Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 976.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
191x7 kaže...
toxic kaže...

pa eto u bf4 s 64 igraca fx 8320 ubija svaku nadu r9 290...

npr gpu usage toliko skace da boli glava... ne pomaze nista u nekim trenucima mi postane mucno jer fpsa padne na 40 iz 100 npr..

pogledam krivulju gpu usagea u msi afterburneru onako doslovno posarano..

ali eto.. mislim to je jedna jedina igra gdje se doslovno osjeti sto znaci kada je cpu bn

Probaj opet nakon što odradiš core unparking.

Ne pomaze.

14 godina
Patrick_cro kaže...
radeon 380/ gtx 960 sa dobrim oc, ali opet ce bn na dosta igra. Po meni bolje gtx 950 radeon 370. Cim visa rezolucija, manji bn jer nema tolikog opterecenja na cpu.

Znači Rx480 nema nikakvog smisla bez cpu upgradea...

Burek s mesom
17 godina
Nema nikakvog smisla, cak i sa fx 8320 ju ne mozes do kraja iskoristiti jer ima slav ipc. Sa 480x i fx 8320 ces imati ok framerate ali sa intel i5 ce to ici puno bolje.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
Patrick_cro kaže...
Nema nikakvog smisla, cak i sa fx 8320 ju ne mozes do kraja iskoristiti jer ima slav ipc. Sa 480x i fx 8320 ces imati ok framerate ali sa intel i5 ce to ici puno bolje.

Da, ali upgrade na šestu generaciju i5 vuce oko 2.500kn troska... jer se mijenja i mbo i ram i proc :/

Kako stoje starije generacije i5 s novim gpuovima?

Burek s mesom
14 godina

Nažalost, ne toliko puno bolje s i5 i AMD grafom. Đaba im što su grafe hardverski jake kad ih u CPU zahtjevnim igrama deru driveri dobrano. Nisam mogo HD7850 OC držat na 99% u BF4, framerate često padao ispod 50. DX12 i Mantle su druga priča, naravno, ali u DX11 bi u Battlefieldima imao bolji framerate čak sa slabijom Nvidiom jer se ona barem koristi u većem postotku.

17 godina
Probaj u par igra pa ces vidjeti razliku. Slazem se da 2500kn nema smisla davati za upgrade, ali mozes sloziti i neki stariji i5 i dobru plocu za cca 1200-1300kn. npr neki 2500k i p67 ili z77 i imat ces bolje perfomanse u igrama. Ako ti je to previse onda fx8320 i neki dobar cooler i oc koliko ide i trebao bi dati zadovoljavajuc fps.
17 godina
odjavljen
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Imam doajm ak ne igraš BF4 da sve radi ko Bog...srećom ja to ni ne igram 

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran

daj xxx dosadan si vise, otkantaj iz teme i kupi si konzolu! neznam koji k se uopce bakces s bn ako ti je to smjesno, nezanimljivoi i nebitno!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

daj xxx dosadan si vise, otkantaj iz teme i kupi si konzolu! neznam koji k se uopce bakces s bn ako ti je to smjesno, nezanimljivoi i nebitno!lp

Prvo nemoj biti bezobrazan i bahat. Drugo tko kaže da mi je nezanimljivo i nebitno. I zadnje ako sam ti dosadan upali ignore opciju. I pokušaj odrast i ne koristiti toliko TD .lp!

17 godina
Ma dobro nije samo u bf serijalu razlika, imas sa fx 8320 ok framerate ali sa intelom je bolji framerate koliko sam vidio po netu, sta po stranim, sta po nasim forumima. naravno da nema smisla potrositi 2.5k kuna za nadogradnju. Evo ja jos na radeon 5850 jer sam prestao igrat, tu i tamo odigram nesto i dovoljna mi je i ta grafa. Am3 platforma jednostavno nije dovoljna za iskoristiti high end grafe i tu je problem, jedan sandy koji je 7 god stariji je bolji od fx. Treba pricekati zen pa da se vidi jer ce konacno amd ponuditi nesto u high segmentu i konacno napraviti dobar ipc.
17 godina
Patrick_cro kaže...
Ma dobro nije samo u bf serijalu razlika, imas sa fx 8320 ok framerate ali sa intelom je bolji framerate koliko sam vidio po netu, sta po stranim, sta po nasim forumima. naravno da nema smisla potrositi 2.5k kuna za nadogradnju. Evo ja jos na radeon 5850 jer sam prestao igrat, tu i tamo odigram nesto i dovoljna mi je i ta grafa. Am3 platforma jednostavno nije dovoljna za iskoristiti high end grafe i tu je problem, jedan sandy koji je 7 god stariji je bolji od fx. Treba pricekati zen pa da se vidi jer ce konacno amd ponuditi nesto u high segmentu i konacno napraviti dobar ipc.

tak nekak.. da iako je fx dovoljan s i5/i7 ces ipak dobivat vise frejmova a i puno manje vecih dropova sto je je..

10 godina
odjavljen
toxic kaže...
Patrick_cro kaže...

tak nekak.. da iako je fx dovoljan s i5/i7 ces ipak dobivat vise frejmova a i puno manje vecih dropova sto je je..

13 godina

AMD FX-8320 @4,4GHz

GTX 770 4GB

Battlefield 1

Nisam igrao baš previše Battlefront i Hardline, i ako će BF1 biti sličan tim igrama, za one koji znaju:

CPU će biti OK, i još ću morati overclockati grafu? (Tako je u BF4)

Ili će ipak biti vrijeme za jači overclock/novu CPU?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

DX12 će te čupat za CPU (barem se tako nadam), a za GPU - ko će ga znat. BF3 i 4 nisu zapravo bili baš toliko zahtjevni bez AA, tako da mislim da će 770 i dalje to lijepo tjerat - otprilike kao što bi i Battlefront, a za to ima benchmarka ko kineza.

11 godina
neaktivan

Radit ce sve ok, Frostbite je odlicno optimiziran i radi odlicno i na slabijim sistemima, također gledao sam usporedbe između low i ultra i osim draw distancea i detalja na zgradama u daljini nema neke razlike. Također kažu ako ti dobro rade BF4 i Battlefront nemaš se šta brinut jer gotovo isto rade.

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
odjavljen

Evo jedan svježi test kao orjentir za kupnju.

klik

Moj PC  
3 0 hvala 3
14 godina
XXX kaže...

klik

Bolji bi bio test I3 i malo vise shitty procesora nego ovih top end intelovaca danasnjice za koje se zna da bas i nisu neki bottleneck pretpostavljam

Burek s mesom
13 godina
protjeran

XXX brije samo na skupe stvari!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

XXX brije samo na skupe stvari!lp

Vidim da misliš na mene u slobodno vrijeme punom parom  Još malo pa buš i moj poster držao na zidu, lp!

13 godina
protjeran

a pa covjek je primjetio nedostatak...ja se samo slazem!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
XXX kaže...

klik

Dakle CPU je nebitan za gaming, to je već utvrđeno više puta.

17 godina
odjavljen

I ja isto  lp! 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
XXX kaže...

Prema tom testu ne treba ništa jače od A10-7890k za gejmanje.. nuff said. 

17 godina
odjavljen

Zaključajte temu 

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran

kaj opet?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hoce li rx480 bit prevelik zalogaj za fx8300?
10 godina
odjavljen

Ne.

0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
PiXeLsss kaže...
Hoce li rx480 bit prevelik zalogaj za fx8300?

pa ono, ljep zalogaj...nesto ce mu sigurno i ispadati iz usta jer bu rx480 poprilican komad!

17 godina

Iz vlastitog iskustva znam da FX 8300 mora biti clockan na najmanje 4GHz kako bi bio prihvatljiv za R9 380X i da je usko grlo za R9 390 čak i clockan na 4.4GHz.

Pošto je RX480 bliže R9 390 nego 380X, zaključujem da bi uskog grla bilo. Ako ganjaš rezolucije veće od 1080p, onda je ta kombinacija OK.

Twitter: @191x7
Moj PC  
6 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Pričaš gluposti, ako XXX kaže da nema bottlenecka s FX8 i R9 380X onda je to tako, nema ga..

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 11:09 (Penryn).
Moj PC  
3 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice