Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 976.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

i7 2600K je tu na stock taktu, zvizni ga na isti kao FX pa gledaj kako jede malu djecu :)

root

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU
toxic kaže...

ima li ti tu neke nelogicnosti?

stranicu prije i3 sisa debelo fx a na ovim grafa i3 pri dnu.

nemojte vise tako baratat s grafovima raznih portala

ovdje ispada da fx 95xx nije veliki bn za 980ti sli radi bolje od i7 2600k a fx 95xx je fx 8320 na 4.5.4,7ghz isti k.

nadalje brinete se o bn-u i jel grafa bar 80% svog vremena na 99% tj 100%..

Prije par stranica smo govorili o najnovijem i3-6100, koji je ipak nešto veća zvjerka od ovih starijih i3ca. A clockani FX-8 stvarno može biti blizu starom i7-2600 ako igra koristi 8 jezgri i ne smeta joj dijeljeni FPU/L2 cache. Sve ovisi od igre do igre.

I ne brinemo se jel grafa 100% iskorištena nego samo jel fps pada ispod 60 zbog procesora, ništa više. 99% ljudi nije uopće briga (niti ih treba bit) ima li ikakvog bottlenecka sve dok imaju fluidnih 60 frejmova.

13 godina
protjeran

moze lock!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
3 0 hvala 2
17 godina
odjavljen

Da bar 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Meni nitko nije odgovorio zašto mi se Unigine na 1080P u kombinaciji sa i5 3230M 3.2GHZ i HD 8750 1.05/1.1GHZ vrti na konstanti od 6 frejmova po sekundi i što me koči toliko?:(

root

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa ne treba lokot, kad bude tko imao nekakvih BN problema pitat će ovdje i kako budu izlazile nove igre ovdje će se spominjat ako koji cpu bude bottleneck. Al da smo zasad izgladili stvar, izgleda da jesmo.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

mrsmith se jos pravi grbav i kvari nase zakljucke! dok ne vidim barem 5 i5-ica i 10 gpu-ova s tonom ss od njega ne priznajem ni jednu njegovu rijec u ovoj mojoj sry nasoj temi!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina

Ispričavam se na invaziji u temu. Da me kolega Penryn nije pozvao ovdje na raspravu, ne bih nikada ni provirio ovdje - tema je apsolutno bedasta i nepotrebna. Valjda je zabavna samo posebnim pojedincima s posebnim potrebama (hardverskim da se razumijemo).

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pozvan si ovdje samo zato da ne offtopičarimo u onoj temi. Al ok, drago mi je da se slažeš s nama. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Još da netko od nas stvarno igre igra ...

0 0 hvala 0
17 godina
Glavas_ZG kaže...

Još da netko od nas stvarno igre igra ...

Vjerovo ili ne igram ja i prolazim ih. Upravo polako Doom.

17 godina
zoharbizo kaže...

i7 2600K je tu na stock taktu, zvizni ga na isti kao FX pa gledaj kako jede malu djecu :)

Jasno no nije bas tak..

Mnogo ljudi govore mrtav socket.

No am3 dana danas zivi i mozes bez problema reklamirati dobit novu plocu, kupit novu plocu kod intela za i7 2600, cak niti i7 3770k ploca vise nema a uskoro nece biti niti za i7 4790k

FX koliko god trul bio je tu i za fer lovu.

Kada pogledas stvarno da na njuskalu mozes dobiti fx 8320 i plocu za 1300 kn. raspameti svaku razliku u perfomansama.

Naravno da je bezz staviti na njega neki sli/cf setup no gurati ce sasvim solidno i 1080 nece to biti kao na novijim i7icama ali nece biti niti teski fail

17 godina
neaktivan
toxic kaže...

Naravno da je bezz staviti na njega neki sli/cf setup no gurati ce sasvim solidno i 1080 nece to biti kao na novijim i7icama ali nece biti niti teski fail

A šta bi to bilo sasvim solidno?

12 godina
toxic kaže...

Kada pogledas stvarno da na njuskalu mozes dobiti fx 8320 i plocu za 1300 kn. raspameti svaku razliku u perfomansama.

pa imaš i na bug oglasniku i7 4790k za 1.500 kuna, pa da ga staviš na neku mizeriju od ploče bez klokanja radi na 4,4 bez problema i za parsto kuna razlike se isplati daleko više od tog prastarog fx-a

14 godina

FX je odlična opcija ako ga se nađe za 700HRK, što i jest realna cijena polovnih FX8300/8320E modela, solidni oceri u kombinaciji sa dobrom pločom, 4.2-4.4GHZ, imao sam i njega i 2500/2600K.

2600K jede malu djecu na 4.5GHZ+, HT on a da ne pričam o i5 2500K koji idu na 5GHZ 1.35V i niže, golden modeli.

Nema tu velike priče, FX će biti dobar kao i i5 stock ili lagano ocan ako igri ne smeta to što se memorija dijeli između dvije jezgre i koristi sve threadove, ali uvijek dobro ocan i7 ima hebenu prednost, pa i i5, pogotovo jer imaju odličan IPC i dan danas.

root

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Picajzla rijetke su takve ponude, iznimka a ne pravilo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 10:42 (XXX).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
XXX kaže...

istina, ali je tu po toj cijeni (a i dobro mi je došlo za argument )

17 godina
picajzla0707 kaže...
XXX kaže...

istina, ali je tu po toj cijeni (a i dobro mi je došlo za argument )

sve 5.. no to je jedan jedini i da se rauzmijemo i7 neces metnuti na plocu od 500 kn bar ne ja..

Ne velim ja da je fx 83xx super... ali za pare koje daješ je i to je činjenica.

17 godina
odjavljen

Normalno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

0 0 hvala 0
12 godina

Eto vam test iz priznatih izvora pa se tješite što ste kupili i7 pored i5 ako je isključivo za gaming.

Gamer

0 2 hvala 0
14 godina

Eto vam Skylake i5 i kako gura GTX1080 u BF4

A evo kako Skylake i7 gura GTX1080 - framerate dupli.

Ima i7 svoje koristi... Recimo, igram aktivno BF4 i na mjestima udaljenim par koraka fps zna roknut sa 100-110 na 70. GPU usage me sramota i pokazat.

Općenito na 64p mapama u BF3, BF4 i BFH framerate na i5 varira od 60 fps najniže (s CPU na 4GHz) do 120. S i7 bi to bilo od 90-150, ako ne i više - uz GPU usage preko 90% cijelo vrijeme, ako ne i konstantno zakucanim na 99%.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

pa eto u bf4 s 64 igraca fx 8320 ubija svaku nadu r9 290...

npr gpu usage toliko skace da boli glava... ne pomaze nista u nekim trenucima mi postane mucno jer fpsa padne na 40 iz 100 npr..

pogledam krivulju gpu usagea u msi afterburneru onako doslovno posarano..

ali eto.. mislim to je jedna jedina igra gdje se doslovno osjeti sto znaci kada je cpu bn

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
toxic kaže...

ali eto.. mislim to je jedna jedina igra gdje se doslovno osjeti sto znaci kada je cpu bn

Misliš ili si probao? 

17 godina
Penryn kaže...
toxic kaže...

Misliš ili si probao? 

pa znam to od prije izmedu ostalog imas i temu koju sam radio prije vise od godinu dana gdje se vidi gdje je ili nije fx 8320 bn.

17 godina
neaktivan
toxic kaže...

pa znam to od prije izmedu ostalog imas i temu koju sam radio prije vise od godinu dana gdje se vidi gdje je ili nije fx 8320 bn.

Ono prije je bilo s nekom nvidijom ako se ne varam? S tom R9 290 bi ti bilo puno gore zbog velikog cpu overheada u DX11 kod AMD kartica. Jel ti BF4 bio jednako loš i prije s FXom i nvidijom?

17 godina
Penryn kaže...
toxic kaže...

Ono prije je bilo s nekom nvidijom ako se ne varam? S tom R9 290 bi ti bilo puno gore zbog velikog cpu overheada u DX11 kod AMD kartica. Jel ti BF4 bio jednako loš i prije s FXom i nvidijom?

Bio je loš da ali ovoliko baš i nisam siguran..

17 godina
toxic kaže...

pa eto u bf4 s 64 igraca fx 8320 ubija svaku nadu r9 290...

npr gpu usage toliko skace da boli glava... ne pomaze nista u nekim trenucima mi postane mucno jer fpsa padne na 40 iz 100 npr..

pogledam krivulju gpu usagea u msi afterburneru onako doslovno posarano..

Probaj opet nakon što odradiš core unparking.

Twitter: @191x7
14 godina

koji gpu je najbolje sto moze ici uz phenoma 955 + OC ako treba?

Od polovnih amdova/nvidia također.

Burek s mesom
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2016 14:21 (KKristijan).

0 0 hvala 0
17 godina
radeon 380/ gtx 960 sa dobrim oc, ali opet ce bn na dosta igra. Po meni bolje gtx 950 radeon 370. Cim visa rezolucija, manji bn jer nema tolikog opterecenja na cpu.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice