GTX 7XX Club

poruka: 1.474
|
čitano: 209.554
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: GTX 7XX Club

Evo imam dosta stari mob,sa prastarom kamerom,dok mi ne dođe frend i ne napravim pravi fotosession i dotle ću isprobat igre,i temperaturu grafe..isprobao sam crysis 3 i ide na full hd,sve na ultra postavkama,i bude oko 47-49 fpsa..temperatura je sad dok sam lagano na webu i fejsu oko 31-33 po hw monitoru i expert toolu,za dan-dva ću je detaljno ispitat u svim najmodernijim igrama i do koliko dođe najviše temperatura..

14 godina
Shevshi kaže...

Evo imam dosta stari mob,sa prastarom kamerom,dok mi ne dođe frend i ne napravim pravi fotosession i dotle ću isprobat igre,i temperaturu grafe..isprobao sam crysis 3 i ide na full hd,sve na ultra postavkama,i bude oko 47-49 fpsa..temperatura je sad dok sam lagano na webu i fejsu oko 31-33 po hw monitoru i expert toolu,za dan-dva ću je detaljno ispitat u svim najmodernijim igrama i do koliko dođe najviše temperatura..

Hvala na slikama.
Nije da nisam vjerovao, nego volim vidjet komad dobrog hardvera.

Slobodno napravi i neki review.
Ako se ne varam, ili si prvi ili među prvima na forumu s tom karticom. 

Nope, nisi prvi (cura prije par stranica je bila s njom).

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 23:28 (sudy_freak).
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
eywa33 kaže...

Uspio sam pronać jedan info o LE verziji. "GPU doesn't match the expected normal specs for a Lightning" ...znači to je razlog nižoj cijeni. Vjerojatno nije "klokabilan" dovoljno. Nastojat ću zaobić ovu nerfanu lightningicu i sačekat standardnu još ovaj tjedan ili uzet giginu. Gigina verzija nije dobila nijednu ozbiljnu kritiku na recenzijama koliko sam uspio pohvatat. 

Tibi i još par ja mislim imaju tu karticu pa bi bio zahvalan da mi kažete dojmove i ako ste imali nekih problema s njom.

nevidim razlog zbog cega bi MSI sebi srao u usta s "losijim primjercima" pravih "lightning cipova" i unakazio sebi taj status kod najljucih entuzijasta{#} u to nemogu nikako da vjerujem jer je NETKO nepoznat{#} to tamo negdje napisao da su to neki skart primjerci...wf3 je za klasu nize od ove kartice lool! no i ona ce ti biti odlicna za sli u svakom slucaju, samo je stavi gore kao prvu!...LP

Napisao je to čovjek koji moderira forum kolko sam shvatio. Službeni msi forum. I meni je čudno što je on to rekao, no nije čudno to što je rekao.

Logika nalaže da ako šalju niži takt i karticu etiketiraju "lightning slabija verzija" prevedeno na hr, da je u pitanju ništa drugo nego čip kartice koju su dobili od nvidije.

Mislim da je to najjednostavnije objašnjenje. Kartica je sigurno vrhunska, no čip vjerojatno nije klokabilan i dovoljno stabilan za 1202mhz koji imaju "normalne" lightning.

Od standardne verzije se očekuje da vrti i na 1300mhz u većini slučajeva. Od ove to ne možemo očekivat. Zbog toga mi je Gigina bolje opcija jer je tvornički oc veći a i potencijal za daljnji oc je kolko vidim jako dobar...

lightning je sposobna pa i namijenjena za extremeni oc, dok u prosječnom oc-u kojeg i ciljam i nema razlike.

nego naletio sam na problem. možda mi ne stane u case {#} službene mjere zalmana i gige su 290-kućište/292mm-gpu...no vidio sam da ipak ulazi u z9plus, na nekom forumu čovjek slike pokazao :)

"You can fool some people some time, but you can't fool all the people all the time"
12 godina
neaktivan
Shevshi kaže...

Nice!

11 godina
GTX 7XX Club

Evo i ja dosao u klub, nabavio svoju GTX 780Ti , grafa roka kevu, battlefield 4 na ultra 85-100fps , Far Cry 3 65-70FPS na ultra , AC: Blackflag 70-80FPS na ultra, za sada sam ove igre probao, imam ju samo 4dana pa nisam jos uspio sve.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.12.2013 10:24 (MasterNerdx).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
MasterNerdx kaže...

Evo i ja dosao u klub, nabavio svoju GTX 780Ti , grafa roka kevu, battlefield 4 na ultra 85-100fps , Far Cry 3 65-70FPS na ultra , AC: Blackflag 70-80FPS na ultra, za sada sam ove igre probao, imam ju samo 4dana pa nisam jos uspio sve.

Ići će ti to još puno više, samo kad devovi tih igri naprave neku poštenu stvar s GPU utilizacijom:

Jel igra tko od vas BF4?
Jel dobivate smiješne FPS-ove? 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
MasterNerdx kaže...

Slike ili se nije dogodilo ništa.

11 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
MBuda kaže...

To im se ne događa da ne odgovore.
Meni su znali odgovoriti u roku od pola sata- do maks jednog dana. 

Ma slao sam upit preko sajta njihovog. Već sam prije tako par puta pa sam dobio odgovor uvijek.

Ja sam na isti nacin kupio ovu GTX 770 u ComputerUniversu.

Inace kosta oko 350€, a kad sam ja pogledao bila je 290€!

Napravio sam narudzbu, potvrdili su je.

Odjednom je cijena narasla na 350€, ali posto sam vec napravio narudzbu, poslali su mi je po narucenoj cijeni.

Tako da nisam previse ispitivao, nego sam iskoristio situaciju {#}

vec se mjesec dana grizem sto nisam reagirao dok joj je cijena bila 290E...krivo mi je ko psu!

super mi je ta njihova fora, sto svaki dan mijenjaju cijene, ako si strpljiv i cekas..

edit:

koji je bolji izbor:

Gainward gtx780 phantom GLH

ili

asus gtx  760 mars?

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 1:09 (lowridin).
12 godina
neaktivan
MasterNerdx kaže...

di si kupio kod nas il vani?

14 godina
lowridin kaže...

edit:

koji je bolji izbor:

Gainward gtx780 phantom GLH

ili

asus gtx  760 mars?

Osobno bi išao na ovu http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4816#sp već ako tražiš nešto u klasi 780.

13 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

citam ovu temu i slinim :(

3 0 hvala 0
14 godina
SnakeEyes kaže...

citam ovu temu i slinim :(

Neki od nas imaju suzne oći.{#}

11 godina
Nvidia GTX 680 kaže...
MasterNerdx kaže...

di si kupio kod nas il vani?

Vani sam kupio, kod nas su pre nabijene cijene.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 11:13 (MasterNerdx).
13 godina
Tiby kaže...

Slike ili se nije dogodilo ništa.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
15 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

rev.2, zašto šta nije valjalo sa prvom? i to je američki amazon, nemožemo od njih naručivat. nađi nam nešto tako ljepo na de ili uk :D

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 14:27 (thaar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
thaar kaže...

rev.2, zašto šta nije valjalo sa prvom? i to je američki amazon, nemožemo od njih naručivat. nađi nam nešto tako ljepo na de ili uk :D

Rev. 1.0 koristi nvidia referentni pcb, rev 2.0 koristi 8-phase pcb.

Ne izdaje se nova revizija samo kad nesto ne valja sa prvom, nego i kada se rade određena poboljsanja.

multi-gpu 4 live
12 godina
protjeran
GTX 7XX Club

El može fx4100 pokretati gtx 760 bez bottlnecka? i da sve to drži cx430

0 4 hvala 0
13 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Evo pošto sam obećao da ću se javit kad detaljno isprobam grafu..evo ovako..nema potrebe da kažem koliko ima shading unita,na koliko mhz ide,i koliki je tdp,većina čita bug ili je gledala benchmarke na forumima...rekao bih samo osobna iskustva,a ne da radim copy paste s nekog foruma.Da se dotaknem kolege od gore koji je naveo da grafa ide na 100 fps-a u bf4 ili 70-80 u ac4,to nije nažalost tako,volio bih da je tako,npr ac4 je strašno neoptimiziran i igra ide na 60fpsa i više,ali naglo se desi major drop fps-a i zatrza padne na 35fps i opet se naglo digne,igra ima lag i vidi se da je na brzinu portana s konzola na pc,moj frend ima gtx 760 i njemu se isto dešava,samo šta je njemu average fps oko 44 a pada na 30,i na r9 290 se dešava ista stvar,ali ovo nije ac4 tema tako da..bf4 slična stvar samo šta su je sad malo ispolirali i china rising se da igrat na 75-80 fps-a uz konstantu,igra se napokon više ne ruši,i nema problema sa serverima (govorim za china rising mape)...ove ostale igre far cry3,skyrim,max payne3,cod ghosts sve to stv radi kako treba,nisam isprobavao sve to sa frapsom,jer nema smisla,lako se to sve izgugla,npr nfs rivals isto se vidi da je konzolaški bolesna i zna odjednom naglo zatrzat ili usporit,klasika od EA..ne želim kolegu ismijavat,ni blatit ni ništa,ali imamo dosta slične pc-e bar kako je on stavio info u moj pc,ali nerealni su mu fps-i u tim igrama,ako treba ili ako se može ja ću stavit sa shadowplaya snimak i pokazat ću sve šta sam napisao za te igre..Buka,toplina i to..hmm prije ove grafe sam imao isto od gainwarda gtx 770 i ona je bila skoro nečujna,dok 780 Ti se zna malo čut kad se igra crysis ili ac,sve je to i dalje skoro do granice savršenstva dovedeno,to je skoro pa ništa,ali to je samo zapažanje između dvije grafiče kartice,tako da gtx 770 je napravio odličan posao,jer pomak veliki vidim samo u crysis3 i ac4,a ove druge igre igram isto na svim istim ultra detaljima..temperature su mi isto neš više na ovoj grafi budu nekih 81-82 tako da je po meni još uvijek dobar rezultat,jer je to ipak premium gpu,najveća uživancija osobno mi je ovaj gtx logo koji sjaji cijele dane i noći kroz pleksiglas otvor mog corsair kućišta,drago mi je da sam izabrao ovu karticu,jer sam mislio ić na r9 290 cf,ali mislim da sam pogodio,jer je grafa i kepleri u njoj dovedeni su do krajnje snage i užitak je igrat se na ovom..overclock nisam ni probao radit,jer nisam vidio potrebu,kad bude potrebno za neku igru,onda ćemo je kloknut,sve sam rezultate na njoj pratio na hw monitoru,expertoolu i grafa je na driverima 331.82,znam da su došli driveri 331.93 čitajući strane forume ne čini mi se neki pomak,pa sam još na ovim,dok 331.93 ne izađu iz bete..Sve najbolje o grafi stv,tako da ko god bude kupovao,ovo je prava stvar i ako ga novac ne spriječava neka ne razmišlja,ako kome šta treba ili misli kupit grafu pa da me neš pita,slobodno nek se javi na pm,pozz kolege i sretan božić unaprijed,jer idem igrat ac4,pa nznm kad ću se skinut s kompa.

7 1 hvala 6
12 godina
protjeran
windforce kaže...

?

14 godina

Majko mila dali je ovo itko mogao pročitati a da ne dobije vrtoglavicu.. :)

imam muda
13 godina
neaktivan

hahah a znam da,nagomilalo se redova :/

15 godina
neaktivan
windforce kaže...
windforce kaže...

?

triba bi bit uredu, napajanje je malo nategnuto ali mislim da će preživit

13 godina
neaktivan
windforce kaže...
windforce kaže...

?

Ja sam imao GTX 760 i i3 3220 (tu negdje po jačini kao i fx 4100) 2 mjeseca i bio sam poprilično zadovoljan....

a prešao sam na i5 čisto radi dobre ponude koju sam dobio i da mi duša bude mirna :D

Što se napajanja tiče, GTX vuče max 165w po nekim reviewima, a fx4100 130W stock... trebalo bi to tvoje napajanje držati bez problema na stocku kao što i meni Zalman GS 450 drži i5 i gtx760 bez problema

12 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

Ja sam mislio uzimat Gigabyte GTX 780 GHZ Edition, zanima me sto mislite o njoj, dali se isplati za cjenu i predlog gdje bi ju mogao najjeftinije kupit. Mislio sam prvo obicnu GTX 780 OC ali na ovoj mi se najvise sviđa backplate, prezakon izgleda s tim. Nađao sam je tu: http://www.steg-electronics.ch/de/article/gigabyte-gtx-780-ghz-oc-297631.aspx po dosta pristupačnoj cjeni.

Gezo
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

imam problem...{#}

naime , prije par dana stigla nova grafa MSI GTX 770 Lightning 2 GB GDDR5{#}, prije umetanja nove grafe Driver Sweeperom sam makno stare drivere od Gigabyte Ati Radeon 4870 512MB i otiso na NVIDIA stranicu po drivere za novu grafu.

upisem da mi je OS Win7 64 bit i izlista mi drivere 331.82

...OK , instaliram i sve se poslozi na desktopu , ko da se nista nije dogodilo {#}

Posto igram Diablo 3 , reko idem testirat kak radi.

...na defaultu mi foreground FPS na 150 , a background na 8 , idem uc i mogu bit u meniu , al kad krenem igrat igra pocne stekat i restarta mi se komp.

Kolega s foruma TomoR mi je preporucio smanjit foreground FPS na 60 , jer on ima slicnu grafu (njegova je Gaming edition)...sljakalo je par dana...onda opet problemi.

Odem na Battle.net stranicu i tam pise da bi se trebalo smanjit na 30 FPS foreground...tak i napravim.

Opet je neko vrijeme sve sljakalo i onda se poslije par sati igranja opet dogodi ista stvar.

banana ... {#} skrol gore do mog posta , tamo je slika ekrana sto mi se jucer pojavio...

HDT RULES , STAY HEAVY !!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 18:23 (PEPSI666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Gezo kaže...

Ja sam mislio uzimat Gigabyte GTX 780 GHZ Edition, zanima me sto mislite o njoj, dali se isplati za cjenu i predlog gdje bi ju mogao najjeftinije kupit. Mislio sam prvo obicnu GTX 780 OC ali na ovoj mi se najvise sviđa backplate, prezakon izgleda s tim. Nađao sam je tu: http://www.steg-electronics.ch/de/article/gigabyte-gtx-780-ghz-oc-297631.aspx po dosta pristupačnoj cjeni.

Imaš u Sloveniji u Funtechu jeftinije ( istina nije odmah dobavljivo ali je jeftinije ) nekako si i ja razmišljam o toj ali budem još pričekao neka dođu r9 290 nereferentne pa možda Nvidija još malo spusti cijene.

Po meni malo još pričekati pa budemo vidjeli.

EDIT: Pepsi666 probaj na nekoj drugoj igri, makar realno najbolje bi bilo napraviti frišku instalaciju winsa ( jer nekome DS sve počisti a ima i onih koji poslje imaju problema ).

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 18:42 (Tiby).
16 godina
neaktivan
GTX 7XX Club

heh , neznam samo kako je onda sve sljakalo skoro puna 3 dana bez greske i onda samo odjednom crash...a nista nisam insataliro niti briso novo/staro

...sad maloprije mi se opet urusilo sve dok sam iso provjeravat Windows Index...

...pojavio mi se Crno-Plavi ekran (1/3 ekrana crno na lijevoj polovici  mointora a 2/3 ekrana plavo na desnoj polovici ), te je usljedilo automatsko resetiranje kompa...

HDT RULES , STAY HEAVY !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PEPSI666 kaže...

heh , neznam samo kako je onda sve sljakalo skoro puna 3 dana bez greske i onda samo odjednom crash...a nista nisam insataliro niti briso novo/staro

...sad maloprije mi se opet urusilo sve dok sam iso provjeravat Windows Index...

...pojavio mi se Crno-Plavi ekran (1/3 ekrana crno na lijevoj polovici  mointora a 2/3 ekrana plavo na desnoj polovici ), te je usljedilo automatsko resetiranje kompa...

A tko garantira kako je grafa ispravna?

Mislim kako se prvo budeš trebao u to uvjeriti a onda i u sve ostalo.

EDIT: jesu ti dobro sjeli oni 6 i 8 pcie konektori od napajanja?

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 19:07 (Tiby).
12 godina
neaktivan
Tiby kaže...
Gezo kaže...

Imaš u Sloveniji u Funtechu jeftinije ( istina nije odmah dobavljivo ali je jeftinije ) nekako si i ja razmišljam o toj ali budem još pričekao neka dođu r9 290 nereferentne pa možda Nvidija još malo spusti cijene.

Po meni malo još pričekati pa budemo vidjeli.

EDIT: Pepsi666 probaj na nekoj drugoj igri, makar realno najbolje bi bilo napraviti frišku instalaciju winsa ( jer nekome DS sve počisti a ima i onih koji poslje imaju problema ).

Dali mozes staviti link, ja sam trazio ali sam nasao samo skuplje

Gezo
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice