Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU izdvojena tema

poruka: 5.886
|
čitano: 984.669
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Zato jer češ imati bottleneck {#}

13 godina
protjeran
Kako prepoznati da CPU bottlenecka GPU

Hvala kolega i =1337...

Inače ja nemogu pogriješit, niti biti previše u pravu, ja mogu samo reći točno kako je - jer onako kako ja kažem je točno.

Moj PC  
4 11 hvala 0
15 godina

dal je i3 3220 bottleneck za hd 5870? u nekim igrama ide do 99% a recimo NFS MW 2012 mi je GPU na 60% a zna mi dropat i na 40 FPS-a. U Heaven - u mi je na 98% gpu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidiš iz tog primjera sa NFS-om da ti je bottleneck u nekim situacijama/igrama.. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
juice21 kaže...

dal je i3 3220 bottleneck za hd 5870? u nekim igrama ide do 99% a recimo NFS MW 2012 mi je GPU na 60% a zna mi dropat i na 40 FPS-a. U Heaven - u mi je na 98% gpu

Sam sebi dao odgovor.

Toni
13 godina

Ne kojoj rezi igraš ?? 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
15 godina
Rucipe kaže...

Ne kojoj rezi igraš ?? 

trenutno na 1024x768 dok ne kupim novi monitor koji ce biti full HD ... pa nije mi jasno kako bottleneck kad je taj i3 u rangu s phenomom II 965 :@

14 godina
juice21 kaže...
Rucipe kaže...

Ne kojoj rezi igraš ?? 

trenutno na 1024x768 dok ne kupim novi monitor koji ce biti full HD ... pa nije mi jasno kako bottleneck kad je taj i3 u rangu s phenomom II 965 :@

Mislim da je više do toga da je novi Most Wanted loše optimiziran, koliko god da je epik. BTW ako na toj rezoluciji uspiješ zakucat 5870 do kraja - čestitke. Ja vjerojatno u nekim igrama ne bi mogo GTX 460 zakucat na 99% pri toj rezoluciji.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
14 godina
juice21 kaže...
Rucipe kaže...

Ne kojoj rezi igraš ?? 

Bespredmetno je razgovarati uopće da li je i3 botlneck ili ne u današnjim igrama, a sad je druga stvar koliko to tebi smeta ili ne. Prvom prilikom je preporuka da pređeš na i5 i dobar si za gaming.

13 godina

Ja sam malo pratio i skonto sam da i3 i 750k su veći BN grafama na manjim rezolucijama nego na 1920*1080 . Jel to  normalno ? 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da to je uobičajena pojava zato što na većim rezama je grafa opterećenija pa manje dolazi do izražaja slabiji CPU, dok je na nižim rezama obratno. 

17 godina

Normalno je da je veči bootleneck na manjim rezama. 

Šta se tiče tog i3 3220 on je dosta dobar za gaming jer ima 2 logičke jezgre i 4 threada i nebi trebao biti bootleneck na večim rezolucijama

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 18:14 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

965 da je bottleneck za 5870? Pa moj 955 nije bottleneck za 7870, ne znam o čemu vi pričate.

Toni
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
pogledaj na koju rez se misli. ali kao sta sam vec rekao ako imas vise od 60fps glupn je pricati o bottlenecku pa makar grafa radila i na 50%
14 godina
rapture686 kaže...

965 da je bottleneck za 5870? Pa moj 955 nije bottleneck za 7870, ne znam o čemu vi pričate.

Imaš dobar gameplay to ziher, ali da nema igara gdje je nebotlnecka to je glupost. Nije botlneck toliki da će igra trzati ali sigurno ga ima. A što kaže kolega, ako ide glatko kog briga za botlneck.

15 godina
itomic009 kaže...
rapture686 kaže...

Imaš dobar gameplay to ziher, ali da nema igara gdje je nebotlnecka to je glupost. Nije botlneck toliki da će igra trzati ali sigurno ga ima. A što kaže kolega, ako ide glatko kog briga za botlneck.

40 FPS - a u NFS bas i nije glatka igra ... trzanje se itekako osjeti ... a proc mi je na 50 % gledano na onom windows gadgetu ... mozda igra ne podrzava HT, to je taman dvije jezgre na 100 %

13 godina

evo malo info... 955 x4 na 4.2GHz tjera 660 Ti uredno na 98/99% u crysis 3 (50-85fps), max payne 3 (55-75fps), a bioshock infinite (vsync 60), dirt 3 (vsync 60) ne prelazi usage 90%... ako mogu igrat vsyncom onda to preferiram jer me ubija screen tearing koji kod zadnje dve igre jako izrazen, i crysis 2 sam igral sa vsync 60 gdje je usage na 7850 bio 80-99... rezolucija kod svih 1920*1080 sve do jaja, samo crysis 3 igram na high-very high (660Ti ne moze progutat krizu)

EDIT: BF3 nisam probal na GTXici jer sam SP prosao, a MP me ne zanima... sa 7850 uredno vsync 60, 1440*900 sve do jaja osim motion blur

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 21:56 (d666sermek).
Moj PC  
5 0 hvala 1
14 godina

Ma Phenom II X4 955 je mrcina, i rekao bih jedan od najboljih ako ne i najbolji gaming CPU kad se rokne na 4.0Ghz ( a to ide svaki od 2010. na ovamo sa coolerom od 200 kn ). Za 750 kn se dobije odličan gaming CPU, i to vuče već 4 godine bez problema {#}. Sitni botlneckovi za prosječnog gamera su nebitni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 22:56 (itomic009).
14 godina
juice21 kaže...
itomic009 kaže...
rapture686 kaže...

40 FPS - a u NFS bas i nije glatka igra ... trzanje se itekako osjeti ... a proc mi je na 50 % gledano na onom windows gadgetu ... mozda igra ne podrzava HT, to je taman dvije jezgre na 100 %

Nije problem u Hyperthreadingu, igrao sam MW i na 1280x1024, 1360x768 i 1920x1080 - 40fps-a je standard, igra je strašno loše optimizirana naspram recimo Burnout Paradise. Ima te dropove "urođene", ne možeš ih nikako popraviti, ali ako se navikneš igrat na 40fps, igra je stvarno odlična i jedan od boljih racera u zadnje vrijeme. Oftopičarim, ali eto, nemoj MW uzet kao mjerilo bottlenecka, uzmi neku pravo zahtjevnu CPU igru - BF3 MP, BC2 MP, Planetside 2 itd.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
13 godina
neaktivan

daj ljudi admine daj skini ove ljude koji imaju 16 godina i komentarisu i3 je dvojezgreni procesor i nemoze izgurati jednu HD5870 na 99 usage to je realnost jer je HD5870 DX11 kartica i iskrostava svu snagi cetverojegrenog procesora dvojezgreni procesor je slab moze gurati ali nemoze na 99 usage

lisnjic
Moj PC  
4 7 hvala 0
17 godina

može

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina

preporučljiva mid-high end grafa za AMD Phenom II X4 960T BE na 3.8 GHz?

Sad imam GTX 460OC 1GB ali bojim se dolazi uskoro novi Metro da li će biti dovoljno za 1920x1080 ili bude trzavica.

U stvari znam, slijedi isključivanje šadiranja, izglađivanaj i dr. điđa

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
taj phenom zudi za jednom 7870oc tf3:)
Rasturam na Intel i7 3820 - 3.8ghz @ 1.116V + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 1150/1575
15 godina
lisnjic kaže...

daj ljudi admine daj skini ove ljude koji imaju 16 godina i komentarisu i3 je dvojezgreni procesor i nemoze izgurati jednu HD5870 na 99 usage to je realnost jer je HD5870 DX11 kartica i iskrostava svu snagi cetverojegrenog procesora dvojezgreni procesor je slab moze gurati ali nemoze na 99 usage

balavac jedan, ne pričaj gluposti. i3 je u rangu s phenomom II X4 965 bez obzira na dvije jezgre manje. btw, ti znas koliko tko ima godina? jel? ne vrijeđaj

14 godina

Negdje je u rangu, negdje nije. Ovisi koliko se igra oslanja na CPU.

13 godina

Kad se već daju primjeri hoće li i7 3770K bottleneckati gtx 690 ?

Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
darijoman kaže...

Hoce. Definitivno.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
chaselol kaže...
darijoman kaže...

Hoce. Definitivno.

Nebi trebao tu biti nikakav bottleneck pogotovo ako se igra na fullhd i iznad fullhd rezolucije 2560*1440. Sve ispod toga nece mu iskoristiti karticu do maximuma ali govoriti o bottlenecku ako ti igra ima više od 60fps i na manjim rezolucijama je bezveze.

Naravno ta grafa se kupuje za igranje na velikim rezolucijama u suprotnom je bolje kupiti neku jeftiniju grafu i uštedjeti novac 

13 godina
chaselol kaže...
darijoman kaže...

Hoce. Definitivno.

Jesi siguran da hoce? Po cemu zakljucujes?

13 godina

To je kao 2 x GTX 680,fino naklokan i7 3770K ne bih trebao bit bottelneck jednoj gtx 690!!Ako se i igra na manjoj rezoliciji onda nije procesor kriv što grafa  ne radi na 99%!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.4.2013 12:41 (volegradele).
Moj PC  
1 2 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice