NVIDIA Lovelace 40xx izdvojena tema

poruka: 3.481
|
čitano: 828.748
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: NVIDIA Lovelace 40xx
Minneyar kaže...

Mogao bih si kupit 4090 da zelim i to bez rata, samo recimo od godisnjeg bonusa. Bez obzira na osobne financije kad stavis crno na bijelo sta je ova generacija pruzila u odnosu na proslu, ne bi ju kupio ni da imam 500% vecu placu...

pretjeruješ, upravo 4090 je grafa koja je u svojoj klasi napredovala jako puno u odnosu na stariji gen

što je bila 3090 sa svojih 5% perfomansi više i duplo većom cijenom u odnosu na nižerangiranu 3080 - teški fail

4090 je daleko jača od 4080 i najisplativiji model 4xxx serije gledajući price/performance

druga je stvar što većini nas ona ne treba, a ostale su tim veća banana što su niža klasa, od 4070ti, 4070 pa prema 4060 koja će bit smijurija

13 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Problem 4090 je što u startu odma pušiš cca 700 eura kroz narednih 6 mjeseci.

Primjera radi - sjetite se 2080ti, 3090 i 3090ti, koliko su koštale u startu i koliko vrijede sad. Ovoj su još više napuhali cijenu.

Doduše takve kartice kupuju ljudi koji ne mare baš za to.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
picajzla0707 kaže...
Minneyar kaže...

Mogao bih si kupit 4090 da zelim i to bez rata, samo recimo od godisnjeg bonusa. Bez obzira na osobne financije kad stavis crno na bijelo sta je ova generacija pruzila u odnosu na proslu, ne bi ju kupio ni da imam 500% vecu placu...

pretjeruješ, upravo 4090 je grafa koja je u svojoj klasi napredovala jako puno u odnosu na stariji gen

što je bila 3090 sa svojih 5% perfomansi više i duplo većom cijenom u odnosu na nižerangiranu 3080 - teški fail

4090 je daleko jača od 4080 i najisplativiji model 4xxx serije gledajući price/performance

druga je stvar što većini nas ona ne treba, a ostale su tim veća banana što su niža klasa, od 4070ti, 4070 pa prema 4060 koja će bit smijurija

Krivo sam se izrazio, da, 4090 je jedina dobra kartica u generaciji s zbilja znacajnim skokom za istu cijenu - da sam prisiljen na kupnju neceg iz 4xxx generacije, kupio bih to. Ali su zato sve ostale smece u usporedbi s Ampereom. A ocito nije da nisu mogli ponuditi bolje po boljim cijenama kad vidis koliki je gap izmedu 4090 i ostatka - znaci sve ove price o poskupjelim materijalima i ostalo cime NVIDIA pokusava opravdati ovu generaciju su samo to, price za malu djecu. 

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2023 13:52 (Minneyar).
9 godina
DarthMarkus kaže...

Problem 4090 je što u startu odma pušiš cca 700 eura kroz narednih 6 mjeseci.

Primjera radi - sjetite se 2080ti, 3090 i 3090ti, koliko su koštale u startu i koliko vrijede sad. Ovoj su još više napuhali cijenu.

Doduše takve kartice kupuju ljudi koji ne mare baš za to.

3090ti je bila cisti scam. Nemoj to stavljat u nikakve usporedbe :P

Tko je to kupio po redovnoj cijeni....

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2023 14:21 (Santana).
13 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ali i 3090 nije nešto bježala perfomansama od 3080, kao npr sad 4090 od 4080.

Jebo me svako ako nije 5-10%, a koštala je skoro duplo. Još se sjećam onih bolesnih minerskih cijena.

Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
MEGATAMA kaže...
forumaš kaže...

Rtx 4070 je meni odlična kartica, problem je cijena.

To mozes aplicirat na bilo koju postojecu seriju....cijena definira dali je best buy ili katastrofa.

Pod uvjetom da trpiš kartice sa više od 200 W TDPa. Tak da je meni jedino ova rtx 4070 dobra grafa u cijeloj seriji. Ona cigletina 4090 mi je apsurdna kartica, nije sve u performansama.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2023 14:40 (forumaš).
11 godina
forumaš kaže...

Pod uvjetom da trpiš kartice sa više od 200 W TDPa. Tak da je meni jedino ova rtx 4070 dobra grafa u cijeloj seriji. Ona cigletina 4090 mi je apsurdna kartica, nije sve u performansama.

da se i to srediti, ranije sam i ja tako razmišljao jer sam bio složio nečujnu konfu oko gtx1070

sa 3080 12gb to nije više bilo nečujno, najprije radi premalenog kućišta

sad, sa fractal define 7 i ovo čudovište je ukroćeno, iako dosta undervoltano

nova serija ima još bolje hladnjake, tako da više od 200w nije problem za srediti

15 godina

Buka u gamingu meni ne znači ništa, bitno da je u 2D tiha tj. bešumna na 0 RPM a to je danas svaka.

Meni su nepodnošljivi ti kompovi ljeti iako imam klimu, kad 400W-500W konstantno grije prostoriju, poput uključenog fena za kosu. Tak da ne trebam takav vrag u kući.

11 godina
forumaš kaže...

Buka u gamingu meni ne znači ništa, bitno da je u 2D tiha tj. bešumna na 0 RPM a to je danas svaka.

Meni su nepodnošljivi ti kompovi ljeti iako imam klimu, kad 400W-500W konstantno grije prostoriju, poput uključenog fena za kosu. Tak da ne trebam takav vrag u kući.

ma meni je bitno u idle i u gejmingu

sad u idle radi jedino vent od procesora, na oko 300rpm, ostalih devet ventova je na 0rpm

u gejmanju prednja tri nejdu iznad 800-900rpm, dva zadnja oko 1000 max, na grafi cca 1200-1300rpm

sve skupa se jedva čuje na pol metra od glave

a što se tiče grijanja, imam klimu

bez nje se ionako nemere na viru izdržat sa ili bez piceka

EDIT

taman sam promijenio vent na hladnjaku, umjesto starog shadow wings 140mm stavio sam silent wings3 140mm

danima me izluđivala nekakva čudna vibracija, na momente bi stol tako jako rezonirao da je bilo nepodnošljivo, tek kad bi se naslonio laktovima to bi prestalo

sad je ponovo ok, nema vibracija

jedina razlika što se silent wings vrti na cca 300rpm manje, ali obzirom da je potentniji vent s više lopatica, mislim da će hladiti najmanje podjednako

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2023 17:43 (picajzla0707).
16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Da li se ovo ikad dogodilo na izlasku neke kartice? 

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...

Da li se ovo ikad dogodilo na izlasku neke kartice? 

Kao sto rekoh vise puta,rtx4xxx se ne prodaje.

6 godina
neaktivan
NVIDIA Lovelace 40xx

meni je takoder jedino 4070 zanimljiva od 4000 serije, jer u zadnjih par godina gledam komponente isljucivo po svojim realnim potrebama, ne kupujem vise overkill koji uopce ne iskoristim

4070 je jedini model koji stane u Dan A4, i to ne bas svaka, samo ovi modeli:

Palit RTX 4070 dual
Gainward RRX 4070 Ghost
MSI RTX 4070 Ventus 2X
Nvidia RTX 4070 FE
Inno3D RTX 4070 Twin X2
Zotac RTX 4070 Twin Edge

takoder je jedina iz 4000 serije koja ne koristi novi standard, vec ima 8-pin, pa ne trebam dodatno ulagati u kabele ili adaptere za savijanje, koje je u tome kucistu neizbjezno

posto mi oko bozica istjece gara na ovu koju imam, bit ce odlicna zamjena za sljedece 3 godine.

Apex, Overwatch, Valorant, Dota, Diablo i WoW je jedino sto igram, i rade na 4k sa 3070 besprijekorno, pa sa 4070, bez obzira na kolicinu memorije i sabirnicu bude bilo jos bolje

slazem se sa generalnim osvrtima da je 4000 serija mogla biti bolje poslozena i hardverski i cjenovno, ali kada nemas konkretnu konkurenciju, onda mozes ovako raditi sto te volja

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ovo da vetovi i to nekoliko njih rade na 600-800-1000+ se skoro ne čuju na pol metra nije točno, čuju se itekako, ne znam koje da staviš se čuju, moji su na 600 pa se čuju na metar od uha. Kaj se tiče grafe i snage koju vuče, nije problem kaj ona vuče 200W ili 300W nego kaj grije komponenete oko sebe tak da ono, kad slušam Picajzlu, joj nemoj majke ti, sve se čuje, sve se grije, a vidim da više nisi ni Picajzla jer se vidi neka prašina u kučištu iako ti ventovi ne rade u idlu, kako to??? Imam od početka izlaska RTX 3080 ( vidi pod moj PC ), ali više koristim PC sa RX 6600XT jer taj PC iako je stariji, po ljeti se ne znoji niti malo, dok ovaj traži klimu, traži dobar UV i bolje uvjete ( ko da je neka primadona ). Tak da imam PC za po ljeti i za po zimi... 

I da, to sam zaboravio, vibriranje koje osjetiš ili osjetite može doći od HDD ako ih imate u kučištu i ako vam je kućište na stolu kraj vas. Zbog tog sam se ja riješio svih HDD is mojih PC i vibracije su nestale ..

p.s. nemam ništa protiv Picajzle ali imam protiv picajzli .... 

p.s.2 evo mojih ventova koji se čuju link sa slikicom 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.4.2023 13:29 (Taraba).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Taraba kaže...

Ovo da vetovi i to nekoliko njih rade na 600-800-1000+ se skoro ne čuju na pol metra nije točno, čuju se itekako, ne znam koje da staviš se čuju, moji su na 600 pa se čuju na metar od uha. 

be quiet na 600rpm se čuje tek kad nasloniš uho na kućište i to ako si šišmiš 

14 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Narucena  MSI RTX™ 4070 Ti GAMING X TRIO 12G u MindFactory

imao sam neki kupon ispala me oko 880€

uz put narucio i 2 x 16GB DDR4 3600 memorije od G.SKILL-a

pozz

SAMSUNG S23 ULTRA 512GB
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
Mitohondri kaže...

meni je takoder jedino 4070 zanimljiva od 4000 serije, jer u zadnjih par godina gledam komponente isljucivo po svojim realnim potrebama, ne kupujem vise overkill koji uopce ne iskoristim

Palit RTX 4070 dual
Gainward RRX 4070 Ghost
MSI RTX 4070 Ventus 2X
Nvidia RTX 4070 FE
Inno3D RTX 4070 Twin X2
Zotac RTX 4070 Twin Edge

takoder je jedina iz 4000 serije koja ne koristi novi standard, vec ima 8-pin, pa ne trebam dodatno ulagati u kabele ili adaptere za savijanje, koje je u tome kucistu neizbjezno

posto mi oko bozica istjece gara na ovu koju imam, bit ce odlicna zamjena za sljedece 3 godine.

Apex, Overwatch, Valorant, Dota, Diablo i WoW je jedino sto igram, i rade na 4k sa 3070 besprijekorno, pa sa 4070, bez obzira na kolicinu memorije i sabirnicu bude bilo jos bolje

slazem se sa generalnim osvrtima da je 4000 serija mogla biti bolje poslozena i hardverski i cjenovno, ali kada nemas konkretnu konkurenciju, onda mozes ovako raditi sto te volja

+ Asus Dual RTX 4070

6 godina
neaktivan
evincar kaže...
Mitohondri kaže...

Palit RTX 4070 dual
Gainward RRX 4070 Ghost
MSI RTX 4070 Ventus 2X
Nvidia RTX 4070 FE
Inno3D RTX 4070 Twin X2
Zotac RTX 4070 Twin Edge

+ Asus Dual RTX 4070

Ne stane asusica nazalost, predebela je 2.56 slot 

12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

ne isplati se kupovati trenutnu 4xxx seriju - ili cekati refresh (SUPER serija?) ili nagodinu 5xxx seriju

mislim da ce ova 4xxx serija biti na losem glasu kao i 2xxx i 7xx serija prije njih (los omjer cijene i performansi)

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.4.2023 15:07 (Fanu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ovi ocito nisu dobili prodajne rezultate gospodina Picajzle0707 😡😡😡

Pa Nvidia ubija i onda idu vuc ovakve poteze...tko je tu lud?

Pizajzla molim objasnjenje.....

https://wccftech.com/nvidia-reportedly-limiting-production-of-geforce-rtx-4070-gpus-due-to-poor-sales/

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
MEGATAMA kaže...

https://wccftech.com/nvidia-reportedly-limiting-production-of-geforce-rtx-4070-gpus-due-to-poor-sales/

objasnio sam ti ranije, očito nisi skužio

proizvodnja je daleko veća od prodaje jer se tržište drastično smanjilo

obzirom da ne mogu povećati tržište, a nemaju konkurencije kojoj mogu uzeti udio, što im drugo preostaje?

da nastave suludu proizvodnju unatoč smanjenoj potražnji?

ne kužim neke ljude i njihova razmišljanja

12 godina
picajzla0707 kaže...
MEGATAMA kaže...

objasnio sam ti ranije, očito nisi skužio

proizvodnja je daleko veća od prodaje jer se tržište drastično smanjilo

obzirom da ne mogu povećati tržište, a nemaju konkurencije kojoj mogu uzeti udio, što im drugo preostaje?

da nastave suludu proizvodnju unatoč smanjenoj potražnji?

ne kužim neke ljude i njihova razmišljanja

Cekaj....samo malo,uspori....

Jedan dan tu pises kako prodaju kao nikad prije a sad pises kako ne mogu prodat to sto su proizveli?....

Mozes li mi molim te napisat koliko su proizveli a koliko prodali dosadasnjih modela u 4xxx seriji?

Zahvaljujem ti se unaprijed na podacima 🥂

16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Ovako ti je stanje megatama.Ako nevidija prodaje malo ili ništa, amd prodaje u minus. Kako u minus pitamo se. Tako jer imaju više povrata fail serije rx 7000 ili zamjene za nevidijin fail rtx4000 također fail ali beznačajan naspram amd-ovog milenium faila. Nevidija radi fail jer amd radi fail i nije im potrebno da rade bolje ili više.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.4.2023 18:02 (dery).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
MEGATAMA kaže...

Cekaj....samo malo,uspori....

Jedan dan tu pises kako prodaju kao nikad prije a sad pises kako ne mogu prodat to sto su proizveli?....

Mozes li mi molim te napisat koliko su proizveli a koliko prodali dosadasnjih modela u 4xxx seriji?

Zahvaljujem ti se unaprijed na podacima 🥂

gdje sam pisao da 'prodaju kao nikad'?

zašto izmišljaš?

rekao sam da prodaju više od konkurencije u tržištu kakvo jest, što pokazuju izvješća o prodaji, odnosno isporuci čipova

isto tako njihova financijska izvješća pokazuju povećanje profita u zadnja tri mjeseca prošle i prva tri mjeseca ove godine, i to baš u dijelu koji se tiče grafičkih kartica

jel to previše za shvatiti?

16 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Zanimljivo kako se ponavlja ova situacija odnosa perf. per price . Isto ovo se dogodilo sa gtx1070/380$ na rtx2070/500$, skok u perf je bio oko 35% za 32% veču cijenu.Sad je slično oko 31% skok za 20% veču cijenu.Prije su skokovi bili 60-70% performanse,cijenom neznatno. Serija rtx2000 isto prodaja nula. Mogu oni to sebi priuštit jaki su. Amd bi ih zaebao da su izbacili 7800xt umjesto 7900xtx i 7800 umjesto 7900xt naravno sa manje vrama u cijeni te klase 500-700$. Ne bi to bio amd da su ih zaebali jer oni to ne znaju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
dery kaže...

Zanimljivo kako se ponavlja ova situacija odnosa perf. per price . Isto ovo se dogodilo sa gtx1070/380$ na rtx2070/500$, skok u perf je bio oko 35% za 32% veču cijenu.Sad je slično oko 31% skok za 20% veču cijenu.

stavi to u korelaciju s konkurencijom, par mjeseci nakon 2070/2080 izašle su radeonke 5xxx serije u kojoj je najjača grafa bila mid range 5700xt

i obrnuto, kad god je nevidija imala dobre serije i konkurencija je imala nešto

tako je i sad, 6900xt je bila između 3080 i 3090, nasljednica 7900xt je pala ispod 4080, dakle za klasu niže

naravno da nevidija na takav fejl reagira ovako, to su radili i prije, zato imaš dežavu 

15 godina
NVIDIA Lovelace 40xx

Kako se bude bližio izlazak novih konzola tako će i AMD imati novu vrhunsku arhitekturu, ovo sve između konzolaških generacija je ako ide, ide.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.4.2023 19:46 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže. 

nasljednica 7900xt je pala ispod 4080, dakle za klasu niže

Glupljeg marketinškog trika ne vidjeh u povijesti svih gluposti.Ta je kao nasljednica rx6900xt. To im kupuju samo najzagriženiji fanbojsi i onda shvate u osvitu novog dana šta su kupili.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.4.2023 20:12 (dery).
11 godina
dery kaže...

Glupljeg marketinškog trika ne vidjeh u povijesti svih gluposti.Ta je kao nasljednica rx6900xt. To im kupuju samo najzagriženiji fanbojsi i onda shvate u osvitu novog dana šta su kupili.

pa nisu to loše grafe, jedino je cijena bila loša

protiv nevidije moraju biti puno jači da pokupe titulu najbolje grafe ili jeftiniji, nema im druge

ali opet, ako dobro pozicioniraju mid range mogu se opet vratiti barem na udio iz vremena rx 480/580, vidiš da nevidija jede govna i da će 4060 biti za*urac

9 godina
Fanu kaže...

ne isplati se kupovati trenutnu 4xxx seriju - ili cekati refresh (SUPER serija?) ili nagodinu 5xxx seriju

mislim da ce ova 4xxx serija biti na losem glasu kao i 2xxx i 7xx serija prije njih (los omjer cijene i performansi)

Ako serija 5000 ide na 3nm, onda će biti i još skuplja od 4000.

Smanjenje proizvodnog procesa iziskuje velika ulaganja, sve veća.

11 godina
EricCartman kaže...

Ako serija 5000 ide na 3nm, onda će biti i još skuplja od 4000.

Smanjenje proizvodnog procesa iziskuje velika ulaganja, sve veća.

ne samo to, nego su i stariji proizvodni procesi poskupili prošle godine, a tsmc najavljuje i nova poskupljenja u 2023. godini

apple je najprije najavio da će odbiti plaćati višu cijenu, no na kraju su ipak popustili, očito nemaju izbora

čak je došlo do toga da će apple čipove koji su na skupljih 3nm stavljati samo u nove premium modele, dok će oni jeftiniji dobivati čipove na 4nm

ništa bolje uvjete sigurno nisu dobili nevidija i amd

a još su im poskupili i stariji procesi što je uz smanjenje cijena za starije čipove dvostruki udar na profitabilnost, pa tako sad amd prodaje zen3 za 100usd manju cijenu nego ranije, a proizvodna cijena je narasla i zapravo je profitna margina za te čipove vrlo niska, a još uvijek se prodaju bolje od nove zen4 serije

no, obzirom da im je najjeftiniji zen4 čip još uvijek 6core, moraju i dalje proizvoditi zen3 da bi zadržali dio tržišta koji kupuje jeftinije čipove, pa makar i s minimalnom zaradom ili čak gubitkom

nvidija nije toliko pogođena time jer je odavno prestala proizvoditi 3xxx seriju, ali je ima tone na zalihama jer su se prejebali padom mininga

intel pak ima vlastite fabove, pa se lakše prilagođava bar za procesore, iako će i oni za grafe morat plaćat tsmc-u cijenu koji ovi odrede

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice