AMD Serija 400 (Polaris)
- poruka: 9.707
- |
- čitano: 804.964
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jbte ovo koda sebe gledam!lol
Koje advanced opcije?
gta 5!
Eto. Inače, sve sam te opcije pomaknuo na max i probao interni bench iz GTA5 i fps se prepolovio i skoro otišao
do 1/3 onog što imam bez da diram te advanced postavke. Osobno ne vidim nikakvo povećanje kvalitete u
vizualnom aspektu igre, jer je dovoljno brza da se ne primjete te minijaturne razlike u grafičkom prikazu, a imaju
veliki danak na performansama.
Eto. Inače, sve sam te opcije pomaknuo na max i probao interni bench iz GTA5 i fps se prepolovio i skoro otišao
do 1/3 onog što imam bez da diram te advanced postavke. Osobno ne vidim nikakvo povećanje kvalitete u
vizualnom aspektu igre, jer je dovoljno brza da se ne primjete te minijaturne razlike u grafičkom prikazu, a imaju
ma sve 5! te opcije uglavnom dolaze do izrazaja ako imas dovoljno velik ekran s velikom rezolucijom, onda svaki k. vidis i smeta ti ako ga nema!
mali problem trenutno imam i5 ti i7, u bf4 imas skoro 40+fps-a avg vise
,
gta 5 je tu negdje u 5-10fpsa!
mjerio sam sve s frapsom dok sam igrao kao i ti!
recu samo da rx 480 rastura bez obzira sto je kod mene gtx 970 u bf4 bila u BN na cca -10-15%(kod tebe 0%:) a u gta5 kod mene na cca -30%! kod tebe je to bilo u par %!
i7 rastura jednostavno u tim naslovima, meni je i5 na 90+% (trenutno i5 6500) cpu usagea i to je pretjerano za bilo koji ozbiljniji gpu tipa rx480/gtx1060+ s kojima ce i danasnji najnoviji i5 doslovno ugusiti!
tuzno ali istinito! i5 je mrtav vrijeme je da ga zamjeni i7 a intel izmisli novu seriju i9 pod hitno!
navalite na rx-ice 480!
lp
Budem ja uskoro testirao sa i5-6600K, naručeno sve osim grafe, tu se još malo mozgam i gledam neke ponude..
A baš sam si razmišljao da si u bližoj budućnosti uzmem RX 470 ili 480. Znači nema smisla 480 ako imam i3 6100 CPU? I bi li bilo uopće dovoljno Corsair VS450 napajanje za to?
Naravno da zavisi o tome koliko misliš silovati postavke u igrama i koje igre misliš igrati. Stjepanj se nadovezao pomalo ekstremnog slučaja.
Za ljude sa MSI karticama, izasao je MSI Gaming App najnovija verzija 6.29, predpostavljam da imate 6.21. Deinstalirao sam 6.21 i instalirao novu 6.29 koja je izasla 4tog ovog mjeseca. Dosad sam imao iskljucen MSI Gaming App, jer mi se svadjao sa crimsonom na RX 480 Gaming X 8GB, i znao radit BSOD kad bi mjenjao sa gaming na silent profil, sad cu ga pustit, i odigrat igre, i mjenjat profile cesce da vidim dal je sređeno. Nadajmo se da je.
https://www.msi.com/Graphics-card/support/Radeon-RX-480-GAMING-X-8G.html#down-utility
A baš sam si razmišljao da si u bližoj budućnosti uzmem RX 470 ili 480. Znači nema smisla 480 ako imam i3 6100 CPU? I bi li bilo uopće dovoljno Corsair VS450 napajanje za to?
Naravno da nema smisla jer ce ti grafa biti u teskom bn, napajanje ti je dovoljno, no neces vjecito ostati na tom i3! Svakako uzmi rx 480 ako ces u skoroj buducnosti nadogradivati cpu!lp

ma sve 5! te opcije uglavnom dolaze do izrazaja ako imas dovoljno velik ekran s velikom rezolucijom, onda svaki k. vidis i smeta ti ako ga nema!
mali problem trenutno imam i5 ti i7, u bf4 imas skoro 40+fps-a avg vise
,
gta 5 je tu negdje u 5-10fpsa!
mjerio sam sve s frapsom dok sam igrao kao i ti!
recu samo da rx 480 rastura bez obzira sto je kod mene gtx 970 u bf4 bila u BN na cca -10-15%(kod tebe 0%:) a u gta5 kod mene na cca -30%! kod tebe je to bilo u par %!
i7 rastura jednostavno u tim naslovima, meni je i5 na 90+% (trenutno i5 6500) cpu usagea i to je pretjerano za bilo koji ozbiljniji gpu tipa rx480/gtx1060+ s kojima ce i danasnji najnoviji i5 doslovno ugusiti!
tuzno ali istinito! i5 je mrtav vrijeme je da ga zamjeni i7 a intel izmisli novu seriju i9 pod hitno!
navalite na rx-ice 480!
lp
Vec sam nebrojeno puta to i snimao i pokazivao, BF (pogotovo BF1) ima problem oko CPUa kao i rama, sto ga vise ima to ga vise koristi. Jedno vrijeme je tako bilo i sa BF4 tamo 2014., bio je takav microstutter da bi sa 120fpsa na sekundu palo na 2 i tako skroz. Cim su patchali igra je super radila. Nema veze sa i5 jer ljudi prijavljuju maxane jezgre sa 4790k, a još gore neki i sa 4390k koji je 6 core. Tako da nema veze sa jezgrama, a GTA V sam vec snimao i stavljao tu, ja nemam nikakvih problema s i5 + 290X ni 1070.. https://forums.battlefield.com/en-us/discussion/44657/pc-cpu-maxed-out-devs-we-want-your-attention#latest
Ja sam odvrtio testove kao kolega gore s njegovim postavkama, naravno da ces ti s gtx 1070 nafrljiti detalje i imati 99%...lp

Pa pogledaj link prvo... Ja pricam prvenstveno o BF1, pun je battlelog forum ekipe sa i7 koji se bune na visoki cpu usage. Evo lik sa 4790k na 4.4Ghz i 980 "The most important step i think was to limit the FPS to 60, as otherwise the computer will always be used to its maximum performance in order to throw out as many frames as possible."
Ako misliš na BF4, tamo mi je bilo 99% Gpu usage i sa 290X i sa 1070 na istim postavkama... Nit je CPU maxao, BF1 ima problem koji je BF4 imao u pocetku. Isto tako je nekima prije patcha BF4 punio ram do max. (bez obzira na kolicinu) i tako par rundi dok se igra jednostavno nebi crashala. Cim su patchali sve 5, a vi pricajte da je i5 problem ili šta god...
EDIT: A GTA V ne igram sa Advanced opcijama, trava i AA također nisu maxani... i dalje je 99%. To što vi dižete super sample + AA + visoka rezolucija i onda iz tog zakljucujete da je cpu BN to je druga stvar, tako je sve BN
"My i7-4770 is on fire and my 970gtx is falling asleep what's wrong with this game ?" (Battlefield 1)
"I still get 100 percent usage which in turn freezes my game. Sometimes it will catch up but usually it will disconnect me from the server. i7-4790K This shouldn't be happening at all."
"i have the i7 6700K 4 core CPU ,Boost 4.2 GHz and it hits 100% usage is that good? "
EDIT 365: "I have an i7 6700k, 16gb ram @3200, GTX 1080. Everything @ultra and @1440p. Getting solid 140-160 fps on my 144hz monitor.
CPU load at 70-80% and GPU load at 80-90% "
Igra jednostavno voli CPU, ali suditi po njoj jel cpu BN ili ne nema smisla, da i7 ce dat bolje performanse nego i5, ali oba ce dolaziti do 100% cpu usagea, i GPU usage dropa, pa čak i na 1440p sve ultra... Takva je igra
Pa pogledaj link prvo... Ja pricam prvenstveno o BF1, pun je battlelog forum ekipe sa i7 koji se bune na visoki cpu usage. Evo lik sa 4790k na 4.4Ghz i 980 "The most important step i think was to limit the FPS to 60, as otherwise the computer will always be used to its maximum performance in order to throw out as many frames as possible."
Ako misliš na BF4, tamo mi je bilo 99% Gpu usage i sa 290X i sa 1070 na istim postavkama... Nit je CPU maxao, BF1 ima problem koji je BF4 imao u pocetku. Isto tako je nekima prije patcha BF4 punio ram do max. (bez obzira na kolicinu) i tako par rundi dok se igra jednostavno nebi crashala. Cim su patchali sve 5, a vi pricajte da je i5 problem ili šta god...
EDIT: A GTA V ne igram sa Advanced opcijama, trava i AA također nisu maxani... i dalje je 99%. To što vi dižete super sample + AA + visoka rezolucija i onda iz tog zakljucujete da je cpu BN to je druga stvar, tako je sve BN
"My i7-4770 is on fire and my 970gtx is falling asleep what's wrong with this game ?" (Battlefield 1)
"I still get 100 percent usage which in turn freezes my game. Sometimes it will catch up but usually it will disconnect me from the server. i7-4790K This shouldn't be happening at all."
itd.
"i have the i7 6700K 4 core CPU ,Boost 4.2 GHz and it hits 100% usage is that good? "
Svima je jasno da BF1 ima problema sa CPU usage jer ono ispada da recimo i5 6500 nemoze niti na low igrati jer mi je svejedno low-ultra CPU usage cesto skace na 100% na 64 player Operations i to je bas j*beno iritantno valjda budu nekaj fixali po tom pitanju uskoro.
Također su radili testove, gdje su sve spustili na low, 720p, i samo stisnuli ESC kako bi se otvorio Menu, i igra bi se zakucala CPU na 100% i freezala na par sec. (ne kod svih), gore nego u pravom conquest matchu sa 64. Zanimljiva stvar je i da je isti cpu usage bez obzira na mid range ili high end karticu, low ili ultra, 720p ili 1440p.
Kažem jednaku stvar smo imali i sa BF4, evo FX 8320 samo nakon jednog patcha...
EDIT: Evo i službeni dokaz da nije CPU BN vec igra... "DICE is aware of this issue and I’m sure they will fix this."
Nadam se samo da ce Amd malo zaprijetiti intelu pa da to "malo" podignu krajnje je vrijeme, ovo je prodavanje muda pod bubrege!lp

Nije fps u meniju vec pokazuje kako je igra zglicana da ju cak i ESC zagusi nekad. Nisam govorio nista protiv frostbitea, mislim da je to jedan od naj boljih enginea danas i igra radi savršeno (pogotovo BF4), no DICE zna zbrljat pogotovo kad izbaci neki update. Gore sam ti i ostavio video gdje se ista stvar događala i u BF4 nakon updatea, a nikad prije ni poslje toga nije.
GTA 5 sam vec bio snimao video sa 290X gdje mi je bio lockana na 99% bez advanced opcija i sa FXAA, isto i sa BF4, ljepio tu, al čabe ja snimam kad svako tera svoje. i5 6500 "govno koje nemoze tjerat nista jace od 960". To nema smisla i to znaš, samo želiš prikazat svoj hejt prema i5 priznaj
Nadam se samo da ce Amd malo zaprijetiti intelu pa da to "malo" podignu krajnje je vrijeme, ovo je prodavanje muda pod bubrege!lp
970 se vise nemoze mjeriti sa 290 u novim naslovima

Cijene Intela (pogotovo kod nas ne padaju). Sjecam se kad je frend sastavljo PC da je uzeo 3770k jer je našao bolju plocu za taj socket, a 4770k je bio iste cijene u istom shopu...
Razlike između recimo 4690k i 6600k na istom clocku ima, nije neka velika, ali ima... no to je Intelov trend još od Sandya
Stjepko u epizodi:
i7 or go home filthy casuals
Tacno kad vidim ovakve komentare skroz se ohladim od ovih jeftinih i5 6400
Imam pitanjce
dakle upravo igram Witchera na max postavkama 100 fpsa lockano gpu usage 100%.
E sad dakle u kucistu grafa gornja presla 82 stupnja.. nije bucno no..
Reko ajmo samo malo otvorit kuciste kad ono bum kroz 5 minuta skinuo niti vise niti manje nego cijelom cf setupu 10 stupnjeva tj gornja grafa je pala iz 82 na 72 i nize stupnja.
Sto mislite sto bih mogao napraviti s kucistem bolje nego sto je?
Npr, meni pada na pamet da ovaj pleksi dam napraviti tako da se da polako otvorit pa ono kad igram takve gpu demand igre gdje obje grafe odu na 100% gpu usagea jednostavno smanjim temp maks..
Sto Vi predlazete?
Mogu ja tak i otvorit kuciste ali nije prakticno dakle nisam stranicu maknu skroz vec onako naslonio na kuciste..
dakle ja bih ovo staklo nekak dalo slozit da se da otvorit : http://images.bit-tech.net/content_images/2014/04/fractal-design-arc-xl-review/arcxl-1b.jpg
Dodaj gore ventova koji izvlace ako mozes, a i ispred kartice bi dobro dosao jedan, meni je sad hladnije sa takvim setupom nego kad je bilo otvoreno. Dvije godine sam imao otvoreno kuciste, a onda sam jedan dan slucajno prolio casu vode po tipkovnici i nekoliko tipki je riknulo odmah, od onda drzim zatvoreno
Imam pitanjce
Reko ajmo samo malo otvorit kuciste kad ono bum kroz 5 minuta skinuo niti vise niti manje nego cijelom cf setupu 10 stupnjeva tj gornja grafa je pala iz 82 na 72 i nize stupnja.
Npr, meni pada na pamet da ovaj pleksi dam napraviti tako da se da polako otvorit pa ono kad igram takve gpu demand igre gdje obje grafe odu na 100% gpu usagea jednostavno smanjim temp maks..
Sto Vi predlazete?
Mogu ja tak i otvorit kuciste ali nije prakticno dakle nisam stranicu maknu skroz vec onako naslonio na kuciste..
dakle ja bih ovo staklo nekak dalo slozit da se da otvorit : http://images.bit-tech.net/content_images/2014/04/fractal-design-arc-xl-review/arcxl-1b.jpg
Meni u mojem kucistu moja MSI ne prelazi 66 stupnjeva kad je natjeram na 100% s tim da se ventovi vrte oko 800-900 nakon sta predje 60. Al dobro ja na stranici imam veliki vent koji direkt puse u nju, i prednja strana kucista isto jedan veliki vent koji puse u smjeru grafe i hladi hard disk. Ja zadovoljan kucistem, a i hard disk kad miruje temp mu je 21, u punoj snazi dodje eventualno do 28, tako da mi nije zao ni lipe koje sam dao za to kuciste. Sad u silent modu dok surfam temp grafe je 31 do 33, naravno ventovi ne rade.
Imam pitanjce
Sto Vi predlazete?
Meni u mojem kucistu moja MSI ne prelazi 66 stupnjeva kad je natjeram na 100% s tim da se ventovi vrte oko 800-900 nakon sta predje 60. Al dobro ja na stranici imam veliki vent koji direkt puse u nju, i prednja strana kucista isto jedan veliki vent koji puse u smjeru grafe i hladi hard disk. Ja zadovoljan kucistem, a i hard disk kad miruje temp mu je 21, u punoj snazi dodje eventualno do 28, tako da mi nije zao ni lipe koje sam dao za to kuciste. Sad u silent modu dok surfam temp grafe je 31 do 33, naravno ventovi ne rade.
ja imam dvije, jedna niti meni ne prelazi cak niti 65 stupnja..
situacija je kod mene drasticno drugacija
ne znam jeste li vidjeli no ovo je moj setup i mozete vidjeti da su ventovi slozeni kak trebaju biti :http://www.bug.hr/_cache/4c4b5f48f36ee56a656937fc9e23782e.72f9e241598c16101746179422515b69.jpg
Bolje ti je diskove da pomjeris desno i taj vent stavis sa donje strane, cim otvoris bocnu manje temperature znaci da ti se puno toplog vazduha zadrzava unutra, cak i previse 10*C
p.s. undervoltaj grafe, skinuces sigurno koji celzijus tako
Kaj bu tek prek ljeta...