HD 7870 modeli

poruka: 331
|
čitano: 53.909
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Ma pusti ti mjerenja, bitno je tu puno faktora.

Uzmi Hawk i nebrini oko 5 stupnjeva.

Kartica je i jaca sama po sebi pa je normalnije da se malo vise grije.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: HD 7870 modeli
Praedator kaže...

Ma pusti ti mjerenja, bitno je tu puno faktora.

Uzmi Hawk i nebrini oko 5 stupnjeva.

Kartica je i jaca sama po sebi pa je normalnije da se malo vise grije.

Prodajem ovu svoju trenutno, pa kada prodam, kupiti cu MSI HD7870 TwinFrozr, ne mogu Hawk. Mislim da i ona nije losa kupnja.

15 godina
Almin94 kaže...

Pozdrav, moze li mi neko reci koja je razlika izmedju ove dvije karte osim toga sto Hawk ima 50MHz veci cere clock, R7870 Twin Frozr 2GD5/OC i R7870 Hawk ? Ima li razlike u kvaliteti izrade, hladjenju i sl. ?

A gdje točno planiraš uzeti Hawkicu? Kartica je dosta rijetka...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
HD 7870 modeli

Kaj se tice samih hladnjaka , meni izgleda da su to vise-manje isti hladnjaci ! Oba imaju 5 toplovodnih cijevi , 2 x 80mm venta ... ! Twin Frozr IV ( HAWK ) , Twin Frozr III !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 1 hvala 1
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Kaj se tice samih hladnjaka , meni izgleda da su to vise-manje isti hladnjaci ! Oba imaju 5 toplovodnih cijevi , 2 x 80mm venta ... ! Twin Frozr IV ( HAWK ) , Twin Frozr III !

Izgledaju mi identicno samo serijski broj nije isti. Sto se tice samo hladnjaka cini mi se da si u pravu.

Ocito su izmjenili samo izgled nosaca ventilatora, a mozda je i krivulja vrtnje drugacija, neznam...

Sve u svemu mislim da ni sa twin frozr III neces pogrijesiti, 3 god. garanciji i przi {#}

Što hladnije to bolje...
13 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
Almin94 kaže...
DamageHigh kaže...

TwinFrozr verzija ima nešto lošiji hladnjak (TwinFrozr III), dok Hawk ima TwinFrozr IV, koji ima tehnologiju automatskog ispuhivanja prašine. Hawk verzija ima backplate, Vcheck-pointove za mjerenje napona, dual BIOS, GPU reactor koji navodno pomaže kod sub-zero OC-a, a na zraku dobro izgleda ako ništa drugo...to je uglavnom to.

Hvala. A bome vruca je Hawk od obicne Twin Frozr, tako da ne bih rekao da Twin Frozr ima nesto losiji hladnjak. http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/HD_7870_HAWK/32.html

To je zbog većeg napona i takta. Hladnjak sam po sebi je bolji. Pogledaj koliko je hladniji u idle-u kada imaju identične taktove. A i uvijek si možeš podesiti krivulju kako tebi paše...

Napon neutjece na visinu tmp - samo taktovi (jakost struje kuju zahtjevaju-vuku koja nailazi na otpor medija kroz koji se kreće)  inace i ja bih rekao da se radi o identicnom hladjenju.

H2SO4 + H2O
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 10:59 (PR0MATRAC).
15 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
DamageHigh kaže...

To je zbog većeg napona i takta. Hladnjak sam po sebi je bolji. Pogledaj koliko je hladniji u idle-u kada imaju identične taktove. A i uvijek si možeš podesiti krivulju kako tebi paše...

Napon neutjece na visinu tmp - samo taktovi, inace i ja bih rekao da se radi o identicnom hladjenju.

tmp - je li mislis na temperaturu?

Ovu mislim kupiti http://www.pik.ba/artikal/6801801/msi-hd-7870-twin-frozr-iii-2-gb/ , ali moram svoju prvo prodati. Ljudi masovno nude zamjene..

13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

Da temperatura, to je super hladjenje ja ga imam na svojoj grafi - necujno i ucinkovito, razmisli mozda da si uzmes neki od 7870 XT modela - jaki su gotovo kao hd 7950 a po cijeni su kao 7870

H2SO4 + H2O
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 15:16 (PR0MATRAC).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Srce me boli što nisam kupio Hawk nego ovu XFX {#}

Toni
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...

Nikad nije kasno {#}

Što hladnije to bolje...
13 godina
protjeran
rapture686 kaže...

Jel DD?

H2SO4 + H2O
13 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Black Edition, ona sa 1050MHz. Bio sam ju stavio na prodaju za 1700 (plaćena 1800) pa reko aj ako se netko javi dok imam novaca, nadoplatim si za Hawk, i nije se nitko javljao i ja potrošim pare na nešto drugo za komp i sutradan se javi lik da uzme za 1700 i na kraju nisam prodao.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
rapture686 kaže...

ja mislim da nije tolika razlika između te dvije kartice u konačnici (osim ak negledaš svaki FPS)

15 godina
PR0MATRAC kaže...

Napon neutjece na visinu tmp - samo taktovi (jakost struje kuju zahtjevaju-vuku)  inace i ja bih rekao da se radi o identicnom hladjenju.

Ne znam odakle si to izvukao, ali radi se o potpunoj gluposti.

Hlađenje je bolje utoliko što se skuplja manje prašine i backplate pomaže disipaciju topline. Shroud je također nešto drugačije (otvorenije) dizajniran. U ostalom su identični.

13 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...

Napon neutjece na visinu tmp - samo taktovi (jakost struje kuju zahtjevaju-vuku)  inace i ja bih rekao da se radi o identicnom hladjenju.

Ne znam odakle si to izvukao, ali radi se o potpunoj gluposti.

Hlađenje je bolje utoliko što se skuplja manje prašine i backplate pomaže disipaciju topline. Shroud je također nešto drugačije (otvorenije) dizajniran. U ostalom su identični.

Nekoliko forumasa je gore  reklo da misli da se radi o iatom hladjenju sa cime sam se i ja slozio, ali rekao sam da mislim da je tako a ne da sam siguran, ali nisam ciljao na to nego na ovu tvoju pogresnu izjavu da napon podize temperaturu grafe sto je krivo.

H2SO4 + H2O
15 godina
PR0MATRAC kaže...

ali nisam ciljao na to nego na ovu tvoju pogresnu izjavu da napon podize temperaturu grafe sto je krivo.

I ja sam ciljao na to - krivo. Utječe itekako.

13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

Utjece posredno, preko frekvencija na kojima radi grafa, izravno napon nema nikakav utjecaj.

I plz postedi me pocetka rasprave, vidim da si gore napisao izravno meni vec da pisem gluposti, dakle jasno mi je u kakvom tonu pises i neda mi se sa tobom se natjecati tko ce ispati pametniji, misli sto hoces{#}

H2SO4 + H2O
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 17:45 (PR0MATRAC).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
PR0MATRAC kaže...

Utjece posredno, preko frekvencija na kojima radi grafa, izravno napon nema nikakav utjecaj.

Da, ima. Veći nego frekvencija.

13 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...

Ok.

H2SO4 + H2O
15 godina
PR0MATRAC kaže...
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...

Ok.

Čisto informacije radi P=k * C * U2 * f.

k je konstanta.

Dakle "potrošnja" raste s kvadratom napona i linearno s frekvencijom. Otprilike tako se ponaša i temperatura.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 20:39 (DamageHigh).
13 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...

Ok.

Čisto informacije radi P=k * C * V2 * f.

k je konstanta.

Dakle "potrošnja" raste s kvadratom napona i linearno s frekvencijom. Otprilike tako se ponaša i temperatura.

Aha, daj mi onda reci po tom svom principu pametovanja kolika je temperatura dalekovoda koji ima napon od 40 000 Volti, oko 400 milijardi stupnjeva 'C ! ...kroz grafu pod naponom od 1.2Volta ide preko 100W i grije se i preko 100'C - nemoj pametovati da napon utjece na tempraturu kad neutjece

Mozes dotaknuti zicu koja je pod naponom od 10 000 V ako u njoj nema struje nece ti biti nista, napon je vrsta "potencija" i tu stavljas formule koje su neprimjenjive, temperatura medija u ovom kontekstu ovisi o jakosti struje koja prolazi kroz medij. Dosta rasprave.

H2SO4 + H2O
15 godina
neaktivan
HD 7870 modeli

Zbog cega je na 7870 TwinFrozr defaultni napon na 1.26V? Je li to zbog loseg kvaliteta cipa, pa mu treba vise napona?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
PR0MATRAC kaže...

Aha, daj mi onda reci po tom svom principu pametovanja

Jedini koji tu pametuje bez argumenata si ti. Uz to i dezinformiraš ljude krivim informacijama.

PR0MATRAC kaže...

kolika je temperatura dalekovoda koji ima napon od 40 000 Volti, oko 400 milijardi stupnjeva 'C !

Pričamo li o dalekovodima ili čipovima? Iz tvoje usporedbe je jasno da nemaš pojma o čemu pričaš. Prouči razliku između tranzistora i vodiča.

PR0MATRAC kaže...

...kroz grafu pod naponom od 1.2Volta ide preko 100W i grije se i preko 100'C - nemoj pametovati da napon utjece na tempraturu kad neutjece

Da, utječe i to znatno više nego takt.

PR0MATRAC kaže...

napon je vrsta "potencija"

Misliš potencijala? Ne znam što je vrsta potencijala, ali pretpostavljam da si mislio na razliku potencijala.

PR0MATRAC kaže...

tu stavljas formule koje su neprimjenjive

Izvoli pa se educiraj. Neprimjenjiva formula..lol. Zašto? Zato što tebi tako paše u ovoj raspravi?

PR0MATRAC kaže...

temperatura medija u ovom kontekstu ovisi o jakosti struje koja prolazi kroz medij.

Apsolutno se slažem.

12 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...

Ok.

Čisto informacije radi P=k * C * V2 * f.

k je konstanta.

Aha, daj mi onda reci po tom svom principu pametovanja kolika je temperatura dalekovoda koji ima napon od 40 000 Volti, oko 400 milijardi stupnjeva 'C ! ...kroz grafu pod naponom od 1.2Volta ide preko 100W i grije se i preko 100'C - nemoj pametovati da napon utjece na tempraturu kad neutjece

Mozes dotaknuti zicu koja je pod naponom od 10 000 V ako u njoj nema struje nece ti biti nista, napon je vrsta "potencija" i tu stavljas formule koje su neprimjenjive, temperatura medija u ovom kontekstu ovisi o jakosti struje koja prolazi kroz medij. Dosta rasprave.

Nemoj, nevrijedi, i ja mrzim kad ljudi mjesaju kruske i jabuke da se seljacki izrazim.

A na kraju oboje povezu u jednu stvar da bi "kao" ispali u pravu. 

Temperatura ovisi o puno faktora, a raspravljati se oko 2C stupnja uopce u ovom slucaju nemaju smisla.

Da ja kupujem ja bih uzeo Hawk. Novija je i ljepsa mi je, a sad o tebi ovisi, sve je to Made in China kako god se one zvale.

Što hladnije to bolje...
13 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
PR0MATRAC kaže...

Aha, daj mi onda reci po tom svom principu pametovanja

Jedini koji tu pametuje bez argumenata si ti. Uz to i dezinformiraš ljude krivim informacijama.

PR0MATRAC kaže...

kolika je temperatura dalekovoda koji ima napon od 40 000 Volti, oko 400 milijardi stupnjeva 'C !

Pričamo li o dalekovodima ili čipovima? Iz tvoje usporedbe je jasno da nemaš pojma o čemu pričaš. Prouči razliku između tranzistora i vodiča.

PR0MATRAC kaže...

...kroz grafu pod naponom od 1.2Volta ide preko 100W i grije se i preko 100'C - nemoj pametovati da napon utjece na tempraturu kad neutjece

Da, utječe i to znatno više nego takt.

PR0MATRAC kaže...

napon je vrsta "potencija"

Misliš potencijala? Ne znam što je vrsta potencijala, ali pretpostavljam da si mislio na razliku potencijala.

PR0MATRAC kaže...

tu stavljas formule koje su neprimjenjive

Izvoli pa se educiraj. Neprimjenjiva formula..lol. Zašto? Zato što tebi tako paše u ovoj raspravi?

PR0MATRAC kaže...

temperatura medija u ovom kontekstu ovisi o jakosti struje koja prolazi kroz medij.

Apsolutno se slažem.

A panja, -  nije ni bitna razlika izmedju naravi vodica i tranzistora ili bilo kojeg drugog tjela kroz koje moze ici struja, bitan je princip, po tvome ispada da se vodic negrije od napona a drugo tijelo grije.

Covjece postavi grafu na najveci moguci napon i stavi frekvenije na minimum tj nemoj ju opteretit i Nece se grijati iako joj je napon velik !

Sta da ti jos kazem, tmp ovisi o loadu - visini frekvncija, na to se testira svaka grafa - dakle pod loadom ilii maksimumom frekvencija u datom trenutku se testira temperatura u testovima svih grafa a ne pod maximalnim naponima.

Nbudi tvrdoglav, tu stavljas formule i hoces biti pametan u sto ja nesumljam ali si sa ovim u krivu.

Eto rekao sam da necu raspravljati jer sam mislio da je barem ovo jasno - nemoj me vise gnjavit sa ovime.

@ predator - nemjesam jabuke i kruske - procitaj ovaj post - radi se o principu funkcioniranja - napon u svim medijima u kojima je moguc "funkcionura" isto

H2SO4 + H2O
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 20:22 (PR0MATRAC).
13 godina
neaktivan
Kamikaza1600vti kaže...
rapture686 kaže...

ja mislim da nije tolika razlika između te dvije kartice u konačnici (osim ak negledaš svaki FPS)

Puno bolje je hlađenje, očito je veća kvaliteta (military class components) izgleda bolesno (savršeno bi mi pasala u komp) i vjerojatno drži par FPS-a više od ove a i mogo bi ju više OC-at za razliku od svoje, koja na stock dolazi do 81 stupanj.

Toni
15 godina
PR0MATRAC kaže...

A panja,

Kultura komunikacije na nivou. Svaka čast.

PR0MATRAC kaže...

nije ni bitna razlika izmedju naravi vodica i tranzistora ili bilo kojeg drugog tjela kroz koje moze ici struja, bitan je princip, po tvome ispada da se vodic negrije od napona a drugo tijelo grije.

Ma naravno, fućkaš razliku između vodiča i poluvodiča. Sve je to isto. Skopčaš u zid pa svjetli ne?

Ništa se ne grije niti od napona niti od struje. Grije se od otpora. Lupetaš li ga lupetaš. Potpuno neargumentirano, a sad si počeo i vrijeđati.

PR0MATRAC kaže...
Sta da ti jos kazem, tmp ovisi o loadu grafe, na to se testira svaka grafa - dakle pod loadom ilii maksimumom frekvencija u datom trenutku se testira temperatura u testovima svih grafa a ne pod maximalnim naponima.

Naravno da ovisi o loadu grafe...LOL. Ukoliko je u idleu, spuštaju se frekvencije i napon. Pa se spušta i potrošnja i temperatura. Ajde mi reci, zašto se idleu spušta napon kad je tako svejedno koji je napon, ionako ništa ne mijenja? Imaš PC, napravi jednostavan test. Zabilježi temp. procesora u loadu, pa digni napon za 0.2 V, pa napravi to isto.

PR0MATRAC kaže...
Sta da ti jos kazem, tmp ovisi o loadu grafe, na to se testira svaka grafa - dakle pod loadom ilii maksimumom frekvencija u datom trenutku se testira temperatura u testovima svih grafa a ne pod maximalnim naponima.

Pogubio si se. Više ne znaš ni sam što pričaš.

PR0MATRAC kaže...

Nbudi tvrdoglav, tu stavljas formule i hoces biti pametan u sto ja nesumljam ali si sa ovim u krivu.

Eto rekao sam da necu raspravljati jer sam mislio da je barem ovo jasno - nemoj me vise gnjavit sa ovime.

Nisam u krivu. Ne budi ti tvrdoglav. Pročitaj onaj link što sam ti dao. Nije meni cilj tebe gnjaviti, nego razuvjeriti od krivih uvjerenja...;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.5.2013 20:29 (DamageHigh).
12 godina
neaktivan

@ predator - nemjesam jabuke i kruske - procitaj ovaj post - radi se o principu funkcioniranja - napon u svim medijima u kojima je moguc "funkcionura" isto

Nisam ni rekao tebi da ih ti mjesas.

Što hladnije to bolje...
13 godina
protjeran
HD 7870 modeli

Vjeruj ovo nisam ni procitao, neda mi se, zato ovako brzi odg - budem kasnije mozda, poz

H2SO4 + H2O
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Praedator kaže...

Nisam ni rekao tebi da ih ti mjesas.

Što sam pomiješao?

PR0MATRAC kaže...

Vjeruj ovo nisam ni procitao, neda mi se, zato ovako brzi odg - budem kasnije mozda, poz

Hehe...sve 5...;)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice