Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 6.334
|
čitano: 1.169.033
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
suspendiran
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Posmatrač kaže...

Nema veze... Svjestan sam toga ali da sad kupujem neko prelazno rjesenje i onda na godinu opet nova plus imam dvije stare viska... A prodavanje stvari preko ogasa .... Nemam zivaca za to.... Ionako mi ne treba ultra high end kom jer se uglavnom igraju ne graficki prezahtjevne igre. Uglav accetto corsa competizione i sl.... Pucacine samo counter strike i to rijetko....

za 350€ nista drugo nego polovnu rtx 3080 definitivno najjaci gpu kaj mozes kupiti za do 400€!

9 godina
maks0806 kaže...
Damir22 kaže...

5060 16gb i vozi misko ;)

Ta kartica ne postoji mudrijašu

jel?

zato sto sam zaboravio napisati TI, ili zato sto je svako apsolutni glupan pa kad mu se kaze "zelim 5060 sa 16gb vrama"  nece znati o cemu se radi?

:)

edit: neeeee 3080, pa to ne valja, ima premalo rama...

tko nije skuzio, zezam se

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2025 12:21 (Damir22).
14 godina
Posmatrač kaže...
maks0806 kaže...

Nije baš dobar proizvod, probaj nešto tipa radeonke 7800xt po toj cijeni, puno bolji buy iako će ju poprilično kočiti 10g star cpu

Nema veze... Svjestan sam toga ali da sad kupujem neko prelazno rjesenje i onda na godinu opet nova plus imam dvije stare viska... A prodavanje stvari preko ogasa .... Nemam zivaca za to.... Ionako mi ne treba ultra high end kom jer se uglavnom igraju ne graficki prezahtjevne igre. Uglav accetto corsa competizione i sl.... Pucacine samo counter strike i to rijetko....

Ne kupuj u 2025 nikako grafu s 8GB vrama, osim ono ako nije baš neki budget za 100 d0 150€. Ako je negdje preko 200€, onda kako kažu kolege RX 6700 XT 12GB. Ako je više i sad je na oko 500€ ili malo manje, onda polovne RTX 4070 ili još bolje RX 7800 XT.

itomic009
4 godine
suspendiran
Damir22 kaže...
maks0806 kaže...
Damir22 kaže...

jel?

zato sto sam zaboravio napisati TI, ili zato sto je svako apsolutni glupan pa kad mu se kaze "zelim 5060 sa 16gb vrama"  nece znati o cemu se radi?

Jesi ga, bravo

3080 10gb ftw, cisto da se vidi u kojem je to rangu serija 3xxx je stvarno bila vanserijska po pitanju perfomansi!

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2025 12:44 (Boris grozni).
13 godina
Damir22 kaže...
maks0806 kaže...
Damir22 kaže...

jel?

Čovjek koji ima 10g staru konfu i pita za pomoć očito nije publika kojoj ćeš pisati krive informacije, zar ne? 5060 je fulan proizvod, kupi 7800xt ili 9060xt /5060ti16gb verziju. 7800xt je jača sirovom snagom, ove dvije su novije sa novijim i boljim tehnologijama za prikrivanje manjka sirove snage. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2025 12:38 (maks0806).
4 godine
suspendiran
Rasprava o grafičkim karticama

Jebena preporuka da uzme kartice 30% sporije i 30+% skuplje od brutalne rtx 3080 10gb kaj to sve nabrojano pojede za dorucak  

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2025 12:51 (Boris grozni).
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
maks0806 kaže...
Damir22 kaže...
maks0806 kaže...
Damir22 kaže...

jel?

Čovjek koji ima 10g staru konfu i pita za pomoć očito nije publika kojoj ćeš pisati krive informacije, zar ne? 5060 je fulan proizvod, kupi 7800xt ili 9060xt /5060ti16gb verziju. 7800xt je jača sirovom snagom, ove dvije su novije sa novijim i boljim tehnologijama za prikrivanje manjka sirove snage. 

Sad ti širiš dezinfomracije.

Fulan proizvod po čemu? Što novo možeš kupiti za 350 eura da je bolje?

Slažem se da su grafičke koje preporučuješ bolja kupnja, ali su i skuplje 200 eura.

Čovjek dolazi sa gtx 1050 ti i ima procesor koji je usko grlo na bilo koju od navedenih, a ti mu guraš što jaču po cijeni od 600 eura, aj stvarno malo objektivnosti uključite umjesto svog ega i vlastitih preferensi. 

Dosadni ste svi komplet više sa prepirkom, čovjek traži pomoć, a vi i dalje po svom.

Trebao je moderator ostavit temu zaključanu do daljnjeg jer ovo stvarno nema smisla više, ne kontam kako vam se da cijele dane tipkat i prepirat po forumu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2025 13:09 (lobotomac90).
14 godina

Pozdrav,

Dali je ovo dobra ponuda?

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/amd-powercolor-red-devil-radeon-rx-7900-xtx-mint-graficka-kartica-oglas-47315569

Planiram kupnju grafičke do 700e.

Ryzen 7 9800x3d 

Do not go gentle into that good night, Old age should burn and rave at close of day; Rage, rage against the dying of the light..
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
maks0806 kaže...
..... 5060 je fulan proizvod, kupi 7800xt ili 9060xt /5060ti16gb verziju.

znaci, ja sam mu rekao doslovce istu stvar - 5060 ti sa 16gb vrama.

jedino sto u zurbi nisam napisao TI, A ti si od toga izveo cijelu filozofiju.....

osobno, svaka kupovina za taj komp iznad 200-250e je prst u dupe, gledaj radije neku 3060 12gb ili slicno i to je to, sve preko toga nema smisla (ili neki amd tog ranga)

17 godina
RaZ0R9111 kaže...

Pozdrav,

https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/amd-powercolor-red-devil-radeon-rx-7900-xtx-mint-graficka-kartica-oglas-47315569

Ryzen 7 9800x3d 

Vidim da se nove XTX kreću od 900 eura pa nadalje, pa ako se mene pita, ponuda je ok.

Za tu lovu eventualno možeš naći neku rtx 4070 ti super, ali je ova jača u rasteru, dok je Nvidia bolja kad se uzmu u obzir DLSS i RT.

13 godina

Čak bi prije na 9070xt za te pare

5060 je proizvod koji je sramota, puno je razumnije pričekati, skupiti još malo para i uzeti 9060xt 16gb pa si u miru, a ne u startu kupiti proizvod koji je DOA.

Ti slobodno preporučuj proizvod koji je dokazano smeće za godinu u kojoj je izašao, ja i ljudi koji znaju minimalno o ovoj temi će se usrdno truditi da tvoje savjete ne uzimaju u obzir 

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2025 13:26 (maks0806).
17 godina

Ako planira iz vana naručivati definitivno, jer nisam siguran da se kod nas nađu ispod 800 eura XT verzije.

EDIT: Čovjek gleda grafičke od 350 eura, naravno da je bolja rx 9060 xt 16 gb , ali je skuplja 200 eura, kao i prve dvije koje si preporučio...evo moja preporuka je po toj cijeni rtx 5060 ti 16gb, ali nema potrebe s obzirom na grafičku s koje dolazi i procesor koji ima, ali bitno da si ti veliki znalac. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2025 13:31 (lobotomac90).
13 godina

Pa onda provjeriš, izvana ih ima za 700, kod nas 769 najjeftinija. 

12 godina
RaZ0R9111 kaže...

Pozdrav,

Ryzen 7 9800x3d 

Nebi ja, za malo manje od 750€ uzmes ganc novu 9070XT koja je oko 5% slabija od XTXa, ali s tim da podrzava FSR4 (jedino treba cekat da se to implementira, isto kao i kod nvidije prije), isto tak XTX je malo prek 400w u gamingu dok je 9070XT stock oko 300w (i sa malo igranja, tj. undervoltanja moze trosit ispod 270w sa istim performansama). Poprati amazon.de i gledaj da prodaje direkt amazon.

13 godina

A zasto nitko ne preporuca best buy perf/FPS karticu 4060 Ti 8 GB? 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Posmatrač 

Ne slušaj ovog borisa funboja takvi će te krivo navest. Preporuča ti prastaru grijalicu rtx3080 koji je u tko zna kakvom stanju i bez garancije su sve sad.

Ako baš želiš tihu i hladnu grafu onda sapphire nitro RX7700xt zato jer su 7800xt buka i griju se dosta sve ove ispod 600€

Od Rtx 5060ti 16gb jedina koja valja je za 550€ asus tuf.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2025 13:39 (dery).
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina

Za prelazno rešenje koje će se koristiti godinu dana i staviti u ladicu bih uzeo polovnu 6700 XT da se slaže sa 6700K i očekujem da će Assetto Corsa Competizione (i druge simulacije koje Posmatrač igra) leteti, onoliko koliko im procesor bude dozvolio (uz RT off).

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
Minneyar kaže...

A zasto nitko ne preporuca best buy perf/FPS karticu 4060 Ti 8 GB? 

pa zasto da ne.....

mislim, covjek ima 1050...

njemu je razlika nebo i zemlja, a ostatak konfiguracije je takav da apsolutno nista ne profitira s nekom jacom karticom. a i covjek sam kaze da je prijelazno rjesenje.

pa ako moze ubosti kakvu 4060 s 8gb, obicnu ili ti za 150-200e, za daleko manje novaca je dobio dobro prijelazno rjesenje. 

da ne bude da pilamo samo po nvidi, eno covjek na forumu prodaje 6600 za....150e i djeluje razuman, vjerujem da bi i korigirao cijenu.

rx6600 naspram 1050 je nebo i zemlja, a ostane mu hrpa novaca

17 godina
moderator
Wiz3m4n kaže...
forumaš kaže...

Možda ju kupi neki

Bu je Boris kupio, ipak su jedan drugom potpora, ako u dobru može i u zlu....

Spam...

Wiz3m4n kaže...

Tipujem na Dve plačibabe 

Nakon zadnjeg kartona sam baš priupitao moderatora kakva je to filozofija prijetnji sa banovima kada trajno banani budu opet tu i nikome ništa....odgovora naravno da nema, kakav forum takvi i moderatori, no neka se mi zabavljamo, pa dokle ide ide

Već si pisao kako je forum totalno propao, ali eto ti se zabavljaš? Sedam dana će ti biti dosadno...

maks0806 kaže...
Wiz3m4n kaže...

Tipujem na Dve plačibabe 

Nakon zadnjeg kartona sam baš priupitao moderatora kakva je to filozofija prijetnji sa banovima kada trajno banani budu opet tu i nikome ništa....odgovora naravno da nema, kakav forum takvi i moderatori, no neka se mi zabavljamo, pa dokle ide ide

Lik mi izvrijeđa sve po spisku, prijeti se doći mi doma, naniže 20 postova tog tipa - privremena suspenzija

Napišeš mu da je homofobni podkapacitirani jazavac na to - žuti karton

Nigdje pravde

Ali realno, koliko BUG vrti na reklamama kad mi ovdje nižemo glupost za glupošću, Boris i Krio se naposlijetku bar nekome isplate

Evo ti onda još jedan žuti, kad se već žališ.

Boris grozni kaže...

here we go again

Izgleda imaš problema s tipkovnicom, pa evo dobit ćeš dva tjedna da to na miru riješiš.

...
16 godina
Miro kaže...

Izgleda imaš problema s tipkovnicom, 

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2025 14:28 (dery).
14 godina

Uzeo sam Asus TUF 9070XT.

hvala na pomoći.

Do not go gentle into that good night, Old age should burn and rave at close of day; Rage, rage against the dying of the light..
12 godina
RaZ0R9111 kaže...

hvala na pomoći.

To u nekoj vani trgovini ili ? Nadam se da nisi sa amazona slucajno uzeo non XT tuf za 760€, jer tamo je XT 818€.

14 godina
hahhaajaads kaže...
RaZ0R9111 kaže...

hvala na pomoći.

To u nekoj vani trgovini ili ? Nadam se da nisi sa amazona slucajno uzeo non XT tuf za 760€, jer tamo je XT 818€.

HardSoft 803e

16 godina
12 godina

Sto da ne, to je automatski limited edition i pri prodaji cijena samo raste i raste 

12 godina

Bitno da nije cigla u kutiji!!!

scion of the storm
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Posmatrač kaže...

Pozz. Koju graficku mogu staviti uz proc 6700K i 16 gb rama? Pod mogu mislim da je napredak u odnosu na 1050ti... Nisam u tim vodama vec godinama.....

Imao sam tu situaciju - 6700K i 1080 FE, dobar spoj. Nakon toga isto kupio prvo noviju grafu, 6800XT, i naravno vrlo često CPU na 100%, a grafa 'ladi yaya...

Uglavnom, pikiraj nešto sa minimum 16GB.

17 godina
Boris grozni kaže...
Damir22 kaže...
maks0806 kaže...
Damir22 kaže...

jel?

Jesi ga, bravo!  3080 10gb ftw, cisto da se vidi u kojem je to rangu serija 3xxx je stvarno bila vanserijska po pitanju perfomansi!

Dobro, možda mu treba za više od 800x600 rezolucije

9 godina

segregator

pa cuj, s obzirom da ti u potpisu stoji rx6600xt, ti onda vjerovatno igras u 320x240 rezoluciji ako je 5060ti za 800x600

ja sam na svojoj probao 800x600 ali neide, preslaba je

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.6.2025 22:30 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Damir22 kaže...

segregator

pa cuj, s obzirom da ti u potpisu stoji rx6600xt, ti onda vjerovatno igras u 320x240 rezoluciji ako je 5060ti za 800x600

ja sam na svojoj probao 800x600 ali neide, preslaba je

Potpis je zastario, a odgovarao sam groznom za 3080

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice