GTX 7XX Club

poruka: 1.474
|
čitano: 210.385
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: GTX 7XX Club
Rhodin kaže...

Ovo nema veze sa quadro grafickom karticom, quadro i tesla, iako je chip isti, su sasvim drugi profil grafickih. Ovo je cista gaming graficka, od PCB-a, postavki, biosa, drivera, svega.. Ne znaci da se ne moze koristit za CAD ili stovec, al nije joj to namjena.

Takodjer nisam bas vidio po "forumima" previse ljudi koji ovo podrzavaju... Moze se, i ima vjerojatno ljudi koji ce ju kupit, ali bas me zanima, 2* 780 Ti vs 1* Titan Z ... U kojem to svemiru ima smisla kupovat Titan Z?

pa najvjerojatnije ovim ljudima{#}

http://www.3dmark.com/hall-of-fame-2/

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
17 godina
GTX 7XX Club

Jedino gdje ja vidim eventualno korisnost za ovu grafu je ako netko koristi 3-6 monitora ultravisoke rezolucije pa onda eventualno zbog 12GB VRAM-a bi se moglo nesto postic, ali onak... koliko ljudi ne cijelom svijetu opce ima slicne konfiguracije?

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
Rhodin kaže...

Jedino gdje ja vidim eventualno korisnost za ovu grafu je ako netko koristi 3-6 monitora ultravisoke rezolucije pa onda eventualno zbog 12GB VRAM-a bi se moglo nesto postic, ali onak... koliko ljudi na cijelom svijetu uopce ima slicne konfiguracije?

pa vidis gore u linku da ih je poprilican broj!{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 12:05 (Stjepanj).
12 godina
GTX 7XX Club

Sorry za OT ali ovaj paul tan radi brutalne stvari

razorblade
Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
Fanu kaže...
darijoman kaže...

Zašto nebi bila za gaming.

Jeste čuli za za 4K rezoluciju !

bolje kupiti sli 770/780 i ostatak konfe za novce te jedne titanice..

mos igrat na 4K koliko te volja

Jasno mi je šta se sve može kupiti za te novce, ali ja sam čisto naveo primjer zašto se nebi mogla koristiti za gaming po nekim postovima koji tvrde suprotno.

13 godina
Rhodin kaže...

Ovo nema veze sa quadro grafickom karticom, quadro i tesla, iako je chip isti, su sasvim drugi profil grafickih. Ovo je cista gaming graficka, od PCB-a, postavki, biosa, drivera, svega.. Ne znaci da se ne moze koristit za CAD ili stovec, al nije joj to namjena.

Takodjer nisam bas vidio po "forumima" previse ljudi koji ovo podrzavaju... Moze se, i ima vjerojatno ljudi koji ce ju kupit, ali bas me zanima, 2* 780 Ti vs 1* Titan Z ... U kojem to svemiru ima smisla kupovat Titan Z?

Mislim da je Titan Z po specifikacijama jači od dvije 780Ti ali vidjet ćemo a sa druge strane za 780Ti ti treba snažnije napajanje eventualno 1Kw tako da je  i to još jedna dodatni trošak i naravno veča potrošnja struje.

12 godina
neaktivan
GTX 7XX Club
Ja da imam novce tolke iskljucivo za grafu da mi neko da moram odlucit ja bi uzo 2x titan black ili 780Ti ne ovo al ono to je samo moje mišljenje..
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
darijoman kaže...

Mislim da je Titan Z po specifikacijama jači od dvije 780Ti ali vidjet ćemo a sa druge strane za 780Ti ti treba snažnije napajanje eventualno 1Kw tako da je  i to još jedna dodatni trošak i naravno veča potrošnja struje.

sve mi se cini da ce neki morati uvesti "industrijsku struju" ili pocet spajati samo kompove na 1 uticnicu s 2,5 kvadratnim kablovima i 24A osiguracima...{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 13:28 (Stjepanj).
12 godina
GTX 7XX Club

Koliko kostaju 2x 780 ti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Koliko kostaju 2x 780 ti?

10,000kn kod nas!

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=780ti

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 13:41 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

previse 10 K Kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 15:25 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

previse 10 K Kn

Jedna poslovica kaže pita se ne pravi od govana, a tako ni pila od kompa za kusur.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 16:29 (darijoman).
13 godina
darijoman kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

previse 10 K Kn

Jedna poslovica kaže pita se ne pravi od govana, a tako ni pila od kompa za kusur.

Da se možda ne osjetiš uvrijeđeno sa mojim postom jer mi to nije bio motiv. Slažem se ja da je to previše za grafičku sa našim standardom ali kao što sam rekao ako želiš imati pilu moraš keširati,jer 780Ti SLI je sila{#}

13 godina
GTX 7XX Club

My new baby!!{#}

AUDIOFIL
Moj PC  
8 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
volegradele kaže...

My new baby!!{#}

ja bi takav cable managment :D

13 godina
Nvidia GTX 680 kaže...
volegradele kaže...

My new baby!!{#}

Uf još nisam gotov,ima još puno toga za napravit,ali pomalo radim kad mi se da i kad imam vremena (a to je rijetko),taman kad sam zgotovio CM 692 kupio sam Corsair Graphite!!

Sad me pere novo kučište i totalno druge boje sleeva!!

Evo dole par slika što se krije iza zadnjeg poklopca!! gotovog CM 692!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 21:23 (volegradele).
15 godina
neaktivan
volegradele kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...
volegradele kaže...

My new baby!!{#}

Uf još nisam gotov,ima još puno toga za napravit,ali pomalo radim kad mi se da i kad imam vremena (a to je rijetko),taman kad sam zgotovio CM 692 kupio sam Corsair Graphite!!

Sad me pere novo kučište i totalno druge boje sleeva!!

Evo dole par slika što se krije iza zadnjeg poklopca!! gotovog CM 692!!

Predobro izgleda konfa. ;)

17 godina
GTX 7XX Club

Nisam upratio ovu novu seriju, hoce li dolaziti 760Ti, sad imam 660Ti i koliko sam skontao ne isplati mi se prelaziti na 760, bar na papiru kad se gleda brzina memorije i procesora ili isplati?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
systemize kaže...

Nisam upratio ovu novu seriju, hoce li dolaziti 760Ti, sad imam 660Ti i koliko sam skontao ne isplati mi se prelaziti na 760, bar na papiru kad se gleda brzina memorije i procesora ili isplati?

naravno da ne! mozda na gtx770 tek, ali i to samo u slucaju da volis mijenjati hw!lp

http://www.anandtech.com/bench/product/860?vs=854

17 godina
GTX 7XX Club

Ja ne znam kako vam se isplati davat novac za karticu koja je 5-10% jaca od vase, to je gotovo ili u potpunosti neprimjetno. Jedino ako ti je toliko bitno biti u korak sa generacijom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
GTX 7XX Club

Gtx770 je jaca primjetno od 660ti i ono najbitnije ima siru sabirnicu pa ako igrate na rezama poput 1080p i sa kvalitetnim AA razlika je itekako primjetna,a i kod primjene recimo teselacije u Metro LL isl.

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
GTX 7XX Club

Razlika 660ti je slična usporedbi kao sa GTX 680,snažnija kartica ,veča sabirnica,odličan OC potencijal,tako da nije baš osjetno prava rijeć!!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
protjeran
volegradele kaže...

Razlika 660ti je slična usporedbi kao sa GTX 680,snažnija kartica ,veča sabirnica,odličan OC potencijal,tako da nije baš osjetno prava rijeć!!

Vrtio sam bf4 na 660ti dc2 i msi770oc i razlika je osjetna pogotovo na ultra presetu...a po testovima vidim cak 10fps-a (average) vise naspram 660ti sto je poprilicno mnogo!

a evo i link dolje, iako taj osjecaj nadmoci nisam previse osjetio u bf4 mp...{#}

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2013/11/27/battlefield-4-performance-analysis/3

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 0:10 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Ja slažem novi komp i odlučio sam se za slijedeću konfiguraciju:

Kućište:  Coolermaster HAF 912 Plus
Hladnjak: Coolermaster Hyper 212 Evo 
 Napajanje: XFX 550w
Disk: WD Blue Caviar 1TB

Rami: Corsair 4gb 1600Mhz Heat Spreader (kasnije još jedna pločica od 4gb)
Matična: Asrock PRO3 Z87
CPU: Intel i5 4670 3,40ghz (Haswell)

Grafičku ću zadnje uzeti ali kada ću je kupiti zanima me da li je Gainward GTX760 2gb Phantom dobar izbor za igranje jer na starom kompu nisam igral od 2008. godine igre (komp kupljen 2006-te jedna jezgra na 2.2ghz sve govori) pa zato i kupujem novi komp. 

Sviđa mi se ta edicija jer se mogu ventilatori izvaditi i lako očistiti pa me zanima da li je ovo napajanje dostatno kad sam videl da grafa troši max 282 watta pod najjačim opterećenjem i dok se sve ostalo uzme u obzir ja mislim da je napajanje taman. Uglavnom komp će mi koristiti za starije i novije igre svakako.

Ispričavam se ako je offtopic ali konfiguraciju sam naveo da se vidi na što mislim staviti kasnije grafu jer mi komp sad treba više da mogu normalno raditi nego igranje pa će zato grafa doći malo kasnije. A i naravno ograničen budžet pa sam se definitvno odlučio za ovu konfu jer će meni biti dobra samo me jedino malo kasnije za grafičku muči ali ja vjerujem da bi to trebalo biti OK. Grafa za nekih 2-3 mjeseca bude sigurno :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
GTX 7XX Club

Ta grafa ti sigurno ne trosi niti blizu toga,to je navedena potrosnja cjele konfe pretpostavljam.Inace grafa ti nije u skladu sa ostatkom konfe tojest preslaba je.

Moj PC  
0 4 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...
volegradele kaže...

Vrtio sam bf4 na 660ti dc2 i msi770oc i razlika je osjetna pogotovo na ultra presetu...a po testovima vidim cak 10fps-a (average) vise naspram 660ti sto je poprilicno mnogo!

a evo i link dolje, iako taj osjecaj nadmoci nisam previse osjetio u bf4 mp...{#}

http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2013/11/27/battlefield-4-performance-analysis/3

Na ultra samo i igram, imao sam  570,660ti, 670, i sad imam 770, nema se tu sta pricat dosta je jaca od 660ti.

Pogotovo se osjeti u BF4

AUDIOFIL
13 godina
MEGATAMA kaže...

Ta grafa ti sigurno ne trosi niti blizu toga,to je navedena potrosnja cjele konfe pretpostavljam.Inace grafa ti nije u skladu sa ostatkom konfe tojest preslaba je.

obozavam baljezganja...

sto znaci i meni je grafa preslaba za komp?

dosad sam sve igrao sa svim detaljima bez trzanja...

valjda mora grafa vrijediti kolko i sve ostale komponente zajedno da bi bila dosta jaka... 780ti mora ici na sve od i5 nadalje {#}

s obzirom da mi je fist frend preporucio sam mu msi 760, jer je bolja od moje gigabyte... al reko pitaj raju na forumu jos za svaki slucaj. ja sam uzeo gigu jer je tada bila razlika 300kn u cijeni u korist gige.

Trazim ljude za BF4 squad + TS i timsko igranje. PP ako ste zaintersirani
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 12:19 (GrimReaperKC).
13 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

gtx760 je gpu od skoro 2000kn i reci da je ta kartica slaba u najmanju ruku je neznanje ili pogreska u vlastitom tekstu...{#} i svakako mu je dobra kombinacija s tom i5-icom! no nek gleda bilo koju drugu gtx760 jer ova je jedna od najlosijih modela!lp

12 godina
GTX 7XX Club

Napisao je da planira igrat,a ta grafa koju zeli je malo ispod gtx 670 ako se dobro sjecam i po meni mu se ne uklapa dobro uz ostatak konfe jer njegova konfa komotno moze "vozit" jacu grafu naravno ako moze rastegnut budzet.

EDIT:nebitno je sto su oni skoro nabili cjenu do 2k kuna mogli su i 3k.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 12:27 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Napisao je da planira igrat,a ta grafa koju zeli je malo ispod gtx 670 ako se dobro sjecam i po meni mu se ne uklapa dobro uz ostatak konfe jer njegova konfa komotno moze "vozit" jacu grafu naravno ako moze rastegnut budzet.

EDIT:nebitno je sto su oni skoro nabili cjenu do 2k kuna mogli su i 3k.

rekao je da ce grafu poslje uzeti jer mu je budet ogranicen ( treba samo citati s razumijevanjem:), a sto se tice nabijanja cijene nema veze s vezom ta grafa ima perfomanse slicne 7950/280 pa prema tome i cijena je uredna(s obzirom da je ipak nvidija ne:)...sry!LP

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice