Ima razlike, ali treba vidjet kako će utjecat. Nvidia koristi TSMCov 16nm FinFet+, a AMD će korisititi Global Foundriesov 14nm koji je razvio Samsung. A ako se sjetimo jedinog proizvoda koji je koristio ta oba procesa, a to je iPhone, onda možemo vidjeti da se 14nm iz Global Foundiresa po nebrojenim usporedbama grijao više što znaci da je TSMCov 16nm FinFet bolji proces, odnosno zreliji. 14nm iPhone je potrošio bateriju oko 10% brže od TSMCovog. Vidjet ćemo kakve će clockove postizati AMD.
To su neusporedive stvari. Grijanje ima veze s clusteringom i arhitekturom. A i kad spominješ, bojim se dda je to daleko od bitnog bilo kad je razlika u pitanju.
Neznam ja jel veslaš ili ne, ali ja znam da is prije cca 2 tjedn nudio "par" TitanX-eva pa na kraju ispalo da nemas 3 kom za prodat :). A i onaj tvoj "skuplji" nikako da osvane na njuskalu ;).
Zato što sam prodao sve u međuvremenu. Ja trenutno u sebe imam jednog (pod vodom) i dva su u render mašini koja stoji tu kod mene na podu. No, bojim se da neću prodavati gejmerima, jer je njima 1080 bolja opcija, a meni je za compute i render TitanX i dalje superiorna kartica ako zbog ničeg onda zbog frame buffera od 12GB. :)
No, kako je situacija da 1080 planira koštati 650-750 eura, a 1070 450-550 eura, pretpostavljam da će sad Njuškalo bit puno TitanaX po 500-550-600 pa mi je to prilika za quad SLI jeftino.