Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 5.890
|
čitano: 1.109.357
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Rasprava o grafičkim karticama
Moj PC  
2 3 hvala 0
13 godina
Boris grozni kaže...

Kad nemaju svi novaca za AMD grafe nego jebiga u low endu kupuju drlog od Nvidije. Ali i bilo bi cudno da se kupuju po trenutnim cijenama 30-50% iznad MSRP, to rade samo posebni specijalci kao oni koju daju 1250 EUR za entry model 5070 Ti. 

Al zato su prisilili NV da fino sreze cijene, dogodilo se ove generacije obrnuto nego inace, inace NV diktira cijenu a AMD se prilagodava i reze.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 9:54 (Minneyar).
14 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Jesi dobio odmah erekciju Stjepanjino?

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
3 1 hvala 0
4 godine

Fali nam Petar HW.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Boris grozni kaže...

Pravi dokaz da nisu ljudi glupi, uz dlss naigraš se ko ljudina na 2k/4k za 300-350 ojra, sve iznad je porez na budale. Pogotovo još kad na 5080/5090 moraš upalit dlss na određenim naslovima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 11:22 (Cryogenic).
4 godine

Upalis ga na Quality mode i uzivas u extra frame a da ne zrtvujes gotovo nista po pitanju kvalitete. 

3 godine
Cryogenic kaže...
Pravi dokaz da nisu ljudi glupi, uz dlss naigraš se ko ljudina na 2k/4k za 300-350 ojra, sve iznad je porez na budale. 

合気道 五段
13 godina

Evo s istog izvora, 9060 XT review: https://www.pcgamesn.com/amd/radeon-rx-9060-xt-16gb-review

Bolja po svemu od 5060, i bok uz bok s 80$ skupljom 5060 Ti. Sad je samo pitanje dal ce MSRP zbilja bit MSRP ili ne.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Zaporožac kaže...
Cryogenic kaže...
Pravi dokaz da nisu ljudi glupi, uz dlss naigraš se ko ljudina na 2k/4k za 300-350 ojra, sve iznad je porez na budale. 

Mora da boli ljubomora kad pljuneš za amd 700-800 eura i nemaš dlss a dobiješ fsr i to u čak "dva" naslova a neko drma uz dlss 100fps'a na 4k za 350 eura 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 14:42 (Cryogenic).
14 godina
Synthium kaže...

Upalis ga na Quality mode i uzivas u extra frame a da ne zrtvujes gotovo nista po pitanju kvalitete. 

Skroz do Performance'a se ne kuži niš, bar ja ne vidim razliku, nekad čak i na ultra performance nema razlike, dok naslovi poput Cyberpunk'a se nažalost vidi razlika na Performance vs Ultra Performance. mada na 4k dlss performance daje 100 fps'a. Više nego dosta za 350 eura.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 15:00 (Cryogenic).
3 godine

Da ?

Ova tvoja RTX 4060 Ti OC 8 GB je baš za 2k i 4 K

Kako se toga nitko nije sjetio.

Ti si genije među nama budalama. 

Ovo nisam vidio ; "a neko drma uz dlss 100fps'a na 4k za 350 eura" 

Nađi mi igru kojka "zapinje" na 20 Fps bez Dlss .Ti uključi dlss, frame skoči na bar 70,  ti nastaviš igrati, a igra odjednom poleti 

Nemojte mi gurati igre koje su bez dlss na 70 sličica, a uz dlss ide na 140 sličica.

To nije dokaz ničega, to nije dokaz stvarnih frejmova pod kojima igra prodiše.

合気道 五段
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 14:59 (Zaporožac).
Moj PC  
5 1 hvala 0
4 godine
Ovisi od igre, no perf uglavnom izgleda odlicno u vecini naslova barem na 4k👌💪
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zaporožac kaže...

Da ?

Ova tvoja RTX 4060 Ti OC 8 GB je baš za 2k i 4 K

Kako se toga nitko nije sjetio.

Ti si genije među nama budalama. 

Ovo nisam vidio ; "a neko drma uz dlss 100fps'a na 4k za 350 eura" 

Nađi mi igru kojka "zapinje" na 20 Fps bez Dlss .Ti uključi dlss, frame skoči na bar 70,  ti nastaviš igrati, a igra odjednom poleti 

Nemojte mi gurati igre koje su bez dlss na 70 sličica, a uz dlss ide na 140 sličica.

To nije dokaz ničega, to nije dokaz stvarnih frejmova pod kojima igra prodiše.

Ovo stvarni ili lažni frejmovi su mi na razini ravnozemljaša, po kojem VI/ti sistemu razlikujete lažan ili stvaran frejm? Da vam se da test sa i bez a da vam se ne kaže kad je upaljen dlss/fg nebi znali razlikovati. Ja sam prešao novi Doom i još gro igara na 4k cca 80-144 fps'a skoro bez fg'a i nisam se opterećivao glupostima, ono zamisli, igra prodiše na stvarnim frejmovima , odakle vadiš te izraze, itekako igra prodiše kad je što veči fps, i još mi je novčanik bio sretan jer nisam ispizdio iz njega 800 eura, nego 350.  Kupnja AMD grafičke u ovom trenutku je kao da si dobrovoljno platio za gubitak novca. Ma kkoji AMD, možda u nekoj dalekoj budućnosti kad sustignu DLSS i to postane standard u svim igrama, ali zasad… bolje čekat nego bacat pare. Brojke ne lažu. Kao što se vidi iz priloženog da ih nema baš na steam survey'u. Sad će znalci ma to je jer ljudi kupuju kante sa već preugrađenom nvidijom itd itd, yea right. Kakav amd, daj molim te. Ono, kupiš si AMD zbog stvarnih frejmova, lmao, daš 500-600 eura više, a na kraju igraš na nižim fps-ovima vs nvidia i misliš da kužiš razliku između stvarnih i pravih, misliš da si sad superioran, a zapravo si samo bacio 500-600 eura u vjetar, cirkus.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 15:30 (Cryogenic).
14 godina

Pa istu stvar imaš kod AMD. Isto upališ, kod njih se to zove FSR, ako te buni, i imaš isto fake generirane frame-ove. Isti efekt ima i isti TI koji bi nekome dao blind test ne bi znao jel AMD ili Nvidia, jel FSR ili DLSS ako igraš a ne blejiš i zumiraš 300%. Tako da ono, što sad ti sljepo zastupaš jednu korporaciju čiji proizvod si kupio? 

To što si ti kupio jeftinu grafu s premalo memorije u startu i sad tu patroniziraš svima da su ludi što kupuju jače grafe je tek za ono, WTF??  Mislim, čemu to?

itomic009
13 godina

Raspravljaš se s likom koji je upgradeao sa 3070 na 4060ti 8gb i pametuje naokolo. Nije razina Stjepanja, ali su u istom košu

14 godina
itomic009 kaže...

Pa istu stvar imaš kod AMD. Isto upališ, kod njih se to zove FSR, ako te buni, i imaš isto fake generirane frame-ove. Isti efekt ima i isti TI koji bi nekome dao blind test ne bi znao jel AMD ili Nvidia, jel FSR ili DLSS ako igraš a ne blejiš i zumiraš 300%. Tako da ono, što sad ti sljepo zastupaš jednu korporaciju čiji proizvod si kupio? 

To što si ti kupio jeftinu grafu s premalo memorije u startu i sad tu patroniziraš svima da su ludi što kupuju jače grafe je tek za ono, WTF??  Mislim, čemu to?

Obzirom da se ja igram na 2K/4K na 60-144 fps'a uz dlss za 350 eura ko ljud'na, mogu reć da je za mene sve iznad 350 eura porez na budale i nepotrebno, moje mišljenje,  ja nisam iskeširao 800 za amd i frs, nego 350, velika razlika i neznam šta nije jasno, ja nikome nisam rekao da je lud šta je kupio skuplju grafu. Kolko naslova podržava fsr kolko dlss? Znači u igri koja podržava samo dlss ja sa grafom od 350 eura ću imat veći fps nego amd grafa od 800 eura i onda da kupim amd? Yea right :).

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 15:45 (Cryogenic).
14 godina
maks0806 kaže...

Raspravljaš se s likom koji je upgradeao sa 3070 na 4060ti 8gb i pametuje naokolo. Nije razina Stjepanja, ali su u istom košu

Naravno da pametujem fejkfrejmozemljašima poput Zaporošca. Jesi li ti to koji je rekao da je 4060ti duboko ispod 3070 u nekom benchmarku a razlika bila u 2-3 frejma u par naslova, mislim da da. Još si pejstao neke linkove a ono 2-3 frejma razlika i još kaže duboko ispod, stari moj naočale ti trebaju, i zapitaj se u kakvom si ti košu. I još kaže da je 3080 bolja kupnja. . Financije ti nisu baš jača strana, puno je lakše prodat za 370 eura (imao kupca, ali odustao od prodaje) 4060ti sa dvije godine gare nego 3070 za 250-260 bez gare, šta je isplativije, očito 3070 po tebi.  I takvi poput tebe dijele savjete, kao 3080 bolja kupnja itd, jaoo de zaobiđi me hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 15:58 (Cryogenic).
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Cryogenic kaže...
 Mora da boli ljubomora kad pljuneš za amd 700-800 eura i nemaš dlss a dobiješ fsr i to u čak "dva" naslova a neko drma uz dlss 100fps'a na 4k za 350 eura 

Dakle, po tebi su budale i ravnozemljaši svi koji su kupili i 5070 TI, 5080, 5090 ?!

Baš su budale, a mogli su se siti naigrati s jadnom 4060 TI 100FPS na 4K ?

合気道 五段
14 godina
Zaporožac kaže...
Cryogenic kaže...

Dakle, po tebi su budale i ravnozemljaši svi koji su kupili i 5070 TI, 5080, 5090 ?!

Baš su budale, a mogli su se siti naigrati s jadnom 4060 TI 100FPS na 4K ?

Stavljaš riječi u usta, to moje riječi nisu, i još uspoređuješ kupce 5070ti, 5080 sa sobom fejfrejmozemljašem, pa nisu svi takvi fejkfrejmofobi, neznam zašt ih stavljaš u istu rečenicu, pa nisu svi ko ti. Neko se opusti i igra za malo para, neko kao ti ima fobiju od fejk frejmova jer igra "prodiše"  pa iskešira 800 eura jbg. Vidim ta fobija dosta košta, malo je preskupa. A itekako se možeš naigrati sa  4060ti na 4k i to sa 8gb. Novi Doom 4K - 100 fps'a, Cyberpunk 4k 85-110 fps'a. Brojke ne lažu. Ko o čemu, amd fanovi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 16:21 (Cryogenic).
16 godina
Zaporožac kaže...
Cryogenic kaže...

Igram prakticno iskljucivo Diablo 4 na 3440 x 1440. To je daleko od najzahtjevnije igre na kugli zemaljskoj.

Od 10/2023 sam ga igrao na 7800XT, sve Ultra uz upaljen FSR Quality. Moglo je i bez FSR, ali ipak ne u frejmovima koje bi ja volio.

Kako sam planirao ubaciti RTX 4070 Ti Super u konfu, prije nego je dosla kartica (zapravo sam cekao RTX5070Ti koja je otisla u konfu gdje je bila RTX4070Ti Super) sam izvadio Radeonku i ubacio staru RTX3060Ti koju imam za backup. Onako da se ponovo "pripremim" za Nvidia app, settinge i slicno.

Sa RTX3060Ti sam morao drzati postavke na Medium, niti pomisliti na Ultra i DLSS na Balanced da bi bilo to na frejmovima koje zelim. I svejedno to jos uvijek nije bilo niti blizu performansama 7800XT koja realno i nije skupa kartica za ono sto nudi.

Toliko kako mozes sa karticom od 300€ igrati isto kao i ekipa koja da puno novaca za high end graficku.

Od utorka je u konfi RTX 4070Ti Super - to je u Diablu 4 poseban svijet za sebe u odnosu na ono sto sam prije isprobao :)

Isto da su FSR i DLSS jednaki - nisu, nisu niti blizu. DLSS4 Transformer na Quality settingu - razlika u izgledu igre u odnosu na FSR sa Radeonom je vise nego vidljiva. Cak i meni kojem je vid sto od godina zivota, sto od godina rada za kompom poprilicno stradao i to bez pixel peepinga, jednostavno sjedenje pred monitorom i gledanje u ekran.

Nisam to citao na internetu, nego evo koristio i FSR i DLSS.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
15 godina

Meni diablo 4  na 65" u 4K uz FSR Q na hrpi fpsa izgleda odlično sa 3-4 metra odmaka kak i igram.

Jedino kaj je bitno u današnjem gamingu je gašenje šugavog RT-a gdje god je moguće na čistu nulu, i igraš se u hrpi frejmova ko veliki sa gamepadom iz kreveta na grafi od 300 eura.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Mauro kaže...
Zaporožac kaže...
Cryogenic kaže...

Igram prakticno iskljucivo Diablo 4 na 3440 x 1440. To je daleko od najzahtjevnije igre na kugli zemaljskoj.

Od 10/2023 sam ga igrao na 7800XT, sve Ultra uz upaljen FSR Quality. Moglo je i bez FSR, ali ipak ne u frejmovima koje bi ja volio.

Kako sam planirao ubaciti RTX 4070 Ti Super u konfu, prije nego je dosla kartica (zapravo sam cekao RTX5070Ti koja je otisla u konfu gdje je bila RTX4070Ti Super) sam izvadio Radeonku i ubacio staru RTX3060Ti koju imam za backup. Onako da se ponovo "pripremim" za Nvidia app, settinge i slicno.

Sa RTX3060Ti sam morao drzati postavke na Medium, niti pomisliti na Ultra i DLSS na Balanced da bi bilo to na frejmovima koje zelim. I svejedno to jos uvijek nije bilo niti blizu performansama 7800XT koja realno i nije skupa kartica za ono sto nudi.

Toliko kako mozes sa karticom od 300€ igrati isto kao i ekipa koja da puno novaca za high end graficku.

Od utorka je u konfi RTX 4070Ti Super - to je u Diablu 4 poseban svijet za sebe u odnosu na ono sto sam prije isprobao :)

Isto da su FSR i DLSS jednaki - nisu, nisu niti blizu. DLSS4 Transformer na Quality settingu - razlika u izgledu igre u odnosu na FSR sa Radeonom je vise nego vidljiva. Cak i meni kojem je vid sto od godina zivota, sto od godina rada za kompom poprilicno stradao i to bez pixel peepinga, jednostavno sjedenje pred monitorom i gledanje u ekran.

Nisam to citao na internetu, nego evo koristio i FSR i DLSS.

4060ti radi na 60 frejma u 4k native i to na Ultra, sa dlss quality ultra details 108 fps.  4070ti Super 75-78 fps 4k native, dlss quality 100-120 fps. Obje rabljene :350 eura vs 800 eura. Cijena po frejmu 5.83 € vs 10.46 €. Eto igranja za 350 eura. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 16:54 (Cryogenic).
12 godina
Cryogenic kaže...

Stavljaš riječi u usta, to moje riječi nisu, i još uspoređuješ kupce 5070ti, 5080 sa sobom fejfrejmozemljašem, pa nisu svi takvi fejkfrejmofobi, neznam zašt ih stavljaš u istu rečenicu, pa nisu svi ko ti. Neko se opusti i igra za malo para, neko kao ti ima fobiju od fejk frejmova jer igra "prodiše"  pa iskešira 800 eura jbg. Vidim ta fobija dosta košta, malo je preskupa. A itekako se možeš naigrati sa  4060ti na 4k i to sa 8gb. Novi Doom 4K - 100 fps'a, Cyberpunk 4k 85-110 fps'a. Brojke ne lažu. Ko o čemu, amd fanovi.

Jedino ako pričaš o low postavkama + dlss on.

Ako si ti zadovoljan tom karticom super za tebe ali nemoj molim te prodavati muda pod bubrege 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 17:07 (ibme74).
16 godina

Ja pisem o OSOBNIM iskustvima, dakle igrao Diablo 4 i na RTX 3060Ti, i na 7800XT i na RTX 4070 Ti Super.

Ti mi kontriras kao da nisam u pravu koristeci video tamo nekog random lika sa YouTube-a. Osobnog iskustva imas nula.

Mogao si usput linkati i video koji dokazuje da je zamlja ravna, ima ih na YouTube-u podosta...

I kako da te onda netko uzme za ozbiljno, nije ni cudo da se svi na forumu sprdaju sa tobom i tvojim nebulaznim tvrdnjama oko performansi RTX4060Ti 8GB na 4k rezoluciji.

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Moj PC  
2 2 hvala 0
4 godine
Covjek veli da pojedine naslove vrti u 100+ fps na 4k, zasto ne? 4060ti s 8gb je vjerovatno u 98% naslova dovoljna, naravno da ima naslova koji žderu memoriju no On ne prica o tim naslovima, nekima treba crtati a 4060ti5060/ti uz dlss i fg je trenutno naj kartica na trzistu svidalo se to nekima ili ne.
Jebo te pa ja sam s gtx 970 od 3.5gb vrtio gta5 u lock 60fpsa@4k od tada se vise nisam vratio na ista manje, sad neke naslove vrtim i u 8k, neke stvari potegnem za test i u 16k🚀nebuloze?😎
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 18:41 (Boris grozni).
Moj PC  
1 1 hvala 0
4 godine
Boris grozni kaže...
Covjek veli da pojedine naslove vrti u 100+ fps na 4k, zasto ne? 4060ti s 8gb je vjerovatno u 98% naslova dovoljna, naravno da ima naslova koji žderu memoriju no On ne prica o tim naslovima, nekima treba crtati a 4060ti5060/ti uz dlss i fg je trenutno naj kartica na trzistu svidalo se to nekima ili ne.
Jebo te pa ja sam s gtx 970 od 3.5gb vrtio gta5 u lock 60fpsa@4k od tada se vise nisam vratio na ista manje, sad neke naslove vrtim i u 8k, neke stvari potegnem za test i u 16k🚀😎

Oke, ne vjerujem ti da si sa GTX 970 vrtio GTA5 u 4k@60, jer sam imao istu grafu i na 1080p nije mogla vrtiti Novigrad na ultra detaljima na stabilnih 60fps u Witcheru 3. Grafa je za svoje vrijeme bila svojevrstan bestbuy i to sve stoji ali bas da se radi o 60fps u 4k nije sigurno. 

On topic, jasno mi je da se ljudi jos uvijek pozivaju na rasterizaciju kad gledaju kvalitetu GPU, ali to vrijeme je proslo. 5060 ce rasterizirati 30 framea, generirati jos 70 i to ce biti 100. Sto se tice input laga, koristim trenutno 5080 i ukljucim FG, nikad nisam primjetio nikakvu latenciju sa 180hz monitorom. Krajnjem korisniku je bitno da dobija te frame od bilo gdje, nece se stresirati oko 10ms input laga koje ljudsko oko ne vidi i koje spominju samo hc benchmarkeri i streberi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 18:42 (Synthium).
4 godine
Eto sve lažovi i prevaranti, nebuloze i ostali epiteti al ti neprimjecujes lag s fg pa je to sve ok🤦🤦🤦
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.6.2025 18:45 (Boris grozni).
Moj PC  
0 2 hvala 0
4 godine
Boris grozni kaže...
Eto sve lažovi i prevaranti, nebuloze i ostali epiteti al ti neprimjecujes lag s fg pa je to sve ok🤦🤦🤦

Daj mi bilo kakav dokaz da si runao GTA5 sa GTX 970 (3.5GB VRAM btw) u 4k rezoluciji sa 60fps i prvi cu ti se ispricat. Prihvatit cu cak bilo kakav Youtube video nekog drugog ko je to uspio ako ti nemas video sebe kako to uspjevas, a nemas.

4 godine
Koja se svrha pravdati covjeku koji ne kuzi lag dok se koristi fg, kupi si gtx 970 pa probaj ocigledno ti ne treba ta 5080 daj je nekome kome treba😂😁
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice