler neče držati. Onda mu je trošak napajanje novo+bolja grafička od 6790 da se taj OC i isplati a ne da bude dual core na 3.5GHz+ i neka GTS450XD i još plati za dobar aftermarket cooler gore 300kn+

:DDD

14 godina
neaktivan
Polje Trenutna vrijednost
Procesor 2600 MHz
14 godina
neaktivan

planiram kupiti vga palit geforce 8400gs 512 mb ddr3 pci-e...2.5 gb ram...mozel vase misljenje o ovoj  grafi..nasao sam grafu novu u radnji ovu za 34 eura :)pa dali je to uredu? pozzz

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
errol_de kaže...

planiram kupiti vga palit geforce 8400gs 512 mb ddr3 pci-e...2.5 gb ram...mozel vase misljenje o ovoj   grafi..nasao sam grafu novu u radnji ovu za 34 eura :)pa dali je to uredu? pozzz

Vrlo je slaba grafa.

14 godina
neaktivan

po cemu slaba?jer vidim na youtube da dosta novijih igara pokrece ova grafa i da je grafika super...

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
errol_de kaže...

po cemu slaba?jer vidim na youtube da dosta novijih igara pokrece ova grafa i da je grafika super...

Ne isplati se uzimati 8400GS grafu u 2011. godini. Minimalno neka HD5670 za gaming.

14 godina
odjavljen
Caesar et Brutus kaže...
errol_de kaže...

Ne isplati se uzimati 8400GS grafu u 2011. godini. Minimalno neka HD5670 za gaming.

i hd 4670 za 1280x1024 može proći;)

17 godina
protjeran
callof7 kaže...
Polje Trenutna vrijednost
Procesor 2600 MHz

Probaj ništa te ne košta. Onda bi ti bilo ~2.8GHz što je opet dobitak u igrama. Makar dokle se ne snađeš i nekoga tko se razumije i clocka ti ga pošteno..

14 godina
odjavljen

za početak je 2.8-2.9ghz ok overclock, nećeš puno dobiti na performansama, ali strpi se dok ti netko ''tko zna'' to ne oc-a barem do 3.4-3.5ghz;)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

I u medjuvremenu skupljaj pare za novi CPU kuler i jaču grafičku na taj OC-ani procesor:D

14 godina

Taj athlon x2 je raden u procesu od 90nm,trazi puno soka i grije se podosta.Moras nabavit aftermarket cooler i ic ce ako je dobar primjerak do nekih 3,3-3,4 ghz.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
15 godina
callof7 kaže...

callof7 kaže...
mislio sam na matičnu??

callof7 kaže...

hvala..

callof7 kaže...

htio bih ić barem do 3.5 ghz....

slusaj ajde ti lijepo nadvladaj svoju upalu ljenosti i idi po ovom forumu i pc expertu trazit tutoriale za overclocking , imas na ovom forumu za graficku 3 stranice i za cpu 5 stranica sve ti je detaljno objasnjeno a ne ovde ko debil spammat i pilat za svaki korak , mislis da je netko bezveze pisao te turorijale , i prije nego napravis ikakvo ulaganje u pc savjetujem da provedes mjesec dana na forumu jer ti je znanje 0 pa ćeš samo falit sa hardwareom , uopće neznaš ćemu ram memorija služi i koliko ti je treba.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
dečki, može pomoć'?? koja je najboljaod ovih kartica za igranje crysis ili ove novije igrice na medium postavkama??
ati hd 6770 512 mb, DDR5?

ATI HD 5670, 1GB DDR5?

ATI HD 5750, 1GB DDR5?

0 0 hvala 0
15 godina
callof7 kaže...
dečki, može pomoć'?? koja je najboljaod ovih kartica za igranje crysis ili ove novije igrice na medium postavkama??
ati hd 6770 512 mb, DDR5?

ATI HD 5670, 1GB DDR5?

ATI HD 5750, 1GB DDR5?

6770

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice