AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 820.171
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
The_Fichek kaže...

Nitro uopce nije tako glasna

a po cemu si to zakljucio? ima li u videu kakvo mjerenje? jer koliko citam sapphire je sjebo Wattman postavke, kartica ili je prevrela zbog pre malo rpm-a ili je preglasna zbog previse rpm-a! i eno sad to pokusavaju ispraviti kakav fiasko! nije ni cudo sto sapphire, xfx, powercolor ne rade za nvidiju!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Na par mjesta sam procitao da wattman ne radi kako treba i da uopce ne podize voltazu i da je to problem zasto se grafe nemogu overclockat....dali ima istine u tome?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

kaj se nemogu ni klokati? wtf?

Moj PC  
0 5 hvala 0
14 godina
Wattman ima problem sa Sapphire Nitro,to bi trebalo biti ispravljeno uskoro a i Sapphire bi trebao izdati novi Trixx koji supporta RX 4XX seriju
robimarko@gmail.com
9 godina
protjeran
MEGATAMA kaže...

Svaki prelazak na novi proizvodni proces donosi porodjajne muke sa sobom,zato sve vise razmisljam da sa ove 970 idem na Vegu ipak ce to bit druga generacija na ovom proizvodnom procesu i sigurno ce se manje grijat....

Nema sanse da ce se manje grijat, to ce biti velik i jak chip, cca 250w TDP.

14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

nije li tako bilo i sa sandy -> ivy bridge... manje nanometara je teže ohladiti 

monetary revolution
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
koorpa kaže...

pa sudeci po maxwellu vs pascal ne! stvar je vise u prijenosu topline! ako je on dobar hladnjaci to rijesavaju bez ikavih problema, naravno dok god na njega stane dovoljno heat-pipova!

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 16:57 (Stjepanj).
11 godina
Stjepanj kaže...
The_Fichek kaže...

Nitro uopce nije tako glasna

a po cemu si to zakljucio? ima li u videu kakvo mjerenje? jer koliko citam sapphire je sjebo Wattman postavke, kartica ili je prevrela zbog pre malo rpm-a ili je preglasna zbog previse rpm-a! i eno sad to pokusavaju ispraviti kakav fiasko! nije ni cudo sto sapphire, xfx, powercolor ne rade za nvidiju!

Po sluhu, po cem drugom. Jebo decibele kad svaka druga recenzija ima svoj test za tu buku, 30cm od kompa, 50cm od kompa itd. Pojacao sam video tolko da mi je glas Jokera malo glasan i dalje slusao, cini se ok. Jos da je pokazao di je tocno smjestio mikrofon prilikom snimanja bi bilo super. Stavis grafu u neko kuciste, tipa bilokoji Fractal Define i gotovo si ubio buku, a ionako sumnjam da itko slusa grafe prilikom igranja. Kontam ove kojima grafa treba za posao..

13 godina
protjeran
I sta bi ja ili netko drugi trebali protumaciti iz odgovora ma ja to po sluhu brate mili, imam neko kuciste od 1000kn i jedva da ju cujem dok igram belu online! Daj se uozbiljite!lp
12 godina
koorpa kaže...

nije li prelaskom sa sandija na iveka intel odustao od superiornijeg lemljenja poklopca na čip i prešao na onu majonezu, pa je zato bilo iveka teže za hladiti

11 godina

Nitro ima 0dB feature, znaci prilikom low loada nema zvuka od grafe. 

Meni su dobri dB testovi, jos bolji testovi uzivo, a najbolji i uzivo i dB, dok got ima neki skup grafickih da mozemo usporedit.

Ako ce MSI biti hladnija i tisa od Nitro i jos vise manje jednake cijene naravno da nitko racionalan nece uzeti Nitro.

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kak to kaj u Svijet medija dolazi samo 4GB Sapphire RX 480? A već sam se ponadal da bude mi čekanju kraj.... šmrc.

Battle.net: Doragon#2752

0 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Bas ljep model....

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Jako lijepa kartica, samo pitanje kad to dolazi kod nas.

Battle.net: Doragon#2752

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Što više pokazuju tu devilicu to mi se više sviđa. Bit će teško čekat do 15.8. da vidimo msi ako powercolor bude dostupna u trgovinama prije. Očekivana cijena za devilicu je 300€.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

https://www.computerbase.de/2016-07/powercolor-radeon-rx-480-red-devil-test/

"Looks like another good offering for the custom RX 480s, beating out the Nitro+ and managing to undercut in price (at least in Europe). Only the Strix is more silent if you set the temp target to 80C, but it's also much more expensive. What seriously impressed me is the power draw in the silent BIOS. Equalling the 1060 FE in power draw and still hanging in there in terms of performance is pretty impressive for an RX 480. Overall this seems like the best value of the aftermarket cards out there"

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
_mark0_69 kaže...

Što više pokazuju tu devilicu to mi se više sviđa. Bit će teško čekat do 15.8. da vidimo msi ako powercolor bude dostupna u trgovinama prije. Očekivana cijena za devilicu je 300€.

Devila nece biti puno u pocetku to je sigurno, za nekih 10-15 dana ce biti vise sigurno.

Devil delivered.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
odjavljen
MEGATAMA kaže...

Bas ljep model....

Grafa izgleda super nema što, no bundle je očaj

.

Uz to dolazi u kutiji za cipele izgleda

.

Battlelog: Glavas_ZG
9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Kome je uopce bitan taj bundle? otvorim kutiju, izvadim karticu, ostalo bacam na stranu ni ne gledam.

Moj PC  
11 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Bundle je nebitan, eventualno neka igra ali kutija je fakat dno 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 23:05 (XXX).
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

da, bundle je katastrofa u 480 seriji, nema ničega...

safir nema doslovno ništa osim dvd-a s driverima, kod xfx modela sam našao 2x molex na 6-pin pcie konektor. I to je to! Kutija je loša, karton je tanak, sve skupa djeluje jeftino. I cijela kartica djeluje jeftino, safire pogotovo. Xfx izgleda nešto malo bolje, robusnije. Ima lijepi backplate. "Čepove" na pcie "slotu" i na vanjskim konektorima. Kad se sjetim 280x i 290 grafi, bogatog sadržaja (hdmi kabal, crossfire link, molex to 8pin pcie, vga-dvi itd), raskošnog pakiranja, ovo je goli qurac, al negdje se moralo uštediti izgleda

monetary revolution
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

amd rula u najzahtjevnijoj igri jer ima jači hardware i to je nekakav pokazatelj za ubuduće

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina

To je jedini review u kojem sam vidio da 480 ima prednost u Witcheru3 naspram 1060, ali da, tu su negdje za tu igru, zavisno o ukljucenim postavkama.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 0:54 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Meni se cini sve u redu. Sarkasticno pitas ili je tebi nesto sumnjivo?

Btw. sumnjam da bi ili Nvidia ili MSI isli potplacivat nekoga iz ovako male zemlje, hehe.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 1:12 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...

Meni se cini sve u redu. Sarkasticno pitas ili je tebi nesto sumnjivo?

Btw. sumnjam da bi ili Nvidia ili MSI isli potplacivat nekoga iz ovako male zemlje, hehe.

Nvidia bi potplatila svakoga u svakoj zemlji pa cak i na mjesecu....

11 godina

Ha cuj, meni se cini sve ok, a jesu li nekako ciljani testovi da vise odgovaraju 1060 je druga prica, no mozda tako testiraju za sve zadnje grafe. Meni se PCE testovi cine vise nekako all-around napravljeni, a premalo igrica i prešturi opisi testiranja tih igrica.

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 1:25 (The_Fichek).
12 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Evo, u pravom trenutku iskoči na ekranu ...

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 1:32 (skorvy).
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Kome je uopce bitan taj bundle? otvorim kutiju, izvadim karticu, ostalo bacam na stranu ni ne gledam.

To ni ja ne kužim. U vrijeme kad si dobijao igre na CD-ima i DVD-ima, jer nije bilo digitalne distribucije, to je bilo fora, kao i u vrijeme kad si trebao razne kabele i adaptere pa bi bogatiji bundle i to dao. Posljednje Voodoo kartice su imale svoje vanjsko napajanje. :P Sjećam se da sam Deus Ex dobio uz neku.

Ali danas?

9 godina
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

To ni ja ne kužim. U vrijeme kad si dobijao igre na CD-ima i DVD-ima, jer nije bilo digitalne distribucije, to je bilo fora, kao i u vrijeme kad si trebao razne kabele i adaptere pa bi bogatiji bundle i to dao. Posljednje Voodoo kartice su imale svoje vanjsko napajanje. :P Sjećam se da sam Deus Ex dobio uz neku.

Ali danas?

Prvi zalogaj se uzima očima. ;)

sve je bitno, obrnuto proporcionalno kunićima koje se daju za karticu...

Kod devil kartice bi izludio sa ovim natpisom devil sa strane.... Koji klinac ima to visirti naopako u kućištu? Ali opet u online reviewu je tako, a na nekim slikama na netu stoji normalno....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice