GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.558.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

Lucidius 

Budući da imam 1080p ips ekran i želim upgrade na 2K FreeSync ips 144hz, a vega još nije izašla, kontao sam uzeti sada 1060 i prodati je kad izidje vega i onda uzeti 2K ekran i vegu jer mi sada nema smisla sa RX 480.

Znači vraćam se na svoj gigabyte g1 gaming (2.529kn) koji je 60kn skuplji od phoenix standard kartice

Temperatura G1 gaming 1060 - KLIK

Temperatura Phoenix GS 1060 - KLIK i KLIK

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 21:14 (Kopsi1304).
9 godina
protjeran

Ja bi na sigurno odigrao i uzeo GTX 1060 Phoenix GS 2564kn, uglavnom kako hoces!

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 22:01 (Lucidius).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kad kažeš na sigurno, što misliš pod tim.. budući da si rekao da 1060 ima drugačije hlađenje od 1070

PS: U linksu za 3700kn nije Phoenix već ona obična gainward crna, Phoenix standard je nedostupna, GS je 3.989kn

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 22:33 (Kopsi1304).
13 godina
toxic kaže...
Penryn kaže...

Pa ništa čudno kad se izvodi na OpenGLu. Ista situacija je bila u DOOMu pod OpenGLom, pa vidite što se dogodilo prelaskom na Vulkan.

da ali koliko tocno vulkan igara ce biti ili ih ima? ja znam samo doom.

a realno doom je sranje, sp jos koliko toliko je prolazan ostalo zivi uzas

+1

Sad kad je bio dostupan jedno vrijeme , reko idem da probam...10 minuta, kocka do kocke kockica...Tratatatira...

Brisanje...Jedino dobro u toj igri je optimizacija, a opet kad bolje promislim "Što je tu trebalo bit optimizirano ?"...

Veliki hype za ništa...

12 godina
odjavljen
Kopsi1304 kaže...

Kad kažeš na sigurno, što misliš pod tim.. budući da si rekao da 1060 ima drugačije hlađenje od 1070

PS: U linksu za 3700kn nije Phoenix već ona obična gainward crna, Phoenix standard je nedostupna, GS je 3.989kn

Sigurno je kartica ok, ali ipak ima godinu dana manje gare od gigine verzije koja je skuplja nešto manje od 200kn. Jedino bi me to moglo odvuć od gainwardice. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
Kopsi1304 kaže...

Pa i Gigabyte ima drugacije hlađenje nego na gtx 1070 i 1080, dva umjesto tri venta, i isto tako manji radijator i drugacije cijevi itd. uz to ljudi se zale na coil whine, a Gainward em je nesto bolji u hlađenju, em nema nikakvih prituzbi, a ventovi su veci nego na Gigabyteu i dosta tisi.

13 godina
neaktivan

Koji bi oc prosao ono normalno?

g1 btw.

Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

+180 core clock, +450 memory clock. Power limit i Temp limit stavi do kraja i to je to, koristi MSI AB 

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 23:33 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

+150 +700, PL 111, temp limit 92C po meni.. ovisi opet od čipa, no zar nije ručni OC sad nebitan, bar što se gaming-a tiče ? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2016 23:39 (Kopsi1304).
13 godina
neaktivan

+147 core i memorija za sad nije nesto..+300 za sad je stabilno

nis od tog,nek ovak ostane..

Edit:vaca artifakte na core 100 mem 200,vracam stock.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 6:16 (drakula789).
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

a zašto pokušavaš overclockat uopće ? Ručni OC je nebitan kao što smo rekli već

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 9:12 (Kopsi1304).
15 godina
neaktivan

Vidim da sada svi koriste EVGA Precision X za clockanje grafickih kartica iz Pascal serije. Mozda da probas s time?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kopsi1304 kaže...

Ko je rekao? Ti i ostali koji nikad nisu vidjeli Pascal karticu?

Daj molim te prekini drobit gluposti...

10 godina

Sa zadnjim nvdrv 372.54 je klok bitno smanjen, pa ako ti se kloka onda ćeš morati na starije drv tipa 368.81.

lp

p.s. na redditu imaš o tome  https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/4y51hv/nvidia_37254_overclock_instability_issues/

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
ansha kaže...
Kopsi1304 kaže...

KLIK

By default the GTX 1060 operates at a core clock speed of 1506MHz with a boost clock of 1709MHz. The GDDR5 memory is also clocked at 2GHz. We were able to push the memory up to 2.25GHz while the core reached 1736MHz resulting in a boost clock of 1939MHz. However, due to the way GPU Boost 3.0 technology works the GTX 1060 spent most of its time operating at around 2.1GHz. We weren't able to increase the voltage but the power target was maxed out at 119%.

KLIK

Use any tweaking utility of your preference of course. We use AB, AfterBurner is in a new Beta stage development and voltage control is still pending. However, even withouth it you'll reach the 2100 MHz marker. The memory on our sample was insanely tweakable as we reached 9.45 GHz.

KLIK

Now since Nvidia 3.0 GPU boost technology offers the SAME overclock for all cards it doesn't matter anymore how much you can manually overclock your GPU, because none manually overclocked pascal gpu will give you more overclock than you will have in game with nvidia 3.0 GPU boost technology... at least not for Pascal because BIOS hacking tools haven't been written yet for Pascal. The guy who wrote Keplar and Maxwell tools is clearly having trouble backwards engineering everything, cause it's taking him a long time this generation and might never be realeased.

Valjda će ti ovo biti dovoljno referenci  Dakle ručni OC je trenutno nebitan za gaming?

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 13:22 (Kopsi1304).
16 godina
odjavljen
Taraba kaže...

Sa zadnjim nvdrv 372.54 je klok bitno smanjen, pa ako ti se kloka onda ćeš morati na starije drv tipa 368.81.

lp

p.s. na redditu imaš o tome  https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/4y51hv/nvidia_37254_overclock_instability_issues/

Bježi od tog drivera. 368.95 je ok, ali ne diraj 372.54 ni štapom.

17 godina
neaktivan

Kopsi stvarno pišeš gluposti. Niti jedna GTX10x0 out of the box neće radit na 2.1GHz nego moraš sam podići power target i gpu clock da bi dobio tih >2GHz u igrama.

Will this run on my 486?
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Koliko sam razumio samo power target staviš na max, gpu clock ne trebaš dirati

16 godina
odjavljen
Kopsi1304 kaže...
ansha kaže...
Kopsi1304 kaže...

KLIK

By default the GTX 1060 operates at a core clock speed of 1506MHz with a boost clock of 1709MHz. The GDDR5 memory is also clocked at 2GHz. We were able to push the memory up to 2.25GHz while the core reached 1736MHz resulting in a boost clock of 1939MHz. However, due to the way GPU Boost 3.0 technology works the GTX 1060 spent most of its time operating at around 2.1GHz. We weren't able to increase the voltage but the power target was maxed out at 119%.

KLIK

Use any tweaking utility of your preference of course. We use AB, AfterBurner is in a new Beta stage development and voltage control is still pending. However, even withouth it you'll reach the 2100 MHz marker. The memory on our sample was insanely tweakable as we reached 9.45 GHz.

KLIK

Now since Nvidia 3.0 GPU boost technology offers the SAME overclock for all cards it doesn't matter anymore how much you can manually overclock your GPU, because none manually overclocked pascal gpu will give you more overclock than you will have in game with nvidia 3.0 GPU boost technology... at least not for Pascal because BIOS hacking tools haven't been written yet for Pascal. The guy who wrote Keplar and Maxwell tools is clearly having trouble backwards engineering everything, cause it's taking him a long time this generation and might never be realeased.

Valjda će ti ovo biti dovoljno referenci  Dakle ručni OC je trenutno nebitan za gaming.

I ti svakakve budalaštine čitaš po netu... 

10 godina
neaktivan

Hajde testiraj tonči. Vrati clock na stock ostavi samo power limit na max, baš me zanima hoće li ti sjedat na istom OC-u u igri.

16 godina
odjavljen
Kopsi1304 kaže...

Hajde testiraj tonči. Vrati clock na stock ostavi samo power limit na max, baš me zanima hoće li ti sjedat na istom OC-u u igri.

Sve sam ja to već testirao. Ovo što piše po tim linkovima je manje-više sve pogrešno. 

10 godina
neaktivan

Dobro što si zaključio iz testiranja onda.

GPU boost ti da bolji oc ovisno koliko si ga ručno uspio overclockat ? Kolika je ta razlika onda... 100-200 MHz?

17 godina

Nabavio G1, naravno u paketu dobio i coil whine, da, čuje se lagano zavijanje, al dok se prisloni uho dok je grafa u full loadu, kućište mi je pod stolom s otvorenom stranicom, malo osluškujem:D
Nego, ak bi reklamiral, ko zna kakva bi druga bila, tak da bum zasad pričekal s tim...

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 11:50 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo ovako odlučio sam ipak uzet gtx 1060 umjesto rx 480 e sad koju uzeti kod nas da je ima na lageru i da je hladna ?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kopsi1304 kaže...

Dobro što si zaključio iz testiranja onda.

GPU boost ti da bolji oc ovisno koliko si ga ručno uspio overclockat ? Kolika je ta razlika onda... 100-200 MHz?

Daj molin te prekini, ti koji nemas karticu ces ljudima koji je imaju objasnjavat kako ona funkcionira?

I to tako da trazis idiotske izjave po netu i to predstavljas kao nepobitne dokaze?

10 godina
neaktivan

Kartica je narucena, zanimao me je taj clock razlike, da li ti ide 3.0 boost + manual boost na to, izgleda da ide. Budući da je nemam još, naravno da ću tražiti po netu testove itd.

12 godina
odjavljen

Ajte prestanite kenjat po čoviku koji postavlja pitanje i nešto ga zanima.

I ja sam na nekoliko mjesta naišao na to što on govori. Tj da će pascal boostat prilično visoko dok god ima power i temp limit lufta. Ako nije tako, lijepo se napiše i odgovori, postavi neki video i sl., a ne sere po čoviku... Forumska kultura in its best. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
12 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Eo dodjji do mene i clockaj jarane pa cemo vidit jel ima boosta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

haha hvala na ponudi ali evo pricekati cu ponedjeljak da stigne ova moja 1060-ka pa javim dojmove/clock/performance u igri.

Narucio sam Phoenix GS ipak jer nisam htio biti jos jedna zrtva coil whine-a G1 Gaminga, iako bi mi se bolje uklapala izgledom u kuciste. Razlika u cijeni je bila 40kn

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.8.2016 13:26 (Kopsi1304).
13 godina

Koji gadovi ovi iz Neviđije, novi drajver mi još više sj perfomase u TotalWar : WH-u, ovo je prvi put u 4-5 godina da radim roll back...

Nemogu vjerovat....

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice