Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.982
|
čitano: 1.308.809
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama

Sad bi dobio odmah na to TD da je ona panjina ovdje 

No znamo da je to na žalost jebena istina, jebu nas/njih/Vas ko cigan konja.........

16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

He he kupiš danas rtx 5070 i kao imaš mira kad ono za tri mjeseca rtx 5070 super ju posere 😂

I opet nemaš mira.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

The more you spend, the more you save.

0 0 hvala 0
17 godina
forumaš kaže...

He he kupiš danas rtx 5070 i kao imaš mira kad ono za tri mjeseca rtx 5070 super ju posere 😂

I opet nemaš mira.

Zato sam vjerovao u momka i navijao das uzme rtx 5090, tako si jedino miran, barem 2g. ako ne duže....isplati se svakako 

17 godina
forumaš kaže...

I opet nemaš mira.

Šta bih dao za ona vremena od kraja 90-ih do 2014! Svake godine jedna velika generacija, plus refreshovi! I tada jeste uvek postojalo nešto novo što "samo što nije", kupiš danas, za pola godine refresh, za godinu skroz novi model, ali stvari su išle napred, a GTX 980 je imao MSRP od $550 i podržavao 4-way SLI. U isto vreme, AMD je po istoj ceni imao odlični 290X, a u egzotičnoj (preskupoj) kategoriji svoj poslednji dvoglavi R9 295X2. Od tada, po jedna nova serija na dve godine i cene koje ne padnu ni kad izađe nova generacija, nego samo ona bude još skuplja.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
17 godina

Ja bih dao sve također za ta vremena, no ne zbog ustranih grafičkih kartica 

16 godina
Ivan(4) kaže...
forumaš kaže...

I opet nemaš mira.

Šta bih dao za ona vremena od kraja 90-ih do 2014! Svake godine jedna velika generacija, plus refreshovi! I tada jeste uvek postojalo nešto novo što "samo što nije", kupiš danas, za pola godine refresh, za godinu skroz novi model, ali stvari su išle napred, a GTX 980 je imao MSRP od $550 i podržavao 4-way SLI. U isto vreme, AMD je po istoj ceni imao odlični 290X, a u egzotičnoj (preskupoj) kategoriji svoj poslednji dvoglavi R9 295X2. Od tada, po jedna nova serija na dve godine i cene koje ne padnu ni kad izađe nova generacija, nego samo ona bude još skuplja.

Ja sam u to vrijeme imao 270X i GTX960, obje sa 2GB RAM-a, relativno jeftine i pristojno se na njima igrao.

Doduse, to je bilo vrijeme 1080p monitora, pa nije trebalo previse 

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
12 godina

novosti vezane za AMD FSR Redstone

0 0 hvala 0
4 godine

Te AMD najave su kao oni patenti od Applea i Canona
Rtx 5070ti ima samo 120% vise Ai akceleratora od Rx 9070xt, krasno ce to biti i jos u AMD lagomat Ut engineu

Moj PC  
0 13 hvala 0
17 godina

Ja bih rekao više kao tvoji komentari na forumu, mislim da će se velina složiti samnom 

4 godine
Wiz3m4n kaže...

Ja bih rekao više kao tvoji komentari na forumu, mislim da će se velina složiti samnom 

Lik dođe, napiše komentar, dobije ban, prođe ban, napiše komentar, dobije ban i tako u krug.

13 godina

Kul video HW_Unboxedovog podcast kanala. Generalno se slažem s poretkom. Stavio bi 9070xt ispred 5070ti zato što je kod nas velika razlika u cijeni, kod njih u Australiji se prodaju gotovo za istu lovu pa je njihov poredak jasan. Bitno da je zelena krama na zasluženome mjestu kamo i pripada.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2025 11:28 (maks0806).
Moj PC  
5 1 hvala 0
13 godina

Ako gledamo cijene kod nas:

5060ti 16gb 470e https://www.nabava.net/search.php?q=rtx+5060ti+16gb

RX 9060xt 16 gb 420e  https://www.nabava.net/search.php?q=rx+9060xt+16gb

Ja osobno dajem tih 5 banki razlike Nvidiji nešto sitno je brža ako se ne varam, ima superiorniji DLSS(trenutno). Kako tko želi neka si bira u ovom dvoboju dajem prednost Nvidiji barem što se tiče cijena kod nas.

2 1 hvala 0
17 godina
mislioc kaže...

Ja osobno dajem tih 5 banki razlike Nvidiji nešto sitno je brža ako se ne varam, ima superiorniji DLSS(trenutno). Kako tko želi neka si bira u ovom dvoboju dajem prednost Nvidiji barem što se tiče cijena kod nas.

Ovisi, ako imaš noviji komp sa PCI-E 4-5.0 onda je manje više svejedno, ako imaš PCI-E 3.0 matičnu (a za očekivati je da će kartice tog ranga ljudi stavljati na starije ploče kao nadogradnju neke GTX 1070/2060, ili RX580, recimo), onda bih preporučio 9060 XT.

9060 XT ima puno manji CPU overhead, pa će i sa sporijim procesorima raditi skoro 100%, dok će 5060 TI dati možda 70% snage. A ima i full PCI-E bandwidth raspoloživ, za razliku od 5060 TI.

13 godina
TomoR kaže...
mislioc kaže...

Ovisi, ako imaš noviji komp sa PCI-E 4-5.0 onda je manje više svejedno, ako imaš PCI-E 3.0 matičnu (a za očekivati je da će kartice tog ranga ljudi stavljati na starije ploče kao nadogradnju neke GTX 1070/2060, ili RX580, recimo), onda bih preporučio 9060 XT.

9060 XT ima puno manji CPU overhead, pa će i sa sporijim procesorima raditi skoro 100%, dok će 5060 TI dati možda 70% snage. A ima i full PCI-E bandwidth raspoloživ, za razliku od 5060 TI.

Kao što rekoh osobne preference. 5060ti u ovom slučaju. 

17 godina

Pazi što pričaš, to ne smiješ izjavljivat na ovom forumu 

13 godina

Vezano za ovo drugo kaj si napisao uparit jednu od te dvije sa bilo čim slabijim od 12400f, R5 5600 je utopija tako i tako. Jer nećeš izvući niti blizu max sa bilo čim slabijim.

1 0 hvala 0
17 godina
mislioc kaže...

Vezano za ovo drugo kaj si napisao uparit jednu od te dvije sa bilo čim slabijim od 12400f, R5 5600 je utopija tako i tako. Jer nećeš izvući niti blizu max sa bilo čim slabijim.

Šteta što u testu nije i 5060 Ti:

13 godina

Svi podržavaju PCIE gen4. Taj kanal ima "malo" drugačije rezultate od ostalih. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2025 15:22 (mislioc).

0 0 hvala 0
15 godina
Pozdrav, trebam savjet oko kupnje rabljene grafičke, bacio oko na Powercolor Red Dragon 6800 xt 16 GB , ali kolko čitam imaju problema oko coil whine.
Buđet max 350e , netreba biti baš ta ,ak imate prijedlog za neku drugu slušam.

Konfa je
27 ,1440p monitor 180hz
CPU AMD Ryzen 7 9800X3D TRAY!

CPU hladnjak Thermalright Peerless Assassin 120 SE

GIGABYTE B850 GAMING WF6

KINGSTON 32GB 6000MT/s DDR5 CL30 DIMM Kit of 2 FURY Beast Black EXPO

SSD WD Black SN850X 1TB M.2

Enermax 850W Revolution III

COUGAR MX600 PC Case,
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2025 23:56 (Barricades).

0 0 hvala 0
4 godine
Barricades kaže...
Pozdrav, trebam savjet oko kupnje rabljene grafičke, bacio oko na Powercolor Red Dragon 6800 xt 16 GB , ali kolko čitam imaju problema oko coil whine.

Konfa je
27 ,1440p monitor 180hz
CPU AMD Ryzen 7 9800X3D TRAY!

CPU hladnjak Thermalright Peerless Assassin 120 SE

GIGABYTE B850 GAMING WF6

KINGSTON 32GB 6000MT/s DDR5 CL30 DIMM Kit of 2 FURY Beast Black EXPO

SSD WD Black SN850X 1TB M.2

Enermax 850W Revolution III

COUGAR MX600 PC Case,

Iskreno daj nekom lovu nek ti naruci prek Amazona.de ili nekog drugog provjereno dobrog web shopa novu RX 9060 Xt 16gb za 30-tak € više, cijene bas tog ranga na njusci su katastrofalne!

17 godina
Barricades kaže...

Ja ti imam prijedlog, moju rtx 3080 Tuf, što se tiče zavijanja, moja ne zavija, a i to su ti priče na koje ne možeš utjecati i to je lutrija. Nema tu pravila koja cvrči a koja ne!!!! 

No svakako to nije pijevac koji ti kukuriče na uho ili usrana djeca koja tule i da te nešto posebno iritira, može malo cvrčati, no to je u dobro izoliranom kućištu pored 4-5 ventilatora kako obično bude i još 2-3 sa grafičke ne tako izraženo da bi itko to uvrštavao u razlog kupiti ili ne kupiti.......

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice