http://www.overclock.net/t/1629599/various-full-vega-faster-than-titan-xp-in-4k-release-date-may-9th#post_26068959
Neki lažni vjerojatno slide-ovi .
http://www.overclock.net/t/1629599/various-full-vega-faster-than-titan-xp-in-4k-release-date-may-9th#post_26068959
Neki lažni vjerojatno slide-ovi .
25% bolje od FuryX? Ali i dalje bitno lošije od mog konzervativnog TX-a http://www.3dmark.com/fs/8553106
Ajoj. Ne bu dobro ako ovo nije underclock...
Ak bu cijena konkurentna ne vidim problem, ne kupuju svi samo najbrže...u stvari to kupuje par posto gamera.
Ma nece biti skupe samo nekih 3500kn + ipak je hbm2 memorija u pitanju ako se ne varam
Kaj ne prodaje nvidija gtx 1060 po još večoj cijeni istih performansi? Ne kužim logiku
Rečeno je da je vega optimizirana za više taktove od dosadašnjih amd arhitektura te da će biti (barem) 3 verzije vege. Bilo je već FS rezultata i sa 1600mhz vegom pa treba sačekati i vidjeti kako će se stvari razvit.
Ja ostajem (oprezno) optimističan jer je konkurencija bitna.
A nvidia prodaje sto sa gtx 1060 3gb.? Maglu?bunis se sto za 1600kn od amd-a dobijes ono sto je pred 2 godine kostalo 3000+ ?
Rečeno je da je vega optimizirana za više taktove od dosadašnjih amd arhitektura te da će biti (barem) 3 verzije vege. Bilo je već FS rezultata i sa 1600mhz vegom pa treba sačekati i vidjeti kako će se stvari razvit.
Ja ostajem (oprezno) optimističan jer je konkurencija bitna.
Nadati se da će biti tri verzije Vege ida je ova sa FS najslabija razina gtx1070 a ova u Doomu najjača, i jasno je da AMD nemože držati korak (niti kad moći) sa Inteleom i nVidiom jer nema za to sredstava neophodnih da ulaže na dvije strane CPU i GPU segment, AMD kao underdog ipak se dobro drži
Pa to je istina, AMD-u se očito ne žuri jer mu je slaba zarada na PC tržištu, ili nemju finacijske snage za tržišnu utrku. Konzole su mu primarne. Tražili ste imate, Pirova pobjeda. Sad nastavite kupovati nvidiju i nemjte kukati zbog viskih cijena, i tak nebi ni kupili AMD da je i pola cijene....nebumo se valjda lagali
Kaj ne prodaje nvidija gtx 1060 po još večoj cijeni istih performansi? Ne kužim logiku
I jos su smanjili sa 3.5gb na 3gb memoriju
Odrezali i cip pa prodaju pod istim imenom. E to je biznis.naravno to je feature a ne nedostatak. Sve za gforce fanove. A g sync tek.. hehe.. naplacuju maglu.
Odrezali i cip pa prodaju pod istim imenom. E to je biznis.naravno to je feature a ne nedostatak. Sve za gforce fanove. A g sync tek.. hehe.. naplacuju maglu.
Podsjecaju na domace politicare, deru narod kako hoce a ne smije se narod pobuniti. Deri dok moze
I taj rezultat je vjerovatno neki fejk, evo Ryzen + Fury bolji su od toga
Ne vjerujem baš. Koji je takt tome? Fury-X ima do 12.000, overclockan na 1150MHz.
pa nema baš 12k, ako govorimo o graphics scoru, evo ima skoro 18k
Ne vjerujem baš. Koji je takt tome? Fury-X ima do 12.000, overclockan na 1150MHz.
Evo pa vidi http://www.3dmark.com/fs/12069673
Zvuči dosta dobro! Ajmo se nadati 25k od Vege. :)
?? Pa moja overklokirana rx470 ima 13000 (firestrike graphics score), a moglo bi se još malo izvući sa custom biosom, wattman ne da dovoljno napona.
Kolega nećemo se praviti blesavi. Svakto može otići na ORB i vidjeti da stock FuryX skupa s Ryzenom daje oko 17k gfx score. Ovi maksimalno natvikani rezultati su beskorisni za usporedbu. Uzmi u obzir i to da s 2 stacka 1.4GHz HBM2 memorije Vega ima samo 358GB/s propusnosti za razliku od FuryX koja ima preko 500GB/s. Ovo je gotovo sigurno RXVega, ali neka od ranijih revizija s nižim taktovima. Za očekivati je da će finalna verzija dolaziti bar s 1.6GHz memorijom (ako ne i s 2GHz koja je bila u Hynixovom katalogu, ali je maknuta iz nekog razloga), te s ~1.5GHz GPU boost klokom ako AMD ispoštujue ono što su najavili s MI25. Ono što je pomalo zabrinjavajuće jest da mjesec dana prije očekivanog izlaska imamo testove kartice u ovakvom stanju. Tako da ili za sad ne mogu bolje ili su malo postrožili stvari po pitanju leakova, pa imamo samo rezultate kartice prikazane još tamo prije skoro pola godine. Za ove šta viču šta fali ako bude jeftina, news flash, čip od ~500mm2 na ovako skupom procesu s vjerujem ne baš jeftinom HBM2 memorijom će moći cjenovno konkurirati gtx1070 samo ako AMD odluči gubiti novce na svakom prodanom primjerku.
AMD Radeon RX Vega To Have Very Limited Quantities In The First Months of Launch – Only 16,000 GPUs To Ship, Low HBM2 Quantities Cited As Main Reason opet paper launch kao i sa Polarisom, znaci i nakon sluzbenog izlaska u prodaju opet ce se morat nacekavat 3 mjeseca da se popune potrebe trzista.
Ta količina je sasvim normalna za flagshipe. Tweaktown tipično piše gluposti.
Pa cijela VEGA serija ce bit na HBM2, neznam o cemu ti pricas, nejde HBM2 samo na najjaci model, i da ide samo na TOP model, 16000 kartica za globalno trziste je debela nula, jos ni obican HBM nije dostupan u vecim kolicinama, kamoli taj HBM2 koji je tek dosao.
Isti problem je bio i sa Fury X, nisi je mogao po 3 mjeseca nabaviti nakon izlaska, ak je tebi to normalno onda ok.
Ali to nije mali broj, čak ni da je istina (a nije vjerojatno). Ni 1080Ti nisi mogao nabavit ni Titan XP ni Xp...
I da, ne znam kako se to FuryX nije mogao nabaviti kad sam ga ja nabavio odmah. I RadeonPro sam nabavio prije domaćih recenzenata, a pričalo se da ga nema...