GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.423
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Nvidia Pascal (2016)
Stjepanj kaže...

taj tvoj titan da je od kriptona u bilo kojoj igri na stocku nemre raditi ni na 1,2ghz...

12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

ma u zatvorenom kucistu ide preko 80°c svaka...nema boga! perfomasne referentnih kartica su sramotne poradi throtlanja, vec sam rekao jednom to kupuju ljudi kojima se jako zuri, ili ih dobivaju besplatno ili imaju para pa im je svejedno!

A vidiš, baš sam bio uvjeren da ovi nvidijini referentni ok hlade i da ne trotlaju. Ali fakat, svaka recenzija pokazuje da kartica ide do 80+C :/ dissapointed

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Stjepane, ne lupetaj vise kad ne znas ;)

SVE grafike koje ja kupujem su SAMO referentne i nista drugo i ne dolazi u obzir.

Ko kupuje titane kupuje ih za posao i tu treba da radi danima na full opterecenju bez problema.

Referentni cooler to odradjuje sasvim dobro.

Stavi 4 nereferentne tako da duvaju jedna u drugu i ne postoji ventilator sa strane koji ces dodati, a da rashladi to.

Malo brkate babe i zabe i pricate o stvarima koje nemaju veze jedna sa drugom.

1 GPU ili cak i 2 GPU sa dobrim protokom zraka neferentne ce naravno biti hladnije ili tise na istim temperaturama, ili ici do vecih taktova prije nego dodje do problema. 

ALI u slucaju 4 grafike nabijene jedne do druge i da treba da prze danima bez prestanka, nereferentne grafike tu nema sta da traze i dolaze u obzir SAMO referentne.. ili vodeno.

Ali to je vec druga prica sa svojim problemima. 

Uglavnom napravi razliku izmedju neceg sto ces nahajcati par minuta za bench i dizati mu taktove do izdrzljivosti, i drugoga koje treba da przi na full opterecenju danima bez prestanka i bez throtlinga.

I takodje razlicite potrebe ljudi. Meni apsolutno buka ne interesuje dokle god te grafike meni rade bez problema i zaradjuju parice neka urlaju do mile volje :)

http://www.modsrigs.com/detail.aspx?BuildID=34436
Moj PC  
6 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

mirkoj  ajde reci jesi štimao fan krivulju? Kakva je na stocku? I dok rendaš s njima, koji je average boost i ako je potreban taj boost na programima na kojima radiš? 

Ako referentna nije u stanju držat gpu na 80C max na stock boostu, onda je to banana iskreno. Evo ova moja gainwardica nema teorije da pređe 70C na 1450mhz, power slider na 110%, fanovi do 70%. Iskreno, da idem na dual sli svejedno bi išao na nereferentne (imao sam ih, prihvatljive temperature), triple i/ili quad sli - vodenjak. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 15:25 (eywa33).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Koji . dajte neda mi se otvarati temu za vaše prepucavanje o trenutnim grafama. Zanimaju me inf o novim modelima.

Moj PC  
5 3 hvala 0
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

o kavih 110% p limita pricas i 95°c?

pa imao sam 2x 980 jbte te kartice jedva rade na 1,15ghz, s titanom je jos gore...

svaki put TI pricu okrenes na nesto deseto sto nema veze s vezom!

taj tvoj titan da je od kriptona u bilo kojoj igri na stocku nemre raditi ni na 1,2ghz...

pa mjenjam kartice cesce nego gace pa valjda neki k znam!

evo cak sam si dao i malo truda gle cuda

1189 mhz je bio max klok titana-x! znamo kada je ovo zabiljezeno, onda kad upalis hladni komp !:)

Daj molim te više ne piši gluposti. Promijenio sam sve flagship kartice u posljednje dvije godine, od čega 9 komada TitanaX... Svaki se clocka sa stock BIOS-om na referentnom hladnjaku uredno na 1400+. Svaki od 9 komada.

http://www.3dmark.com/fs/8382889

Ovo je stock-zračno hlađeni TitanX, stock BIOS, +42mV voltaže.

16 godina
odjavljen
nex987 kaže...

Koji . dajte neda mi se otvarati temu za vaše prepucavanje o trenutnim grafama. Zanimaju me inf o novim modelima.

Još ga nema. Zasad znamo nešto o 1080:

oko 25% brže od TitanaX, bazni takt 1607, boostovi 1733 i 1860, max na zraku 2110-2150.

13 godina
protjeran
Tonči kaže...

Daj molim te više ne piši gluposti. Promijenio sam sve flagship kartice u posljednje dvije godine, od čega 9 komada TitanaX... Svaki se clocka sa stock BIOS-om na referentnom hladnjaku uredno na 1400+. Svaki od 9 komada.

http://www.3dmark.com/fs/8382889

Ovo je stock-zračno hlađeni TitanX, stock BIOS, +42mV voltaže.

eto opet ti o necem desetom...neda mi se vise!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

mirkoj  ajde reci jesi štimao fan krivulju? Kakva je na stocku? I dok rendaš s njima, koji je average boost i ako je potreban taj boost na programima na kojima radiš? 

Ako referentna nije u stanju držat gpu na 80C max na stock boostu, onda je to banana iskreno. Evo ova moja gainwardica nema teorije da pređe 70C na 1450mhz, power slider na 110%, fanovi do 70%. Iskreno, da idem na dual sli svejedno bi išao na nereferentne (imao sam ih, prihvatljive temperature), triple i/ili quad sli - vodenjak. 

Referentna na stock boostu drži oko 65ºC.

12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

nex987 ajde malo smiri. Pričamo o referentnim hladnjacima koji će biti jedini dostupni na launch day nove serije, pa možda nešto od ove rasprave urodi plodom odn. uvjetuje nečiju potencijalnu kupnju.

S obzirom da su hladnjaci gotovo identični na 9xx i 10xx seriji, onda bi meni osobno poslužila informacija o tome ako referentna kartica trotla ukoliko ne narfljim ventove na 80+%. S obzirom da sve recenzije ipak potvrđuju da referentni kuler na stock klokovima postigne temperature od 80+C, onda iskreno, nema teoretske šanse da bi odabrao taj hladnjak ako ne namjeravam ići na vodeno.

Dakle, Tonči i Mirkoj, imate i koristite te kartice. Pa opet pitam: na koliko celzijusa je kartica stabilizira na 100% loada u igranju?

Tonči  onda ne znam  kako recenzenti dobivaju brojke od 80+C? Mahom svi... ne znam ali od vas ovdje netko garant laže, a sad pitanje je jesu li "svi" ili je "mujo" :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 15:40 (eywa33).
Moj PC  
6 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

on mozda prica sam s sobom ili svetom vodom...mi svi ostali o bijednom zraku!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Tema nije off-topic, jer se tiče vrlo važnog elementa novih kartica: referentnog vapor chamber hladnjaka koji dolazi s Founder's Edition karticama GTX 1080 i GTX 1070. S obzirom da postoje mnoge ne-referentne kartice koje zaista bolje hlade čip (i više koštaju), postavlja se pitanje koga zanima referentna kartica?! - Postoji važno tržište:

- korisnici koji kartice stavljaju u SLI konfiguracije (s bliskim slotovima): referentni hladnjak zrak ispuhuje iz kućišta, drugi hladnjaci ga ispuhu u kućište u druge kartice do sebe, a topli zrak se tada mora vaditi vani ventilatorima na kućištu. To nije dobro rješenje kod manjih kućišta ili tijesnih SLI konfiguracija (3 i 4-way) kad su kartice praktički naslonjene jedna na drugu.

- korisnici koji koriste vodena hlađenja i trebaju referentnu ploču kartice za namještanje blokova, bracketa i sl.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 16:16 (Tonči).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Ako nisi vidio onaj moj gore edit, onda ok. Ali ako jesi, onda ti opet u špade a mi u kupe. 

Kako možeš tvrdit da se titanx na stock klokovima stabilizira na 65C na 99% loada, dok svaka moguća recenzija tvrdi da se kartica ugrije na 80C? Možda si pojačao fan krivulju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
eywa33 kaže...

nex987 ajde malo smiri. Pričamo o referentnim hladnjacima koji će biti jedini dostupni na launch day nove serije, pa možda nešto od ove rasprave urodi plodom odn. uvjetuje nečiju potencijalnu kupnju.

S obzirom da su hladnjaci gotovo identični na 9xx i 10xx seriji, onda bi meni osobno poslužila informacija o tome ako referentna kartica trotla ukoliko ne narfljim ventove na 80+%. S obzirom da sve recenzije ipak potvrđuju da referentni kuler na stock klokovima postigne temperature od 80+C, onda iskreno, nema teoretske šanse da bi odabrao taj hladnjak ako ne namjeravam ići na vodeno.

Dakle, Tonči i Mirkoj, imate i koristite te kartice. Pa opet pitam: na koliko celzijusa je kartica stabilizira na 100% loada u igranju?

Tonči  onda ne znam  kako recenzenti dobivaju brojke od 80+C? Mahom svi... ne znam ali od vas ovdje netko garant laže, a sad pitanje je jesu li "svi" ili je "mujo" :)

Eywa - nekidan sam odvrtio testove na zračnoj TitanX (stock) overclockanoj na 1450MHz. 80ºC je otprilike temperatura koja je postoja na testu 5K Crazy Ashes of the Singularity. Kućište je Fractal Design R5, dakle, sve samo ne veliko i prostrano kućište. Na kućištu uopće nema ventilatora (jer inače koristim vodeno hlađenu TitanX). Onaj 3DMark koji sam gore linkao također je radio ispod 80ºC.

Zaista ne znam kako recenzenti bilo što dobivaju, ali za razliku od recenzenata ja dobijem nula kuna od proizvođača kartica pa nemam razloga izmišljati.

eywa33 kaže...

Ako nisi vidio onaj moj gore edit, onda ok. Ali ako jesi, onda ti opet u špade a mi u kupe. 

Kako možeš tvrdit da se titanx na stock klokovima stabilizira na 65C na 99% loada, dok svaka moguća recenzija tvrdi da se kartica ugrije na 80C? Možda si pojačao fan krivulju?

Pa naravno da ne govorim o stock postavkama ventilatora. Govorim o 100% fan speeda.

Isključi fan i na 80ºC će doći i ugašena. :)=)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 15:49 (Tonči).
16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Gotovo pa sam siguran da svaka nVidia kartica sa stock (referentnim) kulerom i na default clockovima ide do temp. limita (83c) u igrama i renderiranju (99% load) - uključujući i TitanX. Bilo bi ravno čudu da radi na 65-70c s referentnim kulerom - stvarno bi volio vidjeti takav primjerak. Čemu onda uopće kupovati 3rd party verzije, ako je ovaj turbinac toliko "tih" i toliko dobro "hladi".

EDIT: Sad sam pročitao zadnji post. Naravno, na 100% nije ni čudo da ne prži 83c ali je zujanje fena za kosu podnošljivije u usporedbi. Ja sam mislio da pričamo o default postavkama.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 15:52 (mrsmith).
Moj PC  
7 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Pa naravno da ne govorim o stock postavkama ventilatora. Govorim o 100% fan speeda.

Isključi fan i na 80ºC će doći i ugašena. :)=)

Now we're talking. 100% fana je, ono, 100% glasno :)

16 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ma kakvih 30°C, nema šanse. Ventilatori su se na ovome vrtjeli na maksimumu, ali referentni Nvidijin cooler je izrazito dobar u hlađenju. Uredno s tim postotkom hladi TitanX na 1,5GHz - istina, buči, ali 100% je 100%. Na 60% je i dalje posve nečujan, što je sasvim dovoljno za 1,2-1,3GHz.~70°C za max vrtnju i overclock na 2,1GHz je odličan rezultat. Voda bi tome dodala možda još nešto, ali pitanje je koliko može čip... to nećemo znati do benchmarka. :)

Rasprava je bila iza ovog mog komentara. Ja sam bio uvjeren da Stjepanj komentira imajući u vidu podebljano u mom komentaru.

13 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Temperatura zavisi od gomilu drugih faktora ne samo od ventilatora.

Za pocetak temperatura u sobi i takodje i pozicija u sobi.

Evo vam primjer upravo rendaju grafe nesto i vidis razlike. Zavisi i d spolozaja same kartice medju njih 4 gdje se nalazi.

Masina sa TitanX grafikama je podignuta na stolu tako da je u drasticno toplijem dijelu prostorije.

Masina sa Titan grafiakam je na samom podu tako da se i razlika osjetno vidi. 

Onda dalje, kada si zadnji put uopste cistio prasinu sa grafike, koliko je prasine u sobi i na grafici, kucistie i protok zraka u kucistu itd i td.

Ali na kraju krajeva poenta je da pri maksimalnom opterecenju grafike 4 graficke u SLI modu referentni kuleri halde sasvim dobro.

U istom scenariju ali sa nereferentnim kulerima grafike bi POCRKALE.

Uz to i bilo koji nerefentni kuler kada ima graficku koja radi punom parom krene da vrti sve ventilatore i cuce  se isto ako ne i vise od referentnog.

Eto toliko

A da inace ovde pisem samo da bi postovao kao imam graficke i tako to da bi pumpao ego. Inace moj ego vrijedi desetine hiljada eura da potrosim samo da pisem likovima po forumu sta imam od hardwer. Kako da ne. 

Ako koga zanima da cuje sta i kako radi u ekstremnim uslovima i na hardweru koji nemoze sam testirati neka cita ko nece .. dovidjenja

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 16:14 (mirkoj).
Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

^ Ok mirkoj. No mislim da se u suštini nismo dobro razumjeli. Ja sam čitavo vrijeme mislio na stock postavke fana i klokova te na 100% loada u igrama. Ne znam kakav load radiš na svojim karticama, odn. je li taj load sličan kao u gejmingu. Možda da me uputiš ako nije problem?

ps.

Nemoj se ljutit ali brate ja neke tvoje poruke moram dešifrirat redovito. Ne znam jel ti priša pa pišeš brzo ili je nešto drugo posrijedi? Nije bed, nisam grammar nazi, ali kad moram jednu rečenicu pročitat nekoliko puta kako bih razumio što je pjesnik htio reći - dođe mi muka, nhf. 

Ja mislim da nije do mene. Imam faks iza sebe, čitao wittgensteina, kanta i sličnu bagru bez većih poteškoća. 

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ma do mene je, haha radim na par stvari odjednom, jurim i onda jos cerkica uleti u sobu pa je haos tako da je do mene :)

sto se tice loada kako sam vidio nekada gaming ima cak i veci load nego rendering.

drzi konstatno na duze vrijeme opterecenu graficku nego pri renderingu. 

uglavnom ako trazis silent gaming onda bi svakako isao na nereferentnu, sto tise postavke fana i naravno dobro provjetreno kuciste a i sobu.

npt ovaj 4ti comp ima asus strix 970 i grafika je stvarno i necujna i hladna. 

16 godina
odjavljen

Za nečujno samo voda. :)

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Aha, pa osim ventova moramo i pumpu slusat ;)

16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Aha, pa osim ventova moramo i pumpu slusat ;)

Sad bih ti odgovorio, ali već sam dovoljno laprdao za danas. :) No, da, meni je zapravo zvuk vode fora... k'o bazen kraj stola. 

9 godina
Teoretski gledano bi li se 1070ica (koja bi trebala kod nas biti recimo 4000kn) mogla koristiti u konfi od recimo 7500kn? Je li 3500 dovoljno za ostale djelove ili bi bilo bolje da uzmem 980 cije cjene bi se trebale spustiti sa izlaskom novih 1080 i 1070 kartica

0 0 hvala 0
14 godina

Pitanje je blesavo jer naravno da je teoretski moguće da za 3500kn kupiš ostatak komponenti ali svakako nije preporučljivo ako u grafu ulupaš 4000kn da s time ide CPU od 500kn. Generalno je uvijek za gaming bolje što jači GPU ali treba sve gledati da bude balansirano s obzirom na budget. Ako ti je prioritet gaming onda je minimum za gledat i5 + što jača grafa (dakle GTX 1070 po mogućnosti) ali mislim da to ne ide baš za 3500kn. Jel ti treba baš komplet cijelo kućište ili nešto imaš i od starog ? Postaj u temi za to pa ti dečki sastave ovisno o parama koje imaš.

17 godina
Tonči kaže...

ne postoji necujno.. jbga..

9 godina
protjeran
kerSh kaže...
Teoretski gledano bi li se 1070ica (koja bi trebala kod nas biti recimo 4000kn) mogla koristiti u konfi od recimo 7500kn? Je li 3500 dovoljno za ostale djelove ili bi bilo bolje da uzmem 980 cije cjene bi se trebale spustiti sa izlaskom novih 1080 i 1070 kartica

Moglo bi se ovako iz glave:

i5 1450kn

maticna 500kn

ram 8GB 250kn

napajanje 550kn

kuciste 350kn

HDD 1tb 400kn

Ravno 3500kn

14 godina
Lucidius kaže...

Polovan i5 pa uzme neki jači model ili uštedi te ostatak preusmjeri u kvalitetno napajanje i kućište.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.5.2016 21:31 (Valentin17).
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Ako bi isao na polovan proc onda se za 1500kn nađe i7, nije na odmet jer bi mu i5 bio tu i tamo bottleneck sa grafom ranga gtx 980ti ako ce takve biti gtx 1070.

Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

i7 definitivno za 1k70/80

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice