NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.619
|
čitano: 803.752
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
suspendiran
Re: NVIDIA Blackwell 50xx
toxic kaže...
Cryogenic kaže...
toxic kaže...
Cryogenic kaže...
toxic kaže...
Cryogenic kaže...
toxic kaže...
Cryogenic kaže...
toxic kaže...

Ajde samo ti objasni kako ce ili kako on gubi tocno na temperaturi grafe. dakle nema teoretske sanse da izgubi niti 1 stupanj kako god okrenes... cak da imas 5cm sirok kabel bi imao problem jer njemu kabel nija zaljepljen za ventilator vec je 2cm nize to se jasno vidi. Ventilatori uzimaju najvecu kolicinu zraka sa strane dakle bocnih strana, ako mu kabel koji je sirok nista prolazi kroz sredinu tog ventilatora znacaj tog kabela je jedanak 0... zrak se dobiva dakle na rubovima ventilatora a najveci usis zraka graficka dobiva od ventilatora koji je s prednje strane i s donje strane, dakle dobiva 100% zraka koji treba i zato je uvjeren da nece dobiti niti 1 stupanj ako povuce kabel gore..

Kad ste sigurni u to da taj kabel tolko znaci uzmite mu 100 eura

Nije ovdje rasprava kolko smeta kabel, ovdje je rasprava da li smeta, kako je i on sam rekao da kabel smeta protoku zraka, opet cu napisati, jel zanemarivo? Je, kako kome, neko nema dobar airflow u kučištu, drugu grafu ,bla bla, nekome da, nekome ne, a jel smeta kabel protoku zraka? Smeta, 5-10% kako si i rekao. Sad kolko koga to smeta, na buci, na temperaturi, ovisno o grafi, manjku ventilatora u kučištu, to je drugi par cipela kolko je ko picajzla kolko nije. 

ne nisam ja rekao 5-10% vec chat gpt od ovog drugog... dakle taj kabel ima utjecaj 0 stupnjeva i ne smeta nikome osim tebi

Ali nitko osim njega nema tako blizu postavljen kabel?

kakve fucking veze ima sto on ima tako blizu postavljen kabel ako nema utjecaj na apsolutno nista ? u cemu je tvoj problem covjece ? vidi se da mu kabel ne dira blejdove niti je zakeljen a ispod je najmanje 2cm, taj venitlator dobiva i dalje 100% zraka kako god okrenes...

Nije rasprava kolko ometa nego jel ometa, strašno u pm, što ti i on sam govori da ometa protok zraka i po treci put tebi, jel zanemarivo? kako kome i ovisno o konfiguraciji, u cemu je tvoj problem?

da, zato ti nudi 100 eura

Rekao je da ometa protok zraka bilo šta ispod grafe, to je dovoljno, kolko ometa najmanje bitno, ja isto ponavljam što je on već rekao. Uglavnom da završimo, nije praksa tako stavljati kabel, jel svejedno, je, skoro je. Servisi/kompanije tako ne slažu računala, nigdje nećeš naći gotove konfiguracije a da je tako postavljen kabel blizu ventilatora, kao kod njega, jel on može radit šta hoće, naravno da može, ali i ja mogu prokomentirati kako to nije praksa, i to je to, gotova priča, case closed.  

ne nije to on rekao te si ti prvi poceo s pricom kak to smeta airflowu i to se vidi jasno, on nije rekao nista da smeta protoku zraka vec ti je u nekoliko navrata rekao da ne smeta. Daj procitaj njegove postove s razumijevanje i daj provjeri ko je potegnuo pricu..

sad znas da tvoja inicijalna izjava kako mu to smeta u airflowu nema smisla pokusavas se izvuci....kako da ne. Evo da ostane trajno

Ček ja ti napravim screenshot njegove rečenice i ti kažeš da on to nije rekao?  Pa smeta airflowu, smeta protoku zraka. To on isto govori, HAALOOO. Smeta protoku zraka ali njemu ne smeta, a ja pričam isto kako smeta protoku zraka, jel njemu smeta kog boli uvo.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:33 (Cryogenic).
17 godina
Cryogenic kaže...

Ček ja ti napravim screenshot njegove rečenice i ti kažeš da on to nije rekao?  Pa smeta airflowu, smeta protoku zraka. To on isto govori, HAALOOO. 

halo jel ti vidis kak je napisana ta recenica? :) ti si zaista na next levelu, hoces reci da on sebi govori u mnozini ? Tko ce reci ? Zasto ? 
Cijelo vrijeme ti covjek govori da ne smeta i btw ako skrolas ti si prvi rekao da smeta

Pokusao si izvuci ovo iz konteksta jer je dalje nastavio ali niti to ti nije uspjelo.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:36 (toxic).
2 godine
protjeran
toxic kaže...
Cryogenic kaže...

Ček ja ti napravim screenshot njegove rečenice i ti kažeš da on to nije rekao?  Pa smeta airflowu, smeta protoku zraka. To on isto govori, HAALOOO. 

halo jel ti vidis kak je napisana ta recenica? :) ti si zaista na next levelu, hoces reci da on sebi govori u mnozini ? Tko ce reci ? Zasto ? 
Cijelo vrijeme ti covjek govori da ne smeta i btw ako skrolas ti si prvi rekao da smeta

Pokusao si izvuci ovo iz konteksta jer je dalje nastavio ali niti to ti nije uspjelo.

ja sam ga znao zatrolati ali ovo sto ovaj radi je brat bratu next level next levela 

14 godina
suspendiran
toxic kaže...
Cryogenic kaže...

"Ovo kaje on natuko su sve generički AI odgovori koji imaju <<teoretsko pokrice>>, ono logično ak pitas jel ce kaj protoku smetat ako je ispod grafe da ce reč da hoče

Druga stvar su ostali faktori i detalji koje on nezna kako su izvedeni u sistemu i praksa prema tome drugačije funkcionira."

Kolega ti priznaje da post ima teoretsko pokriće. U praksi ga ne smeta. Ključna riječ, logično. Ali bilo šta blizu ventilatora ometa protok zraka koga god da pitaš, AI ili bilo koga sa završenom srednjom školom. Fizika. A ti uvjeravaj u suprotno.

Hvala, djenja i prijatno. Case closed.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:49 (Cryogenic).
17 godina
Cryogenic kaže...
toxic kaže...
Cryogenic kaže...

"Ovo kaje on natuko su sve generički AI odgovori koji imaju <<teoretsko pokrice>>, ono logično ak pitas jel ce kaj protoku smetat ako je ispod grafe da ce reč da hoče

Druga stvar su ostali faktori i detalji koje on nezna kako su izvedeni u sistemu i praksa prema tome drugačije funkcionira."

Kolega ti priznaje da post ima teoretsko pokriće. U praksi ga ne smeta. Ali bilo šta blizu ventilatora ometa protok zraka. Fizika. 

Dakle veli da ne smeta. a ti si prvi rekao nesto o cemu pojma nemas i pokusavas se izvuci. I sam ce ti potvrditi da ne znas citat...

BTW teoretsko pokrice ima AI - daj procitaj jos jednom sto je napisao AI AI AI AI ce reci, AI ce odmah pretpostaviti da nesato ne stima, dakle AI - jel sad jasno?
Nemas niti fiziku kao pokrice jer ti sva fizika govori da taj kabel ne smeta.

Test je vrlo jednostavan i on ti ga nudi.. 10min furmarka s kabelom ispod i iznad, temeprature jednake, na tebi je da prihvatis to ili kazes konacno da si pogrijesio a jesi... Kabel ne smeta i gotovo.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 20:57 (toxic).
14 godina
suspendiran
toxic kaže...
Cryogenic kaže...
toxic kaže...
Cryogenic kaže...

Kolega ti priznaje da post ima teoretsko pokriće. U praksi ga ne smeta. Ali bilo šta blizu ventilatora ometa protok zraka. Fizika. 

Dakle veli da ne smeta. a ti si prvi rekao nesto o cemu pojma nemas i pokusavas se izvuci. I sam ce ti potvrditi da ne znas citat...

On se osvrnuo na AI, da bi AI tako logično rekao da će smetat protoku zraka, ključna riječ je logično gdje se i on slaže da je tako, da bi i on tako zaključio. I sam je rekao da AI ima teoretsko pokriće. I sad očeš reć da AI nije u pravu? A ima teoretsko pokriće? A od čega se ja pokušavam izvući, od fizike da ako nešto staviš ispred ventilatora da je protok zraka najefikasniji?. A servisi tako ne postavljaju kabele. Nemožeš nać niti jednu konfu koja je tako postavljena, niti na netu niti uživo u prodaji. Neznam šta želiš dokazati, nemožeš protiv fizike kolega. Onda bi svi natezali pcie kablove preko ventilatora, a jel vidiš to u praksi? Samo kod njega. Ok, temperatura ista, ali ja radije sklonim kabel od ventilatora kao 99.99% ljudi.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:04 (Cryogenic).
17 godina
Cryogenic kaže...
toxic kaže...
Cryogenic kaže...
toxic kaže...
Cryogenic kaže...

On se osvrnuo na AI, da bi AI tako logično rekao da će smetat protoku zraka, ključna riječ je logično gdje se i on slaže da je tako, da bi i on tako zaključio. I sam je rekao da AI ima teoretsko pokriće. I sad očeš reć da AI nije u pravu? A ima teoretsko pokriće? A od čega se ja pokušavam izvući, od fizike da ako nešto staviš ispred ventilatora da je protok zraka najefikasniji?. A servisi tako ne postavljaju kabele. Nemožeš nać niti jednu konfu koja je tako postavljena, niti na netu niti uživo u prodaji. Neznam šta želiš dokazati, nemožeš protiv fizike kolega. Onda bi svi natezali pcie kablove preko ventilatora, a jel vidiš to u praksi? Samo kod njega.

ja nista ne pokusavam dokazati vec si ti taj koji pokusava dokazati da kabel ovako postavljen ima ulogu, ja te pitam kakvu ulogu ima?

Rekao si da ima utjecaj na airflow i temperature, daj dokazi to... To cekamo svi, nema nikakve fizike niti matematike koja ti ide u prilog, nista... ja ti dam jos 100 eura povrh njegovih da vidis da kabel nema nikakav utjecaj ovako postavljen, dakle mozes izgubit 100 a dobit 200, sta jos cekas?

2 godine
protjeran
NVIDIA Blackwell 50xx

Pisem dopis u instar da podijele par otkaza jer ovo je neprihvatljivo 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
toxic kaže...
Cryogenic kaže...
toxic kaže...
Cryogenic kaže...
toxic kaže...
Cryogenic kaže...

On se osvrnuo na AI, da bi AI tako logično rekao da će smetat protoku zraka, ključna riječ je logično gdje se i on slaže da je tako, da bi i on tako zaključio. I sam je rekao da AI ima teoretsko pokriće. I sad očeš reć da AI nije u pravu? A ima teoretsko pokriće? A od čega se ja pokušavam izvući, od fizike da ako nešto staviš ispred ventilatora da je protok zraka najefikasniji?. A servisi tako ne postavljaju kabele. Nemožeš nać niti jednu konfu koja je tako postavljena, niti na netu niti uživo u prodaji. Neznam šta želiš dokazati, nemožeš protiv fizike kolega. Onda bi svi natezali pcie kablove preko ventilatora, a jel vidiš to u praksi? Samo kod njega.

ja nista ne pokusavam dokazati vec si ti taj koji pokusava dokazati da kabel ovako postavljen ima ulogu, ja te pitam kakvu ulogu ima?

Rekao si da ima utjecaj na airflow i temperature, daj dokazi to... To cekamo svi, nema nikakve fizike niti matematike koja ti ide u prilog, nista... ja ti dam jos 100 eura povrh njegovih da vidis da kabel nema nikakav utjecaj ovako postavljen, dakle mozes izgubit 100 a dobit 200, sta jos cekas?

U njegovom slučaju nema razlike, ali to ne znači da razlike ne mogu postojati u drugim konfiguracijama. Sve ovisi o veličini kućišta, broju ventilatora, rasporedu komponenti i koliko je protok zraka osjetljiv na bilo kakvu prepreku. Nekome će jedan kabel biti potpuno nebitan, dok u nekom drugom, gušće složenom sustavu može napraviti malu, ali ipak mjerljivu razliku u temperaturi ili glasnoći ventilatora. Tipa mini ATX kučišta itd. Poanta je samo ta da govorim općenito, svaka prepreka, pa i minimalna, teoretski umanjuje efikasnost protoka zraka. Hoće li se ta razlika u praksi vidjeti ili će biti zanemariva, to ovisi o konkretnoj situaciji. Po osmi put, nitko tako ne nateže kabel preko venta.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:15 (Cryogenic).
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Jedan kabel ne bude problem ovo vec je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cryogenic kaže...

U njegovom slučaju nema razlike, ali to ne znači da razlike ne mogu postojati u drugim konfiguracijama. Sve ovisi o veličini kućišta, broju ventilatora, rasporedu komponenti i koliko je protok zraka osjetljiv na bilo kakvu prepreku. Nekome će jedan kabel biti potpuno nebitan, dok u nekom drugom, gušće složenom sustavu može napraviti malu, ali ipak mjerljivu razliku u temperaturi ili glasnoći ventilatora. Poanta je samo ta da govorim općenito, svaka prepreka, pa i minimalna, teoretski umanjuje efikasnost protoka zraka. Hoće li se ta razlika u praksi vidjeti ili će biti zanemariva, to ovisi o konkretnoj situaciji. 

ajmo ovak, napravi test kod sebe... iskopcaj sve venitlatore koje postoje i stavi kabel kak je on stavio i pokreni  furmark i onda stavi gore i pokreni furmark, sam to mozes provjeriti... ne znam kaj da ti dalje kazem

ventilatori kupe najvise zraka sa strane a njegov ide kroz deadzone a cak da i ne ide on ide ipak 2cm ispod a taj kabel je sirok mozda 1cm i ne blokira nista, budes vidio da nema razlike nigdje....

Druga bi bila stvar da njegov kabel blokira rad ventilatora sto nije slucaj

14 godina
suspendiran
profesor_okultis kaže...

Eto ti dokaz kako se pravilno ugrađuje kabel.

14 godina
suspendiran
toxic kaže...
Cryogenic kaže...

U njegovom slučaju nema razlike, ali to ne znači da razlike ne mogu postojati u drugim konfiguracijama. Sve ovisi o veličini kućišta, broju ventilatora, rasporedu komponenti i koliko je protok zraka osjetljiv na bilo kakvu prepreku. Nekome će jedan kabel biti potpuno nebitan, dok u nekom drugom, gušće složenom sustavu može napraviti malu, ali ipak mjerljivu razliku u temperaturi ili glasnoći ventilatora. Poanta je samo ta da govorim općenito, svaka prepreka, pa i minimalna, teoretski umanjuje efikasnost protoka zraka. Hoće li se ta razlika u praksi vidjeti ili će biti zanemariva, to ovisi o konkretnoj situaciji. 

ajmo ovak, napravi test kod sebe... iskopcaj sve venitlatore koje postoje i stavi kabel kak je on stavio i pokreni  furmark i onda stavi gore i pokreni furmark, sam to mozes provjeriti... ne znam kaj da ti dalje kazem

ventilatori kupe najvise zraka sa strane a njegov ide kroz deadzone a cak da i ne ide on ide ipak 2cm ispod a taj kabel je sirok mozda 1cm i ne blokira nista, budes vidio da nema razlike nigdje....

Druga bi bila stvar da njegov kabel blokira rad ventilatora sto nije slucaj

"Sve ovisi o veličini kućišta, broju ventilatora, rasporedu komponenti i koliko je protok zraka osjetljiv na bilo kakvu prepreku. Nekome će jedan kabel biti potpuno nebitan, dok u nekom drugom, gušće složenom sustavu može napraviti malu, ali ipak mjerljivu razliku u temperaturi ili glasnoći ventilatora. Poanta je samo ta da govorim općenito, svaka prepreka, pa i minimalna, teoretski umanjuje efikasnost protoka zraka. Hoće li se ta razlika u praksi vidjeti ili će biti zanemariva, to ovisi o konkretnoj situaciji. "

Ja ne tvrdim da on ima problema, ali to nije praksa, evo ti profesor okačio sliku kako se pravilno stavlja pcie kabel. Da li je to nategnut kabel preko ventilatora? Naravno da nije, tu ima dobrih 10-12 cm od venta.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:21 (Cryogenic).
2 godine
protjeran
Cryogenic kaže...
profesor_okultis kaže...

Dragi mijenjaj dilera dok ti je vrijeme, jer ovo sto konzumiras ti jako skodi 

14 godina
suspendiran
profesor_okultis kaže...
Cryogenic kaže...
profesor_okultis kaže...

Dragi mijenjaj dilera dok ti je vrijeme, jer ovo sto konzumiras ti jako skodi 

Sam si sebi odgovorio kolega i to slikom.  

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ne znam, imas hrpu buildova kada odes na google pics 5090 pa imaju jako slicne kombinacije..

S druge stane imas SFF kucista gdje guraju 5090 i imaju odlicne temperature sve je stisnuto i sve sljaka bez problema... jel to preporuka?

PC se zove s razlogom personal computer, svi ovdje rade svoje buildove i ako ne smeta onda ne smeta, to sto nesto nije kako smo mi inace naviknuti ne znaci da je lose...

Covjek se uci dok je ziv i opet umre blesav..

Zasto meni nije za NZXT H9 FLow kuciste da zapravo nije "Flow" te da cu s Antecom Flux Pro dobiti znacajnije bolje temperature...

Cisti primjer neki dan posjetim ducan i uredno trpaju high end komponente u ta vizualno dobra kuciste koja su vise manje losa za airflow, to je puno veca greska nego ovaj kabel... koji zapravo uopce nije greska vec preferenca korisnika

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 21:36 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Gledam sve nebi li pročitao nešto normalno no ne, ovaj Cryo je zatrovao sve, opet je bez terapije i u naletu.....pa bože sačuvaj čega sve ima....

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
suspendiran
Wiz3m4n kaže...

Gledam sve nebi li pročitao nešto normalno no ne, ovaj Cryo je zatrovao sve, opet je bez terapije i u naletu.....pa bože sačuvaj čega sve ima....

Fala bogu ima tu još par koji isto misle, i oni su valjda bez terapije . Stvarno bože sačuvaj ima svega, pogotovo 70 km od Zagreba. Što udaljeniji to "kulturniji", tamo su kultura a i odgoj na svom vrhuncu.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 8:59 (Cryogenic).
17 godina

kolega....takve kao ti u radno vrijeme vozimo u ludaru 

14 godina
suspendiran
Wiz3m4n kaže...

kolega....takve kao ti u radno vrijeme vozimo u ludaru 

Sigurno tamo postoje odjeli "Kučišta od 350 eura" i "Kablovi preko ventilatora" . 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 9:04 (Cryogenic).
2 godine
protjeran
Wiz3m4n kaže...

Ja mu rekao da mijenja dilera, al ne, on jos ocito pojacao dozu kod istog 

17 godina

Kolega ne skreči sa teme, no kada bih morao razmisliti bilo je mislim na akciji nešto manje od 200e ili sl. što je još uvijek jeftinije od ovog danas, baš te jebe to moje kućište..... no kako bi Plenki rekao ovo sada nije tema, hoću ti pomoći a ti skrečeš sa nje....nisi dobro kolega, ako hoćeš slobodno me nazovi, dođeš na kavu prodam ti to kućište....malo popričamo i bude ti bolje, garantiram ti 

4 godine
NVIDIA Blackwell 50xx

Bok !

Evo i ja bih se upisal u ovu nadasve edukativnu temu o tome kako, koliko debljina kabela utječe na Airflow.

Povijesna raspra, moram ostati upisan.

合気道 五段 Me, myself and I
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Wiz3m4n kaže...

Kolega ne skreči sa teme, no kada bih morao razmisliti bilo je mislim na akciji nešto manje od 200e ili sl. što je još uvijek jeftinije od ovog danas, baš te jebe to moje kućište..... no kako bi Plenki rekao ovo sada nije tema, hoću ti pomoći a ti skrečeš sa nje....nisi dobro kolega, ako hoćeš slobodno me nazovi, dođeš na kavu prodam ti to kućište....malo popričamo i bude ti bolje, garantiram ti 

Ajde barem je prestao srat o mojoj tipkovnici od 130e 

17 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:56 (Wiz3m4n).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Znanstvenik, inženjer, stručnjak.

Nadam se da te cvike nisi platio preko 5e, samo budale plate cvike preko 5e

Poruka je uređivana zadnji put danas u 16:53 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 tjedana
NVIDIA Blackwell 50xx

Hahahahahaha ček jel moguce da ti je Cryogenic stalko broj mobitela sa Njuške vjerojatno da bi dok je pod suspenzijom ti mogo prijetit jer je buthurtan zbog rasprave 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

je, upravo tako 

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Bemti, odem poslije rucka malo ubit oko i propustim najbolje dijelove 

Bolje šutjeti i biti smatran glupim, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice