Gtx 9xx Club

poruka: 9.120
|
čitano: 942.368
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Pričate mi iza leđa{#} - btw hvala za povećanje auditorija oglasu.

Nisam hvalio nego sam preporučivao i sve sto sam pisao stoji, grafa tiha, hladna, nema coilanja itd kloka se ko zvjer, ali sam ocekivao vecu razliku u odnosu na 670 amp, razlika je oko 15 ak fps mozda koji vise u ponekoj igri a u jednoj ili dvije i manje. Nedovoljno za mene. No to je samo moj stav, graficka je savrsena u svakom pogeldu i definitivna preporuka, sto ću i nastaviti preporučivati pogotovo nakon što sam ju iscjedio u nekliko igara, ingame benchmarka i furmarku.

Javilo se nekoliko ljudi u ovom kratkom periodu i grafička kartica je rjesena{#}

https://www.youtube.com/watch?v=R7ZHLppS5_w
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 21:47 (lGRACINA).
Moj PC  
2 12 hvala 0
13 godina
Gtx 9xx Club

Mislim da je ipak razlika malo veća nego što ti navodiš!!

Skok u performansama sa 670 na 970 bi trebao bit sasvim prihvatljiv,OC potencijal je ogroman,manje troši,bolje hlađenje i nova kartica!!

Ja volim uvjek imat karticu u toku,jedan put godišnje je mijenjam,prodam staru,malo nadoplatim i nikad ne izgubim puno!!

AUDIOFIL
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
12 godina
neaktivan
Re: Gtx 9xx Club
volegradele kaže...

Skok u performansama sa 670 na 970 bi trebao bit sasvim prihvatljiv,OC potencijal je ogroman,manje troši,bolje hlađenje i nova kartica!!

Ja volim uvjek imat karticu u toku,jedan put godišnje je mijenjam,prodam staru,malo nadoplatim i nikad ne izgubim puno!!

Razlika je kod mene bila između 15 i 20 fps u nekoliko igara u kojima sam odvrtio kako sam i napisao sa iznimkom Tomb Raider ingame benchmarka koji je pokazivao manje od 15.

Ovo je usporedba referentnih modela - a referentni maxwel 970 su hladniji i imaju mnogo bolji boost od prvih keplera 6 serije. 670 amp je tvornicki dosta overklokana i predpostavljam da je zato razlika nesto manja u odnosu na referentne modele koji su u bencmarku gore - kako god bilo nisam ostao impresioniran razlikom sve skupa obzirom na ulozeni novac i nevidim u cemu je smisao rasprave.

Edit: Cini mi se da se ovdje nesmije iznjeti kriticni stav prema necemu novome, tipa kad sam napisao da je 95 'C za r9 290 apsolutno neprihvatljivo dobio sam tonu kritika, slicno ovdje, sorry ljudi{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2014 22:50 (lGRACINA).
17 godina
Gtx 9xx Club

i na cemu si sad

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gtx 9xx Club

Pa na 670 pošto 970 prodaje ili je prodao

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina
lGRACINA kaže...

Edit: Cini mi se da se ovdje nesmije iznjeti kriticni stav prema necemu novome, tipa kad sam napisao da je 95 'C za r9 290 apsolutno neprihvatljivo dobio sam tonu kritika, slicno ovdje, sorry ljudi{#}

Ma ne dapače,slobodno reci što misliš,pa zato i služi forum!Ali tako i ja kažem što mislim,imao sam i 670ku i sad imam 770ku!Ovo što ti govoriš više vrijedi za usporedbu 770 i 970,ali i tu 970 lijepo praši 770 a da ne govorimo o 670!!

Da se bolje razumimo ,meni ne treba ni i7 3770K,niti mi treba GTX 970,ali znaš kako je ..{#}

AUDIOFIL
12 godina
Gtx 9xx Club

Imao sam gtx 670 pe oc i sa nje presao na gtx 680 phantom i razlike su bile doslovno mizerne a gtx 770 je nista do nabrijane gtx 680 tako da razlika izmedju nabrijane gtx 670 i gtx 770 i nije bas neka posto su gtx 770 ionako nabrijane gtx 680.Ja sam vec prije napisao da ce ekipa koja sa recimo gtx 680 skace na gtx970 bit razocarana sto se tice performansi a da ne spominjem ekipu koja je skocila sa gtx 780 ili r9 290.Potrosnja je bitan faktor onome tko prati potrosnju racunala ali malo nas je takvih koji pucamo na high end grafe,ja sam tokodjer bio zabrijao na gtx 970 na bazi prvih benchmarka itd ali dojmovi korisnika su ipak nesto drugo.Gtx 970 je genijalan odabir i izuzetan skok ali za ekipu koja je recimo napravila skok sa gtx 570/580 i sad vide ogroman rast performansi......

Moj PC  
9 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
lGRACINA kaže...Edit: Cini mi se da se ovdje nesmije iznjeti kriticni stav prema necemu novome, tipa kad sam napisao da je 95 'C za r9 290 apsolutno neprihvatljivo dobio sam tonu kritika, slicno ovdje, sorry ljudi{#}

Ne, dobio si tonu kritika jer si napisao da je gornja granica za R9 290 85 stupnjeva što je pogrešan podatak jer taj GPU radi normalno na 95 stupnjeva. Što je kome neprihvatljivo je drugi par rukava.

Što se tvog osvrta za GTX 970 tiče odlično, meni osobno jako zanimljivo kolika je razlika između ta dva GPU-a koja imaš na tom stroju. Vrijedna i odlična informacija.

17 godina
lGRACINA kaže...
volegradele kaže...

Razlika je kod mene bila između 15 i 20 fps u nekoliko igara u kojima sam odvrtio kako sam i napisao sa iznimkom Tomb Raider ingame benchmarka koji je pokazivao manje od 15.

Ovo je usporedba referentnih modela - a referentni maxwel 970 su hladniji i imaju mnogo bolji boost od prvih keplera 6 serije. 670 amp je tvornicki dosta overklokana i predpostavljam da je zato razlika nesto manja u odnosu na referentne modele koji su u bencmarku gore - kako god bilo nisam ostao impresioniran razlikom sve skupa obzirom na ulozeni novac i nevidim u cemu je smisao rasprave.

Ta gtx 670 amp je jaka kao gtx 680 ja sam je imao i u nekim benchevima je bila i jaca nego gtx 680 a tako i u igrama... kartica je super

14 godina
Gtx 9xx Club

15 fps više u odnosu na koliko? Ako je recimo u odnosu na 40fps, to je skoro 40% razlike. U svakom slučaju je 970 prosječno 30-40% jača od 770

Moj PC  
5 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Mozda cu biti smatran ludakom, ali ja cim vidim i 10% jaci performans, ja mijenjam grafu.{#}

multi-gpu 4 ever
Moj PC  
2 6 hvala 0
14 godina
Gtx 9xx Club

Evo da se i ja ubacim u temu sa svojim novim grafama {#}

1969 Dodge Charger R/T
Moj PC  
13 1 hvala 2
16 godina
Stolnik kaže...

Airflow ti je naopačke, preokreni napajanje i dolji vent.

Lieber tot als rot
14 godina
8ax kaže...
Stolnik kaže...

Airflow ti je naopačke, preokreni napajanje i dolji vent.

Znam da je naopačke, stavljeno je ovak samo radi izgleda. Napajanje neću okretat jer mi se neda sad sve to opet vadit van i onda nazad tak lijepo složit, a vent ću okrenut ( makar od njega nikakve koristi, tu je isto samo radi izgleda ).

1969 Dodge Charger R/T
12 godina
Gtx 9xx Club

Koje su temperature tih GW modela u loadu prilikom gaminga?

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 18:37 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
XXX kaže...
lGRACINA kaže...Edit: Cini mi se da se ovdje nesmije iznjeti kriticni stav prema necemu novome, tipa kad sam napisao da je 95 'C za r9 290 apsolutno neprihvatljivo dobio sam tonu kritika, slicno ovdje, sorry ljudi{#}

Ne, dobio si tonu kritika jer si napisao da je gornja granica za R9 290 85 stupnjeva što je pogrešan podatak jer taj GPU radi normalno na 95 stupnjeva. Što je kome neprihvatljivo je drugi par rukava.

Što se tvog osvrta za GTX 970 tiče odlično, meni osobno jako zanimljivo kolika je razlika između ta dva GPU-a koja imaš na tom stroju. Vrijedna i odlična informacija.

Ja sam ciljao na to da je Meni 85'C vrh koji je prihvatljiv - jasno mi je da je 95 'C ono sto je reako AMD, zato u svojim postovima navodim da je to za Mene neprihvatljivo.

17 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Evo neka ljudi procjene što si ti rekao.

lGRACINA kaže...Zatvori kučište bočno i pusti igraj Crysis 3 i Far Cry 3 barem pola sata na max, ostavi vent na auto i gledaj tmp, nije bitni koliko ide visoko, samo prati tmp - inace za gpu je negdje do 85 'C gornja granica.
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
lGRACINA kaže...
XXX kaže...

Ja sam ciljao na to da je Meni 85'C vrh koji je prihvatljiv - jasno mi je da je 95 'C ono sto je reako AMD, zato u svojim postovima navodim da je to za Mene neprihvatljivo.

Kao što kaže kolega. To što TI osobno misliš da je prihvatljivo ili ne je tvoja stvar ali je stvarnost nešto drugo. Svatko ima svoje preference, ali ovo što je kolega cititrao tebe je primjer kako se iznose neistine jer 85C NIJE gornja granica za tu grafu kako si ti rekao. Ok ako ti osobno ne želiš da ti grafa radi na više od 85C ali nije ok da onda drugima govoriš da je to tako kad nije.

Ovo što si spominjao da je razlika samo 15 fps je samo po sebi potpuno beskorisna informacija. Ako daješ takve informacije onda trebaš dati postotke, a ne tako isprazne informacije.  15 fps razlike sa 25 na 40 nije isto kao 15 fps sa 75 na 90. Zato se ili kaže s koliko fps ti je bio rast na toliko ili se izrazi u postotcima, da to ima neku težinu. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2014 19:21 (itomic009).
12 godina
MEGATAMA kaže...

Koje su temperature tih GW modela u loadu prilikom gaminga?

S obzirom na airflow u kucistu bolje da neznamo
nista mi se neda
12 godina
neaktivan
XXX kaže...

Evo neka ljudi procjene što si ti rekao.

lGRACINA kaže...Zatvori kučište bočno i pusti igraj Crysis 3 i Far Cry 3 barem pola sata na max, ostavi vent na auto i gledaj tmp, nije bitni koliko ide visoko, samo prati tmp - inace za gpu je negdje do 85 'C gornja granica.

Ovdje nepise da govorim 290, naveo sam gpu - dakle generalno, kako si ti i neznam jos tko interpretirao u to necu ulazit.

itomic009 kaže...

Kupi pa testiraj. Ja ću testirati kako hocu i napisati kako hocu, a vezano za postave - neznas na kojim postavima sam testirao kad nisam napisao.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 0:17 (lGRACINA).
12 godina
Stolnik kaže...

kaj za sli treba 2 mostica? ili sam ja tulav? lol

razorblade
14 godina
mariolla79 kaže...
Stolnik kaže...

kaj za sli treba 2 mostica? ili sam ja tulav? lol

Ne treba, drugi je za spojit treću grafu...
1969 Dodge Charger R/T
14 godina
neaktivan
Gtx 9xx Club

Za sve one koje misle da se neisplati skok sa gtx 670/680 kartica na gtx 970 jer

netko kaže da je mali porast performansi sad ću da vam kažem da sam imao dvije 

gtx 670 u sli i to klokane te prešao na msi 4g gtx 970 i mogu vam reći da gtx 970 u 

većini testova nadmašuje sli gtx 670 oc s tim da mi je 970 dobro klokovana..inače imam

i7 4770 na  4,7ghz tako da nije bilo riječi o bottlenecku sa  670 sli.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 13:56 (floks).
Moj PC  
5 5 hvala 1
17 godina
Gtx 9xx Club

pa tako nekako 970 je mrvu slabija od 690 koji je dual gpu ali bez oc-a {#}

http://www.anandtech.com/bench/product/1355?vs=1184

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 16:28 (4mal).
Moj PC  
3 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Kakva su ovdašnja iskustva u kontekstu Strix vs MSI?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Tonči kaže...

Meni je STRIX 980 savršen :) topla preporuka.. Makar su ljudi i sa MSI jako zadovoljni koliko vidim, i ovdje, a i vani po forumima (osim coil whine-a na 970-tkama - iako ni jedan proizvođač nije imun na to za sad).

Battle.net Profil: Gaap#2615 -II- Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 8:34 (mrsmith).
16 godina
odjavljen
mrsmith kaže...
Tonči kaže...

Meni je STRIX 980 savršen :) topla preporuka.. Makar su ljudi i sa MSI jako zadovoljni koliko vidim, i ovdje, a i vani po forumima (osim coil whine-a na 970-tkama - iako ni jedan proizvođač nije imun na to za sad).

Ja sam imao MSI 780Ti i bio jako zadovoljan tišinom i performansama, ali samo je nedoumica je li Strix bolji ili ne. :P

16 godina
Tonči kaže...

Ja sam imao MSI 780Ti i bio jako zadovoljan tišinom i performansama, ali samo je nedoumica je li Strix bolji ili ne. :P

A gle, ono što ti mogu reći je da su performanse tu negdje oko 780Ti, fps gore dolje, OC-at ga nisam pokušavao još uvijek.

Što se tiče akustike, nećeš biti svjestan da imaš grafičku u kućištu :) doslovno. Fan se počinje vrtiti tek na 67c, do onda je kartica pasivna - kad se fan zavrti menifestira se kao jako jako tihi šum, kojeg možeš razabrati tek kad približiš uho na stranicu kućišta - dok sjediš normalno apsolutno se ne čuje da uopće vrti.

Gornja temperatura koju sam uspio vidjeti u full loadu je bila 70c tijekom CUDA GPU renderinga, a 68/69c tijekom igranja - nikad preko, za sad.

Kartica idla na nekakvih 39-41c (malo više nego kartice kojima se fan ne isključuje) baš zbog tog razloga jer radi pasivno - tako da je to normalno.

Sve u svemu, ima super dobru kvalitetu izrade, jako kvalitetan backplate i sveukupni dojam je 5+ :)

Više o MSI-ju bi trebao netko drugi reći pošto još uvijek nisam nikada koristio njihove kartice.

EDIT: Zaboravio sam reći, ako želiš kakav downside o STRIX-u, kartica je goddamn huuuuge :) ogromna je. Sad da li tebi to smeta pitanje je, meni osobno ne.

Battle.net Profil: Gaap#2615 -II- Moj Portfolio - http://3docean.net/user/tomislavn
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.12.2014 10:03 (mrsmith).
16 godina
odjavljen
Gtx 9xx Club

Ima tko Gigabytea G1? Inače, ja sam probao malo Inno3D, jako je hladna, brza, ali mi u idleu nije tiha koliko mi treba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice