Baš gledam kako na očigled pada cijena freesync monitorima...velika prednost za AMD kupce.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Baš gledam kako na očigled pada cijena freesync monitorima...velika prednost za AMD kupce.
Nikad FS nisu bili posebno skuplji. :)
Nikad FS nisu bili posebno skuplji. :)
Je, ali sada postaju bagatela.
Da, ako zelis TN matricu. Sa IPS/PLS/VA su skuplji, tj. jednako skupi kao slican monitor bez FS. Fora je sto ih sad ima malo vise u ponudi.
@picajzla0707: Jesi vidio XFX verziju 480ke, ti se vidi jednostavnost i minimalizam pri dizajnu..?
nisam, osim ako ne misliš na referentnu...
no više od dizajna cijenim tišinu i hladnoću, tak da ova safirka ostaje tiha patnja
Sta je je, cijene freesync monitora su veliki plus kod izbora amd grafe. G-sync monitori su sramotno skupi..
Toliko su jeftini da sad razmišljam stavit u prodaju svoj trenutni monitor iako sam mislio da ga nikada nebum prodavao.
Toliko su jeftini da sad razmišljam stavit u prodaju svoj trenutni monitor iako sam mislio da ga nikada nebum prodavao.
budes malo sutra s 27" presao na 23"!
budes malo sutra s 27" presao na 23"!
Testiraj me. Ako si zainteresiran za moj trenutni monitor možemo se dogovoriti .
kaj ce mi kupio sam benq 27"(va) kad je tek izasao kod nas!, i nedavno 4k(ips/dell/27")! neznam sta te treba strefiti u glavu da se vracas na 23"
Neznam dali je bilo ali eto safirka nitro ocekivani max boost clock 1317 mhz .
Prelos boost..
Prelos boost..
pa u skladu s svim serijama prije...ocekivano(cak nesto iznad prosjeka za amd referentna vs nereferentna)!lp
Ma daj, AMD-ove kartice dobivaju 50-90% veće performanse, a nVidia samo 5-10%.
Nekako mi je malo sumnjiv taj skok i razlika.
U čemu je štos?
P.S. Dosta više off-topica i svađe. Fokusirajte se na bitno i temu ove teme.
P.P.S. I smanjite više tu priču oko overclockinga. Grafičke kartice još nisu niti bile izašle, a već ste bili naveliko o tome raspredali bez ikakve podloge. Pustite da se prvo slegnu dojmovi i naprave mjerenja s karticama kakve jesu pa tek onda krenuti na napredne teme.
U čemu je štos?
P.S. Dosta više off-topica i svađe. Fokusirajte se na bitno i temu ove teme.
P.P.S. I smanjite više tu priču oko overclockinga. Grafičke kartice još nisu niti bile izašle, a već ste bili naveliko o tome raspredali bez ikakve podloge. Pustite da se prvo slegnu dojmovi i naprave mjerenja s karticama kakve jesu pa tek onda krenuti na napredne teme.
Već je o tome bila riječ na stotine puta. http://wccftech.com/amd-improves-dx12-performance-45-gpu-asynchronous-compute-engines/
U čemu je štos?
Kaj se čudimo ko puran dreku, i predugo je forsiran openGL od strane nvidije...tak će ti i ostati jer nikakvi novi drajveri neće pomoći pascalu, samo se nadajte da će i on dobit boost od 50%
Neznam dali je bilo ali eto safirka nitro ocekivani max boost clock 1317 mhz .
nije to tak loše, bit će hladna i moći će se clocknuti do 1400 mhz ziher uz 8 pin...ja bi osobno da su stavili 8+6 pin pa nebi ona meni power throtlala...jebiga, kampanja im se zasnivala na power efficiency ne mogu onda stavit 8+8 na karticu...u kombinaciji sa dx12-AC-vulkan - imas lijepi komad hardwera
Nikakav 100 fazni power delivery ni 16 8-pin prikljucaka nece puno pomoci, cip je blizu svojoj granici i to je to..
@picajzla0707: Jesi vidio XFX verziju 480ke, ti se vidi jednostavnost i minimalizam pri dizajnu..?
nisam, osim ako ne misliš na referentnu...
no više od dizajna cijenim tišinu i hladnoću, tak da ova safirka ostaje tiha patnja
Evo l i n k pa baci oko. Nisam mislio da će biti ovako lijepa, ne-referentna, naravno da nebi bilo zabune...
p.s. zadnja slika u nizu
Mozda jos moraju optimizirat Vulkan....tko zna gdje ce to sve bit za par mjeseci nakon patcheva i patcheva.
Low level APIji donose puuuuno toga i omogucuju da se hardver kvalitetno iskoristi ali trebat ce vremena da se developeri naviknu na to na PCu....
jel se meni čini ili je to oko 1000kn razlike? a i tamo je DEVILICA cca 2300kn na preorderu (malo sam si pijan XD pa nisam ziher za navedene podatke)
Tak si mislim kak će to sve dobro izgledati za jedno 2 godine kad izađe Navi generacija i više igri bude koristilo Vulkan i dx12.
Možda amd pogura datum prije baš zbog 1060
Možda amd pogura datum prije baš zbog 1060
Pretpostavljam da će tada prvo doći referentne fanboy edicije 1060ke tako da ne vidim direktnu konkurenciju 480kama u njima.