GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.543.935
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Gee kaže...
Po meni da se ne koristi njihov puni potencijal... a kako ti tumačiš takve razlike od npr 30%?

Pokazi mi te razlike pa cu ti rec kako tumacim...

16 godina
4mal kaže...

Gee

Kome pricas to pricas?

Ma dok sam posto već ste se vas 2 pojavili, anshi i picardu, isprike nisam kvotao prije...

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 20:32 (Gee).
14 godina
4mal kaže...

Zar i ti sine brute skuplja se Ti ekipa pomalo 

Koliko vidim on je uzeo običnu GTX 1080, ne TI model.

ps. možda se varam.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 20:30 (Valentin17).
16 godina
ansha kaže...
Gee kaže...
Po meni da se ne koristi njihov puni potencijal... a kako ti tumačiš takve razlike od npr 30%?

Pa daj ovako naslijepo...bilo je dosta takvih youtube uradaka po ovim grupama...

15 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...

.s tim da je ryzen platforma u povojima, puna djecjih bolesti, i ne bi me cudile gomile problema s njima, a vidim po forumima da ih ima...osim ako niste amd fanboy, ja trenutno ne mogu dati svoj glas za kupovinu ryzena, i dalje smatram da je i5 sasvim dovoljan, a nudi stabilniji rad, ne samo u igrama, nego opcenito...cak i ako vam treba workstation, odnosno za neku poslovnu primjenu, prije bih preporucio i7 ili xeona, jer ne vjerujem da si u poslu smijete priustiti bsodove ili neku drugu djecju bolest...pa makar i intel kostao vise

Ajde ajde, nemoj spamat, očito si nečji dupli account, ideš po svim temama i spamaš, ovdje si potpuno u krivu. Masa ljudi pa koristi ryzen uključujući i mene i generalno sve šljaka fino, bilo je sitnih problema ali su riješeni. Šta misliš da bi toliko ljudi kupovalo ryzen da je tako loš? Sad jedino trebaš biti poseban slučaj da kupuješ i5, nema to veze sa fanbojizmom, to je sada tako. Isto kao što možda ja više preferiram amd grafe, ali sam realan i uzeo 1080 jer igram na 4k rezoluciji, vega će biti tko zna kada i pitanje je koliko će koštati a sigurno će više trošiti i grijati se što meni ne dolazi u obzir.

4mal kaže...

Zar i ti sine brute skuplja se Ti ekipa pomalo 

Thnx ali nije ti, obična 1080 je. Nije mi se dalo davati milju i pol više, lako srežem sitno detalja, a i ne igram baš neke najgore igre. Napisao sam gore zašto sam uzeo a ne čekao vegu, iako tko zna, ako iznenadi možda se predomislim. Tj ako da 1080ti perf za cijenu 1080 i ne bude imala veći tdp od 1080ti, ali sumnjam da će biti tako.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 20:31 (Jakovp).
15 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...

Koliko vidim on je uzeo običnu GTX 1080, ne TI model.

ps. možda se varam.

Tako je, biti će sasvim dosta, mogao sam uzeti ti ali nisam htio.

17 godina

nema veze ova evga kao 1070 razvaljuje a di nece 1080!

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.6.2017 20:34 (4mal).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Klikneš na "nadporuka" (dolje, desno) i vidiš na koji se post odnosi njegov odgovor.

17 godina

Lol znam za zato i protiv sam velikih qotanja ali na jedan dio je barem preglednije pogotovo kad se postaju post za postom....

Moj PC  
1 0 hvala 1
8 godina
protjeran

@jakovp

sluzim se amdovim procesorima od durona na 900...promijenio sam ih bar deset do sada, a otprilike jednako toliko i intelovih procesora...oduvijek su nudili vise za novce, i oduvijek sam ih kupovao upravo zato sto su u datom momentu kupnje po svemu sudeci bila bolja kupovina...i ama bas svaki put sam nakon tjedan dana koristenja shvatio da to nije to...ili sam imao problem sa kompatibilnoscu, ili sam imao problem sa stutterom, ili sam imao nekakav lagg, ili sam imao bsodove, ili neke aplikacije nisu htjele raditi, ili su se pregrijavali, ili su trosili previse struje, ili sam, kad sam se osvrnuo po internetu i pogledao sto drugi imaju, osjecao kao da vozim fiata, dok su ostali u meckama....koji proc imas? Amd! I onda skriveni podsmjeh. A kad su krenuli sa otkljucavanjem jezgri, to me asociralo na prodaju krumpira na pijaca, kupi jedan, dobis dva, a ne na firmu koja prodaje nesto radjeno u 14nm tehnologiji u jednoj od najnaprednijih tvornica u svijetu. Pa sam pizdio. Big time. Pogotovo zato sto sam isao pred frendom kurcit kako se moj phenom 2 x2 550 otkljucava u b50, cetverejozgreni, pa mi pred frendom nakon paljenih dodatnih dvi jezgre zvuk nije htio raditi. Stvar je u budget cutu, ako razumijes sto znaci taj pojam. Oni namjerno rade fus. Intel su zgadija samo takva, ali kad kupis intel, onda znas da ce radit out of the box, da ce radit u svim zivim uvjetima, i da nece riknut pa taman mu i skinuo hladnjak s njega usred rada. Jer intel nije fus, bar zasad. Nemoj me krivo shvatiti, volim ja da ljudi kupuju ryzen, i da je amd uzdrmao intel, ali samo zato sto to znaci da nas intel vise nece cijediti sa minimalnim pomacima prema naprijed. Nisam intel fanboj, prije sam amd fanboj, i mogu nekom drugom preporucit amd, ali sebi ga kupit necu vise nikad.

I ne, nisam niciji klon, niti spamam, vec se trudim pomoci savjetom jer o racunalnom hardveru znam dosta s obzirom da sam za racunalom od komodorca....

Moj PC  
0 4 hvala 0
15 godina
odjavljen

Bez uvrede ali stvarno pričaš gluposti, imao sam svakave amd procesore od socketa 939, i nikad nisam imao ama baš nikakvih problema u vezi procesora. A bome ni drugi oko mene, možda je bio problem u tebi pošto kažeš da si sa svakim amd procesorom imao problema. I btw athlon 64 3200+ s939, tada najpopularniji procesor je imao tdp od 65w, a njegov konkurent intel je po ljeti radio bez beda i do 100°C na stock cooleru, a da ne govorim koliko lošije performanse. I phenomi su imali nešto veći tdp ali su radili relativno hladni.   Ali neću više o tome, već smo off topic.

3 0 hvala 0
8 godina
protjeran

A to ti je kao kad gledas svoje dite di se natjece u nekom sportu, pa si mozda i pretjerano kritizirajuci, ako nije najbolji...Ali kad ti to dite odraste ti ga najbolje znas kakav je, i ako za neki posa nije, onda taj posa das nekom drugom, pa makar ti ovaj i bio tvoja krv...

A uvrede molim te zadrzi za sebe, ja tebe nicim nisam vrijedjao...

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Gee kaže...
ansha kaže...
Gee kaže...

Pa daj ovako naslijepo...bilo je dosta takvih youtube uradaka po ovim grupama...

možda zato jer se često uspoređuje neki i5 4/4 i cjenovno jednaki ryzen sa smt, koji prikazuje lažnu sliku opterećenja kao i ht kod intela

jer winsi vide duplo fizičkih jezgri kojih ustvari nema, pa ako na dva threada imaš opterećenje po 50% na svakom, a riječ je o jednoj fizičkoj jezgri, onda baš i nemaš još 50% neiskorištenog potencijala na ta dva threada, nego imaš puno manje lufta kao i na onom i5 4/4

17 godina

Neznam o kakvim problemima ti pricas, em sam imao i amd i intela i niti s jednim ama bas nikakvih problema, a imao sam pun klinac procesora, od intel 8086 10mhz( oliveti m24sp) amd od k6 450 pa do athlon xp, i niti sa intelom niti sa amd nisam imao ama bas nikakvih problema. Mislim da je stvar da ti neznas koristiti proc ili kao sta si rekao ides otkljucavati i oc a nije stabilno, znaci nisi proucio kako to treba napraviti. Amd nakon toga se i nije bas pokazao, ustvari mislim da je sa athlon x2 serijom napravio dobar posao, prestao sam pratiti onda. Sada je rasturio sa ryzen procesorima i sa cijenom tako da neznam tko bi uopce kupovao intela po duplo vecoj cijeni za iste perfomanse. 

Edit: mislio da je cpu chat tema, slobodno obrisati

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 9:44 (Patrick_cro).
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

ansha

AOS, DOTA 2 i ROTR su dobili optimizaciju za Ryzen procesore.

Zaključak; Ryzen je konkurentan intelovim perjanicama i buduće igre će ga puno bolje iskorištavati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 10:58 (Mile 74).
13 godina
neaktivan
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

to je korektno od njih jer police su prazne radi toga, nemres vise  kupit 580,480 

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.6.2017 18:45 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže...
Gee kaže...
ansha kaže...
Gee kaže...

možda zato jer se često uspoređuje neki i5 4/4 i cjenovno jednaki ryzen sa smt, koji prikazuje lažnu sliku opterećenja kao i ht kod intela

jer winsi vide duplo fizičkih jezgri kojih ustvari nema, pa ako na dva threada imaš opterećenje po 50% na svakom, a riječ je o jednoj fizičkoj jezgri, onda baš i nemaš još 50% neiskorištenog potencijala na ta dva threada, nego imaš puno manje lufta kao i na onom i5 4/4

Da li to onda znači da ako na 2 threada imaš opterećenja od 70% da je to 140% po jezgri?

15 godina
Jakovp kaže...

Isto kao što možda ja više preferiram amd grafe, ali sam realan i uzeo 1080 jer igram na 4k rezoluciji, vega će biti tko zna kada i pitanje je koliko će koštati a sigurno će više trošiti i grijati se što meni ne dolazi u obzir.

Pa sta bi sa onom spikom amd support dx 12, vulkan i bla bla bal a ti u 2017 kupujes graficku koja podrzaje dx11.

12 godina
chaselol kaže...

Da zanimljivo ali sa 3 mjeseca garancije i bez video izalaza morat ce biti opako jeftinije da se prodaju.

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
15 godina
odjavljen
dreadmoore kaže...

Pa sta bi sa onom spikom amd support dx 12, vulkan i bla bla bal a ti u 2017 kupujes graficku koja podrzaje dx11.

U high level karticama je ok situacija, ali u mid rangeu je osjetna prednost. A za starije generacije (9xx a da ne spominjem 7xx) je još gora situacija.

13 godina
protjeran

Malo smo testirali 2x27"(4k)@5120x1440( Nvidia Surround)nazalost treci monitor nije 4k pa ga nisam ni spajao)

uglavnom gtx 1080ti guta sve sto joj das...osim crysis 3 tu je i7 na cak 80+% i jedina igra gdje je gtx1080ti isla ispod 60fps-a(uglavnom sve high ili ultra bez AA, eventualno fxaa je upaljen po potrebi)lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Cross-post je, ali zanimljivi rezultati testa: 1440 monitor, 165Hz. Haswell-E 5960X (8-core) na baznih 3.0GHz i na blagom overclocku od 4.4GHz (1.17V). S obzirom da mi se činilo da je u Star Wars: Battlefrontu (s fenomenalnom podrškom za SLI i 4K/5K graifkom btw) Titan X (Pascal) gušen s 5960X čak i na toj rezoluciji, testirao sam malo Battlefield 1. Naravno, sve postavke su na max uključujući AA.

Radi se o tri minute igre, na tri različite mape, ali svaki test je na istoj mapi osim što su regije mape drugačije. Varijacije su velike pa nije isto kao kad je test standardiziran (identičan), ali zanimljivo je vidjeti da zapravo još uvijek 1080Ti ovdje predstavlja glavni faktor i da je sama kartica najvažnija, a CPU manje bitan. Čak 3.0 ima nešto finiji framerate, ali mislim da se to odnosi na razlike u trenutku igranja. Bude uskoro i pravi test pa će bit ljepši rezultati.

Stjepanj ajd' napravi i ti test ako možeš ili daj popis igara kojima imaš pristup (legalno, zakrpano) pa da napravimo paralelno.

Nope.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...

Cross-post je, ali zanimljivi rezultati testa: 1440 monitor, 165Hz. Haswell-E 5960X (8-core) na baznih 3.0GHz i na blagom overclocku od 4.4GHz (1.17V). S obzirom da mi se činilo da je u Star Wars: Battlefrontu (s fenomenalnom podrškom za SLI i 4K/5K graifkom btw) Titan X (Pascal) gušen s 5960X čak i na toj rezoluciji, testirao sam malo Battlefield 1. Naravno, sve postavke su na max uključujući AA.

Radi se o tri minute igre, na tri različite mape, ali svaki test je na istoj mapi osim što su regije mape drugačije. Varijacije su velike pa nije isto kao kad je test standardiziran (identičan), ali zanimljivo je vidjeti da zapravo još uvijek 1080Ti ovdje predstavlja glavni faktor i da je sama kartica najvažnija, a CPU manje bitan. Čak 3.0 ima nešto finiji framerate, ali mislim da se to odnosi na razlike u trenutku igranja. Bude uskoro i pravi test pa će bit ljepši rezultati.

Stjepanj ajd' napravi i ti test ako možeš ili daj popis igara kojima imaš pristup (legalno, zakrpano) pa da napravimo paralelno.

Cool!

Sa čime skupljani podaci i s čim obrađeni?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
odjavljen

FRAPS, Excel. Vrlo jednostavna lista svake sekunde fps ili frametime ili kako god.

Nope.
13 godina
Tonči kaže...

FRAPS, Excel. Vrlo jednostavna lista svake sekunde fps ili frametime ili kako god.

Hvala!

Evo, upravo gledam i MSI afterburner (koji je besplatan) ima istu mogućnost. A mjeri puno više vrijednosti.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
12 godina
Gee kaže...

Da li to onda znači da ako na 2 threada imaš opterećenja od 70% da je to 140% po jezgri?

vidio sam na mobu napomenu, ali sam kasnije zaboravio odgovoriti

ako imaš i5 i i7 na istoj brzini, sam hyper threading ti nemere dati duplo perfomansi samo zato jer winsi vide duplo više jezgri

winsi ne razlikuju virtualne jezgre od pravih, pa sigurno ne mogu niti točno odrediti njihovu iskorištenost, odnosno koliko ti je lufta ostalo

ne kažem da sam 100% u pravu i da znam točno kako winsi pokazuju usage pojedine jezgre

samo sam pokušao objasniti zašto se događa da 4/8 procesor u igrama izgleda kao da ima puno više lufta od onog 4/4

ako netko bolje kuži, neka objasni zašto se događa da i5 u odnosu na i7 ili neki ryzen 4/8 izgleda kao da se guši, dok je ovim drugim naizgled ostalo još puno lufta

17 godina

Ekipa može li netko nešt testirati.

Trenutno nemam te mogućnosti.

Dakle trebam ekipu s 2 monitora. Duplicate screen.

PRvi monitor veća rezolucija 1440p ili 4k još bolje a druga 1080p.

Zanima me hoće li doći do pada u performansama kade su dva monitora s duplicate screenom (po meni ne bi trebalo no..)

Također me zanima taj prikaz slike na 1080p monitoru kako će izgledati.

Htio bih sada kada mi dođe 4k monitor testirati nešto pa me zanima ima li dok mi ne dođe (koliko znam u ponedjeljak) netko tko bi mi mogao podijeliti navedeno.

U Nvidia temi jer mi treba ekipa iskljucivo s Nvidia karticom. I zanima me oce li ovaj drugi 1080p monitor imati bilo kakav negativan utjecan na ovaj prvi.. Npr shebe gsync itd..

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.6.2017 13:11 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
toxic kaže...

Ekipa može li netko nešt testirati.

Trenutno nemam te mogućnosti.

Dakle trebam ekipu s 2 monitora. Duplicate screen.

PRvi monitor veća rezolucija 1440p ili 4k još bolje a druga 1080p.

Zanima me hoće li doći do pada u performansama kade su dva monitora s duplicate screenom (po meni ne bi trebalo no..)

Također me zanima taj prikaz slike na 1080p monitoru kako će izgledati.

Htio bih sada kada mi dođe 4k monitor testirati nešto pa me zanima ima li dok mi ne dođe (koliko znam u ponedjeljak) netko tko bi mi mogao podijeliti navedeno.

U Nvidia temi jer mi treba ekipa iskljucivo s Nvidia karticom. I zanima me oce li ovaj drugi 1080p monitor imati bilo kakav negativan utjecan na ovaj prvi.. Npr shebe gsync itd..

Windowsi 10, s posljednjim updateom, izgledaju sasvim ok s različitim skaliranjem. Ranije verzije neće. Aplikacije moraju "biti svjesne" skaliranja, neke lošije će ti se raspasti kod prijenosa na drugi ekran, ali samo pokreneš iznova.

Dva monitora ti mogu stvarati probleme s ekskluzivnim full screenom kod igara koje ne kuže (i onih koje kuže) više monitora. Drivere za oba monitora moraš svakako instalirati.

Nope.
12 godina

jel valja gtx 1060 g1 gaming....dobivam ju u yamjenu ya svoju i 300 kn jos mi da...kupljena krajem 4 mjeseca 2017

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice