Ati 4890 - novi hladnjak zbog OC

poruka: 21
|
čitano: 4.572
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Imam Sapphire Ati Radeon 4890 Vapor-x grafičku karticu. Znači tvorniči je stavljeno malo kvalitetnije hlađenje. Ali i s takvim hladnjakom ja se ne usudim OC. Čitao sam malo recenzije na netu i mnogi preporučaju Arctic Cooling Accelero TWIN TURBO (snižava temp čak 42 °C  na drugom grafičkom procesoru i impresivnih 26 °C na prvom).

Molim prijedloge za hladnjak i kakvih iskustva imate s OC graf...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da je to neisplativo i bezpotrebno jer taj hladnjak koji je gore je odličan i dobro radi svoj posao.Grafe 4870/4890 se inače malo više griju i nemaš problema glede temperatura, probaj nemože se ništa desiti ukoliko

vidiš da se pojave neki artefakti(smetnje u slici,crtice, i sl.) smanji clock.To je super grafa i temperature 90-110c su normalne za navedene.Na netu sam našao da grafa nebi smjela prelaziti 80c sa tim hlađenjem u loadu naravno

pa probaj ukoliko bude i 10c više nemaš brige neće se ništa desiti s istom.

E7200 aka 3.6GHZ Abit IP35 Off limits 2x2 GB GSkill-1000MHz Seasonic 430W
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 13:37 (Smille).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ati 4890 - novi hladnjak zbog OC

hvala na savjetu...s kojim programom nadgledavaš temp graf? Ali ako arctic cooling skine temp sa 80c na cca 40c-50c to je jako puno...a cijena je 250kn.

15 godina
jumpman8 kaže...

hvala na savjetu...s kojim programom nadgledavaš temp graf? Ali ako arctic cooling skine temp sa 80c na cca 40c-50c to je jako puno...a cijena je 250kn.

GPU-z, everest....

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.12.2009 14:13 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan

hvala...ja sam OC grafu preko ati overdriva (dobiješ sa driverima) i povećao sam mu Gpu Clock i Memory Clock...sa 850 na 940 gpu i 1050 na 1110 memorija...koliko bi išlo sa stock vapor-x hladnjakom? koji program koristim da ju testiram u idle i loudu (ja za procesor koristim everest ali ne vidim tamo opciju za mjerenje rezultata)

16 godina
protjeran
jumpman8 kaže...

Pozdrav,

Imam Sapphire Ati Radeon 4890 Vapor-x grafičku karticu. Znači tvorniči je stavljeno malo kvalitetnije hlađenje. Ali i s takvim hladnjakom ja se ne usudim OC. Čitao sam malo recenzije na netu i mnogi preporučaju Arctic Cooling Accelero TWIN TURBO (snižava temp čak 42 °C  na drugom grafičkom procesoru i impresivnih 26 °C na prvom).

evo stavi ovaj hladnjak i moš radit s grafon što got očeš nema šanse da se ugrije . ašto se tiče everesta ima on sve samo malo pročačkaj po njemu i sve češ nač

http://www.links.hr/index.php?naziv=Hladnjak+ARCTIC-COOLING+Accelero+Xtreme+2900%2C+za+VGA+ATI+HD+2900+series&option=artikl&id_kategorija=05090909&id_artikl=050.909.138

I Jadantisi
17 godina
neaktivan

Neisplativo je kupovanje drugog coolera za tu grafu jer je stavljen odličan hladnjak na nju i tu je u prednosti glede hlađenja u odnosu na referentne modele.

Možeš staviti koji hočeš gore ali svaka grafa ima svoja ograničenja tj. limit dokle ide pa je kupnja coolera bacanje love glede 1% povečanja performansi radi boljeg hlađenja i na revjuima je navedena temperatura u idle-loadu koja te

netreba uopće zabrinjavati jer nema šanse da pređe navedenu tem. 80cOsmijeh max. što je odlična temperatura s obzirom na referentne koje se podosta griju i prelaze 100c pa i dalje rade.

Uglavnom nečeš puno profitirati  glede temp. 65c u odnosu na 80c barem glede performansi pokušaj clockati i vidjet ćeš dokle ide, a kupnjom coolera samo bacaš lovu bespotrebno što bi razumio

da je referentni cooler gore pa želiš olakšati rad grafe i sniziti temperature.

Kupiti cooler možeš uvijek ali prvo probaj i uvjeri se glede max. temperatura.

E7200 aka 3.6GHZ Abit IP35 Off limits 2x2 GB GSkill-1000MHz Seasonic 430W
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kako da izmjerim temperaturu grafičke dok je u loadu (npr za procesor stavim everest test stabilnosti i očitam temp nakon 10tak min.)  u idle mi je 54

17 godina
jumpman8 kaže...

Kako tebi temperatura 80 °C, u mene je XFX HD4890 clockana default na 900 mhz pa kad kod gledam temperatura 55-60(mozda se  i varam) u loadu u idle 55.

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 7:13 (markoal).
17 godina
jumpman8 kaže...

Pozdrav,

42°C manje u odnosu na vapor-x hahah koji je moron to napisao?

A zašto ti spominješ drugi grafički procesor kada ova ima samo 1?Neodlučan

Povećaj broj okretaja venta na cooleru kada ti prelazi 70C.

OC-aš na 900-950MHz i šta će ti više te clockaj procesor na 3,4-3,6GHz.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 7:28 (Hyperion).
15 godina
neaktivan

nisam rekao da je meni 80 stupnjeva...ja neznam koliko je meni u loudu zato sam zamolio da napišete s kojim programom mogu izmjerit temp u loudu.

http://sobitza.com/portal/content/view/790/32/1/5/  - sry zajebo sam za drugi grafički procesor...nabrzinu sam kopirao pa nisam čitao do kraja...ovaj link se ne odnosi na 4890 ali ima za kupit od arctic coolinga isti hladnjak samo za moju grafulju...i koliko je taj hladnjak bolji od mog vapor-x?

16 godina
neaktivan
jumpman8 kaže...

nisam rekao da je meni 80 stupnjeva...ja neznam koliko je meni u loudu zato sam zamolio da napišete s kojim programom mogu izmjerit temp u loudu.

http://sobitza.com/portal/content/view/790/32/1/5/  - sry zajebo sam za drugi grafički procesor...nabrzinu sam kopirao pa nisam čitao do kraja...ovaj link se ne odnosi na 4890 ali ima za kupit od arctic coolinga isti hladnjak samo za moju grafulju...i koliko je taj hladnjak bolji od mog vapor-x?

Čovijeće pa ti bi mijenjao jedan od najboljih hladnjaka na tržištu(ZA GPU naravno) sa nekim koji hladi podijednako kao vapor-x.

Vijeruj mi da sa Vapor-x hladnjakom možeš podosta OC-at grafu.

Zamijena bi bila opravdana da je stock cooler u pitanju,ali ovako nema nikakvoga smisla i bezveze češ potrošit pare.

Istina je oko nas,a laž još više.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 14:57 (microman).
15 godina
neaktivan

hvala vam na savjetu

17 godina

gpu-z om se mjeri temperatura tako da ga upališ i minimiziraš te upališ igricu/furmark pa igraš/testiraš cca 20min. Preporučam recimo crysis ili gta 4 za testiranje jer se tu grafe jako muče.

Kada izađeš iz igrice maximiziraš gpu-z odeš na sensor i sve one vrijednosti staviš na max ovako.

I vidjet ćeš maximalne temperature koje si postigao za vrijeme igranja/testiranja.

Ako ćeš već furmark testirat preimenuj furmark.exe u bilošta  npr. BIGMADAFAKINGLOL.exe i stavi na extreme burn, te reza 1280x1024 bez AA. Vjeruj mi to najviše optereti grafu od ičega što postoji.

Te ako hoćeš još koji stupanj više onda moraš skinuti staru verziju furmarka 1.4 (najnovija je mislim 1.6 ili 1.7 nešto).

Crysis dosta igranja -> core 55C/vrm-ovi 90-95C (musashi na hd4870)

Furmark 5min ->core 65-67C/vrm-ovi 130-140C (musashi na hd4870)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.12.2009 15:19 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Kako provjerit temperaturu u loadu? Vrlo jednostavno, otvori neki program sa kojim mjeriš temperaturu grafe(onaj od atija ili rivatuner/everst), minimiziraj te pokreni crysis i igraj ga jedno sat-dva. Nakon toga usred igre minimiziraj i vidi temperatura koja jeNamigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Crysis dosta igranja -> core 55C/vrm-ovi 90-95C (musashi na hd4870)

Furmark 5min ->core 65-67C/vrm-ovi 130-140C (musashi na hd4870)

Ne misliš li možda da su ovo malo pre visoke temperatura za VRAM.

Ja bi se osobno zabrinuo.A pogotovo na ovih 130-140.

Istina je oko nas,a laž još više.
16 godina

Ja ne kuzim jednu stvar... ti si kupovo vapor-x 1GB koji se kupuje iz 1 jedinog razloga a to je njen aftermarket cooler i velike OC mogucnosti, sto naravno dobro platis u odnosu na ostale modele, i sad bi tu grafu iso rastavljat i stavit novi aftermarket cooler???

pa sta si uopce kupovo vapor-x?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nu vako, ja imaden HD4890 Sapphire, bez Vapor-X. Sad bi uzeja neko aftermarket lađenje, pa sta preporucate??? Omjer cijena-kvaliteta

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja sam pitao dali ima tko s tim iskustva da je mjenjao vapor-x hladnjak...i naveo sam hladnjak koji ga navodno može zamjenit..postavio sam pitanje dali se to isplati? i svi odgovori bili su ne... tako da ostajem pri vapor-x.

15 godina
neaktivan
Ati 4890

IMAM PROCESOR AMD ATHLON (tm) 7750DUAL CORE 2705MHz I GARFIČKU KARTICU RADEON 4890 TEMPERATURA PROCESORA IDE OD 49 DO 56 c, A GRAFIČKE OD 45 DO 75 c. JE LI TO NORMALNO, OBZIROM DA SAM PRIJE NEKOLIKO DANA PROMJENIO TERMALNU PASTU NA OBOJE?

0 0 hvala 0
14 godina

JE NORMALNO JE.

Ubuduce pisi normalno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice