- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Integrirana je u procesor ta grafička. S tim da je ne bi trebao vidjeti kada koristiš posebnu, odnosno odvojenu grafičku karticu. Integrirana se tada automatski isključuje.
Ljudi jel i vi imate ovako po 2 graficke da pise? Posto u programima nema instaliranih drivera od amd graficke, samo od ove gtx, ne znam kako uopce stoji ova ? Sta napraviti?
Disejblaj grafiku u biosu ukoliko ti toliko smeta. Driver se može instalirati i bez guia što je valjda slučaj kad ih wins instalira automatski kao tebi.

Pa da... Nastoj je isključiti, čisto da izbjegneš mogućnost da se driveri od Nvidia grafičke ruše ili sukobljavaju sa tom integriranom Radeon grafikom.
Pa da... Nastoj je isključiti, čisto da izbjegneš mogućnost da se driveri od Nvidia grafičke ruše ili sukobljavaju sa tom integriranom Radeon grafikom.
Ja imam obje uključene sa instaliranim najsvježijim driverima i mogu reći da se ne sukobljavaju, obje fino rade. Nvidia i integrirana amdova.
Jesam, svejedno mi nije jasno da je slika ovoliko ružna, ne znam kako drugacije opisati, ali nije izostrena, u igri ne mogu skuzit covjeka na 10 m od mene, ne znam jel to silueta covjeka ili drvo, dok prije na kilometre skuzis. Uzeo sam danas ovu graficku 1070ti za drugi pc i probao na ovome samo da vidim kako radi, nemoguce da je svaka graficka u kvaru (posto sam svoju rx6900xt poslao na reklamaciju). Stra moze biti vise? Monitor ? Al ne kuzim kako, sta provjeriti, jer je nemoguce da i ova 1070ti na full detaljima samo da probam radi na 45-50 stupnjeva, kao da mi PC ne koristi graficke... Temperatura graficke u igri i bez skoro pa ista..
Jesam, svejedno mi nije jasno da je slika ovoliko ružna, ne znam kako drugacije opisati, ali nije izostrena, u igri ne mogu skuzit covjeka na 10 m od mene, ne znam jel to silueta covjeka ili drvo, dok prije na kilometre skuzis. Uzeo sam danas ovu graficku 1070ti za drugi pc i probao na ovome samo da vidim kako radi, nemoguce da je svaka graficka u kvaru (posto sam svoju rx6900xt poslao na reklamaciju). Stra moze biti vise? Monitor ? Al ne kuzim kako, sta provjeriti, jer je nemoguce da i ova 1070ti na full detaljima samo da probam radi na 45-50 stupnjeva, kao da mi PC ne koristi graficke... Temperatura graficke u igri i bez skoro pa ista..
O čemu ti? kakva ružna slika?
Prije 15-20 dana nakon reinstalacije windowsa slika na monitoru mi vise nije bila kao prije, nije izostrena jednostavno je katastrofa. Nema sta nisam probao, posavjetovao se ovdje na forumu sli nista. Na kraju sam kupio sve nove djelove (svakako sam planirao upgrade), znaci novu plocu, rame, proc, napajanje pa cak i kuciste, a graficku poslao na reklamaciju u gigabyte. Danas sam uzeo polovnu 1070Ti, jer imam i drugi PC, probao je ubacit u ovaj novi komp ali slika i dalje katastrofa, instalirao nove drivere i sve al bezuspjesno. Slika nema lagova, fps u igri 150-200, al slika je bez obzira bilo na full ili low ista, bezvezna, ne znam kako bi opisao...
Prije 15-20 dana nakon reinstalacije windowsa slika na monitoru mi vise nije bila kao prije, nije izostrena jednostavno je katastrofa. Nema sta nisam probao, posavjetovao se ovdje na forumu sli nista. Na kraju sam kupio sve nove djelove (svakako sam planirao upgrade), znaci novu plocu, rame, proc, napajanje pa cak i kuciste, a graficku poslao na reklamaciju u gigabyte. Danas sam uzeo polovnu 1070Ti, jer imam i drugi PC, probao je ubacit u ovaj novi komp ali slika i dalje katastrofa, instalirao nove drivere i sve al bezuspjesno. Slika nema lagova, fps u igri 150-200, al slika je bez obzira bilo na full ili low ista, bezvezna, ne znam kako bi opisao...
Slikaj telefonom i postaj sliku ukoliko ne znaš objasniti, jel' slika takva i u winsima i u igrama?
U oboje je takva, sad sam siguran da do graficki vise nije, a ni do ostalih komponenti jer su nove. Moze biti jedino monitor ne znam sta drugo, ili neki softwerski problem koji ne znam
U oboje je takva, sad sam siguran da do graficki vise nije, a ni do ostalih komponenti jer su nove. Moze biti jedino monitor ne znam sta drugo, ili neki softwerski problem koji ne znam
Glupo pitanje ali jesi li namjestio rezoluciju na 2560 x 1440?
Da, sama se odma namjesti. Stavio 240Hz sve kako treba kao i uvijek. Jedino ne znam kod instalacije windowsa, kad se odabire na koji disk ce se instalirat, ja sam tamo brisao one druge sto imaju, neki za rezervu za ovo ono ne znam napamet sad, pa pnda ne znam jesam mozda nesto izbrisao iako ne znam sta bi mogao.
Tebi monitor ne valja, kupuj drugi ili igraj na tom.
Da, sama se odma namjesti. Stavio 240Hz sve kako treba kao i uvijek. Jedino ne znam kod instalacije windowsa, kad se odabire na koji disk ce se instalirat, ja sam tamo brisao one druge sto imaju, neki za rezervu za ovo ono ne znam napamet sad, pa pnda ne znam jesam mozda nesto izbrisao iako ne znam sta bi mogao.
Instalacija winsa nema nikakve veze sa slikom na ekranu... Zašto ne slikaš ekran i postaš na forum, da skontam o kakvom se problemu radi?
Sustav sam sebi stvori 2-3 dodatne particije male veličine. To je potrebno Windowsima. To se ne briše. Kao što ti je rečeno, slikaj par fotografija da vidimo kako to slika izgleda na tvome monitoru.
Evo slikam dok mi proradi net, kao da me netko ukleo. Bas sad mi ne radi net i ne mogu uci u igru da slikam
Evo slikam dok mi proradi net, kao da me netko ukleo. Bas sad mi ne radi net i ne mogu uci u igru da slikam
Slikaj desktop, rekao si da ti je slika zasrana i u igrama i na desktopu.
Usporedbe radi, na PC 2 koliko su slova izostrenija , takva je i slika cijela, dok na ovom imaju ovi pikseli neki, dok je prije na oboje bilo jednako. Nikako da mi se net poveze, nesto rade, da u igri slikam, onda bi najbolje docarao koliko to lose izgleda, jer desktop jos izgleda koliko toliko podnosljivo
Usporedbe radi, na PC 2 koliko su slova izostrenija , takva je i slika cijela, dok na ovom imaju ovi pikseli neki, dok je prije na oboje bilo jednako. Nikako da mi se net poveze, nesto rade, da u igri slikam, onda bi najbolje docarao koliko to lose izgleda, jer desktop jos izgleda koliko toliko podnosljivo
Ne znam, ne vidim ja tu neke razlike, jesi li probao što napraviti na postavkama monitora, nekakav sharpening ili nešto slično?
Ma jesam sve živo, nema šta nisam. Ne znam
više...
na prvoj fotki je rezolucija jedno 4x veca
Bravo, otkrio si problem, nije da u opisu PC stoji da je na drugom PC 4k monitor, a ovom 2K. Ako ne znas pomoc, ne moras stavljat te smajlice kao da si ti pametan. Zanima me kako bi objasnio samo da mogu uci u gejm da vidis sliku, na 2k rezoluciji u fullu, a izgledao kao da igras na 800x600, vjerojatno bi napisao promjenio rez na 2k. Ovaj forum pojedincima treba zabranit, samoprozvanim komicarima i pametnjakovicima, cast izuzecima koji stvarno zele pomoc.
BTW provjerio sam na gigabyte stranici da monitor ima garanciju do kraja 8mj 2024, ali ne mogu naci racun, isko u kutiji monitora ima njihov Warranty papir, jel ima netko iskustva da li se moze poslat direktno njima bez racuna trgovine? Znam da nije ovo sad tema za ovdje ali kad vec pisemo, iako ni ne znam da li je do monitora uopce...
pa valjda znas kak zgleda 4k a kako 1080p/1440p reza, koliki danas lumen trebas biti da bi shvatio neke osnovne stvari, jel monitor taj i taj, jel prikazuje tu i tu rezoluciju, koja je dijagonala u pitanju, postavke u windowsima, igri bla bla
Samo za info glupo je uopce usporedivati prakticki istu dijagonalu samo jedan je 4k a drugi 1440p! Na 27/28" je to nebo i zemlja pogotovo 4k zato ti i je osjecaj da je na PC1 slika uzasna, 4k na 28"
Slucaj rijesen, Hvala i drugi put!
Koristim taj monitor 2 godine i valjda znam kakva mi je grafika bila u igrama i u windowsu i kakva mi je sad. Isto kao što znam da mi monitor nekoliko puta izbaci DP no signal pa se nakon 2-3 puta poveze, iako sam promjenio DP kabal. I ne pisem ovo radi tebe vec radi drugih, mozda netko ima neki savjet, za tebe je nesta sasvim drugo sli nazalost nisam te srece da to rijesim.
Rijeseno ce biti tek misu mali😘
PC master race RTX 4090 1440p high 18-29 fpsa
Cities Skylines 2: GPU-Benchmarks und CPU-Leistung (pcgameshardware.de)
Pa kakva je to igra jbte? ok sad vidim nekakva vrsta simulatora, dakle nije "igra"
Koristim taj monitor 2 godine i valjda znam kakva mi je grafika bila u igrama i u windowsu i kakva mi je sad. Isto kao što znam da mi monitor nekoliko puta izbaci DP no signal pa se nakon 2-3 puta poveze, iako sam promjenio DP kabal. I ne pisem ovo radi tebe vec radi drugih, mozda netko ima neki savjet, za tebe je nesta sasvim drugo sli nazalost nisam te srece da to rijesim.
Rijeseno ce biti tek misu mali😘
Nakon što si promijenio čitavu konfu, nema smisla ni razloga da je problem i dalje prisutan. Hajde slikaj ili još bolje snimi mobitelom igru da vidimo stvarno kako to izgleda. Ona slika desktopa mi se ne čini problematična.
Slikam sutra i objavim, danas sam na poslu 👍
PC master race RTX 4090 1440p high 18-29 fpsa
Cities Skylines 2: GPU-Benchmarks und CPU-Leistung (pcgameshardware.de)
Monitori 1080p će postati must have. Sve preko toga se izbacuje iz prodaje neće ih nitko kupovati.