AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.459
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma stari meni sve radi bolje. sve i jedna igra mi s CF-om radi bolje. Meni dosta.

Negdje imam isti fps negdje viši no bez obzira na to jednostavno sve lijepše radi.Nešto su i po freesnycu stetali pa mozda zato isto?

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 8:33 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo primjer bencha sa OCAT aplikacijom, (OCAT download) u DOOM igri... Na kraju baci avg FPS u gornjem desnom kutu.

Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Treba mi mala pomoć, sinoć sam instalirao drivere (imam R9280X), spojena je sa HDMI na monitor i imam malo isprane boje, tako je bilo i u prethodnim driverima kao i na nvidiji, ali sam imao opciju u postavkama drivera da namjestim neki RGB spektar i onda bi monitor prikazivao normalne boje, no sada ne mogu naći tu opciju. Jesu li je negdje prebacili ili su tu opciju izbrisali?

Na DVI nema problema sa bojama, no DVI kabal mi je odnedavno neispravan. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Full RGB spektar trebas negdje namjestit, znaci 0-255 (jer za taj range ima 8 bitova, svaki po 0 ili 1 => 2^8 = 256, -1=255).

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.12.2016 23:36 (The_Fichek).
9 godina
U starim driverima je opcija bila pod tabom digital flat panels,stavi na 8bit.
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

evo stjepko cmizdri po pascal temi , nemoze oc vise od 50mhz.. hahahah

svaka cast amd-u za drivere .. mogao bih izbencat nesto da vidim kako se stara dama drzi.. 

pitanje samo , dal je dobro da maknem i msi afterburneer obzirom da ide taj watman sa driverima?

xfact
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

msi RX 470 bench, nisam dirao ni napon ni power limit.

1350/1750

Jel dobar score i postavke?

Jel to stabilno ako je prošlo ovaj bench ili da probam u igri?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Moj PC  
5 0 hvala 5
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne mogu da vjerujem svojim očima, već 5!!! stranica nema Stjepanja da nešto komentariše.

Intel raskida sa Nvidijom, a ubacuje AMD tehnologiju u svoje procesore, AMD-u rastu dionice, novi driveri povećali performanse, kartice se bolje clockaju, I chill smanjuje temperature GPU, ReLive bolji od Shadowplaya, ...

Ako 490-tka i Zen budu kako su najavljivali, od ovolikih šokova će odlijepit k'o papuča. Nedaj se Stjepkooo...

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
16 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

a sad da pogledam u kristalnu kuglu babe jage i kazem da ce 490 puhati za vrat 1080 ki za manje cijenu od 1070 

xfact
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

490 ce bit kao dve 480 aka jace 15% od fury x-a 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Nenojte mi Stiopeta zajabavat!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
boxer kaže...

Treba mi mala pomoć, sinoć sam instalirao drivere (imam R9280X), spojena je sa HDMI na monitor i imam malo isprane boje, tako je bilo i u prethodnim driverima kao i na nvidiji, ali sam imao opciju u postavkama drivera da namjestim neki RGB spektar i onda bi monitor prikazivao normalne boje, no sada ne mogu naći tu opciju. Jesu li je negdje prebacili ili su tu opciju izbrisali?

Na DVI nema problema sa bojama, no DVI kabal mi je odnedavno neispravan. 

Dakle upalis Radeo settings, Prefference-Radeo additional settings-my digital flat panel - pixel format- i stavis na Full rgb.
Takoder pogledaj jel ti i na monitoru na full rgb il (0-255) il sta vec pise. Et kolko se sjecam sad na pamet. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.12.2016 2:06 (danny_2).
17 godina
Tonči kaže...

To je bug, to nema veze s potrošnjom i potrebama igre.

Bug.. okey, sve zivo sam trazio kako sto i ovo je jedino rijesenje a ti velis bug..

nije bug vec texture moras snizit s insane na very high da se ne crasha..

Titanfall 2 crashes repeatedly with the following messages: Engine Error, WerFault.exe, GamePanel.exe, etc.

• Issue - After a short period of gameplay, Titanfall 2 crashes with one of the following errors:

Engine Error: CreateTexture2D failed for Gfx_TextureAsset_ResizeAndCopy with HRESULT 0x8007000e

Engine Error: CreateTexture2D failed to create texture fullScreen with HRESULT 0x8007000e

Engine Error: CreateTexture2D failed to create texture highligh_GatherVerticalBuffer with HRESULT 0x8007000e

WerFault.exe - Application Error : The instruction at 0x00007FFBE0A30505DC referenced memory at 0x0000000000000030. The memory could not be written.

GamePanel.Exe Application Error: The instruction at 0x00007FFC379DE643 referenced memory at 0x00000001FFFFFFFE. The memory could not be read.

• Fix - These errors occur if you are running Titanfall 2 at its Insanesettings, but your machine doesn't have the memory to cope. Try lowering your settings to Very High and Titanfall 2 should run normally. Insane setting will utilize a lot of GPU memory causing Titanfall 2 to crash even with SLI setup or high-end cards like Nvidia 1080 with 8GB of memory. You'll need at least 12GB of GPU memory and a Titan X-like graphics card to run the game on its highest settings.
13 godina
protjeran
=xfact= kaže...

a sad da pogledam u kristalnu kuglu babe jage i kazem da ce 490 puhati za vrat 1080 ki za manje cijenu od 1070 

To bi bilo lijepo. NVIDIA-i je zaista potrebna ozbiljna konkurencija.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jel zna netko rješenje ako Relive feature jednostavno ne radi, ingame niti na desktopu, bez obzira koje postavke staviš ili koje shortcute namjestiš? Vidim i drugi po stranim forumima imaju isti problem, dok drugima radi savršeno.

Išao sam force clean install, obrisao je stare drivere i onda sam ručno nove instalirao, igre rade bez problema.

Btw kakav vam je dojam sa ovim Radeon Chill fičerom?

Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Bome nisu loši novi driveri, ako se netko sjeća prije sam pisao da mi doom na 4k ultra vulkan postavkama radi na minimum 33, prosječno 38.. Sada je minimum 38, prosjek je bliže 44 i zna ići do 52 max. Tako da sada je igra ful smooth za igranje i ni u jednom trenutku nisam osjetio štekanje, trzanje ili usporavanje. Moram još probati druge igre da vidim je li se i kod njih šta poboljšalo.

Svi smo mi Mentalist.

1 1 hvala 0
14 godina
4mal kaže...

490 ce bit kao dve 480 aka jace 15% od fury x-a 

Jedna RX 480 je maltene 15% - 20% sporija od Fury X pa dvije uz kakvo god skaliranje ili duplo jači čip moraju bit bitno brže od 15%.

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Još jedan as u rukavu, zadnje je bilo sa hd 6950-6970.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
_mark0_69 kaže...

Jeo te život, upravo gledam kako grafa prolazi firestrike na 1500mhz sa novim driverima. Postam rezultate uskoro.

Moja GTR neide dalje od ovoga...

Sa time sam prošao Time Spy test - 4564 graphics score

No moja nije black edition te su joj deafult klokovi na 1288 naspram 1338 na BE verziji...

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 19:43 (doktor1).
14 godina
Patrick_cro kaže...
Još jedan as u rukavu, zadnje je bilo sa hd 6950-6970.

Nije točno bilo je i Fury u Fury X unlock.

AMD Radeon R9 Fury Successfully Unlocked To An R9 Fury X – New Tool Allows Unlocking of Disabled CUs in Select AMD Graphic Cards

RIP Šaban (21.6.2016)
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mogle su se prve r9 290 unlockat u 290x.

http://www.overclock.net/t/1443242/the-r9-290-290x-unlock-thread

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Nisam vidio to do sad, znači počela stara praksa. Hvala na info
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ljudovi R7-9 jako lose kotiraju sa WattManom tj imaju problema sa vrtnjom fan.-a + postavke oc-anja se resetira 

ceka se fix ja nisam pretjerano radi toga piss of jer HBM se neda bas u nebesa klokat + manje pc game-am u zadnje vrijeme 

primjetih sa sam dobio 200 bodova(stock) vise na havenu za single gpu psoto vise nemam cf 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 19:46 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Patrick_cro kaže...
Nisam vidio to do sad, znači počela stara praksa. Hvala na info

Mislim da je to marketinski trik koji AMD koristi.

Puste u prodaju odredjenu kolicinu koja se uspjesno otkljucava da privuku vise kupaca.

Normalno tko ne bi htio imati r9 290x po cijeni r9 290 kada je izasla. Piknes novi bios i imas novu grafu.

Ali eto,onda poslije fizicki ostrane zakljucane shadere i tu je kraj price o otkljucavanju.

14 godina
4mal kaže...

ljudovi R7-9 jako lose kotiraju sa WattManom tj imaju problema sa vrtnjom fan.-a + postavke oc-anja se resetira 

ceka se fix ja nisam pretjerano radi toga piss of jer HBM se neda bas u nebesa klokat + manje pc game-am u zadnje vrijeme 

primjetih sa sam dobio 200 bodova(stock) vise na havenu za single gpu psoto vise nemam cf 

Primjetio sam da mi se oc postavke resetiraju.

Isto tako sam primjetio da u testovima dobijam vise bodova i postizem visi OC. 

Nisam ocekivao neko povecanje perfomansi na starijim serijama kao sto je moja,ali gle kad je vec tu mogu samo reci hvala AMD.

EDIT: oprostite za dupli post.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.12.2016 19:51 (tadic).
12 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
_mark0_69 kaže...

Jeo te život, upravo gledam kako grafa prolazi firestrike na 1500mhz sa novim driverima. Postam rezultate uskoro.

Probaj vent na 100%, više napona, podesit veći tdp u biosu, smanjit mem latencije.

Moja zamjerka rx 480ici je 256bitna sabirnica koja očito postaje bottleneck kad postigneš visok gpu klok a memorija zaostaje i ne želi se igrati.

15 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...
doktor1 kaže...
_mark0_69 kaže...

Probaj vent na 100%, više napona, podesit veći tdp u biosu, smanjit mem latencije.

Moja zamjerka rx 480ici je 256bitna sabirnica koja očito postaje bottleneck kad postigneš visok gpu klok a memorija zaostaje i ne želi se igrati.

Pa i 1070-ka ima 256 bitnu memoriju pa je opet dosta brza kartica...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice