NVIDIA Ampere 30xx izdvojena tema

poruka: 11.274
|
čitano: 2.163.445
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: NVIDIA Ampere 30xx
HCgamingCRO kaže...
MEGATAMA kaže...

Stvarno je ovo sve ispalo uzasno ali ne samo od Nvidie,gdje god odem vidjet dali ce imat PS5 u trgovini ili online...ne.

Nikad nije bila ovakva situacija....

Btw ovi top end Ryzeni jucer dosli u DE shopove i postali nedostupni nakon par sekundi.....

Sony je imao preorder i prodao par milijuna eksemplara u prvom valu, ko ti je kriv sto nisi grabio, ali bit ce i na dan release-a par milijuna komada za kupiti.

AMD isto tako prodao vise 5600x cipova u njemackoj nego nvidia do sad graficke. Ako sam ja uspio dobiti jedan svi su mogli. Nije bilo nikakvog stucanja stranica, izbacivanja itd. To sto su ljudi odlucili kupiti mahon nove ryzene govori sve za sebe. MF je jucer prodao 1200+ 5800x i skoro 1000 5600x. Pa eto ti razlike spram tvoje nevidije koja nije ni dosal u pola ducana.

BTW neisplati ti se blatiti po AMD-u sto se tog pitanja tice nisu oni NVidia-citaj pohlepa najveca u povijesti gaminga.

Bome sa 5900 serijom je generalni shitshow :)

vidim svi otvaraju teme po redditu, izgleda da je teški paper launch i da je najtrazeniji procesor daleko od svih bio.

Uglavnom iz shopa di sam ja uzeo (Proshop) konstantno mjenjaju order status... prvo processing sa datumom isporuke, pa su stavili sa processing u ordered ali sa datumom isporuke 16-19.11 i sada su makli i datum isporuke i piše samo waiting for subsequent delivery :)

Neka druga njemačka ekipa što je isto uzela u proshopu po redditu piše da su im promjenili delivery expectation na 30.12 za 5900x 

Ja sam poslo mail dragim njemcima i to još na engleskom pa s obzirom na koliko mailova vjerojatno imaju ko zna oće mi opće odgovorit.

Nije mi hića, imam vremena no ako stvarni projicirani datum dostave bude 30.12 cancelam order pa ću tražiti po drugim shopovima ili 5800x ko ima avail odmah.

Budemo vidili 

#YOLO
6 godina
protjeran
AdR03 kaže...
HCgamingCRO kaže...
MEGATAMA kaže...

Stvarno je ovo sve ispalo uzasno ali ne samo od Nvidie,gdje god odem vidjet dali ce imat PS5 u trgovini ili online...ne.

Btw ovi top end Ryzeni jucer dosli u DE shopove i postali nedostupni nakon par sekundi.....

Sony je imao preorder i prodao par milijuna eksemplara u prvom valu, ko ti je kriv sto nisi grabio, ali bit ce i na dan release-a par milijuna komada za kupiti.

AMD isto tako prodao vise 5600x cipova u njemackoj nego nvidia do sad graficke. Ako sam ja uspio dobiti jedan svi su mogli. Nije bilo nikakvog stucanja stranica, izbacivanja itd. To sto su ljudi odlucili kupiti mahon nove ryzene govori sve za sebe. MF je jucer prodao 1200+ 5800x i skoro 1000 5600x. Pa eto ti razlike spram tvoje nevidije koja nije ni dosal u pola ducana.

BTW neisplati ti se blatiti po AMD-u sto se tog pitanja tice nisu oni NVidia-citaj pohlepa najveca u povijesti gaminga.

vidim svi otvaraju teme po redditu, izgleda da je teški paper launch i da je najtrazeniji procesor daleko od svih bio.

Uglavnom iz shopa di sam ja uzeo (Proshop) konstantno mjenjaju order status... prvo processing sa datumom isporuke, pa su stavili sa processing u ordered ali sa datumom isporuke 16-19.11 i sada su makli i datum isporuke i piše samo waiting for subsequent delivery :)

Neka druga njemačka ekipa što je isto uzela u proshopu po redditu piše da su im promjenili delivery expectation na 30.12 za 5900x 

Ja sam poslo mail dragim njemcima i to još na engleskom pa s obzirom na koliko mailova vjerojatno imaju ko zna oće mi opće odgovorit.

Nije mi hića, imam vremena no ako stvarni projicirani datum dostave bude 30.12 cancelam order pa ću tražiti po drugim shopovima ili 5800x ko ima avail odmah.

Budemo vidili 

Rekao sam i prije da ce 5900 i5950 nestati u roku sekunde. ali za razliku od nvidia fiasko-a nije bilo rusenja stranica i cak mediamrkt, saturn, otto -znaci lanci koji prodaju vecinom perilice, frizidere su imali u stock-u AMD-ove cipove.

5800 i 5600x ima jos u nekim ducanima, ali tokom mj ce doci druga navala. 

Once upon a time bila dva prijatelja, zvali su se intel i nvidia....kraj price.
16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Na znam iskreno :)

Ja čekam 6800XT pa ću onda vidjet što i kako. Nije mi hića, da i slijedeće godine uzimam. Ako ništa early adopteri uvijek istestiraju manjkavosti, pa dođem na sigurno :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
HCgamingCRO kaže...
AdR03 kaže...
HCgamingCRO kaže...
MEGATAMA kaže...

Budemo vidili 

Rekao sam i prije da ce 5900 i5950 nestati u roku sekunde. ali za razliku od nvidia fiasko-a nije bilo rusenja stranica i cak mediamrkt, saturn, otto -znaci lanci koji prodaju vecinom perilice, frizidere su imali u stock-u AMD-ove cipove.

5800 i 5600x ima jos u nekim ducanima, ali tokom mj ce doci druga navala. 

Proshop se rušio 2 puta i bio doslovno 10 minuta na 404.... Tek nakon je prošlo na svu sreću meni je crashalo u checkout tunnelu pa sam uspio napraviti checkout jer čim je stranica "nadošla" nije više bilo uopće listinga...

Generalno bilo je za očekivati, samo se nadam da stvarno nije tolki stockout da će trebati čekati do kraja 12 mjeseca za nove primjerke.

#YOLO
12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Uskoro ce cijene u nebesa i za taj model procesora,jucer sam napisao da sam vidio Ps5 u ponudi kod Real.de za 1200eu a konzola kosta 499eu...malo digli 😁

Dobro da sam ugrabio ovu TUF jer sam cjeli 11 mjesec free a mozda i 12 pa bi mi bilo koma da nemam ni grafu ni ps5 kroz cjele blagdane.

Mozemo mi pisat o cipovima,memorijama itd ali uzrok ovoga je korona.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 11:55 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

Uskoro ce cijene u nebesa i za taj model procesora,jucer sam napisao da sam vidio Ps5 u ponudi kod Real.de za 1200eu a konzola kosta 499eu...malo digli 😁

Dobro da sam ugrabio ovu TUF jer sam cjeli 11 mjesec free a mozda i 12 pa bi mi bilo koma da nemam ni grafu ni ps5 kroz cjele blagdane.

Pa točno to. Imaš top grafu i dugu hladnu zimu ispred sebe... Još ako ne odgode ponovo CyberPunk , što ti više treba?

12 godina
Rhodin kaže...
MEGATAMA kaže...

Pa točno to. Imaš top grafu i dugu hladnu zimu ispred sebe... Još ako ne odgode ponovo CyberPunk , što ti više treba?

Ma htio sam ubacit Demon Souls na Ps5 u game rotaciju a sad tko zna sta ce bit od toga.

Dolazi uskoro AC Vallhala to cu uzet za Pc pa ekspanzija za WOW pa valjda CP.....

U biti dolazi hrpa toga ako ne  bude odgoda....

16 godina
MEGATAMA kaže...

Dolazi uskoro AC Vallhala to cu uzet za Pc pa ekspanzija za WOW pa valjda CP.....

Lagano Uplay+ pretplata 15€ i taman izdrži mjesec dana do CP-a  Tako ću ja napraviti da ne bacam bezveze 60+€ za Valhallu.

It is always darkest just before the dawn.
12 godina
mrsmith kaže...
MEGATAMA kaže...

Lagano Uplay+ pretplata 15€ i taman izdrži mjesec dana do CP-a  Tako ću ja napraviti da ne bacam bezveze 60+€ za Valhallu.

Imam Origins i Odyssey za pc pa bih htio i Vallhalu ali i uplay opcija je dobra pq kasnije uzet key na snizenju.

16 godina
mrsmith kaže...
MEGATAMA kaže...

Erm... odi na temu Valhallae - puno ljudi piše o tome i svojim problemima sa Uplay+ servisom.

Ima i na redditu svega.

Nije neka ušteda ako ne završiš unutar mjesec dana, a problemi o kojima pišu... nisam siguran da li je vrijedno živaca

16 godina
Rhodin kaže...
mrsmith kaže...
MEGATAMA kaže...

Erm... odi na temu Valhallae - puno ljudi piše o tome i svojim problemima sa Uplay+ servisom.

Ima i na redditu svega.

Nije neka ušteda ako ne završiš unutar mjesec dana, a problemi o kojima pišu... nisam siguran da li je vrijedno živaca

Igram je koliko stignem da ubijem vrijeme dok ne dođe CP... nakon toga me ne zanima. Odyssey mi je bio odličan, ali ga isto tako nisam završio 100% nikada... igrao sam ga na Uplay+ također bez problema.

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Malo se mjenja situacija na ebay.de sad vec ima zapakiranih rtx3080 po 800+ eura ali je zanimljivo da su polovne rtx 2080ti po slicnim cijenama....

Kako ce se sve te cijene urusit kad stignu Radeonke i nvidia podeblja ponudu...

Nadam se da ce mi Vallhala radit na 4k ultra uz 60fps lock ili barem blizu ultra postavki.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

Malo se mjenja situacija na ebay.de sad vec ima zapakiranih rtx3080 po 800+ eura ali je zanimljivo da su polovne rtx 2080ti po slicnim cijenama....

Nadam se da ce mi Vallhala radit na 4k ultra uz 60fps lock ili barem blizu ultra postavki.

Moram priznati da nikad ne igram ništa na full full postavkama, radije uštedim negdje nego da se borim s framerate-om 

Kao npr. Ambient Occlusion u HZD... ubije barem 30 fps na ultra, a ne vidiš razliku od mediuma.

12 godina
mrsmith kaže...
MEGATAMA kaže...

Moram priznati da nikad ne igram ništa na full full postavkama, radije uštedim negdje nego da se borim s framerate-om 

Kao npr. Ambient Occlusion u HZD... ubije barem 30 fps na ultra, a ne vidiš razliku od mediuma.

Ma sto se toga tice ja ne pristajem na ispod 60fps pa i ja spustim postavke kada treba,veseli me sto sad ima igara koje mogu vrtit na 4k/120fps i sto to ovaj moj tv moze.

15 godina
3dfx kaže...
BeLLicus kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Na žalost dobio sam insider info da će rollout novih Radeonki (pa i novih Ryzen 5000 procova) biti sličan seriji 3000 dakle dostupnost na kapaljku...  nadam se da mi izvor griješi ili da je krivo informiran 

Krivi info ti je totalni bio pogotovo za nove Ryzene što je i logično. Proizvodnja procesora je daleko manje zahtjevnija od proizvodnje grafičke kartice. Još kad si Nvidia pa nabavljaš memoriju samo od Samsunga pa dobiješ ovo što imam danas, da im kartice dolaze na kapaljku, upravo zbog toga. Procesora nikad nije falilo niti bih ih trebalo faliti, proizvodi ih direktno AMD, imaju svoje chipove i deri. Već se može kupiti ryzen 5xxx koj god hoćeš. Što se tiče Radeonki novih i tu nebi smjelo biti problema premda AMD ne radi samo sa samsungom nego im i Apple štanca memoriju i mislim da je AMD spreman i za launch grafičkih kartica. Jedini problem je što većina ljudu žele nereferente i za to će se morat strpiti tamo negdje do Božića dok se one proizvedu. AMD je poznat po tome da mu nerefentne uvije kasne jer neda chipove ranije partnerima... 

Info mu je u biti dosta tocan, procesora nema vise za naruciti od distributera do daljenjeg, sto je u ducanima, to je to za sada, jako male kolicine svih modela, i u EU i u hrvatskoj

samsung ne proizvodi memoriju za nvidiju, vec im proizvodi graficki cip, memoriju im radi micron,

apple takoder ne proizvodi nista, a bome niti AMD, amd-u tscm proizvodi sve cipove.

amd graficke dolaze 18.11. a AIB kartice 25.11. takoder male kolicine

U hr je došlo 50 procesora 5xxx serije prvi dan. Toliko nVidia nije poslala u mjesec ipo dana odkad prodaju novu rtx seriju. 

16 godina
NVIDIA Ampere 30xx

Sve se čini kako će amd naštancat puuuno više nego ovi i sve će se raskupusat prvi dan.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
superJozo kaže...
3dfx kaže...
BeLLicus kaže...
Dado_ZG78 kaže...

Na žalost dobio sam insider info da će rollout novih Radeonki (pa i novih Ryzen 5000 procova) biti sličan seriji 3000 dakle dostupnost na kapaljku...  nadam se da mi izvor griješi ili da je krivo informiran 

Krivi info ti je totalni bio pogotovo za nove Ryzene što je i logično. Proizvodnja procesora je daleko manje zahtjevnija od proizvodnje grafičke kartice. Još kad si Nvidia pa nabavljaš memoriju samo od Samsunga pa dobiješ ovo što imam danas, da im kartice dolaze na kapaljku, upravo zbog toga. Procesora nikad nije falilo niti bih ih trebalo faliti, proizvodi ih direktno AMD, imaju svoje chipove i deri. Već se može kupiti ryzen 5xxx koj god hoćeš. Što se tiče Radeonki novih i tu nebi smjelo biti problema premda AMD ne radi samo sa samsungom nego im i Apple štanca memoriju i mislim da je AMD spreman i za launch grafičkih kartica. Jedini problem je što većina ljudu žele nereferente i za to će se morat strpiti tamo negdje do Božića dok se one proizvedu. AMD je poznat po tome da mu nerefentne uvije kasne jer neda chipove ranije partnerima... 

Info mu je u biti dosta tocan, procesora nema vise za naruciti od distributera do daljenjeg, sto je u ducanima, to je to za sada, jako male kolicine svih modela, i u EU i u hrvatskoj

samsung ne proizvodi memoriju za nvidiju, vec im proizvodi graficki cip, memoriju im radi micron,

apple takoder ne proizvodi nista, a bome niti AMD, amd-u tscm proizvodi sve cipove.

amd graficke dolaze 18.11. a AIB kartice 25.11. takoder male kolicine

U hr je došlo 50 procesora 5xxx serije prvi dan. Toliko nVidia nije poslala u mjesec ipo dana odkad prodaju novu rtx seriju. 

meni nije jasno uopce kako netko moze usporedivati prodaju procesora s grafickim karticama... em sto je transport procesora hrpu puta laski em sto uopce nije isto...

cekaj launch grafickih kartica od strane AMD-a pa onda usporeduj... 

Bnet: mNik987#2148
12 godina
neaktivan
NVIDIA Ampere 30xx

Ispada da niko ovdje nema na cemu igrat ako pod hitno ne ubode 5900 i 3080😂😂😂

10 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
robyvk24 kaže...

Ludilo, da 

Lijep pozdrav ;)
9 godina
robyvk24 kaže...

5900 i 6900xt*

#YOLO
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Ma nema kod mene promjene platforme dok dušu ne iscjedim  iz i5 8600k taman do ddr5 memorije ako Bog da neka tera nove kartice na 80 do 90 posto nitko sretniji od mene. Iz principa ne pristajem na rast od 10 posto 

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Bero_ng95 kaže...

Ma nema kod mene promjene platforme dok dušu ne iscjedim  iz i5 8600k taman do ddr5 memorije ako Bog da neka tera nove kartice na 80 do 90 posto nitko sretniji od mene. Iz principa ne pristajem na rast od 10 posto 

pa ako ne igras na 1080p tjerat ce kartice na 99% jos par godina. zavisno od kartice, mozda je jeftinije apgrejdad na 1440p monitor nego 30 ili 6xxx karticu.

edit: sad vidim da si na integriranoj... onda plati ebiga 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 14:33 (jovial).
11 godina
protjeran
NVIDIA Ampere 30xx

Trenutno sam na pauzi nemam volje ništa igrat samo filmovi i serije jer ako igram onda igram i previše pa nestignem gledati ništa. Ovako svaki vikend negdje u skitnju lijepom našom. Msm da će dell 27 inch 1440p 165hz hdr doći kroz idući tjedan kao i vodeno. Što se kartice tiče strpljiv sam ako amd ne iznenadi pikiram na 3080 nedam vise od 7k za karticu pa budemo vidjeli kako će mi grah pasti.;)

Bero
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Bero_ng95 kaže...

Trenutno sam na pauzi nemam volje ništa igrat samo filmovi i serije jer ako igram onda igram i previše pa nestignem gledati ništa. Ovako svaki vikend negdje u skitnju lijepom našom. Msm da će dell 27 inch 1440p 165hz hdr doći kroz idući tjedan kao i vodeno. Što se kartice tiče strpljiv sam ako amd ne iznenadi pikiram na 3080 nedam vise od 7k za karticu pa budemo vidjeli kako će mi grah pasti.;)

zvuci razumno. ostaje dilema bi li ti bilo mozda bolje uzeti 3070 ili 6800 to bi, za koji mjesec sigurno trebalo ici ispod 7k, ali to su vec slatke brige. 

14 godina
neaktivan
AdR03 kaže...
robyvk24 kaže...

5900 i 6900xt*

A ja trupac još u većem problemu. Ne samo da želim RTX 3080 ili AMD ekvivalent, želim specifičan brand because reasons. Idem sad po GT 710, da mogu testirati novi proc :D

17 godina
NVIDIA Ampere 30xx

e jbga ljudi moro sam... jace je od mene...

Moj PC  
22 0 hvala 1
16 godina
toxic kaže...

Top :D Čestitke!

12 godina
NVIDIA Ampere 30xx

nego, malo mi je dosadno....

jel ima kakvih vijesti o gpu-direct storage tehnologiji od nevidije, koja bi trebala direktno povezivati gpu i nvme ssdove i time donijeti neke benefite poput primjerice bržeg pristupa igri, eliminaciji cpu overheada i slično

čisto da znam jel bi se isplatilo uzeti neki nvme ssd za instalaciju igara ako će to donijeti neki bonus u perfomansama novih igara za moju prastaru konfu

nekako se nećkam oko upgrejda bilo kakve vrste jer sve vuče jedno drugo na mijenjanje svega, novi monitor (povećanje na 2k, vjerojatno i 144hz) vuče novu grafu, nova grafa vuče novi procesor, pa onda tu ide matična i ram

dakle skoro sve treba mijenjati, a nekako bi radije pričekao sljedeće što dolazi od intela i amd-a, jer jedni i drugi su došli do kraja ili su blizu kraja aktualne platforme, a bogme i nove grafe mi izgledaju kao polovično rješenje nečega što bi moglo biti puno bolje u sljedećoj generaciji

ovako bi nekako opravdao nagon da se počastim s upgrejdom s kakvim 1 ili 2tb nvme diskom, ako ću imat i neke dodatne koristi osim uklanjanja hdd-ova iz kompa

vanjski ssd od 480gb sam uzeo nekidan, kao i da nisam... neki vrag mi i dalje ne da mira, vuče me da se počastim s još nečim od hardvera 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
toxic kaže...

isprike na duplom postu, no moram pitati

kako ti se ponašaju komponente u tom metropolis kućištu, takvo sam uzeo za dječji komp prije par mjeseci računajući da ionako u njega neću stavljati neke ekstremnije komponente, pa mi nije toliko bio bitan airflow

a sad vidim da si ti stavio dosta zahtjevne stvarčice, pa me baš zanima kako se ponaša

inače, iznenadio me ms s tim kućištem, vrlo pozitivno obzirom da su prije imali baš smeće od kućišta, tanke limove, usrane mogućnosti i slično, a metropolis je onako baš solidan

17 godina
picajzla0707 kaže...
toxic kaže...

isprike na duplom postu, no moram pitati

kako ti se ponašaju komponente u tom metropolis kućištu, takvo sam uzeo za dječji komp prije par mjeseci računajući da ionako u njega neću stavljati neke ekstremnije komponente, pa mi nije toliko bio bitan airflow

a sad vidim da si ti stavio dosta zahtjevne stvarčice, pa me baš zanima kako se ponaša

inače, iznenadio me ms s tim kućištem, vrlo pozitivno obzirom da su prije imali baš smeće od kućišta, tanke limove, usrane mogućnosti i slično, a metropolis je onako baš solidan

koju verziju imas?

ja s desne strane ima dosta velik otvor...

uglavnom top jbte...nisam ocekivao da cu ikad imat ista od MS-a jedina zamjerka sta nema odstojnika za napajanje

grafa u apexu 143 frejmova non stop 1440p ne ide iznad 62-3 stupna... 

proc oko 50.. dakle super mi je

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2020 23:04 (toxic).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice