HD 7870 modeli

poruka: 331
|
čitano: 53.871
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

Evo sad sam procitao i nesvidja mi se - necu nista odg - da se vratim na temu - zapela mi je za oko ta 7870 tahiti le i nasao sam ovo na njuskalu - sta velite jel se isplati "rizika" (nema garanciju)

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-hd-7870-2gb-gddr5-xt-with-boost-oglas-8047369

H2SO4 + H2O
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 20:38 (PR0MATRAC).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Re: HD 7870 modeli
PR0MATRAC kaže...

Evo sad sam procitao i nesvidja mi se - necu nista odg - da se vratim na temu - zapela mi je za oko ta 7870 tahiti le i nasao sam ovo na njuskalu - sta velite jel se isplati "rizika" (nema garanciju)

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-hd-7870-2gb-gddr5-xt-with-boost-oglas-8047369

"Oglas vrijedi do 16.05.2013. Nakon toga kartica vise nece biti na prodaju."

Ali bila je to dobra ponuda, pogotovo za primopredaju (1500 kn).

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...

Ma znam, kontam da tip izvodi sa time, bedara je sto je iz Pule - 1500kn za stvar bez garancije ? - hmmm ali grafa je avion, neznam

PR0MATRAC
15 godina
PR0MATRAC kaže...
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...

Ma znam, kontam da tip izvodi sa time, bedara je sto je iz Pule - 1500kn za stvar bez garancije ? - hmmm ali grafa je avion, neznam

Ja osobno bi rađe išao na 5 fps-a manje i garanciju, ali da je ponuda dobra - jest.

Ali svakako bi trebalo prvo isprobati karticu, ako je sve OK, Sapphirke baš i nisu kvarljive...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Zbog cega je na 7870 TwinFrozr defaultni napon na 1.26V? Je li to zbog loseg kvaliteta cipa, pa mu treba vise napona? Zna li iko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
rapture686 kaže...
Kamikaza1600vti kaže...
rapture686 kaže...

Srce me boli što nisam kupio Hawk nego ovu XFX {#}

ja mislim da nije tolika razlika između te dvije kartice u konačnici (osim ak negledaš svaki FPS)

Puno bolje je hlađenje, očito je veća kvaliteta (military class components) izgleda bolesno (savršeno bi mi pasala u komp) i vjerojatno drži par FPS-a više od ove a i mogo bi ju više OC-at za razliku od svoje, koja na stock dolazi do 81 stupanj.

pa je nemaš DD verziju?

13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Bio sam reko već, imam Black Edition verziju, koja je vjerovatno samo DD sa 50MHz overclockom.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
HD 7870 modeli

Taj oglas sapphire 7870 XT with boost, tip je napisao da pod cijenu uzima i bit coinse. Što znači da je vrlo vjerovatno pržio karticu na rudarenje bit coinsa. A grafa bez gare, i to po dosta niskoj cijeni. Meni sumnjivo. No thx. Inače i ja gledam kako da upikiram baš sapphire tahiti, jer ova vtx mi ima šrot hlađenje naspram sapphire. Ulaskom u EU i izlaskom nove generacije kartica ima da ova bude dostupna nova za kikiriki :P (nadam se)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Almin94 kaže...

Zbog cega je na 7870 TwinFrozr defaultni napon na 1.26V? Je li to zbog loseg kvaliteta cipa, pa mu treba vise napona? Zna li iko?

Kojeg tf modela - ima ih 3 - 

rapture686 kaže...

Bio sam reko već, imam Black Edition verziju, koja je vjerovatno samo DD sa 50MHz overclockom.

Ovo je DD odlicno hlađenje

harrothar kaže...

Taj oglas sapphire 7870 XT with boost, tip je napisao da pod cijenu uzima i bit coinse. Što znači da je vrlo vjerovatno pržio karticu na rudarenje bit coinsa. A grafa bez gare, i to po dosta niskoj cijeni. Meni sumnjivo. No thx. Inače i ja gledam kako da upikiram baš sapphire tahiti, jer ova vtx mi ima šrot hlađenje naspram sapphire. Ulaskom u EU i izlaskom nove generacije kartica ima da ova bude dostupna nova za kikiriki :P (nadam se)

Tko ce to docekati...

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Ja samo čekam iduće AMD-ove kartice i procesore, i onda ću nadograditi oboje, jedan forumaš je negdje pisao, mislim da je itomic, da ADM preskače HD8000 seriju i da će to ostati samo Mobile serija koja je rebrand HD7000 i da idu direkt na HD9000. Spomenuo je i da će skok u performansama biti kao sa HD4000 na HD5000 što je odlično.

Promatrac, moram priznati da je DD hlađenje ipak sranje. Viđao sam temperature i preko 100 stupnjeva uz fan na 100%.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2013 1:37 (rapture686).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

Ja samo čekam iduće AMD-ove kartice i procesore, i onda ću nadograditi oboje, jedan forumaš je negdje pisao, mislim da je itomic, da ADM preskače HD8000 seriju i da će to ostati samo Mobile serija koja je rebrand HD7000 i da idu direkt na HD9000. Spomenuo je i da će skok u performansama biti kao sa HD4000 na HD5000 što je odlično.

Promatrac, moram priznati da je DD hlađenje ipak sranje. Viđao sam temperature i preko 100 stupnjeva uz fan na 100%.

ma da, ? do sada sam procitao po forumima od vlasnika tih dd kartica da su odlicne  - hladne , same reguliraju podizanje napona pri klokanju itd , mozda je kod tebe nesto sa termalnom pastom ili hladnjak nije dobro sjeo jer za to hlađenje 100 c na 100 % je malo cudno -

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

A tko zna, čekam samo ako mi se jednom ugasi komp zbog pregrijavanja trčim na garanciju i ne odlazim bez zamjene, a onda brzo na prodaju.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
harrothar kaže...

sumnjam pošto ih nije puno proizvedeno, a i dugo je na tržištu

14 godina
rapture686 kaže...

A tko zna, čekam samo ako mi se jednom ugasi komp zbog pregrijavanja trčim na garanciju i ne odlazim bez zamjene, a onda brzo na prodaju.

Te temperature su ti bile odmah kad si ju kupio ili s vremenom su se počele povećavati?  Da sam na tvojem mjestu išao bih ju odmah reklamirati. Moja naklokana 7850 na 1150/1350 ne ide iznad 67°C.

15 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
Almin94 kaže...

Kojeg tf modela - ima ih 3 - 

Ova http://www.msi.com/product/vga/R7870-Twin-Frozr-2GD5-OC.html

14 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Svaka karta ima razlicit default napon koji se jos u TSMC određuje u binning procesu, svaka moja hd 7950(imao sam ih par) je imala drugaciji napon.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
vrinho kaže...
rapture686 kaže...

Te temperature su ti bile odmah kad si ju kupio ili s vremenom su se počele povećavati?  Da sam na tvojem mjestu išao bih ju odmah reklamirati. Moja naklokana 7850 na 1150/1350 ne ide iznad 67°C.

Slazem se, moja takodjer neide iznad 70' C a klokana je na 1170 1470 1.225V -

PR0MATRAC
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

U početku odmah, prženje u Furmarku, no sada maks 81 stupanj, ne znam što je dovelo do promjene, čak je ljeto a full load temp pale (idle narasle), sumnjam no ipak, jel moguće zbog novih drivera? Primjetio sam pad nakon instalacije zadnjih WHQL.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
rapture686 kaže...

U početku odmah, prženje u Furmarku, no sada maks 81 stupanj, ne znam što je dovelo do promjene, čak je ljeto a full load temp pale (idle narasle), sumnjam no ipak, jel moguće zbog novih drivera? Primjetio sam pad nakon instalacije zadnjih WHQL.

Moguće je da je i do drivera. Ovih 81 je sad malo iznad prosjeka jer koliko čitam na netu reviewe ne ide iznad 77. 

Da li si možda updateirao BIOS na njoj, pročitaj si OVO, temperature su im se smanjile s updateom.

13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Čitao sam puno o tom BIOS-u no nisam ga uspio naći.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
savjet u vezi hladnjaka za vtx 7870

imam priliku naručiti ovaj hladnjak za svoju vtx-icu. zanimam me vaše mišljenje. najviše me brine kompatibilnost pošto je dio "preko bare". hvala

grga
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: savjet u vezi hladnjaka za vtx 7870
grgaRi kaže...

imam priliku naručiti ovaj hladnjak za svoju vtx-icu. zanimam me vaše mišljenje. najviše me brine kompatibilnost pošto je dio "preko bare". hvala

Na sto mislis s tim "preko bare" ?

Imas i kod nas Accelero Xtreme hladnjake !

Music As A Weapon !!
12 godina
Re: savjet u vezi hladnjaka za vtx 7870

znam da ih ima i kod nas. stvar je u tome da bi ovog dobio "za džabe" :). a i ovaj je III...

preko bare. iz kanade...

grga
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 19:58 (grgaRi).
15 godina
HD 7870 modeli

Xtreme III je kompatibilan s HD7870 tak da po tom pitanju nemas brige !

Imao sam Xtreme 7970 koji je po specifikacijama isti ko Xtreme III , pa si izmjeri dali ce ti stati u kuciste jer je grafa s tim hladnjakom dugacka malo preko 300mm !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.5.2013 20:03 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

bude stao u chiftec libru. sva sreća :). thanks ...

grga
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Par pitanja vezano uz moju XFX R7870.

Točan model je: FX-787A-CDBC

Našao sam novi BIOS za nju, koji navodno riješava problem pregrijavanja. Sada trebam flashati BIOS. Gubim li flashanjem garanciju?I zna li netko malo detaljnije o flashanju?

Možda uzmem Accelero Xtreme Plus, kad saznam jel odgovara na moju grafu. Jel imao tko isti ili sličan cooler, kakva je bila razlika? Isplati li se gubiti garanciju zbog toga?

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
rapture686 kaže...

Par pitanja vezano uz moju XFX R7870.

Točan model je: FX-787A-CDBC

Našao sam novi BIOS za nju, koji navodno riješava problem pregrijavanja. Sada trebam flashati BIOS. Gubim li flashanjem garanciju?I zna li netko malo detaljnije o flashanju?

Možda uzmem Accelero Xtreme Plus, kad saznam jel odgovara na moju grafu. Jel imao tko isti ili sličan cooler, kakva je bila razlika? Isplati li se gubiti garanciju zbog toga?

gle aj malo logike, dakle grafa crkne ono pregori totalno (mada mislim da se to još nikom nije desilo na ovim novim čipovima) i kako oni mogu doć do podataka BIOSa? ako pak baca artefakte znači još se može upalit flashas BIOS na staro i šalješ na garanciju ako ti je baš tolka briga oko toga

nadalje Accelero Xtreme Plus odgovara na 7850, 7870, 7950, 7970 piše u specifikaciji na njihovim stranicama i ako cooler nema iza naljepnice na on 4 šarafa koja ga drže opet ista priča ak se bilo šta desi vratiš ga nazad i šalješ na garanciju

neznam zaš se svi tolko boje te garancije pa to se vrlo lako sve rješava, a mislim da čak neprovjeravaju toliko detalje, dakle ak je mrtvo u garanciji dobiš novu i gotovo, a nije onak da te 7xxx serije samo tako crkavaju čak i kad ih se mrcvari klokanjem (mislim ispravite me ak griješim al nisma naišao na neki slučaj tu na forumu)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 1:15 (Kamikaza1600vti).
15 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Pozdrav!

Naime, kupio sam danas MSI HD7870 TwinFrozr III OC ( prije nje sam imao HD6950 i prodao je) i baca mi artifacte u Mozilli Firefox, kao crne kockice koje se pomjeraju po ekranu. Nisam instalirao nove winse, ali sam ocistio drivere "iz korijena" (Express Unisstall, Driver sweeper i ovaj nacin) i opet izbacuje. Zna li neko sta bi mogao biti problem? Driveri su official 13.4 WHQL. Igrao sam Metro Last Light cca 15min i nije bilo problema, Crysisa 3 mozda 10min, takodjer nije bilo problema, odvrtio jednom Unigine Heaven i Valley, nije bilo problema. Maksimalna temperatura je 61°C prilikom igranja, u idleu je 27°C.

Hvala!

EDIT: Igrao sam Battlefield-a 3 preko sat vremena i nema problema nikakvih. Sada koristim Chrome i sve ok. Citam na netu da je problem s Hardware acceleration u Firefoxu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 2:30 (Almin94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Pozz, je li mi default napon 1.118V ako gledamo sliku ispod? Ako da, do koliko je sigurno dizati za everyday upotrebu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

sve do 1.20V nije opasno ali gledaj koliko moze najvise na taj default naponu ako mozes vidi u gpu-z koji asic ima ta karta bas me zanima

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice