AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.785
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Haj mi linkaj jednu 480 na 1.4Ghz ili blizu toga, da nije MSI i da rpm nije veci od 1500 ili evo cak 2000rpm. I da to naravno nije pokazna frekvencija, nego da s time mozes igrat ili odvrtit neki test ili sta vec.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2016 15:42 (The_Fichek).
12 godina
kign kaže...

The_Fichek 

Mozda je trenutno ne potrebno ovih 8GB VRAM-a,ali polako dolaze igre koje traze vise od 4GB-a pa ako vec ulazem u buducnost zasto ne odmah uzet verziju od 8GB-a.

također su te igre u dolasku i sve zahtjevnije, pa će ti više od 4gb vrama trebati tek kod ultra postavki

samo je pitanje hoće li to čip moći ispratiti ili ćeš igrati na 20fps samo kako bi iskoristio višak memorije

npr., meni je witcher bio granica nakon koje je stara gtx 550ti postala smeće, jer niti na najnižim postavkama ne ide bez slide showa na minus 30fps, sve druge igre do nje sam mogao igrati makar na low

1 giga memorije na njoj je bilo nebitno u tom slučaju, ne bih ništa bolje prošao niti da je imala 4gb

s druge strane ova sadašnja gtx 570 sa 1,28 gb u gta 5 može potjerati igru i sa very high teksturama uz neke druge medium/low postavke, na igrivih 50-60fps - no tada dolazi do izražaja manjak vrama i događa se povremeni stutter fest

ima tako već sad igara kod kojih se može natjerati preko 3 ili 4gb vrama, samo pitanje je koja korist od super-duper high-resolution tekstura koje su ionako namijenjene za 4k gdje te grafe ionako nemaju snage

u svakom slučaju ja sam za višak vrama, ako nije prevelika razlika u cijeni da bi to bilo isplativo, jer zasad nije i mislim da još dugo neće biti

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Ipak je beta ali 480 i 1060 su izjednacene, 1080p sve max 60fps, ista stvar i sa r9 290/390 karticama. 
Igra voli jak CPU i koristi sve jezgre od FX, tako da bn nece biti ni sa FX i jacim grafama 
DX12 jos nije dobro uradjen, u beti je

Evo ispravak videa...eto zašto je snimanje kamerom najispravnije.

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Danas sam malo pretrazio nase It-shopove, izgleda da XFX daje garu 36mj za polaris seriju.

Ne znam, da li je svugdje tako, al mozda nekom pomogne info.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Mislim da sve imaju 3 godine. XFX bi trebao imati još dodatno dvije godine na ventove, ako se ne varam.

12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo da napišem par riječi o red devil rx 480 nakon što sam je površno testirao zbog nedostatka vremena.

Bilo je puno priče ovdje na forumu koja 480ica bi bila najbolja i iako sam naginjao ka MSI, postao sam nestrpljiv pa sam naručio devilicu. Koštala me ~2320kn sa dostavom. Objavio sam slike u za to predviđenoj temi, čak sam se iznenadio koliko je masivna grafička. No estetika mi je manje bitna pa ajd da se dotaknem performansi.

Kartica nije podbacila, ali postoje nedostaci koji bi mogli odbiti potencijalne kupce. Out of the box je kartica podešena na OC bios koji je drži zakucanu na 1330/2000mhz (gpu/mem) i nema pada frekvencije dok god je grafička pod opterećenjem. Na tim stock postavkama mogu reći da je grafička relativno tiha te se vrlo malo razaznaje njen zvuk uz zvuk ventova u kućištu (kojih imam 5 ne brojeći napajanje i cpu hladnjak) i to tek kada dosegne target temp ali je zato prilično vruća.

Ventovi se pale na 59°C i imam osjećaj da su prilično tromi na stock krivulji, u smislu da promjene temp mogu biti relativno brze ali će ventilatori izrazito sporo mijenjati brzinu vrtnje što rezultira sa situacijama gdje temp zna dosegnuti 83°C dok se ventilatori ne zavrte dovoljno ili temp zna past na 62°C a ventovi se još vrte na 2200 okretaja (60%). Ručnim podešavanjem se može poboljšat situacija uz nešto više buke. Ovaj bios je ograničen na samo +5% power limit.

Nisam se puno igrao sa postavkama na ovom biosu, a

već sam preko njega stavio otključani powercolor bios jer me najviše zanimao overclock, ASIC je 79,2%. Max OC koji sam postigao je 1420/2215mhz, 74°C pri 2800rpm (3dmark stress test loop) ali bi se test rušio prilikom fire strike bencha (pred kraj graf testa 2). Najveći takt na kojem je bench završio je bio 1400/2200 ali je gpu score bio tek blago iznad 14k pa sam počeo eksperimentirat i ispada da grafa najviše voli kad joj je memorija na 2175mhz. To se pokazalo i u heaven benchu - klik. Neznam jel zbog drivera, biosa ili nečeg trećeg ali čini se da sve iznad 2175mhz za memoriju ima negativan utjecaj na rezultate pa bih volio ako još netko može testirati ovaj fenomen na nekoj rx 480.

Uglavnom, pišem ovaj post zadnjih 5 sati, stalno me netko ili nešto prekida pa sam odlučio stati ovdje jer više neznam što sam sve htio napisati. Ako imate neko pitanje ili želju da odvrtim neki test i slično, slobodno recite, komentirajte - potrudit ću se udovoljit zahtjevima.

Moj PC  
10 0 hvala 7
13 godina
neaktivan

Uradi update biosa izbacio je powercolor da taj limit ne bude 5 nego 50%

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan

Taj sam i stavio preko silent biosa, s tim sam i testirao danas.

8 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozdrav, dali je netko probao(mjerio) novi battlefield 1 s RX 480, frend mi veli da cu imati bolje perfomanse s njom?tx

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Max Payne 007 kaže...

Pozdrav, dali je netko probao(mjerio) novi battlefield 1 s RX 480, frend mi veli da cu imati bolje perfomanse s njom?tx

eventualno ako igra dobije dx12 patch, al opet neisplativo.

ako meni na rx470 radi dobro radit ce i tebi na 970

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
neaktivan

Stvarno mogu reći da mi je estetika zadnje kaj gledam na kartici, ali frajera kaj je ovo osmislio treba u zatvor :D

8 godina
protjeran
nixass kaže...
Max Payne 007 kaže...

mjerio sam i imam prosjek od preko 100fps-a na ultri u serveru s 64 igraca?!

17 godina
Max Payne 007 kaže...
nixass kaže...
Max Payne 007 kaže...

mjerio sam i imam prosjek od preko 100fps-a na ultri u serveru s 64 igraca?!

osim ako ne ciljas na 144hz monitor, nemas nikakvih problema. sve preko 55-60 je fluidno

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ima li netko problema sa spikeovima u aktivnosti RX480, odnosno je li to normalno? Primjećujem da mi tijekom igranja kartica ima periode gdje je stalno na sto posto aktivnosti, a ima i periode gdje stalno ide od nule do 100%, i u tim mi se dijelovima zna događati stutter, iako prikazuje optimalan FPS.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Domdom32 kaže...

Ima li netko problema sa spikeovima u aktivnosti RX480, odnosno je li to normalno? Primjećujem da mi tijekom igranja kartica ima periode gdje je stalno na sto posto aktivnosti, a ima i periode gdje stalno ide od nule do 100%, i u tim mi se dijelovima zna događati stutter, iako prikazuje optimalan FPS.

primjetio sam slično dok sam sinoć benchao rise of tomb raider (rx470), na trećoj sceni, tu i tamo padne sa 100% na 0% i zaštuca, možda driveri, možda amd

11 godina
neaktivan

Moguće da je driver, tek sam to jučer primijetio kad sam instalirao 16.8.3. Vidim i na AMD-ovim support forumima thread o tome.

11 godina
neaktivan
Domdom32 kaže...

Koja igra ? Ako je BF1 onda ok posto je tezak na cpu, ako je u svim igrama onda nesto nije ok, ne vjerujem da je taj cpu ni blizu "slabog" ili da ne moze gurati 480

EDIT: Kako me iritira ovaj tip iz Awesomesauce Networka... Poceo je unazad 3 tjedna filozofirat, prvo onaj video 480 vs 1060, 1060 ocekivano u par igara vodi 2-3 fpsa, u dx 12 480... Onda nakon tjedan dana izda video kao "nenene ono nije dobar video ne znam sta se dogodilo, koristim iste drivere i ne znam u cemu je problem ali sada 1060 vodi u svakoj igri i to dosta" i to samo na njegovom kanalu. Evo sad i novog videa, gdje u BF1 1060 vodi dosta, dok na drugim neovisnim kanalima su gotovo iste performanse... Ti jutuberi su stvarno užas...

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 12:00 (D3lBoy).
11 godina
neaktivan

Igrao sam Far Cry 3 kad sam to primijetio, tako da stvarno ne bi trebalo biti do CPU-a. Na BF1 još nisam provjeravao. Pokušat ću kasnije starije drivere stavit da vidim kako je s njima.

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

_mark0_69 

to sa utjecajem memorije na score bi moglo biti do memory strapova čiji su "pragovi" svakih 125Mhz a kako frekvencija raste latencije postaju veće, kao npr. sa sistemskim ramom u računalu. Što je veća freq veći je T pa na kraju ispadne da je ram sporiji na više MHz.

Ovo je jako bitno za rudarenje pa mi je nešto poznata tema  tako da je riječ o kopanju ovo bi ti 100% bio razlog, no kako je do gejmanja ne garantiram ali bi moglo biti, pozz

monetary revolution
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 12:49 (koorpa).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Domdom32 kaže...

ista stvar baš sam pratio sa msi afterburnerom, BF1, BF3, GTA V, Sniper Elite v2, NFS 2016 dok recimo u Project Cars stalno radi na 100%... jako zanimljivo

možda je do windows 7?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 19:30 (gogo17792).
11 godina
neaktivan

Ja sam na desetki, tako da nije do Windowsa valjda. Mislim ne bih uopće obraćao na to pažnju da mi ne dolazi do povremenog stuttera u igri.

Na kojim ste driverima? Da nije možda do ovog zadnjeg hotfixa? (16.8.3) Ja sam u poslu pa nisam stigao provjeriti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 19:38 (Domdom32).
17 godina
odjavljen
Domdom32 kaže...

Ja sam na desetki, tako da nije do Windowsa valjda. Mislim ne bih uopće obraćao na to pažnju da mi ne dolazi do povremenog stuttera u igri.

Na kojim ste driverima? Da nije možda do ovog zadnjeg hotfixa? (16.8.3) Ja sam u poslu pa nisam stigao provjeriti.

Mislim da je, prije toga igra ni da trzne. Sad ponekad zapne iako piše npr. 90 fpsa. Ali nema veze, nebum vračao stare drivere, igra mi več dosadila. Ne vidim se u ovom hirovitom napucavanju bez taktike i pameti.

8 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ovdje sam pronasao hrpu informacija o Rx seriji pa ako vas nesto zanima za neki model pogledajte si, kao i rijesenjima nekih problema:

https://forum.ethereum.org/categories/mining

Domdom32

ljudi koji rudare takoder imaju taj problem s gpu spikovima i vele da gpu nesmije ici preko 70°c, tebi je koliko vidim na 79°c

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 19:59 (Max Payne 007).
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina

Ok eliminirajmo windows, ja sam na 16.7.3 driverima tako da nije ni do njih...bit će onda do temperature kao šta kolega kaže?

8 godina
protjeran
gogo17792 kaže...

Ok eliminirajmo windows, ja sam na 16.7.3 driverima tako da nije ni do njih...bit će onda do temperature kao šta kolega kaže?

pa probaj, nalozi ventove na sebi prihvatljiv rpm takoder i da ti temp ne prelazi tih min 70°c i pokreni doticne igre u istom ili slicnom scenariju gdje ti se to desava pa ces znati dali radi!

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 20:28 (Max Payne 007).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ipak je u sklepanom VR kompu korištena Polaris grafa, pa eto onak usput možemo i tu nagurat ovaj video.Vrlo originalno sklepan video, zakaj bi se mučili sa fizičkim slaganjem kompa kad je tu VR fučkaj ga sad.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Max Payne 007 kaže...

Ovdje sam pronasao hrpu informacija o Rx seriji pa ako vas nesto zanima za neki model pogledajte si, kao i rijesenjima nekih problema:

https://forum.ethereum.org/categories/mining

Domdom32

ljudi koji rudare takoder imaju taj problem s gpu spikovima i vele da gpu nesmije ici preko 70°c, tebi je koliko vidim na 79°c

Budem provjerio, iako je ovo 79 samo peak temp, inače je na 75, što je i default temperatura.

8 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa ako pascal pokazuje znakove posustajanja frekvencija(u njihovom slucaju) na daleko nizim temperaturama nevidim razloga da isto to ne radi Amd-ov cip na visokih 70+°c.

Taj se mali problem provlaci vec kroz cijelu GCN generaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 20:42 (Max Payne 007).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

E ali frekvencija je cijelo vrijeme na istoj razini, 1306, samo se GPU activity mijenja. Sad ne znam, možda to tako i treba biti, sad sam pola sata igrao Overwatch bez ijednog stuttera, a isto je activity skakao gore-dolje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice