AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.730
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Ja primijetim u mnogim igrama. Bude stvarno očajno loše na 1080. Recimo, World of Warships ako igraš, dosta ti znače horizonti, siluete i sl. U FPS-ovima je također jako bitno kad snajpaš i sl. Na niskim rezolucijama poput 1920x1080, to je prilično izraženo.

prodajem jednu od mašina
12 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Meni to ništa ne treba u FPS-ovima, pucam na sve što se miče.

Pardon, da se ispravim ....i na ono što mi se učini da se miče.

SkorvY
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 17:51 (skorvy).
Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Vidis razliku izmedu npr aa na 2, 4 i 8x?? ili samo izmedu iskljucenog aa i aa na max?? 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Patrick_cro kaže...

Vidis razliku izmedu npr aa na 2, 4 i 8x?? ili samo izmedu iskljucenog aa i aa na max?? 

Da, nažalost, ponekad 8X nije dovoljno. Recimo, čak ni s 8X AA-om Warships još ne prikazuje baš lijepo kabele, konopce i ograde na brodovima. Bilo bi idealno neki bolji algoritam ili jači faktor.

prodajem jednu od mašina
12 godina
Tonči kaže...
Patrick_cro kaže...

Da, nažalost, ponekad 8X nije dovoljno. Recimo, čak ni s 8X AA-om Warships još ne prikazuje baš lijepo kabele, konopce i ograde na brodovima. Bilo bi idealno neki bolji algoritam ili jači faktor.

tebi bi bilo idealno da s emalo opustiš i igraš igre, umjesto što brojiš kabele i konopce negdje u daljini

13 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

vidi se drasticna razlika na svakoj postavki, dali ce neka stavka biti "mutnija" od druge ovisi o rezoluciji i dijagonali monitora!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
Stjepanj kaže...
Patrick_cro kaže...

vidi se drasticna razlika na svakoj postavki, dali ce neka stavka biti "mutnija" od druge ovisi o rezoluciji i dijagonali monitora!lp

tocno to ,rezolucija je car , sve ostalo može samo zamaskirat problem pre male rezolucije

13 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Ja primijetim u mnogim igrama. Bude stvarno očajno loše na 1080. Recimo, World of Warships ako igraš, dosta ti znače horizonti, siluete i sl. U FPS-ovima je također jako bitno kad snajpaš i sl. Na niskim rezolucijama poput 1920x1080, to je prilično izraženo.

Tu dobro dodje 1440p i 4k, provjereno 

Iako je to jedna od igara koja se igra na nizim rezolucijama najvise (razlog sto je besplatna kao i ostatak World of XXX serijala)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 18:32 (chaselol).
16 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Dakle, RX480 - zlatna sredina. ;)

prodajem jednu od mašina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozdrav,

imam jedno pitanje, nekako nisam zadovoljan performansama svoje XFX RX 480 kartice, jučer sam probao Hitman (igrica je original ne crackirana) i pokrenuo benchmark na high detaljima s isključenim AA i AF, minimum je bio 8 FPS-a average cca 50tak (iako se u dosta scena vrtilo na mizernih 30, većina onih najbitnijih scena), na dx 12 je bio minimum 10 FPS-a što mi je nekako premalo, iako nisam baš zadovoljan kako radi i u nekim drugim igricama, u nekima ima dosta dropova (GTA 5 na very high bez AA i tih dodataka), e sad vidim da ima neki novi PERFORMANCE BIOS, ne znam da li da to probam, on je definitivno noviji od mog, update mi se ne čini previše rizičan jer imam Dual BIOS na kartici za svaki slučaj, isto tako mogu updateat i BIOS na matičnoj ploči koji provjereno nije riskantan jer imam Flashback i updatea se s ugašenim računalom. Pitanje bi bilo da li update BIOS-a na grafičkoj može pomoć s tim, iako nije riskantan previše ne bi ga radio ako ne može pomoć, volio bi čut mišljenje i iskustva. BIOS na matičnoj je isto poprilično star, dosta verzija je izašlo nakon toga ali isto tako ne bi mijenjao ako mi te stvari ne mogu pomoć. Ostatak računala je ASUS M5A97 R2.0 (1302 BIOS), FX 8300 (znam da nije neka zvijer ali smatram da bi takve igrice trebale ići na high sa pristojnim detaljima na FHD rezoluciji), 8GB RAM-a, XFX XT 500W (prije toga je bilo Corsair CX400w ista stvar), WD Blue 1TB, SSD 120 Sandisk, na računalu je Windows 10 (original, napravljen reinstall ista stvar) Najbolji primjer da nešto ne valja je taj da mi FIFA 17 zna kod bržih dodavanja preskakat (točnije kod izbijanja lopte kada kamera ide brže) trzat bez pada FPS-a. Uglavnom dosta čudno radi. Driveri također nisu problem jer je problem na više njih.  

0 0 hvala 0
15 godina
PlayMaker10 kaže...

Pozdrav,

imam jedno pitanje, nekako nisam zadovoljan performansama svoje XFX RX 480 kartice, jučer sam probao Hitman (igrica je original ne crackirana) i pokrenuo benchmark na high detaljima

Pa eto sam si sebi odgovorio taj procesor ti je banana.A najbolji izbor fx serije je 8320, 8350 i 8370 a ovo ispod je jako lose stim jos malo kloknes i to je to.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 11:43 (dreadmoore).
17 godina
odjavljen
PlayMaker10 kaže...

Pozdrav,

imam jedno pitanje, nekako nisam zadovoljan performansama svoje XFX RX 480 kartice, jučer sam probao Hitman (igrica je original ne crackirana) i pokrenuo benchmark na high detaljima s isključenim AA i AF, minimum je bio 8 FPS-a average cca 50tak (iako se u dosta scena vrtilo na mizernih 30, većina onih najbitnijih scena), na dx 12 je bio minimum 10 FPS-a što mi je nekako premalo, iako nisam baš zadovoljan kako radi i u nekim drugim igricama, u nekima ima dosta dropova (GTA 5 na very high bez AA i tih dodataka), e sad vidim da ima neki novi PERFORMANCE BIOS, ne znam da li da to probam, on je definitivno noviji od mog, update mi se ne čini previše rizičan jer imam Dual BIOS na kartici za svaki slučaj, isto tako mogu updateat i BIOS na matičnoj ploči koji provjereno nije riskantan jer imam Flashback i updatea se s ugašenim računalom. Pitanje bi bilo da li update BIOS-a na grafičkoj može pomoć s tim, iako nije riskantan previše ne bi ga radio ako ne može pomoć, volio bi čut mišljenje i iskustva. BIOS na matičnoj je isto poprilično star, dosta verzija je izašlo nakon toga ali isto tako ne bi mijenjao ako mi te stvari ne mogu pomoć. Ostatak računala je ASUS M5A97 R2.0 (1302 BIOS), FX 8300 (znam da nije neka zvijer ali smatram da bi takve igrice trebale ići na high sa pristojnim detaljima na FHD rezoluciji), 8GB RAM-a, XFX XT 500W (prije toga je bilo Corsair CX400w ista stvar), WD Blue 1TB, SSD 120 Sandisk, na računalu je Windows 10 (original, napravljen reinstall ista stvar) Najbolji primjer da nešto ne valja je taj da mi FIFA 17 zna kod bržih dodavanja preskakat (točnije kod izbijanja lopte kada kamera ide brže) trzat bez pada FPS-a. Uglavnom dosta čudno radi. Driveri također nisu problem jer je problem na više njih.  

Klokaj procesor na 4.3 ghza, stavi još 8 gb rama da ti radi u dual chanel, ako sad imaš 2X4 gb onda to ne moraš raditi i koristi 16.11.5 drivere za grafu.

16 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
PlayMaker10 kaže...

Pozdrav,

imam jedno pitanje, nekako nisam zadovoljan performansama svoje XFX RX 480 kartice, jučer sam probao Hitman (igrica je original ne crackirana) i pokrenuo benchmark na high detaljima

Pa eto sam si sebi odgovorio taj procesor ti je banana.A najbolji izbor fx serije je 8320, 8350 i 8370 a ovo ispod je jako lose stim jos malo kloknes i to je to.

Ma dobro znam da nije najbolji ali opet trebalo bi radit to malo bolje. Gledao sam malo i testove na internetu s istim procesorom.

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Problem je u jadnoj igri koja je olicenje usranog porta sa konzola,totalno ne optimizirana za PC.

OC procesor na 4Ghz.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 11:49 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Eto xxx ti je rekao probaj staviti stare drivere i klokaj to cudo mozda se stanje popravi

16 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Možda ima istine, većina igrica koje mi ne rade kako treba su na internetu nazvane loš port. Majko mila pa ti ljudi su nesposobni, sad kada imaju konzole nikad sličnije PC-u opet ne valja. Tim programerima treba svima otkaze podijelit, stvarno su loši.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 11:53 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
15 godina
PlayMaker10 kaže...

Možda ima istine, većina igrica koje mi ne rade kako treba su na internetu nazvane loš port. Majko mila pa ti ljudi su nesposobni, sad kada imaju konzole niakd sličnije PC-u opet ne valja. Tim programerima treba svima otkaze podijelit, stvarno su loši.

Moja preporuka rijesavaj se tog procesor i gledaj sad cijene mozda intelu padnu jer jos zen pomalo kuca na vrata.Do 3 mjeseca bi trebao izaci na trziste

17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Ili nek napravi ovo kaj sam mu ja napisao i sve će mu raditi ko podmazano.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma kakav ZEN, svaka njima čast neću više riskirat s tim AMD-om kada je procesor u pitanju. Marketing je jedno provjerene performanse su drugo, ovaj put idem na Intel, i tako imam nabavne cijene.

0 2 hvala 0
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pazi da se ne bi zajebao, pricekaj mjesec dana i onda ce se sve znati i vidit da li ce padat cijene na polovnom trzistu. .

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 12:06 (ivanzu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
da taj fx8300 radi na sta 3.5ghz? mozda i manje? .. .ako ti se ne kloka,ne vidim smisla zašto bi uze fx.a i realno za te pare s intelom bi ima još gore performanse..lipo ti je kolega reka , klokaj na bar 4ghz ,probaj bez dizanja voltaže pa onda pogledaj kako će ti radit, a ako ti i onda ne radi isto ko ostalima na istom fxu imaš neki drugi problem.
15 godina
dabar_solta_V2 kaže...
i realno za te pare s intelom bi ima još gore performanse..

mlatis gluposti koje nemaju podlogu

8 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Imam jedno pitanje. Imam XFX RX 480 GTR 8GB i i5-6500.

Jučer upalio Witchera 3 sa isključenim V-Syncom i unlimited FPS. Kad sam ušao u grad kartica se zavrtila na max. broj okretaja. To je toliko glasno da je neizdrživo.

Jel' to normalno za tu igru ili je neki bug sa driverima. Inače, na 16.11.5 verziji sam trenutno. U Wattmanu nisam ništa dirao, sve je na automatic. U ostalim aplikacijama kartica je nečujna (testirano na GTA V i Borderlands Pre-Sequel).

0 0 hvala 0
9 godina
off topic je i ti si trol ali koji je to intel cpu za 1200kn usporediv s fx om? uostalom kolega je napisa da mu radi lošije nego ekipi s istim procesorom ,tako da vjerovatno je problem u nećemu drugome.
15 godina
kajropraktik kaže...

Imam jedno pitanje. Imam XFX RX 480 GTR 8GB i i5-6500.

Jučer upalio Witchera 3 sa isključenim V-Syncom i unlimited FPS. Kad sam ušao u grad kartica se zavrtila na max. broj okretaja. To je toliko glasno da je neizdrživo.

Jel' to normalno za tu igru ili je neki bug sa driverima. Inače, na 16.11.5 verziji sam trenutno. U Wattmanu nisam ništa dirao, sve je na automatic. U ostalim aplikacijama kartica je nečujna (testirano na GTA V i Borderlands Pre-Sequel).

A da ti nije mozda visoka tempertura te graficke ocito je tu neki problem

15 godina
dabar_solta_V2 kaže...
off topic je i ti si trol ali koji je to intel cpu za 1200kn usporediv s fx om? uostalom kolega je napisa da mu radi lošije nego ekipi s istim procesorom ,tako da vjerovatno je problem u nećemu drugome.

i5 2500k svakog fx dere

9 godina
zadnje šta san gleda cjena toga je bila 1600kn ,fx8350 sam uzea za 1200. i da zanemarimo jeli "dere" ili ne, je skuplji.
13 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

Ma kakav ZEN, svaka njima čast neću više riskirat s tim AMD-om kada je procesor u pitanju. Marketing je jedno provjerene performanse su drugo, ovaj put idem na Intel, i tako imam nabavne cijene.

Sto si uzimao tu plocu i taj procesor ako ne znas ili ne zelis da koristis hardver kako treba? 

I mani se benchmarka vidi kako se igra ponasa 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina

Ajde nam ti objasni kako se to koristi mislim taj procesor, maticna i graficka sta to on treba da radi da mu bude savrseno kako ti objasnjavas.

9 godina
oc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice