Rasprava o grafičkim karticama izdvojena tema

poruka: 7.068
|
čitano: 1.342.295
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Rasprava o grafičkim karticama

Ma kakvi, RTX 4090 kupuju uspješni ljudi dok RX 6800 kupuje kukavna sirotinja koja ne drži do sebe. Pa kak možeš utrčat u bitriju i stavit na stol RX 6800? Ne ide to tako :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

u birtiju se ulazi sa debelim kolcem 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Rasprava o grafičkim karticama
forumaš kaže...

Na kraju dana gameri su dobili kaj su i željeli. Stalno se piše da AMD grafe ne valjaju, da su driveri neupotrebljivi i da ih ne treba kupovati. Zašto je onda bitno kaj su danas nebitan faktor?

Jednostavno pustite Radeon/AMD jer ga i tak ne mislite kupovati i duhovni mir je postignut :D

Zadnje od AMDa sam imao R9 290X i bilo je nazalost lose iskustvo sto se tice performansi.

16 godina
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...

Na kraju dana gameri su dobili kaj su i željeli. Stalno se piše da AMD grafe ne valjaju, da su driveri neupotrebljivi i da ih ne treba kupovati. Zašto je onda bitno kaj su danas nebitan faktor?

Jednostavno pustite Radeon/AMD jer ga i tak ne mislite kupovati i duhovni mir je postignut :D

Zadnje od AMDa sam imao R9 290X i bilo je nazalost lose iskustvo sto se tice performansi.

Tebi je i sadašnji komp neupotrebljiv i loše iskustvo.

S druge starne Zelda na 640p i 29 fpsa ti je vrhunsko iskustvo.

16 godina
Wiz3m4n kaže...

u birtiju se ulazi sa debelim kolcem 

Upravo si na online bitriji i ak nisi objavio čamrkove na najjčoj grafi kaj se može kupiti kolac si :D

9 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Ovo je i meni zanimljivo.

Znači doslovno je tema kao komentari na indexu, samo kaj ovvdje imaš likove koji patološki mrze AMD, dok tam imaš likove koji patološki mrze sve kaj nisu pročitali od teoretičara zavjere.

Znači, likovi ne koriste AMD, ne misle ga ikad koristit, ali zato kaj god AMD napravi počnu pisat romane da ne valja i da su nesposobni, a pazi, ionak ih se ne tiče jer na Nvidiji imaju "bolju" implementaciju istoga.

Ali ne, svaki slobodni trenutak svoga života provedu u pisanju anti AMD pamfleta, umjesto da uživaju u svojoj voljenoj Nvidiji.

Doslovna kao memulica, samo na hardverskoj temi.

Zapravo smatram sebe najviše krivim za to, mogao sam spriječiti to da se ne razmaše i postane masovna pandemija, ali nisam, i sad se proširilo u našem narodu kao virus...

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2023 9:28 (fer-de-lance).
6 godina
neaktivan

..

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.10.2023 17:33 (Mr.Inferno).

0 0 hvala 0
11 godina
Bas i ja gledam. Rx 6600 ili rtx 3060.
Iste kartice po performancama a skoro 100 e razlike. Ma koga ovi hebu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Po isplativosti niti jedna od te 2, rx 6650 xt ti je oko 260e nova, po meni bbuy ili pak 6700 xt, barem u nekom srednjem segmentu

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
fer-de-lance kaže...

Znači doslovno je tema kao komentari na indexu, samo kaj ovvdje imaš likove koji patološki mrze AMD, dok tam imaš likove koji patološki mrze sve kaj nisu pročitali od teoretičara zavjere.

Znači, likovi ne koriste AMD, ne misle ga ikad koristit, ali zato kaj god AMD napravi počnu pisat romane da ne valja i da su nesposobni, a pazi, ionak ih se ne tiče jer na Nvidiji imaju "bolju" implementaciju istoga.

Ali ne, svaki slobodni trenutak svoga života provedu u pisanju anti AMD pamfleta, umjesto da uživaju u svojoj voljenoj Nvidiji.

što je zanimljivo? da lik koji je ode korisnosti pjevao o rtx 3060 i cijeni za koju ju je dobio, koju valjda svi znamo napamet, sad pjeva ode radeonkama čim je prešao na jednu

a kad ništa drugo nema za reć, onda počne drama queen stav kak svi pljuju amd i vječni plač o 'neupotrebljivim drajverima, koje mjesecima nitko nije spomenuo, a kamo li da se nonstop priča o njima

i što je čudno da se komentira nova tehnologija koju se najavljuje mjesecima

pa po nevidiji se pljuvalo mjesecima na forumu za prvu verziju dlss-a, kad se komentira amd odmah prvi dan iskaču iz rovova domobrani kako bi s kuknjavom i dramom zagušili i zasrali temu, jer nedajbože nešto loše reć o amd-u, odmah si mrzitelj

pogledaj nevidija temu, imaš stranice i stranice uzastopnog kenjanja po dlss-u i rejtrejsingu, pa nije odmah iskočilo pet nvidiota s kuknjavom i prozivanjem mrzitelja

jel tech nov, jest, pa normalno da ga komentiramo

jel lošiji od konkurencije - jest, normalno da plujemo

čemu drama svaki put i prozivanje kolega mrziteljima

16 godina

Pa nisam ja lokalni dušebrižnik koji brine o AMD tržišnom udjelu cijeli život a kupuje isključivo Nvidiju 😂

Moj PC  
2 0 hvala 0
3 godine
neaktivan
fer-de-lance kaže... 

Doslovna kao memulica, samo na hardverskoj temi.

Zapravo smatram sebe najviše krivim za to, mogao sam spriječiti to da se ne razmaše i postane masovna pandemija, ali nisam, i sad se proširilo u našem narodu kao virus...

To više govori o takvim osobama nego o AMD-u, ovaj forum je kamilica naspram nekih stranih, tu imaš 1-2 lika s multićima kojima je životna misija pljuvati AMD, no ne izdrže drugo, bana ih se, uzmu malo odmora i tako u krug, posljedica manjka socijalnog života pa onda imaju viška vremena za forume, ja takve stavim na ignore i forum je čistiji, probajte i vi. A u vezi onoga da Nvidiu kupuju bogati, uspješni itd, kako definirat osobu koja redovno kupuje high end proizvode, ali na rate?  Nekad 3, nekad 6, a nekad i 12 rata.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2023 11:14 (Trilogija).
9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

što je zanimljivo? da lik koji je ode korisnosti pjevao o rtx 3060 i cijeni za koju ju je dobio, koju valjda svi znamo napamet, sad pjeva ode radeonkama čim je prešao na jednu

a kad ništa drugo nema za reć, onda počne drama queen stav kak svi pljuju amd i vječni plač o 'neupotrebljivim drajverima, koje mjesecima nitko nije spomenuo, a kamo li da se nonstop priča o njima

i što je čudno da se komentira nova tehnologija koju se najavljuje mjesecima

pa po nevidiji se pljuvalo mjesecima na forumu za prvu verziju dlss-a, kad se komentira amd odmah prvi dan iskaču iz rovova domobrani kako bi s kuknjavom i dramom zagušili i zasrali temu, jer nedajbože nešto loše reć o amd-u, odmah si mrzitelj

pogledaj nevidija temu, imaš stranice i stranice uzastopnog kenjanja po dlss-u i rejtrejsingu, pa nije odmah iskočilo pet nvidiota s kuknjavom i prozivanjem mrzitelja

jel tech nov, jest, pa normalno da ga komentiramo

jel lošiji od konkurencije - jest, normalno da plujemo

čemu drama svaki put i prozivanje kolega mrziteljima

Lako za forumaša, mlad je pa ga je lako impresionirat, ali nije zlonamjeran.

Pišem za ove likove kaj su na indexu ispali sa svjetla pozornice (jer kad se pacijenti namnože onda samo najveći nadvlada).

A znam točno o čemu se radi, jer sam gledao to isto više od 30 godina.

Znači, zasjedne na gajbu i šteka pljuga ispred njega (ruke mu se tresu opako), a iznad njega slike tri poglavnika (Pavelić, Tito i Dr. Franjo), Isusa i Marije s krunicom oko nje i obavezno princeza Diana, te prosipaju žuć gdje god stignu, jer im je život tolko u banani i to je jedini način da izliječe svoje frustracije.

Znači kad njihov komentar o Sorošu i Gejcu na Indexu padne u drugi plan, traže drugu žrtvu.

Zapamti: čovjek koji stvarno uživa u toj svojoj Nvidiji ziher i odigra nekaj (a ne samo bench), i ne liječi svoje frustracije po forumima.

Ukratko: nemoj si dozvolit da i tebe to preuzme, jer institucije ne rade svoj posao, i previše je pacijenata oko nas.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2023 11:22 (fer-de-lance).
16 godina
Trilogija kaže...
kako definirat osobu koja redovno kupuje high end proizvode, ali na rate?  Nekad 3, nekad 6, a nekad i 12 rata.

Tipični građanin ovdašnje regije 

16 godina
fer-de-lance kaže...
Lako za forumaša, mlad je pa ga je lako impresionirat, ali nije zlonamjeran.

Hvala kolega sobzirom da je 52. na leđima 

Ja sam samo u duhu ove birtije, kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin.

10 godina
neaktivan

Pozdrav. Jucer sam reinstaliro windows 10 kao i 100 puta do sada. Problem imam sad sa slikom na monitoru, kao da nije izoštrena, kad upalim igru, grafička se ne čuje, jednostavno kao da nije povezano. Da skratim, probao sam sa drugim DP kablom,HDMI, ponovno windows, pokrenio furmark, bios, sve je uredu al eto nesta nije uredu. Nije to to, ili graficka ili monitor ne radi kako treba, instalirao sam nove drivere kao i uvijek. Inace monitor je Aorus fi27qx (gigabyte) i graficka AMD rx6900xt...molim za bilo kakav savjet da probam nešto, bio bih zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kupi nvidiu 

AMD Ryzen 7900X; Gigabyte Gaming X670 X AX; G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 C30 32 Gb; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
1 1 hvala 0
12 godina
boki707 kaže...

...instalirao sam nove drivere kao i uvijek

probaj starije drajvere, čisto da isključiš tu mogućnost

mene je nvidia par puta zajebala s novim drajverima i od zadnji put mijenjam ih ko cigo gaće, jednom u dvije godine

a bogme i windoze rade otkako sam ih stavio, nadograđene sa sedmice i nikad problema

dok radi ne diraj, teško da ćeš išta značajno dobiti redovitim reinstalacijama i brže-bolje novim drajverima, osim što ćeš prije ili kasnije ovako naletit na minu

10 godina
neaktivan

Ma probao i to ali nece, stvarno ne znam sta je niti kako bi objasnio i potrazio rijesenje. Hvala svakako

4 godine
boki707 kaže...

Pozdrav. Jucer sam reinstaliro windows 10 kao i 100 puta do sada. Problem imam sad sa slikom na monitoru, kao da nije izoštrena, kad upalim igru, grafička se ne čuje, jednostavno kao da nije povezano. Da skratim, probao sam sa drugim DP kablom,HDMI, ponovno windows, pokrenio furmark, bios, sve je uredu al eto nesta nije uredu. Nije to to, ili graficka ili monitor ne radi kako treba, instalirao sam nove drivere kao i uvijek. Inace monitor je Aorus fi27qx (gigabyte) i graficka AMD rx6900xt...molim za bilo kakav savjet da probam nešto, bio bih zahvalan.

Pa provjeri na kojoj si rezoluciji trebala bi biti kao nativna tj navjeca koju podrzava monitor!

10 godina
neaktivan

Naravno da je na rezoluciji na kojoj treba

16 godina

Provjeri doslovno sve. Što više možeš. Jesi instalirao nekakav softver koji prije nisi imao? Pa da ti on sada radi problem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2023 14:00 (Izzy).
4 godine

Onda vrati taj AMD i uzmi Nvidiju i svi problemi ce se rijesiti sami od sebe

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina

imaš li drugi komp ili kolegu da isprobaš grafu kod njega

ili stariju neku grafu da isprobaš kod sebe, neke kombinacije čisto za probu

10 godina
neaktivan

Nisam nista instalirao, sve kao i inace sto ima, komp samo za igre, drugi za ovako gluposti. Spojio sam sad komp na drugi monitor, i tu je slika losa, konkretno upalim pubg, inace kad upalim i budem u lobbyu, graficka pali sva 3 ventilatora, jace rade, grije, i bilo sve ok, sad kad upalim nista, 40 stupnjeva, ne pale se logicno ventilatori, nista. A kad je pokrenem preko furmarks pocne se grijat i ne prelazi 78 stupnjeva i pise da je sve uredu. Ne kuzim evo sta napravit

16 godina

Što te potaknulo da ideš reinstalirati windowse?

Kakve su ti opcije sa donjih slika? Da li je zaključan FPS ili nije? Kako je podešena rezolucija u windowsima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imao sam neke lagove opcenito i nisam dugo reinstalirao i eto otisao osvjezit malo. Rezolucija 2560x1440 na 240Hz. Nece da ucita sliku da posaljem sad

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2023 14:47 (boki707).
2 godine
protjeran
boki707 kaže...

Idi u postavke zaslona i provjeri jesu ti boje i sve kako treba. 

desktop color depth - 32bit
output color depth - 12bpc
output color format - RGB
output dynamic range - Full

10 godina
neaktivan

Jesu, mislim da ce opcija biti da uzmem pajser i porazbijam sve

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2023 15:35 (boki707).
9 godina
neaktivan
forumaš kaže...

Hvala kolega sobzirom da je 52. na leđima 

Ja sam samo u duhu ove birtije, kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin.

Ali mlad si u srcu, a to je najbitnije 

boki707 kaže...

Ma probao i to ali nece, stvarno ne znam sta je niti kako bi objasnio i potrazio rijesenje. Hvala svakako

Meni je slika bila čudna kaj god probao promijenit, i jednom sam nasumićno prebacio s RGB na YCbCr, pa poslije natrag na RGB, i odjednom kao da imam drugi monitor...

99% sam siguran da ništa drugo nisam dirao i odjednom sve kak spada.

E sad, do čega je stvarno bilo nikad nebum saznal...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice