AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 817.208
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
The_Fichek kaže...

Ova nereferentna 480 pod loadom brzo postize temperaturu od 80 stupnjeva. Znaci kvalitetan cooler ce rjesit temperature i vjerujem omogucit OC preko famoznih 1400Mhz, sto bi onda trebao biti neki osjetan pomak u odnosu na 970/390. Tim vise ocekujem taj OC zbog novog AMDovog softvera za clockanje, tzv. AMD WattMan 

cip ima mali tdp tako da ce nereferentne imati odlicne temperature od cca 65°c kao i gtx 970!lp

edit.

samo nek oem proizvodaci imaju veliku ponudu da mi mozemo imati velik izbor! a ne samo sapphire i xfx...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 18:42 (Stjepanj).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Pravu sliku o Polarisu cemo imat tek sa nereferentnim modelima....ili ce bit uistinu nesto posebno uz te cjene ili ce bit samo odlicna serija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Koliko je jaka 480 dali je to najjača AMD kartica na tržištu ova verzija od 8GB i koliko je ista slabija od Gtx 1070, dali se više isplati uzeti dvije 480 i staviti u cross ili jednu 1070

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Više se isplati single 1070 iako 480 ima dobar scaling. Trenutno od AMD single gpu kartica je bolji 390X, Nano, Fury, Fury X

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Zaboravite sve prognoze, mambo/đambo, trkeljanje i uvažena mišljenja LOL, ova slika govori apsolutno sve! Ništa joj nije ni blizu!

http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/RX_480/26.html

a tek dolaze novi driveri, nereferntni modeli, klokabilni modeli sl.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 18:49 (XXX).
Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

2 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

asus je precijenjen. Saphire, giga ili npr XFX ako stavi isti hladnjak kao na 380X gdje možeš skinuti ventove u jednom potezu isto ih tako vratiti...u stvari to bi i bio moj izbor. Fenomenalna stvar 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BeLLicus kaže...

Koliko je jaka 480 dali je to najjača AMD kartica na tržištu ova verzija od 8GB i koliko je ista slabija od Gtx 1070, dali se više isplati uzeti dvije 480 i staviti u cross ili jednu 1070

U igrama koje imaju dobar CF scaling dvije rx 480 su dosta bolje od jedne 1070 i to ce postat jos vise izrazenije u novim dx12 igrama.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/XsX-2902/hero/22973692
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 18:56 (XSX).
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Imao sam Sapphire 290 tri-× i samo 2 godine gare je razlog da ih nikad vise ne kupim pa mi je broj 1 za sad MSI

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Zaboravite sve prognoze, mambo/đambo, trkeljanje i uvažena mišljenja LOL, ova slika govori apsolutno sve! Ništa joj nije ni blizu!

HAHAHAHAH! po tome onda mozes uzeti i gtx 950 za 1000kn...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

HAHAHAHAH! po tome onda mozes uzeti i gtx 950 za 1000kn...

A zakaj nebi mogao? pa ovo je omjer dobivenog po uloženoj kuni, kaj ti je tu smješno LOL

10 godina
neaktivan
XXX kaže...

Ja mislio da kad je takav tekst da je ovo slika performance charta Nego kolega, jel vi mjerite FPS po dolaru ili FPS kad igrate?

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
13 godina
neaktivan
MEGATAMA kaže...

Imao sam Sapphire 290 tri-× i samo 2 godine gare je razlog da ih nikad vise ne kupim pa mi je broj 1 za sad MSI

Bile su neke priče po twitteru da će sapphire davat 3god gare sa rx serijom.

17 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne razumjem ove šta i dalje spominju 970ku u drugoj polovici 2016 godine. Pa to je DX11 GPU a u novom DX12 je drek.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
8 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...
XXX kaže...

Ja mislio da kad je takav tekst da je ovo slika performance charta Nego kolega, jel vi mjerite FPS po dolaru ili FPS kad igrate?

Kolega isključivo po dolaru, ne namjeravam bacati dolare.

17 godina
MEGATAMA kaže...

mogu li znati zašto.

ja sada imam neki komp s sapphire 290 trix oc i grafa u ovim vrucinama ne prelazi 75 stupnja s time da je dosta tiha..

mislim da je to osim lighting modela najbolji model r9 290

10 godina
neaktivan
Prince-Artas kaže...

Ne razumjem ove šta i dalje spominju 970ku u drugoj polovici 2016 godine. Pa to je DX11 GPU a u novom DX12 je drek.

Daj nabroji neku igru(!) koja koristi DX12 kao primarni API, a ne kao eksperiment.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
17 godina
protjeran
JozoBozo121 kaže...
Prince-Artas kaže...

Daj nabroji neku igru(!) koja koristi DX12 kao primarni API, a ne kao eksperiment.

Evo ti daj 2500kn za GPU koji će dogodine nove igre vrtiti kao i 470ka od 1500kn. GTX 970 bih kupio samo polovnu za 1500kn i manje.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 19:06 (Prince-Artas).
11 godina
neaktivan

Quantum Break, DX12 only, također dolaze veliki DX12 naslovi kao Battlefield 1, ali koliko sam vidio GTX10xx seriju, uopce nisu loše u DX12 kao sto su 900 serija

10 godina
neaktivan
1700-1900 kn je moja neka procijena za 4 gb nonreferentne kad se cijene stabiliziraju, sad su referentne 1900 - prvi dan kad su izašle ( vani 1600 ), ja kupujem gdje je jeftinije a da je ok trgovina
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
doktordoc kaže...
1700-1900 kn je moja neka procijena za 4 gb nonreferentne kad se cijene stabiliziraju, sad su referentne 1900 - prvi dan kad su izašle ( vani 1600 ), ja kupujem gdje je jeftinije a da je ok trgovina

Pa to smo prognozirali odavno, ide cijenovno na mjesto sadašnje R9 380X a po performansama na sadašnju R9 390 uz duplo manje memorije, što za full hd nije nikakv hendikep. kada će biti hendikep i tako će trebati spuštati detalje. Garaf za dvije, tri godine igranja bez da to osjetiš kao manjak u novčaniku.

10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Da, vidjeli smo kako i AMD vrti taj čuveni Quantum Break koji niti najjače kartice ne mogu pokrenuti na 1080p60 

Drugi vrhunac DX12 je bio Gears of War remastera koji je još bolji primjer  

Na DX12 igre koje će biti napravljene kako spada ćemo čekati još barem ovoliko koliko su vremena dosada imali developeri, znaci još dvije godine.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 19:11 (JozoBozo121).
Moj PC  
0 4 hvala 0
10 godina
Ova je grafička napravljena za dx12, a gtx 970 za dx11. Neka ih usporede u dx12 da vidimo.
Moj PC  
3 2 hvala 0
10 godina
neaktivan
Za cijenu sam napisao Jel me netko pitao otkud mi te cijene
Od nikuda, moja procijena, tako bi ja htio da bude
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kakve veze ima AMD sa Quantum Breakom ? Nije to njihova igra, eno ti Witcher 3 GameWorks igra koju upocetku nitko nije mogao maxat na 60fpsa pa sve do nedavno. Također ako sam ja sa 290X prešao QB na average 50fpsa par dana nakon izlaska odma onda jace su sigurno mogle 60fpsa. Dok GTX 9xx nije mogao vrtit igru duze od par min jer se driver rusao, a dok je radilo - radilo je u 30fpsa.

A šta misliš da AMD doda u DX12 naslove svoje feature kao što Nvidia radi ? Kako bi onda tek radilo, tj. jel bi radilo uopce ? 

12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja ovdje neke ne razumijem,imate karticu koja kosta 2000kn na fullHD rezoluciji vrti sve na ultra i ima VELIKI bonus sta se tice dx12 igri u buducnosti,pa nije to daleka buducnost da se ne mora na to gledat kod izbora nove kartice.Ova kartica je za te novce bomba.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/XsX-2902/hero/22973692

8 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Normalno da je bomba, pogle gore grafikon usporedbe performansi po uloženom dolaru.

Moj PC  
2 2 hvala 0
11 godina
pqweasdyxc kaže...
Ova je grafička napravljena za dx12, a gtx 970 za dx11. Neka ih usporede u dx12 da vidimo.

Nop, gtx 970 je uglavnom bolja u naslovima koji se vrte dosta preko 60fps, inace su tu negdje, 480 par % bolja za sad u vecoj skupini igara, pogledaj si malo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2016 19:20 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice